Η έκπληξη, το… παλιοΠΑΣΟΚ και ο αγώνας για την καρέκλα

Συζητούν δύο πολιτικά στελέχη, ο ένας από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, ο άλλος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπουν μαζί τη συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στον Σκάι και κάνουν πολιτική εκτίμηση της κατάστασης.
Και οι δύο επιφυλακτικοί αφού δεν ξέρουν αν το εγχείρημα της μεγάλης κεντροαριστεράς θα επηρεάσει τα κόμματά τους. Αλλά και οι δύο συμφωνούν ότι ο μόλις 38 ετών ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία, έκανε υποδειγματική προεκλογική εκστρατεία 2 μηνών, χωρίς να έχει πίσω του μηχανισμούς, χωρίς βαρίδια και κυρίως χωρίς ούτε έναν από τους «δεινόσαυρους» του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι όλοι έχουν πάει… Φώφη. Λαλιώτης, Ρέππας, Πρωτόπαπας, Όθωνας, Μωραϊτης, Κεγκέρογλου, Παπαϊωάννου, Γείτονας. Όλο το παλιό ΠΑΣΟΚ δηλαδή…

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που φοβάται μη γίνει η στραβή και πάρει το νέο κόμμα ψήφους δικούς τους, λέει ότι επειδή είναι νεαρός είναι και ο ουσιαστικός νικητής ανεξαρτήτως του τι θα γίνει την Κυριακή. Διότι αφήνει μια σημαντική παρακαταθήκη για την επόμενη ημέρα, ειδικά όταν η Γεννηματά τα κάνει… θάλασσα και δεν ανεβάσει πολύ τα ποσοστά.

Το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει κι αυτός ότι με τον Ανδρουλάκη το ποσοστό θα ξεπεράσει σίγουρα το 10% με 12% αλλά με την αρχηγία της Γεννηματά και όλους του «βαρόνους» σε πρώτο πλάνο ο κόσμος θα απαξιώσει από την αρχή αυτή την προσπάθεια. Κι έλεγε μάλιστα ότι οι πολίτες δεν θα πήγαιναν να ψηφίσουν με τέτοια ζέση αν γνώριζαν ότι παλιοί πρωταγωνιστές κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και μεγαλοσυμφέροντα έχουν συμμαχήσει προκειμένου η Χ. Τρικούπη να κρατήσει τις καρέκλες.

Πάντως, η έκπληξη των εκλογών της Κεντροαριστεράς ήταν ασφαλώς ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος ξεπέρασε τόσο τον κακό δήμαρχο αλλά με πολλές άκρες Καμίνη όσο και τον Στ. Θεοδωράκη που όσο να ‘ναι έχει παρουσία στην τηλεόραση και είναι κοινοβουλευτικό κόμμα.

Η πλάκα είναι ότι ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, έδωσε ένα ακόμη χτύπημα στους γκαλοπατζήδες που έβγαζαν δημοσκοπήσεις να τον δείχνουν τέταρτο και με ποσοστό κάτω από 10%. Ή επρόκειτο για πληρωμένα γκάλοπ ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται γενικώς. Ή και τα δύο.

Πολλοί ρωτούν από προχθές ποιος είναι ο 38χρονος Κρητικός που μπήκε «σφήνα».

Ο πολύ νεαρός για τα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας, Κρητικός, σάρωσε σε πολλές περιοχές της χώρας και διεκδικεί πλέον την αρχηγία της Δημοκρατικής Παράταξης. Καταγράφεται πλέον και ως ο νεότερος υποψήφιος για να ηγηθεί του προοδευτικού χώρου.

Μηχανικός στο επάγγελμα, με σπουδές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, έντονα πολιτικοποιημένος από τα φοιτητικά του χρόνια, κατάφερε να γίνει αρχικά γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και να εκλεγεί ευρωβουλευτής με τις ψήφους 113 χιλιάδων Ελλήνων.

Μπορεί να είναι η έκπληξη των εκλογών της Κεντροαριστεράς αλλά δεν έφτασε τυχαία ως εδώ.

Γιος βιοπαλαιστών αλλά σπουδαγμένων στο Πανεπιστήμιο οι οποίοι «επένδυσαν» τους κόπους μιας ζωής στις σπουδές των παιδιών τους. Μάλιστα, πρόκειται για Κρητικούς που λατρεύουν την πατρίδα τους και μένουν όλη τη ζωή τους στη συνοικία Κατσαμπάς στο Ηράκλειο, μια περιοχή προσφύγων από τη Μικρά Ασία.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έφτασε να διεκδικεί την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης στηριζόμενος σε μια παρέα αγαπημένων φίλων. Χωρίς μηχανισμούς και όπως ο ίδιος συνηθίζει να λέει «χωρίς να με έχει γεννήσει η μητέρα μου βουλευτή ή υπουργό». Και οι φίλοι ήταν αυτοί που τον βοήθησαν εθελοντικά και τους τελευταίους μήνες.

Πάντως, στην Ευρωβουλή έχει να επιδείξει πολύ σημαντικό έργο ως μέλος του ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος και συμμετέχοντας σε επιτροπές προσπαθεί να βοηθήσει την Ελλάδα, ειδικά τα τελευταία δύσκολα χρόνια.

loading...

2 thoughts on “Η έκπληξη, το… παλιοΠΑΣΟΚ και ο αγώνας για την καρέκλα

  1. Ο ανδρουλάτσης και ο κάθε νεότευκτος πασόκος ανδρουλάτσης, ήξερε ή φρόντισε να πληροφορηθεί έστω εκ των υστέρων τα κατορθώματα του (κλεφτο)πασοκ όταν αυτός σπούδαζε; Η τα έμαθε, αλλά δεν θέλει να τα "ξέρει"; Γιατί ο κόσμος λέει, πως πασόκος σημαίνει σκατάς. Η μήπως δεν είναι έτσι;

  2. φαε πουτσα κι αστηνε
    κι αμα πεινασεις πιαστηνε

Comments are closed.