ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΡΙΟ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ!!!

Γράφει ο Θανάσης Τσόκας
Μαθηματικός – Ερευνητής
e-mail: [email protected]….

Κύριε Πρωθυπουργέ
Για το Νέο μάθημα των Θρησκευτικών,που ΕΠΙΤΡΕΨΑΤΕ από τη φετινή σχολική χρονιά να διδάσκεται στους μικρούς μαθητές μας,σας δηλώνω με τρόπο κατηγορηματικό και απερίφραστο ότι,
έχετε ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ πολλά άρθρα του Συντάγματος μας και αυτό σας το αποδεικνύω ευθύς αμέσως,παραθέτοντας τα παρακάτω επιχειρήματα μου :
Στην αρχή του Συντάγματος μας,υπάρχει ένα προεισαγωγικό κείμενο (Το Προοίμιο του Συντάγματος) που λέει τα εξής :
” ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε’ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΟΜΟΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ “.
Έτσι λοιπόν,κύριε Πρωθυπουργέ,ΤΟ ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ,αναφέρεται σε μια υπέρ-δικανική και υπέρ-
συνταγματική Αρχή,στο όνομα της οποίας είναι ψηφισμένο το Ελληνικό Σύνταγμα και αυτή Η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΡΧΗ δεν είναι άλλη,παρά αυτή ταύτη, Η ΑΝΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ!!!
Όλες δε,οι διατάξεις του Συντάγματος και όλοι οι ψηφισμένοι
νόμοι από τη Βουλή των Ελλήνων,πρέπει να είναι σύμφωνοι και να εμπνέονται από το πνεύμα ΤΗΣ ΥΠΕΡΤΑΤΗΣ ΑΡΧΗΣ,
στο όνομα της οποίας είναι ψηφισμένο το Σύνταγμα,δηλαδή
ΣΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ-ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ!!!.
Επίσης,κύριε Πρωθυπουργέ,ο σεβασμός στο Σύνταγμα σύμφωνα με το άρθρο 120 παράγραφος 2 του Συντάγματος
αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων!!!.
Και όταν μιλάμε για σεβασμό του Συντάγματος,μιλάμε για καθολικό σεβασμό του Συντάγματος,από την αρχή μέχρι το
τέλος του!!!, Δηλαδή από το Προοίμιο του Συντάγματος,μέχρι και την τελευταία διάταξη του!!!.
Έτσι αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση του κάθε Έλληνα πολίτη,ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Και επειδή ΤΟ ΠΡΟΟΙΜΙΟ , μας λέει ξεκάθαρα ότι,το Σύνταγμα μας είναι ψηφισμένο : ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΟΜΟΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ,αποτελεί
θεμελιώδη υποχρέωση του κάθε Έλληνα πολίτη,να σέβεται ΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ!!!
ανεξάρτητα εάν δεν πιστεύει Σ’ ΑΥΤΟΝ!!!
Συνεπ’ως,εάν κάποιος Έλληνας πολίτης για παράδειγμα : Υβρίσει ΤΑ ΘΕΙΑ ή υποτιμήσει ΤΟΝ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ,σύμφωνα με ΤΟ ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ,αυτός ο Έλληνας πολίτης,έχει παραβιάσει το Σύνταγμα και η εν λόγω πράξη του,είναι αντισυνταγματική και αξιόποινη!!!
Και τώρα έρχομαι σε εσάς,Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ!!!.
Εσείς είστε αυτός,που ΕΠΙΤΡΕΨΑΤΕ στον Υπουργό Παιδείας κύριο Γαβρόγλου,να μετατρέψει ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ μάθημα των
Θρησκευτικών,σε μάθημα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ!!!.
Με αυτό τον τρόπο όμως,βάζετε την Ορθόδοξη Θρησκεία μας,τη μοναδική εξ Αποκαλύψεως Θρησκεία,να είναι δίπλα-δίπλα με άλλες Θρησκείες!!!
Με αυτό τον τρόπο υποτιμάτε ΤΟΝ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ,βάζοντας Τον στην ίδια μοίρα,με το Βούδα,το Μωάμεθ,τον Κομφούκιο και τους άλλους θνητούς ηγέτες των άλλων Θρησκειών!!!.
Έτσι,κύριε Πρωθυπουργέ,υποτιμώντας Τον Ιησού Χριστό μας
δεν σέβεστε ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΜΑΣ,οπότε σύμφωνα με το Προοίμιο του Συντάγματος,έχετε παραβιάσει το Σύνταγμα και η πολιτική σας πράξη να μετατρέψετε το Ορθόδοξο μάθημα των Θρησκευτικών σε μάθημα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ,είναι
πέρα για πέρα ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ!!!
Και ας έλθουμε τώρα στην κατήχηση και στο ομολογιακό χαρακτήρα του Ορθοδόξου μαθήματος των Θρησκευτικών.
Το άρθρο 16 παράγραφος 2 του Συντάγματος,ρητά και κατηγορηματικά μας λέει ότι : Η Πολιτεία υποχρεούται να αναπτύσσει την Εθνική και την Ορθόδοξη Θρησκευτική συνείδηση της Ελληνικής Νεολαίας.
Η ανάπτυξη όμως της Ορθόδοξης Χριστιανικής συνείδησης της Ελληνικής Νεολαίας και η Κατήχηση των Ορθοδόξων μαθητών μας,εις την απείρου κάλους διδασκαλία ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ,γίνεται κύριε Πρωθυπουργέ ΜΟΝΟ μέσα από το Ορθόδοξο μάθημα των Θρησκευτικών και ΟΧΙ μέσα από ΜΙΑ ΠΑΝΣΕΡΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ,στις οποίες έχετε εντάξει και ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ,τη μοναδική και Αληθινή εξ Αποκαλύψεως Θρησκεία,που το ίδιο το Σύνταγμα μας,την αναγνωρίζει ως επίσημη και επικρατούσα Θρησκεία με επικεφαλής ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ,σύμφωνα με το άρθρο 3 παράγραφος 1του Συντάγματος.
Και αντί,κύριε Πρωθυπουργέ,να εφαρμόσετε κατά γράμμα το άρθρο 16 παράγραφος 2 του Συντάγματος,έρχεστε με ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΑΣ,στο μάθημα το Πολυθρησκευτικό και κάνετε τα εξής :
1) Δεν αναπτύσσετε την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη της Ελληνικής Νεολαίας και δεν κατηχείτε τους μαθητές μας.στην απαράμιλλη και Θεϊκή διδασκαλία Του Ιησού Χριστού μας!!!.
Εσείς ο ίδιος,κύριε Πρωθυπουργέ,από το βήμα της Βουλής,έχετε δηλώσει ότι : Το μάθημα των Θρησκευτικών ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ!!!.
Με αυτό τον τρόπο όμως,έχετε παραβιάσει κατάφωρα το άρθρο 16 παράγραφος 2 του Συντάγματος,που ομιλεί για ανάπτυξη της Εθνικής και Θρησκευτικής συνείδησης της μαθητιώσας νεολαίας!!!
2) Χωρίς να έχετε κατηχήσει τους μαθητές μας,στην Ορθόδοξη
πίστη (όπως το άρθρο 16 παράγραφος 2 σας το επιτάσσει), έρχεστε με το Πολυθρησκευτικό μάθημα και με όλη αυτή την
Πολυθρησκευτική σούπα και με ένα ύπουλο και παμπόνηρο τρόπο μας λέτε :
Το Δημοκρατικό δεν είναι,οι μαθητές μας,να γνωρίσουν όλες τις Θρησκείες?. Και αφού τις γνωρίσουν και τις αξιολογήσουν,ο καθένας από μόνος του να αποφασίσει,ποιά Θρησκεία θα ασπαστεί ή στην αντίθετη περίπτωση να μην ασπαστεί καμία Θρησκεία?
Με αυτό το κατ επίφαση Δημοκρατικό επιχείρημα σας,,προχωράτε και διδάσκετε στους λιλιπούτειους μαθητές του Δημοτικού σχολείου και στους ανώριμους μαθητές του Γυμνασίου,όλη αυτή την Πανσερμία των Θρησκειών συμπεριλαμβανομένης και ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ και ύστερα θα έλθετε και θα τους πείτε :
Και τώρα παιδιά μου,διαλέξτε όποια Θρησκεία σας αρέσει
περισσότερο!!!.
Αυτό όμως που κάνετε,κύριε Πρωθυπουργέ,λέγεται “ψάρεμα σε θολά νερά!!!”.
Πάτε δηλαδή,σε πολύ μικρούς και ανώριμους μαθητές,που δεν έχουν ακόμη αναπτύξει σε υψηλό βαθμό την κριτική τους σκέψη και χωρίς να τους έχετε κατηχήσει πρώτα στην Ορθόδοξη πίστη (όπως το άρθρο 16 παράγραφος 2 σας υποχρεώνει να το κάνετε) τους ζαλίζετε και τους δημιουργείτε μεγάλη σύγχυση με όλο αυτό το συνονθύλευμα Θρησκειών και ύστερα τους λέτε : ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΩΡΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ!!!.
Και αυτό το “ψάρεμα σε θολά νερά”,κύριε Πρωθυπουργέ,είναι : Ο πιο ύπουλος τρόπος να οδηγήσετε τους Ορθόδοξους μαθητές προς τις άλλες Θρησκείες!!!.
Είναι ο πιο αισχρός και πανούργος προσηλυτισμός των ανηλίκων και ανώριμων Ορθοδόξων μαθητών μας!!!.
Με αυτή δε τη θολή, με αυτή την παμπόνηρη πολιτική σας πράξη να παρασύρετε τους ανήλικους Ορθόδοξους μαθητές μας,προς άλλα Θρησκεύματα,έχετε παραβιάσει κατάφωρα το άρθρο 13 παράγραφος 2 του Συντάγματος που απαγορεύει κάθε είδους προσηλυτισμό.
Αλλά οι αντισυνταγματικές ενέργειες σας στο μάθημα των Θρησκευτικών δεν σταματάνε εδώ!!!.
Δείτε,κύριε Πρωθυπουργέ,ποιά είναι η ρατσιστική συμπεριφορά σας,προς τους Ορθόδοξους μαθητές μας!!!.
Τους Ορθόδοξους Έλληνες μαθητές τους υποχρεώνετε να διδάσκονται ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ!!!.
Αντίθετα,τους Μουσουλμάνους Έλληνες μαθητές της Θράκης,τους αφήνετε ελεύθερους να διδάσκονται ΜΟΝΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜ!!!.
Όμως με αυτή την ενέργεια σας,μας δείχνετε περίτρανα ότι,τους Ορθόδοξους Έλληνες μαθητές,τους θεωρείτε πολίτες βήτα κατηγορίας σε σχέση με τους Μουσουλμάνους μαθητές της Θράκης που έχουν την Ελληνική υπηκοότητα και συγχρόνως αυτή η πολιτική σας πράξη.είναι πέρα για πέρα αντισυνταγματική,αφού προσκρούει στο άρθρο 4 παράγραφος 1 του Συντάγματος,που μιλάει ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ
όπου ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ είναι ΙΣΟΙ απέναντι στους νόμους!!!.
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ
Μετά από όλα αυτά που σας επεσήμανα σε αυτή την ανοικτή επιστολή μου, ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ το Πολυθρησκευτικό μάθημα με το Ορθόδοξο Θρησκευτικό μάθημα και συνεχίζετε να παραβιάζετε κατ επανάληψη το Σύνταγμα,επιμένοντας στη
διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών με ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΜΑΖΙ,
τότε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ
που είμαστε πολλά-πολλά εκατομμύρια,ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ
ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ για να υπερασπιστούμε την Ορθόδοξη πίστη μας (όπως το Σύνταγμα,μας κατοχυρώνει) και αυτή η Ορθόδοξη λαοθάλασσα,κύριε Πρωθυπουργέ, θα σας παρασύρει και έτσι θα χαθείτε μέσα στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ
ΜΟΝΑΞΙΑ!!!.

http://athanasiostsokas.blogspot.gr/2017/11/blog-post.html

loading...

3 thoughts on “ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΡΙΟ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ!!!

  1. είσαι και μαθηματικός, τρομάρα σου……

  2. μαλάκας είναι………γιατί τον ρωτάς , δεν καταλαβαίνεις

Comments are closed.