Η απειλή και η “φυλακή” του Τσίπρα

Το συνοθύλευμα της κυβέρνησης Σύριζα – Ανελ συγκροτήθηκε σε μια πολύ απλή βάση

Ο υπουργός Άμυνας και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στηρίζουν την κυβέρνηση, αλλά , εξ αυτού  λόγου, ο πρώτος απέκτησε μια ιδιότυπη ελευθερία κινήσεων. 
Άλλωστε η ικανότητα του να έρχεται σε επαφή με επιχειρηματίες ( κ. Ιβαν Σαββίδης ) ή να διαπραγματεύεται, ως μεσάζοντας, πωλήσεις εταιρειών, είναι αξιοθαύμαστη. Ακόμη πιο αξιοθαύμαστο είναι πως ξεχωρίζει τους ισχυρούς χορηγούς.Αρκετοί κάτοικοι της Βουλιαγμένης θυμούνται ακόμη τις επαφές του κ. Καμμένου στην καφετέρια Aqua Marina όπου δρούσε ως μεσάζοντας για να αποκτηθεί μια εταιρεία απο τον κ. Σαββίδη.


Η συμπεριφορά, όμως, του κ. Καμμένου απο καιρό έχει ξεπεράσει όλα αυτά που ισχύουν για τους ομολόγους του στον Δυτικό κόσμο.

Δεν μπορεί λ.χ ένας υπουργός Άμυνας να παίζει ρουλέτα σ ένα καζίνο του Λονδίνου, όπου αρκετοί γνωρίζουν ότι, μπορείς να καταθέσεις χρήματα στο τραπέζι, να κερδίσεις και να εισπράξεις με απόδειξη το ποσό στην γωνία της αίθουσας. Αυτό μπορούν να το κάνουν παίκτες συγκεκριμένων εθνικοτήτων για τους λόγους τους. Όχι ένας υπουργός Ευρωπαϊκής χώρας. Μ αυτή την mentalite λοιπόν φθάσαμε στην συναλλαγή με το Αραβικό κράτος, όπου εμπλέκεται ένας μεσάζοντας ( Β. Παπαδόπουλος)  ο οποίος συνδέεται με συγγένεια με τον κ. Ιβαν Σαββίδη, επιχειρηματία της νέας αριστερής “καλής” διαπλοκής, ο οποίος “κληρονόμησε”, μεταξύ άλλων, και μια εφημερίδα με έντονο κόκκινο χρώμα. Όταν, όμως, στα έγγραφα των βλημάτων υπάρχει και η υπογραφή του πρωθυπουργού επιστρατεύθηκε και η απειλή έναντιον Βουλευτών.

Η  δεκαετή κάθειρξη για την δημοσίευση κρατικών εγγράφων, είναι ακόμα κάτι πρωτοφανές που μετέρχεται το συνοθύλευμα. Η εκτελεστική εξουσία απειλεί το νομοθετικό εκλεγμένο θεσμό. Eν ολίγοις, θα σας πάμε φυλακή.  Δημοκρατικά, με προοδευτικό πρόσημο όπως λένε. Άλλωστε, οι απειλές, οι δικαστικές διώξεις εναντίον επιχειρηματιών κλπ έχει καταστήσει την Ελλάδα άντρο παρανόμων. Οποιοσδήποτε θέλει να κάνει δουλειά στην Ελλάδα πρέπει να προσέχει τι λέει, κυρίως στον δημόσιο λόγο. Nα κάθεται στην γωνία. Η “φυλακή”, όμως, του κ. Τσίπρα η οποία έπρεπε να είχε ανάπτυξη 2,3% και παραπάνω, αύξησε το χρέος στα 344 δισ. απο 321 δισ. ευρώ και επέφερε 100 δισ. ζημιά (τράπεζες, λιτότητα, QE). Συνεπώς, το περιβάλλον που έφτιαξε αργά ή γρήγορα θα καταρρεύσει. Ήδη οι πρώτοι ψιθυρίζουν την διαφοροποιήση τους, μήπως κληρονομήσουν το απόκομμα απο το συνοθύλευμα.       
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. Τα ίδια χάλια με τους προηγούμενους θα καταλήξουν κι αυτοί,αν μείνουν για καιρό στην εξουσία. Το ίδιο θα χωθούν κι αυτοί στα γρανάζια της διαπλοκής και της διαφθοράς,αφου πολλοί απ αυτούς προέρχονται από το κόμμα(ΠΑΣΟΚ),που μας πρωτοέβαλε στα μνημόνια.
  Κ πρωθυπουργέ,οι Ελληνες έχουν φτάσει στα όριά τους. Μας έχεις εξαθλιώσει,μας έχεις αποτελειώσει. Πιστεύεις ότι αυτός ο λαός μπορεί να δει άσπρη μέρα,όταν τον έχεις ξεκάνει από την υπερφορολόγηση; Γιατί συνεχίζεις να παίρνεις την μερίδα του λέοντος απ αυτούς που τα βγάζουν με το ζόρι πέρα;
  Γιατί δεν κάνεις ταυτοποίηση των εισοδημάτων που δηλώνουν οι Ελληνες,μ αυτά που υπάρχουν ή υπήρχαν μέχρι πρότινος στις τράπεζες; Γιατί δεν κινείς γή και ουρανό,να σταματήσει η λιτότητα και η φτωχοποίηση του κόσμου; Δεκάδες αν όχι εκατοντάδες δις ευρώ,έφυγαν έξω από παράνομες και μαύρες συναλλαγές από τους συνήθεις ύποπτους.
  Γιατί κάνεις τους φτωχούς ανθρώπους νοικιαστές στα ίδια τους τα σπίτια,που απέκτησαν με δουλειά και δάνεια; Γιατί δεν εξαιρείς τον ΕΝΦΙΑ,αυτόν που θα καταργούσες σε μια νύχτα,από την πρώτη και μοναδική κατοικία που απέκτησε κάποιος;
  Γιατί ενώ πληρώνουμε ένα μισθό τον χρόνο για ιατρική περίθαλψη,στην ουσία είμαστε χωρίς αυτήν; Γιατί πληρώνουμε πλέον από την τσέπη μας,φάρμακα,γιατρούς εξηδικευμένες εξετάσεις,από την στιγμή που κάθε μήνα,δίνουμε ένα σωρό λφτά για την περιβόητη αυτή "περίθαλψη";
  Πολλά ακόμη γιατί υπάρχουν κ Τσίπρα που πρέπει να απαντήσεις,αν τολμούσες να κάνεις συνομιλία απ ευθείας με τον λαό,ο οποίος νοιώθει εξαπατημένος και κορόιδο,καθ όσον έταξες πάαααρα πολλά για να του υφαρπάσεις την ψήφο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]