Οι σφαίρες σφυρίζουν ΣΥΡΙΖΑ από τα αφτιά μας

Η Αθήνα είναι η πιο ασφαλής πρωτεύουσα στον κόσμο. Όπως έχουν επανειλημμένα δηλώσει τα στελέχη της κυβέρνησης, κάθε δήλωση περί του αντιθέτου είναι φθηνή προπαγάνδα των ακραίων νεοφιλελεύθερων.  Όσο για τα χτεσινά γεγονότα στην Χαριλάου Τρικούπη.
Τι πρέπει ακόμη να συμβεί για να καταλάβουν αυτοί οι ΠΑΣΟΚοι ότι πρέπει να φύγουν από εκεί;

Μπορεί οι σφαίρες να σφυρίζουν ΣΥΡΙΖΑ από τα αφτιά μας, αλλά η κυβέρνηση είναι υπερήφανη για την υπεράσπιση των συλλογικοτήτων. Επειδή τα παιδιά πρέπει να εκφράζονται. Και τι να κάνει, δηλαδή, ο υπουργός Τόσκας που οι μολότοφ πέφτουν κάθε Παρασκευή σαν το χαλάζι στις γνωστές οδομαχίες της οδού Στουρνάρη; Να συλλάβει τους νεαρούς και να προσβάλει την παράδοση; Να χαλάσει το κύμα του επαναστατικού τουρισμού; Ξέρετε πόσοι σύντροφοι και συντρόφισσες συρρέουν από τις ξένες χώρες για να συμμετάσχουν στα γεγονότα; Ξέρετε τι συνάλλαγμα αφήνουν;

Βία; Πού την είδατε την βία; Εντάξει, μία ομάδα παιδιών έκανε παρέλαση πριν μερικούς μήνες κραδαίνοντας στα χέρια ένα καλάσνικοφ. Σιγά το πράγμα!

Και βγήκε η αντιπολίτευση και τι είπε; Κάτι ακροδεξιά για την επικράτηση του Νόμου, για την προστασία των πολιτών. Και ήρθε ο γίγαντας Αλέξης και τον … κατατρόπωσε τον Κυριάκο. Τον απείλησε να του διαβάσει διαρκώς όλα τα δελτία τύπου της αστυνομίας. Μέχρι και για την σύλληψη πορτοφολάδων στην Ομόνοια.

Το ότι οι διμοιρίες των ΜΑΤ θυμίζουν φυλάκια παραμεθορίου είναι κάτι που έχει διαφύγει του πρωθυπουργού μας. Ότι το κτίριο του ΠΑΣΟΚ έχει πολλάκις βομβαρδιστεί από τα «παιδιά» κάτι που έχει επίσης διαφύγει της προσοχής του κ. Τσίπρα. Προχτές ήταν οι Μολότοφ, χτες ένα καλάσνικοφ. Αύριο τι, κύριε Τσίπρα;

Υπάρχει κράτος; Όσοι έχουν πέσει θύματα αυτής της βίας έχουν απάντηση. Ο κ. Τόσκας και η παρέα του σε αυτούς θα απολογηθούν στο τέλος. Στους πολίτες. Στους φορολογούμενους που πληρώνουν φόρους για να μπορούν να περπατούν ελεύθεροι σε οποιοδήποτε σημείο της Επικράτειας του ελληνικού κράτους.

Τραγική ειρωνεία! Χτες, ναι χτες πριν από τις σφαίρες, ο Νίκος Παρασκευόπουλος παραδέχτηκε, επιτέλους, ότι ο Κυριάκος έχει δίκιο και ζητάει πλέον και ο ίδιος την αλλαγή του περιβόητου νόμου του που αποφυλάκισε δολοφόνους και βιαστές. Καταλαβαίνουμε τον κ. Παρασκευόπουλο. Ο νόμος του είναι  ένα έκτρωμα και το έχει ήδη πληρώσει η ελληνική κοινωνία με αίμα. Κάθε φυσιολογικός άνθρωπος στην θέση του δεν θα μπορούσε να κοιμηθεί τα βράδια, σκεπτόμενος τι κακό έχει κάνει στους συμπολίτες του.

Οι παρεμβάσεις του κ. Μητσοτάκη για την ανομία ήταν μιας πρώτης τάξης ευκαιρία  να σημειωθεί μία πρόοδος στις σχέσεις της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση. Και πάντα για το καλό της κοινωνίας. Δεν μπορεί οι δύο μεγάλες πολιτικές δυνάμεις της χώρας να μην μπορούν να συνεννοηθούν ούτε στο ότι δεν επιτρέπεται να υπάρχει άβατο στα Εξάρχεια!Και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της πόλης.

Αντί γι αυτό, οι λογικές θέσεις του κ. Μητσοτάκη στην Βουλή προκάλεσαν την… οργή του κ. Τσίπρα και των υπουργών του. Άγνωστο για ποιόν λόγο, οι εκκλήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών ερέθισε την κυβέρνηση, όπως το κόκκινο χρώμα τον ταύρο στην αρένα. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά επιχείρησαν στην συνέχεια με τα μέσα μαζικής αποβλάκωσης που διαθέτουν να πείσουν τον κόσμο ότι ο Κυριάκος ηττήθηκε κατά κράτος και άλλα ανάλογα.

Τώρα τι έχουν να πουν για την δημόσια παραδοχή Παρασκευόπουλου; Ας αφήσουν, λοιπόν, τις προπαγανδιστικές μεθόδους Λαλιώτη και ας προσπαθήσουν για μία έστω φορά να αντιληφθούν ποια είναι το προβλήματα  που αντιμετωπίζει σήμερα η κοινωνία. Τα όσα συνέβησαν χτες στην Χαριλάου Τρικούπη ας αποτελέσουν ένα καμπανάκι αφύπνισης.
Έπειτα από χρόνια, σε ένα μελλοντικό ντοκιμαντέρ για «την χαμένη ευκαιρία της Aριστεράς», πιστεύουμε ότι όλο και περισσότεροι σημερινοί υπουργοί της κυβέρνησης θα μιλούν για τα «λάθη» της κυβέρνησης Τσίπρα. Είναι συνηθισμένο για την Αριστερά να αναφέρεται στα λάθη που έκανε στο παρελθόν. Και είναι εξίσου συνηθισμένο να τα επαναλαμβάνει, λες και δεν έχει μάθει το παραμικρό.

Θα είχε για όλους μεγαλύτερη αξία να τα παραδεχτεί τώρα! Όχι για να αποδειχτεί πόσο δίκιο έχει στην κριτική της η αντιπολίτευση. Αλλά γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η αντιπολίτευση που θα ήθελε κάθε πρωθυπουργός που θα επιθυμούσε να αφήσει πίσω του έργο. Αν η κυβέρνηση θέλει πράγματι την Αθήνα μια ασφαλή πόλη, έχει έναν καλό σύμμαχο για να το προσπαθήσει: Τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αλλά ο κ. Τσίπρας δεν πιστεύει ότι θα αφήσει κάτι πίσω του. Στην πραγματικότητα δεν πιστεύει ότι θα χάσει κάποτε την εξουσία!

Η Αθήνα δεν είναι μία ασφαλής πόλη, όσες αλχημείες κι αν κάνουν. Όσα non paper κι αν εκδώσουν. Μπορεί, όμως, να γίνει, Αρκεί να το θελήσουν. Τα όσα ακολουθήσουν μετά από τα χτεσινά γεγονότα, θα δείξουν και τις πραγματικές προθέσεις τους. Εδώ θα είμαστε!

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

loading...

1 thought on “Οι σφαίρες σφυρίζουν ΣΥΡΙΖΑ από τα αφτιά μας

Comments are closed.