Τι είδους καθεστώς έχει ο τόπος, επιτέλους

Της Αλίκης Χατζή …
Από την πρώτη κιόλας στιγμή που ανέλαβαν την διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα και ο Πάνος Καμμένος, η δημόσια ζωή βάλλεται κατά ριπάς σε καθημερινή βάση από μια σειρά παραδοξοτήτων και ψεμάτων, δημιουργώντας μια τεράστια σύγχυση.

Αυτός ο ανελέητος λαϊκισμός είναι το βασικό χαρακτηριστικό όλων των ολοκληρωτικών καθεστώτων ένθεν κακείθεν, είναι ο κοινός τους παρονομαστής. Με αυτό τον τρόπο εξοστρακίζουν την κοινή λογική, εκτρέπουν τον διάλογο, καταλύουν τη δημοκρατία. Η αρχή έγινε με την διαστρέβλωση της πραγματικότητας και την ποινικοποίηση της αλήθειας και της κριτικής. Τώρα επιχειρούν να καταργήσουν και τον έλεγχο των πεπραγμένων τους.

Η κυβέρνηση του ηθικού πλεονεκτήματος σε κάθε αποκάλυψη ύποπτης υπόθεσης που εμπλέκει τον Καμμένο, στρέφει το θέμα στα πρόσωπα: ποιος ρωτά, ποιος καταγγέλλει; τι έχουμε εναντίον του (όλο κάτι εφευρίσκεται); με ποιους έχει πάρε – δώσε αυτός ο θρασύς που τολμά να υποβάλει ερωτήσεις; με ποιους φωτογραφίζεται; τί δουλειά κάνει η γυναίκα του, το παιδί του κι όλο του το σόϊ;

Ήδη το σκάνδαλο έχει παρακαμφθεί και η προσοχή του νοήμονος κοινού έχει στραφεί αλλού: στο πρόσωπο του ερωτώντος. Αυτός που ισχυρίζεται αυτά είναι βέβηλος, διάτρητος. Έτσι, από εγκαλών γίνεσαι εγκαλούμενος. Κοινώς, πας για μαλλί και βγαίνεις κουρεμένος!

Ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο φίλος του – μην το ξεχνάμε – είναι το «κινούν ακίνητο»: διαθέτουν ηθικό πλεονέκτημα. Δεν μπορεί να εγκλιθεί ο Τσίπρας , δεν είναι δυνατόν να καταστεί αντικείμενο κριτικής ακόμα και όταν καλύπτει σκάνδαλα. Έτσι, όποιος τολμά να παραβλέψει αυτή την αρχή, θα λάβει αυτό που του αξίζει: έναν Πολάκη… «Πάλι θα κλέψουμε εκκλησίες την Δευτέρα» μας προειδοποίησε από το facebook, όπως πάντα, υπονοώντας ότι ο Τσίπρας θα βγάλει λάδι τον Καμμένο για την υπόθεση Σαουδική Αραβία … κατατροπώνοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το συμπέρασμα που συνάγεται αβίαστα είναι ότι στα καθεστώτα που διαστρεβλώνουν και λασπολογούν για να κρύψουν την αλήθεια , το πολιτικώς ορθό είναι να μην έχεις απορίες, ερωτήσεις και γενικά γνώμη!

Θα ανοίγεις την ΕΡΤ και θα πληροφορείσαι πως διαμορφώνεται ο σύγχρονος ανώτερος άνθρωπος της ριζοσπαστικής Αριστεράς σύμφωνα με την καθοδήγηση του Παππά, του Καρτερού και του ΑΠΕ … άντε και του Τζανακόπουλου!

Liberal

loading...

3 thoughts on “Τι είδους καθεστώς έχει ο τόπος, επιτέλους

  1. ΚΑΤΟΧΗ ΕΧΟΥΜΕ ΡΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΨΟΦΙΑ

  2. ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΕΙΝΑΙ, ΟΧΙ ΗΛΙΘΙΟΙ, ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΑΜΟΚΑ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΛΥΦΟΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ, ΣΑΝ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ .!!

    ΚΑΘΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ, ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΞΕΝΩΝ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ, ΚΑΙ ΔΥΝΑΣΤΕ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ .!!
    ΘΑΤΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ ΑΥΤΟ??
    ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ .!!

    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ Ο,ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΚΑΙ ΚΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ, ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ, ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.

    πότε θα σταματησουμε να τους κοιταμε και να κανουμε κατι επιτελους??

    ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ, ΚΑΘΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΑΦΕΝΤΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!

    ΑΥΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ? ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ.
    ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ???
    ΚΑΝΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ.!

    ANTIΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΩΣΙΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΝΕ…
    ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΠΟΛΤΙΚΟΥΣ ΑΛΉΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ ΞΕΝΟΥΣ ΑΦΕΝΤΑΔΕΣ ??

    πότε θα το καταλαβουμε ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ ??
    ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΖΗΤΑΝΕ, ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ?
    ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙΣ, ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΨΗΦΗΣΟΥΝΕ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ, ΕΝΗΑ ΜΑΤΣΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ.
    ΔΕΝ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ, ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ????
    ανωνυνος ελλην

  3. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΩΞΑΜΕ ΠΡΙΝ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ,ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ?ΚΑΙ ΑΝ ΤΩΡΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ?ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.ΜΑΣ ΦΛΟΜΩΣΑΝ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ.ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ.ΒΡΕ ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ…

Comments are closed.