Γιάνης Βαρουφάκης: Από πότε έχει να επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα;

Σε μία συνέντευξη που θα συζητηθεί, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών απαντά στους επικριτές του, αναφέρεται στη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, μιλά για το χρέος της Ελλάδας, για το βιβλίο του που θα γίνει ταινία από τον Κώστα Γαβρά
και τον στόχο του να κατέβει στις εκλογές  σύντομα.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη Βαρουφάκη στην «Αυτοψία»

Η απάντησή του στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και σε όσους αμφισβητούν όσα γράφει στις σελίδες του βιβλίου του:

Προς Σόιμπλε: «Προκαλώ να με διαψεύσει».

Προς τους επικριτές του: «Αφήστε τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς».

Τι λέει σε όσους τον κατηγόρησαν για τους χειρισμούς του στο Υπουργείο Οικονομικών:

«Φέρω ως μετάλλιο τιμής το γεγονός ότι φορτώνουν σε μένα το κόστος, το οποίο επιβλήθηκε στον ελληνικό λαό. Για μένα είναι ιδιαίτερα τιμητικό».

Για τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα:

«Έχω να επικοινωνήσω μαζί του από τον Αύγουστο του 2015».

Τι τον έχει ενοχλήσει περισσότερο:

«Ήταν πραγματικά αβάσταχτο αυτό που κάποτε λέγανε “συντροφικά μαχαιρώματα”».

Η ταινία και η συνεργασία με τον Κώστα Γαβρά που ξεκίνησε με ένα sms:

«”Ονομάζομαι Κώστας Γαβράς, χρόνια ψάχνω την επόμενη πολιτική μου ταινία. Νομίζω την βρήκα στο πρόσωπό σας. Θα ήθελα να συζητήσουμε. Διάβασα το άρθρο σας στο New Statements, σε ένα αγγλικό περιοδικό, και είμαι διατεθειμένος να έρθω στην Ελλάδα ανά πάσα στιγμή” μου είπε. Προφανώς, στην αρχή, νόμιζα ότι κάποιος μου κάνει πλάκα…».

Για το δημοψήφισμα:

«Την 5η Ιουλίου ήταν ξεκάθαρο ότι ο ελληνικός λαός μάς έστειλε, με εκείνο το 62%, ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Να σου πω πώς το ερμήνευσα. Δεν θέλουμε να βγούμε από το ευρώ, είπε ο λαός. Ούτε εγώ το ήθελα, άλλα το μήνυμα ήταν “αν η χώρα είναι να μπει σε μια νέα 10ετία ή και 20ετια συνεχούς συρρίκνωσης, αποτελμάτωσης και μετανάστευσης των νέων μας, τότε μην κάνετε πίσω”».

Τα πολιτικά του σχέδια για το μέλλον:

«Γύρω στον Φεβρουάριο, θα υπάρχει το ιδρυτικό συνέδριο και από κει και πέρα, ανάλογα με τη συμμετοχή, ανάλογα με τις διαδικασίες. Στόχος μας είναι να κατέβουμε στις εκλογές και αν γίνουν Ιανουάριο, πιστεύω θα είμαι έτοιμος».

loading...