Παρασκευόπουλος: Ο νόμος μου έσωσε την χώρα-Μόνο ο ένας Γεωργιανός είχε αποφυλακιστεί

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος μετά την κριτική που δέχθηκε για τις περίφημες διατάξεις περι αποσυμφόρησης των φυλακών υποστηρίζοντας ότι
η πρόωρη απελευθέρωση κρατουμένων που προκάλεσε ο δικός του νόμος οδήγησε σε μείωση της βαριάς εγκληματικότητας.

Ο πρώην υπουργός δε, υποστηρίζει για την πρόσφατη υπόθεση με τους Γεωργιανούς που σιδέρωναν τα θύματά τους «παρά τα ψεύδη, ότι “τρεις από τους επτά αδίστακτους ληστές είχαν πρόσφατα αποφυλακιστεί με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου”, στην πραγματικότητα μόνο ένας από τους δράστες είχε φυλακιστεί με ποινή 4 μηνών για απόπειρα κλοπής και η ποινή του είχε μετατραπεί σε χρηματική. Το ψεύδος είναι πλήρες και αισχρό».

Οσο για τον δικό του νόμο σπεύδει να υποστηρίξει πως «Ο ν. 4322/2015, όντως, προέβλεψε συγκριτικά ταχύτερη απόλυση για ορισμένες κατηγορίες κρατουμένων. Ωστόσο:

α) Έτσι κι αλλιώς, πλην ελαχίστων, οι κρατούμενοι θα απολύονταν με τις κοινές ρυθμίσεις περί απολύσεων (πλην ισοβιτών).

β) Η παρατήρηση έχει δείξει σε άλλες χώρες ότι η μεγαλύτερη διάρκεια της φυλάκισης οδηγεί σε αύξηση του ποσοστών εγκληματικής υποτροπής.

γ) Η αποσυμφόρηση που επήλθε με το ν. 4322/2015, απέτρεψε τα ακραία φαινόμενα συνωστισμού. Αυτά, όπως είναι φανερό, όχι μόνο έπλητταν τα ανθρώπινα δικαιώματα των κρατουμένων (το ενδιαφέρον των συκοφαντών γι’ αυτά είναι μηδενικό), αλλά δημιουργούσαν συνθήκες εκβαρβαρισμού και αγριότητας, που μετά την αποφυλάκιση έσπρωχναν στο έγκλημα.

δ) Η αποσυμφόρηση επίσης έσωσε τη χώρα μας από το όνειδος και τις βαριές δαπάνες, λόγω καταδικών από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, εξαιτίας των συνθηκών στις φυλακές

– Τέλος, κατά τις καταγραφές της Αστυνομίας η βαριά εγκληματικότητα στα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί κατά πολύ»

«Είναι φανερό, με βάση τα παραπάνω, ότι όποιος επιλέγει να προβάλλει ορισμένα εγκλήματα από τα δυστυχώς πολλά που τελούνται μετά την αποφυλάκιση, σαν δήθεν έργα ενός νόμου, θέλει λίγους  ανθρώπους στιγματισμένους με ψεύδη και την καλλιέργεια του φόβου στους υπόλοιπους. Μεθοδεύει πολιτικές σκοπιμότητες και τον κοινωνικό εκφασισμό» αναφέρει τέλος ο κ. Παρασκευόπουλος.

loading...

5 thoughts on “Παρασκευόπουλος: Ο νόμος μου έσωσε την χώρα-Μόνο ο ένας Γεωργιανός είχε αποφυλακιστεί

  1. Ο ΝΟΜΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
    ΕΓΙΝΕ ΚΑΤ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΤΩΝ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΞΗΡΟΥ.

    ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ, ΟΤΙ ΕΑΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΤΟ
    Ο ΣΑΒΒΑΣ, ΘΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ
    ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

    ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΤΟ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ,
    ΟΠΟΥ ΘΑ ΛΑΛΟΥΣΕ.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

    ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ
    ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΕΙΑ.

  2. Σταματήστε να «σώζετε» τη χώρα και πάτε στα τσακίδια.

  3. ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ ΕΙΝΑΙ ΖΟΡΙΚΟ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΕΙ. ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΕΡΥΓΑ Α ΣΤΗΝ ΠΤΕΡΥΓΑ Β ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΠΑΓΛΑΜΑ ΚΑΙ ΛΥΡΑ ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΥΤΑΝΑΚΙΑ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ 5ΝΤΑΗΜΕΡΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ. ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΑΧ ΒΑΧ. ΚΑΛΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΑΣΑΝΕ ΑΥΤΟΝ? ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕ ΔΗΘΕΝ ΑΥΤΟΝ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ? ΜΑ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΜΑΛΑΚΑΣ! ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΘΕΛΟΥΝ. ΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΥΣΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΜΑ ΑΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ. ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΡΙΟΛΟΚΑΡΦΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΘΕΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΡΦΩΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΡΩΕΙ ΦΑΠΕΣ ΚΟΥΡΚΟΥΡΤΙΑΣΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΠΑΤΣΕΣ.

  4. Παρασκευόπουλε σου εύχομαι να βρείς την μάνα, την αδερφή, την γυναίκα καί την κόρη σου σιδερωμένες καί ύστερα να κοκορεύεσαι ότι έσωσες την Χώρα!…………………..

  5. ΤΟΝ ΦΥΛΑΝΕ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΑΡΡΩΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΤΙ ΚΑΚΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Comments are closed.