Η Φώφη «δούρειος ίππος» για να παραμείνει ο Τσίπρας στην εξουσία

Αποκαλύπτονται ημέρα με την ημέρα όσα έγιναν στις εκλογές της Κεντροαριστεράς, κυρίως όσα έγιναν στο παρασκήνιο προκειμένου να βγει η Φώφη Γεννηματά και να ολοκληρώσει ο Λαλιώτης το σχέδιό του για σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κι όσο η ΝΔ κοιμάται και οι… φιλελεύθεροι εκπρόσωποί της στο χώρο του τύπου διαδίδουν ότι χάρηκε ο Κυριάκος γιατί κέρδισε η Φώφη (τόσο τους κόβει) τόσο θα στήνεται το παιχνίδι για τη μεγάλη Κεντροαριστερά με τον Αλέξη οπλαρχηγό, τη Φώφη δεύτερο βιολί και τα επιχειρηματικά και εκδοτικά συγκροτήματα να τρίβουν τα χέρια τους.

Μέχρι και ο Γιώργος Παπανδρέου βγήκε να μας επιβεβαιώσει. Ο άνθρωπος που θα έπρεπε να τον βλέπουμε και να γελάμε έδωσε συνέντευξη και είπε ότι προϋπόθεση για να συμμετάσχει στον ενιαίο φορέα της δημοκρατικής παράταξης ήταν να μην υπάρξει ποτέ συνεργασία με τη ΝΔ. Αν προφανώς η Φώφη έχει συμφωνήσει τότε μετά από τις εθνικές εκλογές θα έχουμε πολύ μεγάλες ανατροπές. Με δεδομένο ότι ο Κυριάκος δεν θα πάρει αυτοδυναμία αλλά θα πάρει την πρωτιά, τότε δημιουργούνται τα εξής δεδομένα:

Είτε θα πάμε σε μεγάλο συνασπισμό, με κολαούζο το νέο ΠΑΣΟΚ, και τότε θα κάνουν αντιπολίτευση τη Χρυσή Αυγή και θα γελάει ο κόσμος.

Είτε θα φάει πόρτα ο Κυριάκος από τη Φώφη και δεν θα μπορεί να κυβερνήσει.

Είτε θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πάρει την εντολή, θα συνεργαστεί με τη δημοκρατική παράταξη του Λαλιώτη, θα βρει κι έναν ακόμη πρόθυμο ηλίθιο με καμιά 10αριά βουλευτές και θα το δούμε κι αυτό. Νικητής ο Κυριάκος κι εκεί που θα περιμένει να καταλάβει το Μαξίμου να μας σκάσει για άλλα 3 – 4 χρόνια ο Αλέξης και να μην ξέρουμε από πού μας ήρθε. Μια χαρά δηλαδή το σχέδιο… Τροία. Η Φώφη δούρειος ίππος και ο Αλέξης θα μας χαιρετά από το παράθυρο του Μεγάρου Μαξίμου.

Αν ο Γ. Παπανδρέου, του οποίου οι δυνάμεις στις πρόσφατες εκλογές κινήθηκαν προς τον Καμίνη και μετά όλοι μαζί στήριξαν Φώφη, αρνείται σύμπραξη με τη ΝΔ τότε δύσκολα θα συμβεί κάτι τέτοιο. Η μόνη προϋπόθεση που έθεσε η κ. Γεννηματά σε πρόσφατη συνέντευξή της και στο ερώτημα αν θα συγκυβερνούσε με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι τώρα ο Αλέξης είναι με τον ακροδεξιό Καμμένο. Όπερ και σημαίνει πως αν ο Καμμένος κατέβει στις εκλογές ως ΑΝΕΛ κι όχι ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και πάρει κάτω από 3% τότε θα τον φάει το μαύρο χιόνι. Αν δεν τον φάει το δικαστικό τσουνάμι που δυναμώνει εσχάτως.

Με ελεύθερο το πεδίο ο Τσίπρας θα μπορέσει να δημιουργήσει ένα ευρύτερο «προοδευτικό μέτωπο» και να κυβερνήσει, ακόμη κι αν δεν κερδίσει τις εκλογές. Κι όπως έλεγε ένας ψηφοφόρος της Κεντροαριστεράς που πρόσφατα πήγε στις κάλπες «αν συμβεί αυτό τότε θα πάω από μόνος μου στον Μητσοτάκη. Εγώ να κυβερνήσω μαζί με τον ολετήρα Τσίπρα δεν θα το αντέξω».

Το σχέδιο παίρνει σιγά – σιγά σάρκα και οστά. Θα δούμε σύντομα την πρόταση για απλή αναλογική που θα κάνει τη Φώφη Γεννηματά να μπερδευτεί. Δεν θέλει και πολύ άλλωστε, τα δύσκολα πολιτικά θέματα δεν τα έχει και τα αφήνει στα άλλα γατόνια της Χ. Τρικούπη. Και θα ξεχάσουν εκεί στο ΠΑΣΟΚ, ακόμη και όσοι ηθικοί έμειναν, τις ύβρεις, τους προπηλακισμούς, την ξεφτίλα που έζησαν υπουργοί και στελέχη του, ακόμη κι αν δεν έφταιγαν. Και δυστυχώς όλοι εμείς που θέλουμε να δούμε τον Τσίπρα να φεύγει με ελικόπτερο, θα μείνουμε με την πίκρα και με την οργή για το πόσο μεγάλη ευκαιρία έχασε η ΝΔ κατά κύριο λόγο να διώξει τους καταστροφείς.

Όσο για εκείνους που γράφουν φιλελέφτ ανοησίες και κάνουν αναλύσεις για την επικράτηση της Φώφης τι να πούμε. Αυτοί δεν ξέρουν αν στην τουαλέτα πρέπει να σκουπιστούν με χαρτί υγείας ή με… μετάξι γιατί έτσι έχουν μάθει.

Αναλύσεις του τύπου «ευχαριστημένος ο Κυριάκος γιατί η Φώφη είναι γνωστή, δεν θα κάνει έκπληξη ή ότι θα πάρει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ», είναι για τα μπάζα.

loading...

1 thought on “Η Φώφη «δούρειος ίππος» για να παραμείνει ο Τσίπρας στην εξουσία

  1. Η φωφη θυσιάστηκε για την ανέλιξη του Ν.Ανδρουλάκη.Ομως ο Γ.Α.Π είναι είναι ο κρυφός άσσος για την επιστροφή όσων εποίκισαν στη Συριζαία γη.
    Στο ίδιο έργο θεατές(το πολύ σε μια εξαετία) με Καραμανλή Πρόεδρο Δημοκρατίας και με Πρωθυπουργό Γ.Α.Π.
    Αυτή είναι η προσχεδιασμένη μοίρα της Ελλαδίτσας που τη ξέρει και ένας μαθητής Γυμνασίου….χωρίς καμμία δόση υπερβολής!

Comments are closed.