Οι... μαθητές του Παπαγγελόπουλου παίρνουν τα ηνία της Δικαιοσύνης!

Ιδού τα ... "τέκνα - μαθητές" Παπαγγελόπουλου στην ... "ανεξάρτητη" Δικαιοσύνη! Αυτή είναι η... "χρυσή γενιά" των εισαγγελέων, όλοι απόφοιτοι της... "σχολής Παπαγγελόπουλου"Και μετά, ζητάει ο λαός... ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

Μ' ενα ρεπορτάζ επιεικώς αηδιαστικό, η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ανακηρύσσει τον Δ. Παπαγγελόπουλο σε "βράχο της δικαιοσύνης" και αποκαλύπτει τα ... "τέκνα - μαθητές" της... "σχολής" του ...

Και μετά, περιμένει ο λαός να ... λάμψει η δικαιοσύνη...

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑ!

Τα συμπεράσματα, δικά σας...
Προσωπικά, ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ... "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ"!


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ.1. Ο λαός, έχει μια σοφή παροιμία: "Μ' όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις"
Και η εντροπή της Δικαιοσύνης, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, έκανε... "σχολή"!

Υ.Γ.2. Ο κ. Ζαγοραίος, έχει αναλάβει την υπόθεση με τις πλημμύρες στην Δυτική Αττική και την ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 16 συνανθρώπων μας... και πέραν τούτου, ουδέν.

Υ.Γ.3. Προσωπικά, θα θεωρούσα ΝΤΡΟΠΗ, να αποτελώ μαθήτρια της ... "σχολής Παπαγγελόπουλου".


Οταν, το 2003, ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος εξελέγη προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών με τη στήριξη των -τότε- νεαρών αντιεισαγγελέων, με μια σαρωτική κίνηση την επομένη της εκλογής του, παραβιάζοντας κάθε έννοια επετηρίδας, αντικατέστησε όλους τους παλιούς εισαγγελείς οι οποίοι κατείχαν νευραλγικά πόστα, με τους νεαρούς αντιεισαγγελείς -κατεξοχήν- της «σειράς Τουλουπάκη» του 1998.Οι πιέσεις ήταν ασφυκτικές προς τον τότε προϊστάμενο της Εισαγγελίας.

Πιέσεις από τον Αρειο Πάγο, αλλά και πολιτικές.

Ο Παπαγγελόπουλος, γνωστός για το πείσμα του, δεν υπέκυψε και επέμεινε.

Ουσιαστικά τότε, το μακρινό 2003, γεννήθηκε η «χρυσή γενιά» των εισαγγελέων, όλοι απόφοιτοι της «σχολής Παπαγγελόπουλου»: πείσμονες, άκαμπτοι και διόλου δεκτικοί σε πιέσεις.

Η «επένδυση» -με ρίσκο τότε- του Παπαγγελόπουλου είχε αποτέλεσμα, αφού οι νεαροί αντιεισαγγελείς τον δικαίωσαν με τη μετέπειτα διαδρομή τους και δικαιώθηκαν και οι ίδιοι, αφού πλέον κατέχουν υψηλά και νευραλγικά πόστα στη Δικαιοσύνη.

Ενδεικτικά, στη γενιά εκείνη ανήκουν ο Ηλίας Ζαγοραίος,προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, η Ελένη Τουλουπάκη, νέα εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, η Ειρήνη Τζίβα, προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, η Ελενα Ραΐου και η Αλεξάνδρα Πίσχοινα, που υπηρετούν σε σημαντικά πόστα της Εισαγγελίας Αθηνών, και πολλοί άλλοι, οι οποίοι είτε είναι προϊστάμενοι σε δικαστήρια της περιφέρειας είτε καταγράφουν σημαντική διαδρομή στον εισαγγελικό κλάδο.


Μάλιστα, σε ανύποπτο χρόνο (όταν είχε συνταξιοδοτηθεί από το εισαγγελικό σώμα και πολύ πριν γίνει υπουργός), ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είχε εκμυστηρευθεί σε παλιούς δικαστικούς συντάκτες, σε μια κοινωνική εκδήλωση, ότι τη συγκεκριμένη γενιά «μολονότι δεν τη βλέπω πια, την έχω στο μυαλό και στην καρδιά μου».

Είχε πει, μάλιστα, πως, ό,τι κι αν πέτυχαν, το πέτυχαν με την αξία τους και δεν του οφείλουν τίποτα. Χαρακτηριστική περίπτωση εκείνης της γενιάς είναι η Ελένη Τουλουπάκη. Το 2003, νεαρή αντιεισαγγελέας τότε, ανέλαβε δύσκολο έργο στο Προανακριτικό της Εισαγγελίας και μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα υλοποίησε τις αποστολές που της ανέθεσε με παραγγελίες του ο τότε προϊστάμενός της Δ. Παπαγγελόπουλος.

Ασκησε διώξεις για κακουργήματα σε βάρος του μονοπωλίου της AGB, ενώ, έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα, συνέταξε ένα ογκώδες πόρισμα με το οποίο χαρακτήρισε «λεόντειο» τη σύμβαση για την Αττική Οδό, αναδεικνύοντας τις παθογένειες της σύμβασης.


Η δίωξη δεν ασκήθηκε τότε, γιατί απλά το πολιτικό σύστημα φρόντισε να την αποτρέψει, κυρώνοντας με νόμο στη Βουλή την επίμαχη σύμβαση.

Πολλά χρόνια αργότερα (έπειτα από δεκάδες σημαντικές έρευνες), το 2015, έδειξε και πάλι το σθένος της, όταν, ως μέλος ομάδας τεσσάρων εισαγγελέων, πήγε μυστικά στο Παρίσι και πήρε κατάθεση από τον Ερβέ Φαλτσιανί για τη «λίστα Λαγκάρντ», παρά τις απειλές και τις πιέσεις από την τότε ηγεσία της Δικαιοσύνης.


Π.Σ.


Πηγή

Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]