Επιτέλους! Σχέδιο για να μπορούν να γίνονται συλλήψεις στο Πεντάγωνο

Σχέδιο αλλαγής του κανονισμού φύλαξης του Πενταγώνου, προκειμένου οι δυνάμεις ασφαλείας να μπορούν να κάνουν και συλλήψεις πολιτών, επεξεργάζεται το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας μετά την εισβολή των αναρχικών του Ρουβίκωνα…

Επί της παρούσης, πάντως, αποφασίστηκε να ενισχυθούν οι δυνάμεις ασφαλείας και με στελέχη εκπαιδευμένα στην καταστολή πλήθους.

Το θέμα των συλλήψεων εντός του Πενταγώνου από τις στρατιωτικές Αρχές έθιξε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, ζητώντας μάλιστα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όταν έρθει τέτοια πρόταση, να την υπερψηφίσουν.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα, οι στρατιωτικοί δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν συλλήψεις, παρά μόνο να λειτουργούν αποτρεπτικά. Σημειώνεται ότι απαγορεύεται η είσοδος μη εχόντων άδεια σε στρατιωτικές μονάδες, όπως είναι και το Πεντάγωνο.
Πώς, όμως, μπορούν να «απαντήσουν» τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, όταν κάποιος παραβιάσει τα μέτρα ασφαλείας;
Το μόνο μέσο που έχουν είναι το όπλο τους.
Ποιος θα αναλάμβανε την ευθύνη να κάνει χρήση όπλων ή ποιος θα έδινε εντολή να γίνει χρήση πυρών κατά πολιτών;
Προφανώς, κανείς. Γι’ αυτό και το θέμα, προς το παρόν, εστιάζεται στην αποτροπή και την καταστολή.

Με εντολή ΓΕΕΘΑ μετακινείται στην πύλη του Πενταγώνου ομάδα του Τμήματος Αμέσου Επεμβάσεως, που είχε εκπαιδευτεί και υπάρχει εντός του υπουργείου Εθνικής Αμυνας μετά την εισβολή του 2012 από ναυτεργάτες του Σκαραμαγκά. Ομως, αυτό το τμήμα βρισκόταν στο Τάγμα ΓΕΕΘΑ και ο χρόνος αντίδρασής του ήταν τουλάχιστον 10 λεπτά. Κρίθηκε, λοιπόν, αναγκαίο μια ομάδα να μετακινηθεί στην πύλη του Πενταγώνου, προς αποφυγήν περιστατικών «αλά Ρουβίκωνας».

Η ομάδα αυτή είναι εκπαιδευμένη και διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό, όπως ασπίδες, κλομπ, κράνη και ειδικά προστατευτικά για τα μέρη του σώματος. Ενδέχεται, λοιπόν, να χορηγηθούν και χειροπέδες, προκειμένου να τις περνούν στους εισβολείς. Η επόμενη κίνηση θα είναι να τους παραδίδουν στην Αστυνομία, που θα αναλάβει να φρουρεί τον εξωτερικό χώρο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

loading...