ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ ΣΤΟΥ΅ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

«Οι μικρομεσαίοι αγρότες που τόσα πολλά και τόσες φορές έχουμε υποστεί από τις πλημμύρες εκφράζουμε  την ολόψυχη συμπαράστασή μας στα θύματα των πλημμυρών στην Δυτική Αττική.


Και τούτη η μεγάλη καταστροφή αποδεικνύει ότι οι θεομηνίες δεν είναι χωρίς ανθρώπινη ευθύνη, ούτε χτυπούν όλους το ίδιο, αλλά έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στους φτωχούς και στους αδύναμους, όπως είναι οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα που ζουν σε υποβαθμισμένες περιοχές των πόλεων και στα  χωριά.

 Η ευθύνη ανήκει στις κεντρική και στην τοπική διοίκηση στη χώρας που, έχοντας άλλες προτεραιότητες και υπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα, δεν προγραμματίζουν και δεν υλοποιούν τα αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας. Το αποτέλεσμα είναι  τα σπίτια μας, τα μικρομάγαζά μας, οι αγροτικές καλλιέργειες και τα ζώα μας να πνίγονται και  ανθρώπινες ζωές να χάνονται.   

 Αν τα χοντρά λεφτά που δίνονται από τις κυβερνήσεις, τις Περιφέρειες και τους Δήμους σε μεγαλοεργολάβους και διάφορους άλλους «αετονύχηδες» οι οποίοι «επενδύουν» με αποκλειστικό στόχο να βγάλουν όσο το δυνατόν περισσότερα κέρδη, χρησιμοποιούνταν για να γίνουν οι απαραίτητες αντιπλημμυρικές υποδομές στις πόλεις καις τα χωριά που η ζει η φτωχολογιά,  οι κίνδυνοι  από θεομηνίες αυτού του είδους θα ήταν λιγότεροι, όπως και τα θύματα.

Το διεκδικητικό αίτημα για αντιπλημμυρική θωράκιση και προστασία που είναι κοινό για τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού μπορεί και πρέπει ν’ αποτελέσει ένα ακόμα πεδίο αγωνιστικής μας συνάντησης και κοινής αντεπίθεσης ενάντια στον κοινό εχθρό, την αντιλαϊκή πολιτική η οποία στο βωμό των κερδών μιας χούφτας κεφαλαιοκρατών δεν διστάζει να θυσιάσει και την ίδια τη ζωή μας.»
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][bsummary]
Loading...

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]