Τι«ενέπνευσε» τους τζιχαντιστές να πέφτουν με οχήματα πάνω στο πλήθος

Ισλαμιστές τρομοκράτες στα παλαιστινιακά εδάφη άρχισαν να χρησιμοποιούν αυτή την μέθοδο για να σκοτώνουν Ισραηλινούς λίγο πριν την εκπνοή του 2014 - Ακολούθησε η πολύνεκρη επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας το καλοκαίρι του 2015Οι τρομοκρατικές

επιθέσεις με οχήματα γίνονται όλο και πιο συνηθισμένες στη Δύση, όπως επιβεβαιώνει και έρευνα του αμερικανικού ιδρύματος "Daily News Caller News Foundation".

Οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν οχήματα ως «φονικά όπλα» από τα μέσα της δεκαετίας του 2000, όμως η τακτική αυτή κέρδισε έδαφος βλέποντας την αποτελεσματικότητα που είχε η εφαρμογή της από Παλαιστίνιους τζιχαντιστές.

Οι ισλαμιστές τρομοκράτες στα παλαιστινιακά εδάφη άρχισαν να χρησιμοποιούν αυτή την μέθοδο για να σκοτώνουν Ισραηλινούς λίγο πριν την εκπνοή του 2014. 
Αλλά και η τρομοκρατική οργάνωση "Αλ Κάιντα" στην Αραβική Χερσόνησο ενθάρρυνε την τακτική το 2010 γράφοντας σε μηνύματά της: «...Πηγαίνετε στις πιο πολυσύχναστες τοποθεσίες ... Η ιδανική τοποθεσία είναι ένα μέρος όπου υπάρχει ο μεγαλύτερος αριθμός πεζών και ο μικρότερος αριθμός οχημάτων».

Το Ισλαμικό Κράτος υιοθέτησε γρήγορα την τακτική αυτή μετά την ίδρυσή του το 2014 και άρχισε να ενθαρρύνει τέτοιες επιθέσεις με επιτυχία στη Δύση. Η πρώτη ανάλογη επίθεση των τζιχαντιστών σημειώθηκε το 2015 την ημέρα της Βαστίλης στη Νίκαια της Γαλλίας, όταν ένας Τυνήσιος, «στρατιώτης» του Ισλαμικού Κράτους, έπεσε με φορτηγό πάνω στο πλήθος σκοτώνοντας 84 ανθρώπους.

Η ίδια τακτική εφαρμόστηκε και πάλι από έναν Τυνήσιο ο οποίος έπεσε με φορτηγό πάνω στο πλήθος στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου τον Δεκέμβριο του 2016.

anatakti.blogspot.gr
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]