Δημοσκόπηση: Νέο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Κερδισμένη η Κεντροαριστερά

Σαφές προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση. Θερμής υποδοχής από τους πολίτες τυγχάνει ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς.

Μια νέα δημοσκόπηση είδε το φως της δημοσιότητας το Σάββατο (25.11.2017). Έγινε από την εταιρία Metron Analysis για την εφημερίδα Τα Νέα. Καταγράφει προβάδισμα 8% για τη Νέα Δημοκρατία, η οποία «φλερτάρει» με την αυτοδυναμία. Στην εκτίμηση ψήφου, το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Εντυπωσιακή είναι η δημοσκοπική άνοδος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μια εβδομάδα μετά τις εκλογές για τον νέο φορέα και τη νίκη της Φώφης Γεννηματά. Η οποία αναδεικνύεται και η πιο δημοφιλής αρχηγός κόμματος.
Η πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 24,9% έναντι 16,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν: Δημοκρατική Συμπαράταξη με 8,8%, Χρυσή Αυγή με 5,2%, ΚΚΕ με 4,2%, Ένωση Κεντρώων με 2,2%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,9%, Πλεύση Ελευθερίας με 1,6% και Το Ποτάμι με 1%.

Σταθερά ψηλά είναι η αδιευκρίνιστη ψήφος (10%), 7,1% των ερωτηθέντων απαντά πως θα ψηφίσει «Λευκό» και το 3,4% επιλέγει «Άλλο κόμμα». Επίσης, το 12,1% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει.
Η εκτίμηση ψήφου

Εδώ, το προβάδισμα της ΝΔ αυξάνεται στις 11,5% μονάδες. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνει 35,6% έναντι 24,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν: Δημοκρατική Συμπαράταξη με 12,5%, Χρυσή Αυγή με 7%, ΚΚΕ με 6%, Ένωση Κεντρώων με 3,1%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,6%, Πλεύση Ελευθερίας με 2,3% και Ποτάμι 1,5%.

Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία έχει 68% και ο ΣΥΡΙΖΑ 17%.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει ποσοστό 23% έναντι 16% του Αλέξη Τσίπρα. Καλύτερος πάντως αναδεικνύεται ο… «κανένας» με 43%.

Στην ερώτηση για την αξιολόγηση του πρωθυπουργού, το 70% απαντά πως έχει αρνητική γνώμη και το 20% θετική. Στο αντίστοιχο ερώτημα για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι αρνητικές γνώμες είναι στο 62% και οι θετικές στο 26%.

Όσον αφορά στην αξιολόγηση της κυβέρνησης, το 73% έχει αρνητική άποψη και το 16%. Στο αντίστοιχο ερώτημα για την αξιωματική αντιπολίτευση, οι αρνητικές γνώμες είναι στο 67% και οι θετικές στο 18%.

Το 72% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση και το 18% πιστεύει το αντίθετο.

Πάντως, οι πολίτες δεν πιστεύουν ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές. Το 61% απαντά ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την 4ετία και το 34% πιστεύει ότι θα έχουμε εκλογές.

Το 37% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το καλύτερο για τη χώρα θα ήταν να συνεχίσει με τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Το 29% απαντά «να πάμε σε εκλογές» στο ερώτημα αυτό και το 27% θέλει οικουμενική κυβέρνηση με άλλο πρωθυπουργό.

Στο ερώτημα «είστε υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων ή υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας», το 59% απαντά πως θέλει κυβερνήσεις συνεργασίας και το 35% τάσσεται υπέρ της… αυτοδυναμίας.

Το 74% τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη, ενώ το 20% θέλει επιστροφή στη δραχμή.

Όσον αφορά στο κοινωνικό μέρισμα το 60% των πολιτών συμφωνεί με τη διανομή του και το 30% διαφωνεί.
Οι πολιτικοί αρχηγοί

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στο ερώτημα που αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, οι περισσότερες απαντήσεις είναι αρνητικές! Η Φώφη Γεννηματά έχει τις λιγότερες αρνητικές αναφορές και έτσι είναι η δημοφιλέστερη αρχηγός με 44%. Ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 39%, ο Σταύρος Θεοδωράκης με 35%, ο Βασίλης Λεβέντης με 27%, οι Δημήτρης Κουτσούμπας, Αλέξης Τσίπρας και Ζωή Κωνσταντοπούλου με 26%, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με 18%, ο Πάνος Καμμένος με 17% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 9%.

loading...

7 thoughts on “Δημοσκόπηση: Νέο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Κερδισμένη η Κεντροαριστερά

  1. ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΙΜΟΥ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ?ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΑ ΚΟΜΑΤΑ Π[ΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ?ΗΛΙΘΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΙΧΑΘΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ.ΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ?ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΛΙΒΕΡΟΙ Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ?

  2. Αν υπολογίσει κανείς ότι όλες οι δημοσκοπήσεις που βγαίνουν στη δημοσιότητα -γιατί υπάρχουν και οι άλλες-δίνουν στο αμαρτωλό κόμμα της δεξιάς παραπάνω 5% με 6%,βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι εξουσία θα δουν του αγίου … κίτσου ανήμερα.

  3. Παραλογισμός!
    Ψηφίζουμε αυτούς που έκαναν τη ζωή μας κόλαση!

  4. ΛΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΜΕΝΟΥΣ ΕΞΑΠΟΛΥΣΑΝΕ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΠΕΦΤΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΝΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΗ ΑΝΟΔΟ ΚΑΙ ΤΑ ΨΩΛΟΓΛΥΦΤΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΜΑΙΜΟΥ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΡΙΧΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΕΕΕΕ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ!!!
    ΤΟ ΜΠΟΡΔΕΛΟΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΛΕΙΦΑΔΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΙΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ ΦΩΤΗ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΡΗΜΑΞΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΡΕ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚΟΙ ΤΑ 210 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΕ ΤΟ ΒΡΩΜΕΡΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΚΛΕΦΕΤΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΤΑ ΜΟΥΝΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ 8%!!! ΑΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ. ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΛΑΚΑΑΑΑ ΞΥΠΝΑ !!!

    ΘΑ ΣΑ ΓΑΜΗΣΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΙΜΟΥ ΨΩΛΟΔΗΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΘΑ ΦΑΤΕ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΨΩΛΙΑ ΨΕΥΤΕΣ ΑΛΗΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΣ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ….ΟΥΥΥΣΤ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ ΣΑΠΙΑ ΟΥΥΥΣΤ……ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ ΜΠΟΡΔΕΛΟ-ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΚΑΜΙΑ !!!

  5. Λαμόγια δέν σάς πιστεύει κανείς άδικα χάνετε χρόνο καί χρήμα.
    Εθνική Χρυσή Αυγή

  6. Δυνάμεις του εξωτερικού δεν θέλουν με τίποτε τη Χρυσή Αυγή στη βουλή ή στην 3η θέση. Τους χαλάει τη σούπα.

  7. Το κλεφτοΠασοκ δεν εχει ουτε 6%
    Η Χρυση Αυγη ειναι στο 14%
    Τη νυχτα των εκλογων θα το αποδωσουν ως εξης:
    Για το κλεφτοΠασοκ που "δεν μας βγηκε δημοσκοπηκα" φταει η "το κλιμα πολωσης που συσπειρωσε τους ψηφοφορους στον Συριζα και στη ΝΔ"
    Για την Χρυση Αυγη θα πουν οτι "δεν το βρησκαμε λογω της κρυφης ψηφου"…..
    Οι εταιριες δημοσκοπησεων δινουν οτι αποτελεσμα επιθυμει ο πελατης.
    Την νυχτα των εκλογων ολο το σαπιο συστημα θα μυξοκλαιει τηλεοπτικως προς τερψιν ολων μας.

Comments are closed.