Υπήρξε ρατσιστικός αποκλεισμός σε βάρος του Αμίρ για την σημαία;

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Η ρατσιστική επίθεση φασιστοειδών με μπουκάλια και πέτρες στο σπίτι του Αμίρ, του μαθητή  του 6ου δημοτικού σχολείο Δάφνης, ο οποίος κληρώθηκε να κρατήσει την σημαία στην παρέλαση, προκαλεί οργή και αγανάκτηση για το θράσος και το δολοφονικό μένος σε βάρος ανθρώπων κατατρεγμένων από τους πολέμους.

Αυτές οι επιθέσεις είναι συμπλήρωμα της καμπάνιας της Χρυσής Αυγής ενάντια στην κλήρωση για τους σημαιοφόρους και τους παραστάτες στα δημοτικά σχολεία, που έδειξε το χυδαίο πρόσωπο της στην Σαντορίνη με τα τάγματα εφόδου να καταδιώκουν γονείς και μαθητές.

Από πέρυσι, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής επιχειρούν να πατήσουν πόδι στα σχολεία με μια χυδαία ισλαμοφοβική εκστρατεία μίσους κατά των προσφυγόπουλων. Ο υπόδικος Λαγός μάλιστα μπούκαρε με το τάγμα του, χτυπώντας εκπαιδευτικούς στο σχολείο του Ικονίου. Αυτή η εκστρατεία μίσους έσπασε τα μούτρα της όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με την μαζική ενωτική, αντιφασιστική και αντιρατσιστική δράση των σωματείων των εκπαιδευτικών, των συλλόγων γονέων αλλά και όλης της αριστεράς που ακύρωσε τα σχέδια τους.

Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την επιλογή της ένταξης στην απογευματινή ζώνη έστρωνε το έδαφος στη Χρυσή Αυγή για να στοχοποιεί τα προσφυγόπουλα ενώ παραβίαζε την αρχή της ισότιμης πρόσβασης στην παιδεία για τα προσφυγόπουλα. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση  αρνιόταν να διαθέσει προσωπικό για την στελέχωση τάξεων υποδοχής, όπως άλλωστε ήταν υποχρεωμένη, κάτι που συνεχίζει ακόμη και στις μέρες μας, έστω και αν αναγκάστηκε να μεταφέρει τα προσφυγόπουλα στη πρωινή ζώνη. Η συνολική πολιτική της, με την εφαρμογή της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, πνίγει πρόσφυγες στη Μεσόγειο, φυλακίζει στα στρατόπεδα και εγκλωβίζει στα νησιά χιλιάδες. Σε όλη την Ευρώπη, αυτές οι πολιτικές φούντωσαν τα πανιά των ακροδεξιών.

Το γεγονός ότι ο Αμίρ παρέλασε με ταμπέλα και όχι με την σημαία, την οποία τελικά πήρε από τον Τσίπρα σε μια ενέργεια απύθμενης υποκρισίας ανοίγει ερωτηματικά για το πώς συνέβη κάτι τέτοιο. Όμως, σε κάθε περίπτωση δεν δικαιούται να κουνάει το δάχτυλο της ορθής ερμηνείας των νόμων και των εγκυκλίων η κυβέρνηση που φροντίζει να πατάει σε δύο βάρκες αφήνοντας περιθώρια για ενέργειες που οδηγούν αντικειμενικά σε ρατσιστικούς αποκλεισμούς. Πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να απειλεί με διώξεις εκπαιδευτικών όταν η ίδια συντηρεί το καθεστώς των εθνικιστικών και ρατσιστικών παρελάσεων, κληρονομημένων από τη δικτατορία Μεταξά και τη χούντα. Ας τις καταργήσει επιτέλους για να ξεφορτωθούμε από την σαβούρα του παρελθόντος.

Η δημιουργική ασάφεια της σχετικής εγκυκλίου για την κλήρωση σημαιοφόρων αφήνει τα περιθώρια για «ερμηνείες» που οδηγούν σε ρατσιστικούς αποκλεισμούς με την προβολή του κριτηρίου του εκκλησιασμού ως προϋπόθεση για να κρατήσει τη σημαία ένα παιδί διαφορετικού θρησκεύματος.

Είναι φανερό ότι οι διευθυντές της περιοχής της Δάφνης, οι οποίοι δηλώνουν ότι «δεν υπάρχει πρόβλεψη του νομοθέτη για αλλόθρησκους, πως θα παραστούν στη δοξολογία με τη σημαία” εφαρμόζουν κριτήριο που οδηγεί στον ρατσιστικό αποκλεισμό στην περίπτωση αυτή του Αμίρ. Είναι μια «τυπολατρεία» που θρέφει τον αποκλεισμό με βάση το θρήσκευμα.

Πρόκειται για συγκεκριμένο ολίσθημα που κάθε προσπάθεια να ερμηνευτεί αλλιώς δεν βοηθάει, αλλά πισωγυρίζει τους εκπαιδευτικούς και πρώτα από όλα τους ίδιους που αγκαλιάζουν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία. Αυτό δεν έχει ναι μεν αλλά, χρειάζεται να είναι χωρίς προϋποθέσεις ξεκάθαρα. Διαφορετικά, οι ρατσιστικές εκστρατείες της δεξιάς και της ακροδεξιάς θα δικαιώνονται από την πίσω πόρτα ενώ το κίνημα έχει δώσει μάχες για να τις πετάξουμε από την μπροστινή πόρτα, κάτι που αρνείται επίμονα η κυβέρνηση και για αυτό συντηρεί τις παρελάσεις.

Η αριστερά που δίνει τη μάχη για να σώσει το δημόσιο σχολείο από τις περικοπές των μνημονίων χρειάζεται να δώσει αποφασιστικά την μάχη κατά των ρατσιστικών αποκλεισμών με πρόσχημα την σημαία μέχρι να καταργηθούν οι παρελάσεις. Oι ηγεσίες των συνδικάτων χρειάζεται να μπουν μπροστά και όχι να αναπαράγουν επιλογές που πισωγυρίζουν τις καταχτήσεις των εκπαιδευτικών που βρέθηκαν χρόνια στη πρώτη γραμμή της υποδοχής των προσφυγόπουλων και των παιδιών των μεταναστών. Αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο που χωράει όλα τα παιδιά, ντόπιων, μεταναστών και προσφύγων, ανεξάρτητα από την εθνική καταγωγή, την θρησκεία, το χρώμα του δέρματος. Ένα σχολείο που ο κάθε Αμίρ χωράει , με ίσα δικαιώματα και χωρίς ρατσιστικούς αποκλεισμούς.

Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ

loading...

6 thoughts on “Υπήρξε ρατσιστικός αποκλεισμός σε βάρος του Αμίρ για την σημαία;

  1. Όποιος δεν είναι ρατσιστής, είναι ανώμαλος-ψυχασθενής!………………

  2. Ρε αντε στο διαολο πουτανας γιοι εσείς και τα λαθροπηθικιας σας αν θέλετε μαζέψτε τα στα σπίτια σας έξω τα λαθροορκ από την Ελλάδα

  3. Αυτή η κίνηση, τι ανακοίνωση έβγαλε για τον ξυλοδαρμό αυτού του Έλληνα;
    Ξέρει κανείς;

    https://www.youtube.com/watch?v=JObIqNnACGw

    Αυτή η κίνηση, τι ανακοίνωση έβγαλε για τον ξυλοδαρμό αυτού του Έλληνα;
    Ξέρει κανείς;

    http://policenet.gr/article/φοιτητής-στη-θεσσαλονίκη-με-χτύπησαν-και-μου-έσκισαν-την-μπλούζα-γιατί-έγραφε-«μολών-λαβέ»

    Αυτή η κίνηση, τι ανακοίνωση έβγαλε για την κακοποίηση αυτής της Ελληνίδας;
    Ξέρει κανείς;

    http://www.newsbeast.gr/society/arthro/636328/dikazetai-o-pakistanos-pou-kakopoiise-ti-murto

  4. TON ΠΟΥΣΤΗ ΦΥΜΑΤΙΚΟ ΧΤΙΚΙΑΡΗ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΚΑΡΙΟΛΗ ΚΥΠΡΙΟ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΕΛΛΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΓΑΜΗΜΕΝΟΣ ΚΥΠΡΟΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ ΜΑΥΡΙΔΕΡΟΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ. ΤΣΑΚΙΣΤΕΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΚΑΙ ΠΕΤΑΜΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΒΡΩΜΥΛΟ

  5. ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΤΕΛΟΣ.ΑΥΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟΙ ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΠΑΡΕΙ 20%.

  6. ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΥΣΤΗΣ Ο ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ Ο ΚΥΠΡΙΟΣ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΤΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ
    ΠΕΝΤΕ ΠΕΝΤΕ ΤΟΝ ΠΗΔΑΝΕ ΟΙ ΛΑΘΡΟ.
    ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΓΑΡΑ.

    ΠΟΣΕΣ ΜΚΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΡΚΟΥΛΑ?..ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΡΕΥΝΑ ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΕΙΤΕ

    Υποθετικό ερώτημα
    αν βλέπατε μια αφίσα που είχε την αναγγελία μιας εκδήλωσης
    και την εκδήλωση αυτή φαινόταν πως την διοργανώνουν
    η Επιτροπή κατά του Συμφώνου ασύλου και μετανάστευσης της ΕΕ
    η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο
    η ΑΝΤΑΡΣΥΑ
    Το ΕΝΑΝΤΙΑ
    η Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ 2001
    Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα
    Το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
    Το Στέκι Μεταναστών
    η διεθνιστική εργατική αριστερά
    Το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.)
    η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ για την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα – Αχαρνών
    η επιτροπή δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ
    το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ
    και η ΕΛΜΕ Εύβοιας
    προσθέστε και καμιά δεκαριά ακόμη που δεν βάλαμε γιατί από ένα σημείο και ύστερα βαριέσαι να ψάχνεις…

    τι γνώμη θα σχηματίζατε;
    δεν θα πιστεύατε πως την εκδήλωση αυτή την καλούν χιλιάδες;
    θα φανταζόσασταν ποτέ πως όλα αυτά θα μπορούσαν να γίνουν μόνο από δύο πανάξιους και εργατικούς κυρίους;

    Και όμως,ιδού λοιπόν οι δυο αθεράπευτοι ΜΚΟδάκηδες..

    δείτε τα παρακάτω στοιχεία..
    όλα προέρχονται απο στοιχεία που οι ίδιοι έχουν διαθέσει στο διαδίκτυο..
    Αυτά τα στοιχεία βέβαια είναι υποχρεωμένοι να τα δηλώνουν στο διαδίκτυο,για να μπορούν να παίρνουν τις κρατικές επιχορηγήσεις.
    Ένας εισαγγελέας ή το ΣΔΟΕ τι λέτε,θα κάνει ποτέ κάποιον έλεγχο σε αυτή την ατέλειωτη λίστα ΜΚΟ των 2 αυτών κυρίων.
    Ο κύριος Κωνσταντίνου εκτός απο την Επιτροπή κατά του Συμφώνου ασύλου και μετανάστευσης της ΕΕτην Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο
    και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ
    τον βρίσκουμε και στο ΕΝΑΝΤΙΑ
    είναι και συντονιστής της Πρωτοβουλίας ΓΕΝΟΒΑ 2001
    είναι και μέλος του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος
    ………………………….
    http://www.forums.gr/forum/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/2054984-%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%BA%CE%BF-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CF%80%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85

Comments are closed.