Φίλης «Ο κος Μουζάλας εφαρμόζει με έναν πολύ στενό τρόπο τις δεσμεύσεις της Ελλάδας»...

Ο κ. Μουζάλας εφαρμόζει με έναν πολύ στενό τρόπο τις δεσμεύσεις της Ελλάδας, γιατί δεν είναι...
γενικό το θέμα να έρθουν όλοι από εκεί εδώ, όμως πολλοί από αυτούς τους πρόσφυγες και τους
μετανάστες εμπίπτουν στις ειδικές ευάλωτες κατηγορίες με βάση την διεθνή νομοθεσία για να φύγουν από τα νησιά,  δήλωσε σε συνέντευξή του στο Πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Σε ό,τι αφορά τις καταστροφές από τις πλημμύρες σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο Αττικής ο πρώην υπουργός εκτίμησε ότι δεν έχει ευθύνη αυτή η κυβέρνηση ούτε η Περιφέρεια για ό,τι έχει συμβεί εκεί, ήταν πράγματα τα οποία τα βρήκαμε, μην συζητάμε με τόση ευκολία ότι φταίει η κυβέρνηση, ή η  Δούρου, συμπλήρωσε.  Και -όπως είπε- υπήρξε άμεση ανταπόκριση του μηχανισμού για την διαχείρηση των πλημμυρών από όλες τις βαθμίδες.

Ερωτηθείς για το κοινωνικό μέρισμα ο κος Φίλης απάντησε ότι όταν υπάρχει πλεόνασμα, η κυβέρνηση το παρέχει προκειμένου να ανακουφίσει ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι άνεργοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Είναι μια πράξη δικαιοσύνης το κοινωνικό μέρισμα,  πρόσθεσε, κάτι όμως που δεν αναιρεί το πλαίσιο της λιτότητας, -όπως είπε χαρακτηριστικά-.

Αναφερόμενος στα paradise papers ο κος Φίλης τοποθετήθηκε λέγοντας, ότι είναι η ελίτ του κόσμου που έχει κρυφτεί εκεί με νόμιμο τρόπο και υπάρχουν και 200 ονόματα ελληνικού ενδιαφέροντος.

Στην διαπραγμάτευση για το χρέος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι επιδιώκει η κυβέρνηση να πετύχει συμφωνία μείωσης του χρέους, άρα να υπάρξει και μείωση των πλεονασμάτων και να ανακουφιστεί ο κόσμος από την μεγάλη φορολογία, αλλά και να ενισχυθεί το κοινωνικό κράτος. Δεν είναι εύκολο να μιλά κανείς για δικαιοσύνη και ανάπτυξη όταν έχει 3,5% πλεονάσματα, άρα πρέπει να μειωθούν τα 3,5% πλεονάσματα, κατέληξε ο κος Φίλης.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]