Ταξίδι… στον σοσιαλιστικό παράδεισο

Η Μέρκελ κινδυνεύει να χάσει την πρωτοκαθεδρία της και η Γερμανία κινδυνεύει με ιταλικού τύπου ακυβερνησία.

Ο Πουτζεμόν είδε το φως και κάνει κωλοτούμπες.

Ο Τραμπ αρχίζει να τα βρίσκει με την Βόρειο Κορέα, η Βρετανία ακόμη να βρει τον βηματισμό της εν όψει brexit, η Αίγυπτος συγκλονίζεται από τον ισλαμικό φονταμενταλισμό και ο Ερντογάν κάνει το λιοντάρι απέναντι στο ΝΑΤΟ με φόντο τις συναλλαγές του με την Ρωσία του Πούτιν.

Εμείς όμως εδώ στην μικρή βαλκανική συνοικία μας, στο κέντρο του κόσμου όπως νομίζουμε, με ηγέτη τον Τσε Παπάρα, συνεχίζουμε αμετανόητοι τον κατήφορο που μόνοι μας επιλέξαμε, και μάλιστα δυο φορές (τρεις, αν μετρήσουμε και το δημοψήφισμα).

Κι ενώ έξω πάμε καλά, όπως απέδειξε η βράβευση του Αλέξη για το… πολιτικό του σθένος, με αποτέλεσμα να πάρουν θάρρος οι Καρανίκες και να μιλάνε ακόμη και για Νόμπελ, ήρθε το χαστούκι από την Γερμανία και μας ξαναπροσγείωσε στην θλιβερή πραγματικότητα.

Αναφέρομαι στις εξευτελιστικές διαδικασίες που υφίστανται οι Έλληνες ταξιδιώτες άμα τη αφίξει τους στα γερμανικά αεροδρόμια. Όπου τους μπουζουριάζουν μαζί με άλλους παρόμοιους κακομοίρηδες από την Σομαλία, το Σουδάν κλπ. Ο λόγος είναι η περήφανη μεταναστευτική πολιτική που ασκεί η χώρα μας εδώ και δυόμιση χρόνια, η οποία είχε ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να γίνει αποθήκη ψυχών, ο Μουζάλας να κοντεύει να προταθεί για το Νόμπελ Ειρήνης, αλλά η Ευρώπη (και δη η Γερμανία) να πλημμυρίζουν από δυστυχισμένους «πρόσφυγες πολέμου» με… ελληνικά χαρτιά.

Και σαν να μην έφτανε αυτό το χαστούκι που έπεσε εν αιθρία, ξαφνικά τα ΜΜΕ που όλα τα σφάζουν κι όλα τα μαχαιρώνουν έμαθαν πως και στα ελληνικά αεροδρόμια υπάρχουν εδώ και δυόμιση χρόνια Γερμανοί αστυνομικοί που διενεργούν ελέγχους σε Έλληνες. Με αποτέλεσμα να βρουν ευκαιρία κάποιοι αμετανόητοι αγαναΧτιστές να λένε πως όταν ταξιδεύουμε για το «Δ’ Ράιχ», «μας ξεπροβοδίζει ο Άιχμαν και μας υποδέχεται ο Δρ Μένγκελε…».

Είπα αγαναΧτιστές και θυμήθηκα τι έγινε την προηγούμενη Παρασκευή με αφορμή την ξενόφερτη Black Friday, που την αγκάλιασαν οι Έλληνες, ακόμη και οι Κνίτες (πρώην και νυν), όπως αγκάλιασαν και το Thanksgiving. Έτσι είδαμε για μια ακόμη φορά σκηνές τρέλας μέσα κι έξω από τα ΤΖΑΜΠΟ, ενώ οι πάντα νηφάλιες ΕΛΜΕ διαμαρτύρονται για τις μαζικές απουσίες των μαθητών, που προτίμησαν να τσαλαπατηθούν για να πάρουν ένα πιο φτηνό playstation παρά να διδαχθούν… Αντιγόνη.

Βλέποντας τις εικόνες από τα καταστήματα, θυμήθηκα τις μεγαλειώδεις στιγμές του καλοκαιριού του 2015, τότε που ο πάντα περήφανος ελληνικός λαός στήνονταν στις ουρές των ΑΤΜ ζώντας το σοσιαλιστικό όνειρο. Με τον Λαπαβίτσα να τρίβει τα χέρια του ζητώντας να περάσουμε επιτέλους σε δελτίο στα καύσιμα και στα τρόφιμα μιας και «ο λαός συνήθισε στις ουρές και δεν αντιδράει». Σήμερα όμως ο ίδιος μιλάει για την πιο καταπιεστική και άχρηστη κυβέρνηση έβερ… Κωλοτούμπας κι αυτός; Άκου να δεις.

Στο μεταξύ… έσκασαν και τα “καμμενοβλήματα” όπου αντί να ευχαριστούμε τον Μπάνο τον συγκαμένο που επιτέλους μας έβαλε στο κλαμπ των ισχυρών χωρών που πουλάνε όπλα σε τριτοκοσμικούς για να αλληλοσφάζονται, εμείς διαμαρτυρόμαστε εγκαλώντας τον ως «μιζαδόρο». Αλλά τέτοιοι είμαστε. Διαχρονικά αγνώμονες. Εδώ φυλακίσαμε τον Κολοκοτρώνη και τον Άκη, τον Μπάνο θα σεβόμασταν;

Είχαμε και άλλη μια πρωτιά για την χώρα. Δεν αναφέρομαι στην Περιστέρα, η οποία συμμετέχει σε διεθνές επιστημονικό συνέδριο Τηλεπικοινωνιών εκπροσωπώντας μας επάξια, κάτι που θάβουν τα μίσθαρνα ΜΜΕ, αλλά στη σύλληψη του 19χρονου μοντέλου από την Μυτιλήνη στο μακρινό Χονγκ Κόνγκ για διακίνηση κοκαΐνης. Με το καημένο το κορίτσι να μην έχει ιδέα, ισχυριζόμενο ότι δεν ξέρει ποιος και γιατί έβαλε τα ναρκωτικά στο σακίδιό της. Μάλιστα, όπως δηλώνει το μόνο που γνωρίζει είναι ότι ενώ σπούδαζε στην… Καλαμάτα, αποφάσισε να συμμετάσχει σε έναν παγκόσμιας εμβέλειας διαγωνισμό ομορφιάς ονόματι World Star και κέρδισε το πρώτο βραβείο το οποίο ήταν ένα ταξίδι με όλα τα έξοδα πληρωμένα στο Χόνγκ Κόνγκ συν ένα σακίδιο επώνυμης μάρκας. Από κει και πέρα δεν θυμάται τίποτα.

Τώρα το μόνο που θέλει, λέει, είναι να τελειώσει αυτή η «άσχημη περιπέτεια» και να επιστρέψει στην οικογένεια και τις σπουδές της. Αγνοώντας μάλλον ότι οι Κινέζοι δεν αστειεύονται, μιλάνε για ισόβια ή ακόμη και για θανατική ποινή. Προφανώς δεν γνωρίζουν περί του νόμου Παρασκευόπουλου, ούτε ξέρουν για ρακούν που στην Ελλάδα εμφανίζονται κάθε τόσο από το πουθενά και σπέρνουν ζιζάνια…

Έτσι έχει λοιπόν η κατάσταση στη χώρα μας, όπου οι συνταξιούχοι και γενικά οι μη προνομιούχοι περιμένουν το μέρισμα του Αλέξη για να κάνουν Χριστούγεννα, ενώ οι πλημμυροπαθείς της Μάνδρας ακόμη περιμένουν την οικονομική ενίσχυση. Όσο για το Ρενάκι… ούτε γάτα ούτε ζημιά. Έκανε την μήνυσή της κατά παντός υπευθύνου, κι από κει παν κι άλλοι… Μέχρι την επόμενη πλημμύρα και τους επόμενους 25 και βάλε νεκρούς.

ΥΓ. Μπορεί να μην τα πηγαίνει πάρα πολύ καλά η κυβέρνηση του Καρανίκα, αλλά τουλάχιστον σταμάτησαν οι αυτοκτονίες που είχαν θεριέψει επί σαμαροβενιζέλων. Έτσι δεν είναι;

antinews.gr

loading...