Γονείς Γερμανίας: Δεν έχουμε ξανασυναντήσει τέτοια απαξίωση και αδιαφορία από υπουργό Παιδείας

Α. Στην πολύχρονη εμπειρία μας στα σχολικά της περιοχής μας δεν έχουμε ξανασυναντήσει τέτοια απαξίωση , αδιαφορία και περιφρόνηση από υπουργό Παιδείας.

Β. Καταγγέλλουμε την απίστευτη συμπεριφορά του Υπουργού , ο οποίος απαξιοί να απαντήσει στις επιστολές μας. Να μας πει τι σχεδιάζει και τι έχει

Τα παραπάνω  τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Γερμανίας, την  οποία εξέδωσε μετά τη χθεσινή    πανσχολική συγκέντρωση ,που διεξάχθηκε στο ενοριακό κέντρο Άγιος Αντρέας του Ντίσελντορφ με κύριο θέμα τα προβλήματα στις σχολικές μονάδες του κρατιδίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Χθες σε παν σχολική συγκέντρωση ,που διεξάχθηκε στο ενοριακό κέντρο Άγιος Αντρέας του Ντίσελντορφ με κύριο θέμα τα προβλήματα στις σχολικές μονάδες του κρατιδίου μας παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τις σχολικές μονάδες Ντίσελντορφ, Κολωνίας, Βούπερταλ , Ντόρτμουντ και Μπίλεφελντ καθώς και εκπρόσωποι ελληνικών φορέων.
Συζητήθηκαν τα προβλήματα .που προέκυψαν  από την εφαρμογή νου νόμου 4415/2016. Και συγκεκριμένα

1.    Τα τρομερά κενά  ,που δημιουργήθηκαν στην κάλυψη των μονάδων μας με εκπαιδευτικούς

2.    Ο τεράστιος προβληματισμός με την ασαφή διατύπωση του άρθρου 26 ,που προβλέπει την μετατροπή των « ισχυρού τύπου»  δίγλωσσων ελληνικών σχολείων μας  σε «ασθενούς τύπου» δίγλωσσων Γερμανικών σχολείων

3.    Συνταγματική ανισότητα των μαθητών μας σε σχέση με τους μαθητές της Ελλάδας , που αφορά τις Πανελλήνιες Εξετάσεις τους και της μη συμπλήρωσης των προβλεπόμενων θέσεων από την ελληνική πολιτεία λόγω του φραγμού της βάσης ,που μόνο οι Ελληνόπαιδες του εξωτερικού έχουν.

Σύσσωμη η Γενική Συνέλευση αποφάσισε για δυναμικές κινητοποιήσεις και κατάληψη του προξενείου του Ντύσελντορφ.

Καταγγέλλουμε την απίστευτη συμπεριφορά του Υπουργού , ο οποίος απαξιοί να απαντήσει στις επιστολές μας. Να μας πει τι σχεδιάζει και τι έχει συμφωνήσει με την Γερμανική πλευρά.
Στην πολύχρονη εμπειρία μας στα σχολικά της περιοχής μας δεν έχουμε ξανασυναντήσει τέτοια απαξίωση , αδιαφορία και περιφρόνηση από Υπουργό παιδείας.

Μετά τιμής
Ο πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας
Ι. Μπαλαγιάννης                                                     Χ. Νικολάου             
                                                                                        

loading...

1 thought on “Γονείς Γερμανίας: Δεν έχουμε ξανασυναντήσει τέτοια απαξίωση και αδιαφορία από υπουργό Παιδείας

  1. Ο ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ ΚΟΠΡΟΣ Ο ΖΟΥΡΑΡΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ? ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΠΡΟΣ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΡΩΤΑΓΕ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΟΙ ΨΥΧΙΚΑ ΛΕΠΡΟΙ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΨΥΧΙΚΑ ΛΕΠΡΟΣ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΚΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΑΓΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑΕΛΕΓΕ ΕΓΩ ΕΙΜΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΝΟ. ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΑΚΙΑ ΠΟΥ ΑΡΠΑΖΕΙ ΤΑ 10-12 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΞΥΝΕΙΣ ΤΑ ΜΕΖΕΑ ΣΟΥ? ΑΝΤΕ ΒΓΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΡΕΣ ΣΟΥ ΤΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΟΡΘΟΤΗΤΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΦΟΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ?? ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΧΕΖΕΙ ΟΛΗ Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΨΗΦΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΑΤΙΜΑ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΨΩΦΟΔΕΞΙΟΙ ΚΛΑΣΜΕΝΤΝ ΑΛΑΦΡΟΔΕΞΙΟΙ ΨΙΛΟΚΟΥΜΜΟΥΝΙΖΟΝΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥΤΣΟΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΩΜΑΛΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ….

Comments are closed.