Μάχη Γεννηματά-Ανδρουλάκη για τα «τζάκια» και την οικογενειοκρατία

Η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε πως ακόμη και στα πιο αισιόδοξα σχέδιά της δεν περίμενε την τόσο μαζική συμμετοχή στις εκλογές για την Κεντροαριστερά.

Η κυρία Γεννηματά σημείωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι «πέρασε το μήνυμά μας και τα συμπεράσματα είναι πολλαπλά. Πρόκειται για την πρώτη σημαντική αντίδραση στην κυβέρνηση. Δόθηκε μέσα από τις εκλογές η δυνατότητα σε μεγάλη μερίδα πολιτών να εκφραστεί».

Η κα. Γεννηματά σημείωσε επίσης πως: «στη μεγάλη πλειοψηφία του ο κόσμος που ψήφισε είναι κόσμος που επιστρέφει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ ήταν και παραμένει ο βασικός κορμός της προσπάθειας για την κεντροαριστερά. Ο πρώτος γύρος των εκλογών είναι νίκη της κεντροαριστεράς και της προσπάθειας που κάνουμε για τον ενιαίο φορέα. Τολμήσαμε κάναμε το βήμα, επιλέξαμε την ανανέωση και συνεχίζουμε για να ολοκληρώσουμε η προσπάθεια αυτή.

Πάντα ένας δεύτερος γύρος είναι πιο διχαστικός από τον πρώτο αλλά δεν επιλέγω αυτή τη λογική. Αν ο κ. Ανδρουλάκης το ζητούσε, ναι δεν θα πηγαίναμε σε δεύτερο γύρο».

Αναφορικά με τις χθεσινές τοποθετήσεις του έρετου υποψηφίου, κ. Ανδρουλάκη η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε:

«Δεν απαντώ στις τοποθετήσεις του κ. Ανδρουλάκη για πολιτικό χρίσμα. Δεν απαντώ σε μικρότητες και χτυπήματα κάτω από τη μέση. Η προτεραιότητά μου είναι η ολοκλήρωση του εγχειρήματος. Επί της ουσίας δεν με αφορά ο όρος οικογενειοκρατία. 17 χρόνια που είμαι στην πολιτική το έχω ακούσει άπειρες φορές. Ο Γιώργος Γεννηματάς δεν προέρχεται από κανένα τζάκι και δεν έβγαλε ποτέ χρήματα από την πολιτική. Δεν έγινε ποτέ πρωθυπουργός και πέρασαν έξι χρόνια από τον θάνατό του για να αποφασίσω να ασχοληθώ ενεργά με τα κοινά».

Για τα μηνύματα που πέρασε η διαδικασία σε κυβέρνηση και ΝΔ η κα Γεννηματά υπογράμμισε: «Είναι φανερό πως τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ έχουν ανησυχήσει ιδιαίτερα από την μαζικότητα της διαδικασίας. Δεν βάζουμε πήχη στην επόμενη ημέρα για την κεντροαριστερά.

Δεν ζητάω να τοποθετηθεί κανένας ανοιχτά υπέρ μου. Ζητάω από όλους όμως να είναι παρόντες στο εγχείρημα. Ξεκινήσαμε μαζί θα συνεχίσουμε μαζί. Όλους μας ενδιαφέρει η Δευτέρα και όχι η Κυριακή. Η ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα θα προκύψει από το ενιαίο ψηφοδέλτιο κάτι το οποίο σήμερα δεν υπάρχει. Σήμερα υπάρχει συνεννόηση και συντονισμός των κοινοβουλευτικών ομάδων. Όλοι θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα παράταξη. Τα έχω στο μυαλό μου αλλά ρόλοι δεν έχουν δοθεί.

Σε περίπτωση εκλογών είμαστε πανέτοιμοι. Οι κύριοι Καμίνης και Θεοδωράκης θα έχουν καθοριστικό ρόλο στο αύριο της παράταξης».

Αναφορικά με το ζήτημα του κ. Καμμένου η κα. Γεννηματά είπε: «Δεν μας ικανοποιεί η μέχρι τώρα τοποθέτηση του Υπουργείου για το συγκεκριμένο ζήτημα και περιμένουμε την τοποθέτηση του Υπουργού στη Βουλή».

Αναφερόμενη στο κοινωνικό επίδομα που ανακοίνωσε εχθές ο Πρωθυπουργός σημείωσε: «Πρόκειται για αντίδωρο που προέρχεται από την υπερφορολόγηση του λαού. Δεν είναι τυχαίο πως μία ημέρα μετά το ηχηρό μήνυμα από τις εκλογές της κεντροαριστεράς, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε μία τέτοια παροχή η οποία είναι σε μεγάλο μέρος της προέρχεται από υποχρεώσεις του Δημοσίου και δικαστικές αποφάσεις».

Τέλος αναφορικά με το τι θα γίνει τον «πράσινο ήλιο του ΠΑΣΟΚ» η Πρόεδρος του κόμματος τόνισε πως στις ερχόμενες εκλογές το έμβλημα του ΠΑΣΟΚ θα βρίσκεται μαζί με το έμβλημα του νέου φορέα στα ψηφοδέλτια.

Τι είχε πει ο Νίκος Ανδρουλάκης για τα «τζάκια» στην πολιτική

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το μεσημέρι της Δευτέρας, ο κ. Ανδρουλάκης κατέστησε σαφές ότι ο β’ γύρος θα γίνει, καθώς η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν συγκέντρωσε το 50%. «Πρέπει να τιμήσουμε τους πολίτες που έδωσαν μήνυμα ότι η παράταξη υπάρχει και ότι οι αντίπαλοί μας είναι οι μόνοι ηττημένοι», ξεκαθάρισε μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν ότι στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη του ζητούν να αποσυρθεί από την κούρσα υπέρ της κυρίας Γεννηματά.

Όπως ανέφερε με νόημα, στρατηγικός του αντίπαλος είναι το κληρονομικό δικαίωμα στην πολιτική. «Το δίπολο σπάει, αυτό είναι το μήνυμα του λαού (…). Η παράταξη είναι εδώ, εγγυώμαι και τη ενότητα και την πολιτική ανανέωση. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια νέα, ισχυρή παράταξη», τόνισε.

«Θα φτιάξουμε θεσμικό, όχι αρχηγικό κόμμα στο ιδρυτικό συνέδριο, όλα θα συζητηθούν (…). Τabula rasa (λευκή πλάκα), όλα από την αρχή», ξεκαθάρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Υπάρχουμε και θα πρωταγωνιστήσουμε, μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα», συμπλήρωσε. Στόχος μας, πρόσθεσε, είναι μια παράταξη με ρεαλιστικό πρόγραμμα που θα σκοτώσει το πελατειακό κράτος και τη δημαγωγία και θα επιλύει ζητήματα όπως η ανεργία και η δημογραφική γήρανση.

«Ποτέ δεν έφυγα από το ΠΑΣΟΚ, όλοι έχουμε μια πορεία, δεν εμπορεύομαι ότι θα είμαι εκεί», ξεκαθάρισε στο ενδεχόμενο ήττας του.

Ο κ. Ανδρουλάκης εξήγησε ότι σε περίπτωση εκλογών και στην πιθανότητα να μη σχηματίσει το πρώτο κόμμα αυτοδυναμία, ο νέος φορέας υπό την ηγεσία του θα συζητήσει προγραμματική συμφωνία «γραμμένη σε πέτρα». «Ειδάλλως δεν μπαίνω σε κυβερνητικό σχήμα για να βάλω πέντε-έξι υπουργούς στην κυβέρνηση», αποσαφήνισε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε επίσης τον Αλέξη Τσίπρα ότι «βιάζει φορολογικά τη μεσαία τάξη» και ότι λέει ψέματα ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια. «Εγώ δεν πήρα δαχτυλίδι όπως ο κ. Τσίπρας» δήλωσε, υπενθυμίζοντας τη διαδοχή στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ από τον κ. Αλαβάνο και δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του ότι θέλει να γίνει ο «αντι-Τσίπρας» του νέου φορέα.

Ο υποψήφιος επικεφαλής του νέου φορέα τάχθηκε υπέρ ενός αυτόνομου και δημόσιου, όχι κρατικού, πανεπιστημίου, αλλά και της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων με αυστηρά, ωστόσο, κριτήρια.

loading...

2 thoughts on “Μάχη Γεννηματά-Ανδρουλάκη για τα «τζάκια» και την οικογενειοκρατία

  1. ΑΕΙ ΠΑΡΑΤΑ ΜΑΣ ΚΙ' ΣΥ ΧΑΡΧΑΛΩ ΚΑΙ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ, ΟΠΩΣ ΣΕ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ..

    ΑΛΛΩΣΤΕ, ΜΟΙΑΖΕΙΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΑΡΩΝ ΑΒΟΥΡΙ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΤΕΣ …..

    ΠΑΛΙΑ, ΕΙΧΕΣ ΣΤΗΝ ΣΚΑΤΟ-ΦΑΤΣΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ, ΑΛΛΑ ΜΟΛΙΣ ΜΠΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΣΕΠΩΣΕΣ ΛΕΦΤΑ ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΦΑΙΡΕΣΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΣΗΜΙΤΙΚΟ ΣΗΜΑ-ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ.

    ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΤΣΙ ?

    ΑΚΟΥΣ ΕΚΕΙ, ΝΑ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ, ΜΟΝΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ!

    ΒΑΛΤΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΧΑΡΧΑΛΩ-ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ……

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Comments are closed.