Η Παλαιά Διαθήκη εναντίον του Σιωνισμού

Διόδωρος Ράμμος

Είναι διάχυτη η αντίληψη ότι τα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης εξυμνούν τον λαό των Εβραίων και κακολογούν τους υπόλοιπους λαούς, μεταξύ των οποίων είναι και οι Έλληνες. Ακόμη χειρότερα, κάποιοι πιστεύουν ότι η Παλαιά Διαθήκη είναι
το ιερό βιβλίο των Σιωνιστών και ότι ο Σιωνισμός πηγάζει από την Βίβλο. Άραγε έχουν δίκιο;
Η αλήθεια είναι ότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο! Δεν υπάρχει βιβλίο στον κόσμο, που να μιλάει με σκληρότερη γλώσσα εναντίον του εβραϊκού λαού, από την Παλαιά Διαθήκη. Αναρίθμητες φράσεις μέσα από τα διάφορα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως έκφραση του πιο ακραίου και φανατικού αντισημιτισμού!
Πού οφείλεται αυτή η φαινομενική αντίφαση, το ιερό βιβλίο των Εβραίων να βρίζει τους Εβραίους; Στο ότι πάντα υπήρχαν Εβραίοι οι οποίοι δεν πίστευαν στον αληθινό Θεό, αλλά παρέμεναν (είτε κρυφά είτε φανερά) ειδωλολάτρες, πολυθεϊστές. Επίσης, πάντα υπήρχε ένα τμήμα του εβραϊκού λαού που ήταν αποκρυφιστές, δηλαδή ασχολούνταν με την μαγεία.
Τότε, θα αναρωτηθεί κανείς, γιατί εξέλεξε ο Θεός τον λαό των Εβραίων και τον ονόμασε περιούσιο λαό; Αυτό έγινε λόγω του ότι πάντα υπήρχαν και ενάρετοι Εβραίοι, λίγοι ευλαβείς, καλόκαρδοι και πιστοί Εβραίοι, οι οποίοι τελικά έγιναν Χριστιανοί, όταν ήρθε ο Μεσσίας (Ιησούς Χριστός). O ίδιος ο Θεός ξεκαθάρισε στους Εβραίους ότι ακόμη και αν είναι αριθμητικά σαν τους κόκκους της άμμου της θάλασσας, μόνο ένα μικρό τμήμα, ένα μικρό υπόλοιπο μονάχα θα σωθεί (Ησαΐας 10, 22).
Για του λόγου το αληθές, ας δούμε διάφορες φράσεις μέσα από την Παλαιά Διαθήκη, όπου ο Γιαχβέ (Θεός) κατακεραυνώνει την πλειοψηφία των κακών και των αμετανόητων Εβραίων: τους ονομάζει «πονηρά συναγωγή» (Αριθμοί 14,27), «ἐξεστραμμένη γενεά» (Δευτερονόμιο 32,20), καβγατζήδες και σκληρόκαρδους: «πᾶς ὁ οἶκος Ἰσραὴλ φιλόνεικοι εἰσι καὶ σκληροκάρδιοι» (Ιεζεκιήλ 3,7).
  Ένας από τους κορυφαίους Εβραίους Προφήτες, ο Ησαΐας, είπε χαρακτηριστικά:  «Πῶς ἐγένετο πόρνη πόλις πιστὴ Σιών» (1,22). Και πώς απευθύνεται στους ίδιους τους Εβραίους; «οὐαὶ ἔθνος ἁμαρτωλόν, λαὸς πλήρης ἁμαρτιῶν, σπέρμα πονηρόν, υἱοὶ ἄνομοι» (1,4).
 Αντίστοιχα, ο προφήτης Ωσηέ λέει κατά λέξη στους Εβραίους ότι δεν είναι πια ο λαός του Θεού, «ὑμεῖς οὐ λαόςμου, καὶ ἐγώ οὐκ εἰμὶ ὑμῶν» (1, 9), όπως νόμιζαν και χαίρονταν, αλλά μια μοιχαλίδα, που θα υποστεί φρικτή τιμωρία, «…ἐκδύσω αὐτὴν γυμνὴν καὶ ἀποκαταστήσω αὐτὴν καθὼς ἡμέρα γενέσεως αὐτῆς. καὶ θήσω αὐτὴν ἔρημον καὶ τάξω αὐτὴν ὡς γῆν ἄνυδρον καὶ ἀποκτενῶ αὐτὴν ἐν δίψει·  καὶ τὰ τέκνα αὐτῆς οὐ μὴ ἐλεήσω, ὅτι τέκνα πορνείας ἐστίν» (2, 5-7).
Ο προφήτης Ιερεμίας, αντίστοιχα, λέει «…ἐμοιχᾶτο ἡ κατοικία Ἰσραήλ καὶ ἐξαπέστειλα αὐτὴν καὶ ἔδωκα αὐτῇ βιβλίον ἀποστασίου…» (3,8), δηλαδή ο Θεός έδωσε διαζύγιο στην μοιχαλίδα, τον λαό του Ισραήλ. Και έπειτα, απείλησε τους κατοίκους της Ιερουσαλήμ ότι θα τους καταστρέψει: «Ιερουσαλήμ…ἐκτενῶ τὴν χεῖρά μου καὶ διαφθερῶ σε» (15,6), κάτι που έγινε τελικά το 587 π.Χ.
Τέλος, ο προφήτης Ιεζεκιήλ αφιέρωσε ένα ολόκληρο κεφάλαιο στο βιβλίο του (κεφ.23), όπου παρομοιάζει την Σαμάρεια και την Ιερουσαλήμ με δύο πόρνες, που έκαναν ακατονόμαστες πράξεις…
Από την πλευρά τους, οι κακοί Εβραίοι δεν έμειναν αδρανείς, αλλά πέρασαν στην αντεπίθεση! Κυνηγούσαν ή σκότωναν τους προφήτες του Θεού και στο τέλος οδήγησαν στον σταυρικό θάνατο και τον ίδιο τον Μεσσία. Επιπλέον, από το 70 μ.Χ. και έπειτα, έδωσαν την χαριστική βολή στην ίδια τους την θρησκεία, τον Ιουδαϊσμό, με το να υποβαθμίσουν τα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης και στην θέση τους να βάλουν το Ταλμούδ, το σύνολο των ραββινικών παραδόσεων.
Οπωσδήποτε, οι Εβραίοι Ραββίνοι δεν εξαφάνισαν εντελώς τα κείμενα του παρελθόντος. Κράτησαν όσα τμήματα της Παλαιάς Διαθήκης τούς βόλευαν (ο περιούσιος λαός, ο Μεσσίας και το παγκόσμιο κράτος του), τα ερμήνευαν όπως τους άρεσε και καθιέρωσαν την ταλμουδική θρησκεία. Το πιο ακραίο και σκληροπυρηνικό τμήμα των ταλμουδιστών Εβραίων, όσοι ήταν κρυφο-ειδωλολάτρες και δαιμονολάτρες, έκαναν ένα βήμα παραπάνω, κατά την διάρκεια του  Μεσαίωνα: δημιούργησαν την Καμπάλα (ή Καμπαλάχ), τον εβραϊκό αποκρυφισμό.
Μέσα από τους καμπαλιστές Εβραίους δημιουργήθηκε και ο Σιωνισμός, η μυστική οργάνωση που επιδιώκει να δημιουργήσει το παγκόσμιο κράτος των καμπαλιστών, με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ (ή Σιών, όπως αλλιώς ονομάζεται). Εδώ, όμως, οι καμπαλιστές Εβραίοι αντιμετώπισαν ένα σοβαρό πρόβλημα, καθώς η Παλαιά Διαθήκη έλεγε ξεκάθαρα ότι πρώτα θα έρθει ο Μεσσίας στην γη και μετά θα δημιουργήσει το παγκόσμιο κράτος.
Αντίθετα, οι καμπαλιστές ήθελαν πρώτα να φτιάξουν το κράτος και μετά να βρουν και κάποιον (ψευδο)μεσσία να τους κυβερνήσει! Γι’ αυτό και μέχρι σήμερα υπάρχουν παραδοσιακοί ταλμουδιστές Εβραίοι που αντιτίθενται στον Σιωνισμό.
 Συνεπώς, το μόνιμο εμπόδιο στα σχέδια των Σιωνιστών είναι η ίδια η Παλαιά Διαθήκη, ο Θεός της και ο Μεσσίας της. Ο θεός των Σιωνιστών είναι ο Εωσφόρος, όχι ο Γιαχβέ της Παλαιάς Διαθήκης, τον οποίο μισούν οι καμπαλιστές, άσχετα που δεν το ομολογούν. Υποφέρουν, όταν βλέπουν τους Χριστιανούς, κυρίως τους Έλληνες, να πιστεύουν στον Μεσσία που έστειλε ο Θεός, στον Ιησού Χριστό.
Αλλά, πάνω από όλα, οργίζονται όταν ακούνε την αλήθεια, ότι το παγκόσμιο και αιώνιο κράτος του Μεσσία, που προφητεύει η Παλαιά Διαθήκη, δεν είναι η αυτοκρατορία του Ισραήλ, αλλά η Εκκλησία του Χριστού. Γι’ αυτό, με λύσσα αγωνίζονται να εξαφανίσουν και την πίστη στον Χριστό και την Εκκλησία, αλλά και το ελληνικό έθνος, που εδώ και 2000 χρόνια ταυτίστηκε με τον Χριστό και την Εκκλησία Του. Οπότε, όπου βλέπουμε μίσος εναντίον της Παλαιάς Διαθήκης ή του Χριστιανισμού, ξέρουμε πλέον ποιοι κρύβονται από πίσω.

Αποσπάσματα από το βιβλίο του ιστορικού – αρχαιολόγου Διόδωρου Ράμμου: «Η Σιών κατά του Σιωνισμού».   

loading...

8 thoughts on “Η Παλαιά Διαθήκη εναντίον του Σιωνισμού

  1. χχαχαχχαχαχ;αχαχαΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑχαχαχαχαχαχαχαχαχΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχχαχαχχαχαχ;αχαχαΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑχαχαχαχαχαχαχαχαχΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχχαχαχχαχαχ;αχαχαΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑχαχαχαχαχαχαχαχαχΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχχαχαχχαχαχ;αχαχαΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑχαχαχαχαχαχαχαχαχΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχα

    ΧΛΟΥΤΣΟΥ ΧΛΟΥΤΣΟΥ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ ΧΑΧΧΑΧΧΑ ΕΥΘΥΜΗΣΑΜΕΝ ΠΑΛΙΝ!!!!

  2. Η Παλαιά Διαθήκη περιγράφει την ιστορία των Εβραίων, αναλισκόμενη σε ένα πλήθος απόψεων, ενεργειών και γεγονότων, που τους αφορούσαν, και συνέβαλαν στη θεμελίωση της εθνική τους ταυτότητας.

    Οι Εβραίοι όμως φρόντισαν (και καλά έκαναν) να ανακηρύξουν την Παλαιά Διαθήκη, ως ιερό τους βιβλίο.

    Εμείς οι Έλληνες όμως δεν έχουμε ανάγκη ούτε από Παλαιά ούτε από Καινή Διαθήκη.

    Για μας, ιερά βιβλία είναι το πλήθος των συγγραμμάτων που μας κληροδότησαν οι ένδοξοι πρόγονοί μας.

    Πρόγονοί μας είναι ο Ορφέας, Όμηρος, Ηρόδοτος, Θαλής, Κλεισθένης, Σωκράτης, Αριστοτέλης, Πλάτων, Πρωταγόρας, Επίκουρος, Πυθαγόρας, Σοφοκλής, Αισχύλος, Ευριπίδης, η Σαπφώ, Υπατία, ο Ιπποκράτης, Δημόκριτος, Θεμιστοκλής, Λεωνίδας, Περικλής, Μέγας Αλέξανδρος, και ένα πλήθος ακόμη σοφών και ΟΧΙ βέβαια, ο Αβραάμ, ο Ισαάκ, και ο Ιακώβ
    τους οποίους θέλει να μας επιβάλουν, επειδή αυτοί είναι πρόγονοι των Εβραίων.

    Είναι δυνατόν να βάζουμε σε δεύτερη μοίρα την αρχαιοελληνική Φιλοσοφία, που έκαναν κορωνίδα της σκέψης τους όλοι οι διανοούμενοι της Γης;

    Η διαλογική και η ελεύθερη σκέψη των αρχαίων Ελλήνων, δημιούργησαν φιλοσοφικά ρεύματα, επιστήμες και τέχνες απαράμιλλης πολιτισμικής αξίας, δίνοντας έτσι τα φώτα του πολιτισμού σε όλο τον κόσμο.

    Γι' αυτούς τους λόγους είναι λοιπόν καιρός για
    ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ.
    Στους φιλοσόφους μας, που αρθρώνοντας λόγο που εγκλείει σεβασμό για τους άλλους, και αποσκοπεί στη διαμόρφωση προσωπικότητας με ελευθερία σκέψης-έκφρασης και με αίσθημα ευθύνης. Αυτοί που πριν χιλιάδες χρόνια, δίδαξαν αλλά και φιλοσόφησαν ιδέες και ηθικές αξίες,
    που οδηγούν στην εξιδανίκευση του ανθρώπου.
    Χωρίς παγκάρια, "τυχερά", "θαύματα" και άλλα κομπογιαννίτικα κόλπα, χωρίς εμπορευματοποίηση.

    Στους φιλοσόφους μας, των οποίων τα διασωθέντα –από την λαίλαπα των εχθρών μας – συγγράμματα, φωτίζουν τους δρόμους που οδηγούν σε πολίτες ελεύθερα σκεπτόμενους.
    Πολίτες με ολοκληρωμένη προσωπικότητα, που σέβονται τους νόμους και τις ηθικές αξίες
    γιατί τους το επιβάλλει η συνείδηση τους,
    το πνευματικό τους επίπεδο
    και ΟΧΙ βέβαια ο φόβος της τιμωρίας του Θεού της Π. Διαθήκης.

    Πολίτες που γνωρίζουν ότι οι φιλοσοφικές ιδέες και αξίες που δίδαξαν Εκείνοι, είναι οι μόνες που παρέμειναν άφθαρτες και πάντα επίκαιρες.

    Ο σημερινός ευρωπαϊκός πολιτισμός στηρίζεται στις αρχές:
    Δημοκρατία,
    Ανθρωπισμός, Νομοθεσία, Επιστήμη, Ανθρώπινα Δικαιώματα.
    Καμιά
    τους δεν οφείλει την ύπαρξή της σε εβραϊκής προελεύσεως δόγματα.

  3. Πολυ σωστα!Ετσι ειναι!Η παρακαμψη της Ελληνικης Γραμματειας και Κοσμοθεασης με χιλια δυο προσχηματα και δολιοτητες ειναι πλεον ορατη!!Οι γνησιοι Ελληνες διαπνεονται απο τιμη,αγαπη και σεβασμο για την Πατριδα.Πανω απο καθε τι.Και σκεφτονται Ελληνικα!!Καμμια ξενη ιδεολογια,πολιτικη η και θρησκευτικη δεν μπορει να ειναι πρωθυστερη της Ελλαδος.Μπορει καποιος ελευθερα να ειναι Χριστιανος η Κομμουνιστης,η και μουσουλμανος ακομα!!Αν ομως προτασσει την ιδεολογια η την θρησκευτικη του πιστη απο την Ελλαδα κατα την γνωμη μου τοτε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.Και ειναι δικαιωμα του βεβαια!

  4. *************************************
    Είναι ακριβώς, όπως τα λες, οι αρχαίοι Έλληνες δημιούργησαν ένα κόσμο πανευτυχή, αγγελικά πλασμένο:

    1) Στην αρχαία Ελλάδα, όποιος δεν συμφωνούσε με τις καθιερωμένες αντιλήψεις περί θρησκείας ή θανατώνονταν (π.χ. Σωκράτης) ή εξορίζονταν (π.χ. Αναξαγόρας).

    2) Πλάτων και Αριστοτέλης τάχθηκαν υπέρ του θεσμού της δουλείας.

    3) Οι αρχαίοι Έλληνες σφάζονταν μεταξύ τους. Οι Αθηναίοι έσφαζαν τους Σπαρτιάτες, οι Σπαρτιάτες τους Θηβαίους και πάει λέγοντας.

    4) Οι αρχαίοι Έλληνες προσέφεραν ανθρωποθυσίες στους θεούς τους.
    http://antexeistinalitheia.gr/ta-eschi-ke-i-anthropothisies-tis-dode/

    Ο ελληνορθόδοξος πολιτισμός είναι η κορωνίδα των πολιτισμών.
    ***********************************

  5. 8:15 μ.μ.
    Έχεις δίκαιο. Ο Κολοκοτρώνης, ο οποίος προέταξε
    της Πατρίδος την Πίστη, δεν ήταν Έ λ λ η ν α ς. Βρε πας καλά;; Πόσα θέλεις να μας τρελάνεις;;

    Κολοκοτρώνης:
    "Πρέπει να φυλάξετε την πίστη σας και να τη στερεώσετε, διότι, όταν επιάσαμε τα άρματα, είπαμε
    πρώτα υπέρ Π ί σ τ ε ω ς
    κι ύστερα υπέρ Π α τ ρ ί δ ο ς"

  6. Πατριώτες εφ' όπλου λόγχη, να πάρουμε ξανά
    το Σύνταγμα, την Πλάκα, το Μετς, τον Πειραιά
    το έπος του σαράντα μας οδηγεί ξανά
    αέρα, αέρα δεν έχουμε αέρα

    Αέρα, αέρα δεν έχουμε αέρα
    αρχιδια πατερα

  7. ΣΤΟΝ "ΦΙΛΤΑΤΟ" 8.18,
    ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΡΙΖΟΓΑΛΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΟΝΗΡΟΥΛΗΣ "ΡΑΒΙΝΑΚΟΣ", ΑΠΛΑ ΣΚΕΨΟΥ ΛΙΓΟ ΦΩΝΑΧΤΑ. ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΟΤΙ Ο ΣΟΛΩΝΑΣ ΤΟ 550 π.χ. ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΙΣΑΧΘΕΙΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΧΡΩΣΤΑΓΑΝΕ ΣΕ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ.
    ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΡΕ ΚΑΛΟΠΑΙΔΟ, ΜΗΠΩΣ ΠΑΕΙ Ο ΝΟΥ ΣΟΥ? ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ… ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΟ? Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΣΤΟΓΕΙΤΩΝ, …ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ, ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΠΕΙΣΙΣΤΡΑΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΔΙΩΞΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΜΠΗ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΤΩΝ ΩΣ ΑΝΩ ΚΑΛΟΠΑΙΔΩΝ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΡΩΜΕΝΟ.
    ΤΑ ΑΝΕΦΕΡΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ Η "ΑΡΧΑΙΑ" ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΑΙΩΝΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΑ, ΕΙΧΕ ΕΙΔΗ ΑΛΛΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ (ΑΡΜΟΔΙΟΣ-ΑΡΙΣΤΟΓΕΙΤΩΝ) ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ, ΜΕ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ, ΛΟΙΔΩΡΙΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ.
    ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΡΧΑΙΑ" ΕΛΛΑΔΑ, ΘΑ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΚΙ' ΑΣ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΤΥΧΗ" ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. ΟΠΩΣ "ΕΦΥΓΑΝ" ΑΥΤΟΙ ΤΟΤΕ, ΕΤΣΙ "ΕΦΥΓΑΝ" ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ '21. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙ?
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΙΡΕΕ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ? ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ.
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑΧΑ ΤΙΣ "ΘΗΣΙΕΣ" ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ 70 ΡΑΒΙΝΟΙ ΠΟΥ "ΑΝΕΛΑΒΑΝ" ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΙΑΣ ΚΙ' ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ, ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΡΙΗΓΗΤΕΣ, ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΟΙ ΤΣΟΠΑΝΗΔΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ…ΒΓΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΗΜΟ. ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΑΚΑ.
    ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ…ΔΙΑΣΩΘΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ 2% ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΚΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ 2% ΕΙΝΑΙ "ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΟ", ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 98% ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ? Α ΜΑΛΙΣΤΑ, …ΚΑΗΚΑΝ, ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ. ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΕΒΓΑΖΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΡΓΟ? ΝΑ ΕΙΝΑΙ "ΚΑΛΑ" ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ, ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΜΙΣΘΟΝΙΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ "ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ" ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ …ΦΥΛΑΝΕ.
    ΕΥΤΑΞΙΑΣ

  8. ΟΥΣΤ !!! ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΜΠΑΤΑΞΗΔΕΣ
    ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ ΚΟΠΡΙΤΕΣ
    ΑΛΥΣΙΔΑ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΕΤΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΥΡΙΣΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΒΙΛΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΤΕΡΑ ΛΕΧΡΙΤΕΣ
    ΜΑΘΕ ΡΕ ΖΩΩΟ ΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΛΕΞΗ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
    Η ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ ΡΕ ΖΩΝΤΟΒΟΛΟ ΗΤΑΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΧΡΕΩΝ ΜΕ ΤΑ ΠΕΤΣΙΝΑ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΠΑΤΙΡΟΓΥΦΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ.

    ΟΥΣΤ !!! ΓΥΦΤΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.

    41 μεγαλο-οφειλέτες του Δημοσίου, λαθρέμποροι και επιχειρηματίες συνεργάστηκαν με τον Σώρρα

    http://mignatiou.com/2017/03/41-megalo-ofiletes-tou-dimosiou-lathrempori-ke-epichirimaties-sinergastikan-me-ton-sorra/

    Η Σεισάχθεια του Σόλωνα

    Ο όρος είναι σύνθετος από τα αρχαία ελληνικά, από το «σείω» (ταρακουνώ) + «άχθος» (βάρος, χρέος). Ουσιαστικά σήμαινε την«αποτίναξη των βαρών«.

    Στην αρχαία Αθήνα, με την ονομασία σεισάχθεια έμεινε γνωστή η νομοθετική ρύθμιση των χρεών από το Σόλωνα. Με τον νόμο αυτό όλα τα χρέη διαγράφτηκαν, και όλοι οι δούλοι απελευθερώθηκαν.

    Στα τέλη του 7ου-αρχές του 6ου αι. π.Χ., ορισμένοι Αθηναίοι είχαν αναγκαστεί να εκχωρήσουν τη γη τους σε πλούσιους γαιοκτήμονες, στους οποίους υποχρεώνονταν να πληρώνουν ενοίκιο με τη μορφή μέρους των παραγόμενων αγαθών. Όπως μας πληροφορεί ο ίδιος ο Σόλων, η νομοθεσία του Δράκοντα επέτρεπε στον πολίτη, όποτε υπήρχε ανάγκη, να εγγυηθεί βάζοντας ως ενέχυρο το άτομό του. Στην περίπτωση όμως που οι όροι της συμφωνίας δεν ακολουθούνταν, τότε κινδύνευε να υποδουλωθεί και να πουληθεί μακριά από την πόλη του (Παυσανίας, Αττικά 16.1, Σόλων, απόσπασμα 36, Αριστοτέλης, Αθηναίων Πολιτεία 12).

    Η οικονομική κατάσταση αρκετών φτωχών αθηναίων πολιτών, που δεν είχαν καμιά πολιτική ισχύ, επιδεινωνόταν διαρκώς και πολλοί από αυτούς είχαν ήδη καταλήξει να πουληθούν ως δούλοι. Αυτή η κατάσταση οδήγησε σε οικονομική και κοινωνική κρίση, την οποία ο Σόλων, όταν εξελέγη άρχων στα 594/3 π.Χ., προσπάθησε να εκτονώσει. Από τις βασικές οικονομικές του μεταρρυθμίσεις ήταν η σεισάχθεια και η κατηγοριοποίηση των πολιτικών προνομίων με βάση την περιουσία του κάθε πολίτη.
    ……………………….
    /theancientwebgreece.wordpress.com/2015/05/20/η-σεισάχθεια-του-σόλωνα/

Comments are closed.