Στα αλήθεια τον λένε Αλέξη;

Ποιο είναι το πραγματικό όνομα του πρωθυπουργού; Μας έχει συστηθεί ως Αλέξης Τσίπρας, αλλά λέει αλήθεια;

Είπε ότι θα σκίσει τα μνημόνια. Υπέγραψε δύο.

Δεσμεύθηκε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ. Τον αύξησε.

Υποσχέθηκε κατώτατο μισθό 781 ευρώ. Έχει πέσει κάτω από τα 500, για πολλούς είναι γύρω στα 300.

Μιλά τώρα για success story. Η Ελλάδα είπε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είναι… μήλον της έριδος για διεθνείς επενδυτές. Η Ελληνικός Χρυσός κλείνει το εργοτάξιο στις Σκουριές. Το Ελληνικό βρίσκεται ακόμη στις ελληνικές καλένδες.

Λέει ότι η χώρα θα βγει στις αγορές. Οι Έλληνες έχουν κόψει ακόμη και είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής.

Υποστηρίζει ότι έχουμε ανάπτυξη. Αλλά οι τράπεζες δεν δίνουν δάνεια και οι οφειλές των πολιτών στις εφορίες, τα ταμεία και τα δάνεια αυξάνονται.

Μοιράζει πλεόνασμα. Το οποίο πήρε με υπερφορολόγηση και το οποίο το χρωστά σε ανθρώπους που περιμένουν να πληρωθούν για τη δουλειά που έχουν κάνει.

Άνθρωποι χάνουν τις ζωές τους και τις περιουσίες τους, αλλά οι υπουργοί του λένε ότι ο νόμος Παρασκευόπουλου πέτυχε τον σκοπό του!

Πανηγυρίζει για τη μείωση της ανεργίας, ενώ σχεδόν μισό εκατομμύριο Έλληνες έχουν φύγει στο εξωτερικό.

Κατηγόρησε τους αντιπάλους του για διαπλοκή με μίντια και τραπεζίτες. Χρησιμοποίησε την Αττικής για να πάρει κανάλι με ένα λιβάδι ο δικός του καναλάρχης.

Υποσχέθηκε αξιοκρατία, αλλά έχει δίπλα του ανθρώπους που λένε ότι η καριέρα είναι χολέρα.

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» είχε διακηρύξει. Και τώρα προωθεί άρον- άρον τους πλειστηριασμούς. Τα θύματα της κρίσης έγιναν… στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Ζητούσε κρεμάλες για τον κόσμο που αυτοκτονούσε, κρύωνε και πεινούσε. Και τώρα η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα, το ίδιο κάνει και η ΕΥΔΑΠ με τους καταναλωτές να βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με εισπρακτικές.

Έλεγε πως θα φέρει λεφτά από τη Ρωσία, αλλά πήγε στις ΗΠΑ και αναφέρθηκε στις αξίες που τον ενώνουν με τον πρόεδρο Τραμπ.

Μιλούσε για συνεργάτες των κατακτητών και έδωσε ο ίδιος τη δημόσια περιουσία στους δανειστές για 99 χρόνια.

Κατέθετε αιτήματα εξεταστικών για όλους και για όλα, αλλά αρνήθηκε και αρνείται όποια εξεταστική του ζήτησε η αντιπολίτευση.

Πρώτη φορά αριστερά, διακήρυξε, αλλά κυβερνά με τους ΑΝΕΛ.

Τα κάγκελα έφυγαν από τον Άγνωστο Στρατιώτη, αλλά η Ηρώδου του Αττικού είναι κλειστή τις περισσότερες ώρες της ημέρας και τις περισσότερες ημέρες του μήνα.

Ο άλλος δρόμος που υποσχέθηκε ήταν ο μονόδρομος των προηγούμενων. Και με το ίδιο επιχείρημα: Τι θέλατε, να βγει η χώρα από το ευρώ;

Παραλογισμός, εικονική πραγματικότητα, fake news, παρακολούθηση των αντιπάλων, χτυπήματα κάτω από τη μέση, ρουσφετολογικές προσλήψεις και παροχές, μετακλητοί. Ότι έλεγε πως έκαναν οι άλλοι. Δεν τους άφησε κανένα κακό, δεν τους πήρε και κανένα καλό.

Στα αλήθεια το όνομά του είναι Αλέξης; Ένα ψέμα πάνω, ένα ψέμα κάτω δε θα έκανε και μεγάλη διαφορά…

Γιάννης Αντύπας

loading...

2 thoughts on “Στα αλήθεια τον λένε Αλέξη;

  1. Αντιχριστο ανθελληνικο εκτρωμα είναι.

Comments are closed.