Θέλετε να μάθετε πώς μοιάζει η εξαφάνιση; Αυτός είναι ο τελευταίος αρσενικός λευκός ρινόκερος. Ο τελευταίος. Δεν έχει άλλο». (φωτο)

Την ευαισθησία και το ενδιαφέρον ανθρώπων από όλο τον κόσμο κίνησε πρόσφατα ο Daniel Schneider, βιολόγος από τη Βοστώνη, όταν ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, τη φωτογραφία του τελευταίου αρσενικού λευκού ρινόκερου.

Στόχος του ήταν να κινητοποιήσει όσο περισσότερους γίνεται για το άκρως ανησυχητικό και θλιβερό φαινόμενο της εξαφάνισης ειδών από τον πλανήτη.

Η λεζάντα της φωτογραφίας υπογραμμίζει όσα η ίδια η εικόνα κραυγάζει από μόνη της. «Θέλετε να μάθετε πώς μοιάζει η εξαφάνιση; Αυτός είναι ο τελευταίος αρσενικός λευκός ρινόκερος. Ο τελευταίος. Δεν έχει άλλο».

Ο εικονιζόμενος ρινόκερος είναι ο Σουντάν και ζει σε ένα κέντρο προστασίας της άγριας ζωής στην Κένυα μαζί με δύο θυληκούς ρινόκερους και οι επιστήμονες προσπαθούν να αναπτύξουν το ταχύτερο δυνατό εξειδικευμένες μεθόδους αναπαραγωγής προκειμένου να σώσουν την τελευταία στιγμή το είδος από την εξαφάνιση.

Δεκάδες χιλιάδες χρήστες έσπευσαν να κοινοποιήσουν τη φωτογραφία του Schneider. Ο Σουντάν, ξαπλωμένος στο έδαφος με κεφάλι του ακουμπισμένο στο χώμα, μοιάζει λες και έχει καταλάβει τη δυσκολία της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το είδος του.

loading...

1 thought on “Θέλετε να μάθετε πώς μοιάζει η εξαφάνιση; Αυτός είναι ο τελευταίος αρσενικός λευκός ρινόκερος. Ο τελευταίος. Δεν έχει άλλο». (φωτο)

  1. DEN INE O TELEFTEOS!!! IPARHUN DIO ZEVGI RINOKERI, SE DIAFORETIKA MERI TU GALAXIA MIKRI ELLAS!!! THILIKA k ARSENIKA. INE APOLITA VEVEO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.