Γερμανικός Τύπος: Οι Έλληνες δεν νιώθουν την ανάκαμψη - Δεν πιστεύουν τον Τσίπρα

Ο γερμανικός Τύπος επισημαίνει ότι η κοινωνική κρίση στην Ελλάδα διατηρείται παρά την οικονομική ανάκαμψη. Επίσης σχολιάζεται η προωθούμενη κατάργηση της υποχρεωτικής εφαρμογής της Σαρία για τους μουσουλμάνους στη χώρα.

Ο γερμανικός Τύπος στρέφει για άλλη μια φορά την προσοχή του στην ελληνική οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα με αφορμή την επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα ώστε να προετοιμαστεί το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.

Σε ανάλυσή της με τίτλο "Οι Έλληνες δεν νιώθουν την ανάκαμψη" η Frankfurter Rundschau παρατηρεί ότι οι έλεγχοι των θεσμών για την πορεία υλοποίησης των συμφωνηθέντων μέτρων "διεξάγονται αυτή τη φορά με διαφορετικούς οιωνούς". Το δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας της Φρανκφούρτης επισημαίνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι αναμενόταν "και αυτό ισχύει τόσο για το σύνολο της οικονομίας όσο και στο δημοσιονομικό πεδίο", σημειώνει η FR, παραπέμποντας σε πρόσφατη συνέντευξη του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η οικονομική βοήθεια που θα αντλήσει τελικά η Ελλάδα θα είναι αισθητά κάτω από το ανώτατο όριο των 86 δις ευρώ του τρίτου δανειακού προγράμματος.

Το δημοσίευμα επισημαίνει την αισθητή βελτίωση των οικονομικών δεικτών της Ελλάδας και την επιδίωξη της ελληνική κυβέρνησης να επανέλθει στις κεφαλαιαγορές μετά τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.

Η κοινωνική κρίση συνεχίζεται

Ωστόσο παρά την εικόνα ανάκαμψης στην Ελλάδα, η εφημερίδα παρατηρεί ότι "η κοινωνική κρίση σε καμία περίπτωση δεν έχει ξεπεραστεί. Βεβαίως η Ελλάδα επωφελείται από την τάση ανάκαμψης στην ευρωζώνη. Με αισθητή καθυστέρηση πραγματοποιείται και εκεί η στροφή που έχουν ήδη κατορθώσει άλλες χώρες. (…) Παρ' όλα αυτά η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν πιστεύουν τον Αλέξη Τσίπρα όταν τους υπόσχεται καλύτερες μέρες. Στην καθημερινότητά τους νιώθουν ελάχιστα την ανάκαμψη. Μεταξύ άλλων πιέζονται από την ανεργία, που παραμένει ακόμη εξαιρετικά υψηλή. Ειδικά για τους νέους ανθρώπους είναι πιο δύσκολο συγκριτικά με άλλες χώρες της ευρωζώνης να βρουν επαγγελματικές προοπτικές. Για μια αλλαγή των δεδομένων στο κοινωνικό πεδίο όμως η Ελλάδα δεν χρειάζεται απλά μόνο μια ελαφρά οικονομική αντίδραση μετά από χρόνια κατάπτωσης, αλλά μια μαζική, ισχυρή και διαρκή ανάκαμψη. Αυτή όμως δεν διαφαίνεται", εκτιμά η Frankfurter Rundschau.

"Η Αθήνα θέλει να καταργήσει την υποχρέωση της Σαρία"

Μερίδα του γερμανικού Τύπου αναφέρεται στην επιδίωξη της Ελλάδας να καταργήσει την ισχύουσα μέχρι σήμερα υποχρέωση των μουσουλμάνων στην Ελλάδα να εφαρμόζουν το ισλαμικό δίκαιο (Σαρία), ώστε η εφαρμογή των διατάξεών του να είναι έχει στο εξής προαιρετικό χαρακτήρα. "Η Αθήνα θέλει να καταργήσει την υποχρέωση της Σαρία", γράφει η Hannoversche Allgemeine Zeitung στην ηλεκτρονική της έκδοση.
Η εφημερίδα του Ανοβέρου επισημαίνει ότι "η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ στην οποία έχει ισχύ η Σαρία – ακόμη κι αν αυτό συμβαίνει μόνο σε μια περιοχή στα βορειοανατολικά της χώρας (σ.σ. για τη μουσουλμανική μειονότητα της δυτικής Θράκης). Ωστόσο η κυβέρνηση στην Αθήνα θέλει τώρα να περιορίσει μαζικά αυτήν την παράλληλη δικαιοσύνη".

Η Dresdner Neueste Nachrichten επισημαίνει για το ίδιο θέμα ότι "η περιορισμένη ισχύς της Σαρία στην Ελλάδα είχε προκαλέσει τα προηγούμενα χρόνια οργή και αίσθηση στη δυτική Ευρώπη. Γάμοι ελλήνων ανηλίκων μουσουλμανικής πίστης που ζουν στη Γερμανία είχαν απασχολήσει επανειλημμένα την επικαιρότητα".
Η εφημερίδα της Δρέσδης σημειώνει τέλος ότι ο Έλληνας υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο να καταργήσει πλήρως τη Σαρία στην Ελλάδα έχοντας ως επιχείρημα τον σεβασμό των μειονοτικών δικαιωμάτων.

Άρης Καλτιριμτζής
Deutsche Welle
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

 1. ΠΟΙΟΝ ΤΟΝ.......ΜΑ@@@@@@@@@....... ΤΣΙΠΡΑ........ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΟ......ΑΠΑΤΡΙΣ ........Α Θ Ε Ο......ΠΡΟΔΟΤΗ......ΜΕΓΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΠΑΤΕΩΝΑ........ΨΕΥΤΗ........ΓΕΛΟΙΟΣ........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. δηλαδη αμα πιστευαμε θα την νοιωθαμε ετσι?
  οποτε τσιπρευε και μη ερευνα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ?
  ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ, ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΞΕΝΩΝ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ, ΚΑΙ ΔΥΝΑΣΤΕ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ .!!
  ΘΑΤΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ ΑΥΤΟ??
  ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ .!!

  ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ Ο,ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΚΑΙ ΚΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ, ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ, ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.

  πότε θα σταματησουμε να τους κοιταμε και να κανουμε κατι επιτελους??

  ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ, ΚΑΘΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΑΦΕΝΤΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!

  ΑΥΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ? ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ.
  ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ???
  ΚΑΝΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ.!

  ANTIΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΩΣΙΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΝΕ...
  ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΠΟΛΤΙΚΟΥΣ ΑΛΉΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ ΞΕΝΟΥΣ ΑΦΕΝΤΑΔΕΣ ??

  πότε θα το καταλαβουμε ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ ??
  ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΖΗΤΑΝΕ, ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ?
  ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙΣ, ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΨΗΦΗΣΟΥΝΕ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ, ΕΝΗΑ ΜΑΤΣΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ.
  ΔΕΝ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ, ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ????

  ανωνυνος ελλην

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάρτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ποιος πιστευει πλεον αυτο τον αχρειο, αυτο το ορθιο ψεμα, αυτη την απατη του ανθρωπινου ειδους.
  ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑΥΤΟ???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΤΟΝ ΤΙΣΠΡΑ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ, ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ Η ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΤΕΜΠΕΡΓ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ !

  ΜΗΠΩΣ ΘΥΜΑΣΘΕ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ??

  ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΤΕΜΠΕΡΓΚ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΣΑΝΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !

  ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΜΙΛΑΝΕ ? ΠΟΣΟ ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ?

  ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ, ΡΕ ΠΑΛΙΟ- ΤΟΜΑΡΑ ....

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. "Γερμανικός Τύπος: Οι Έλληνες δεν πιστεύουν τον Τσίπρα"

  Μωρέ τι μας λες; Οι Έλληνες δεν έχουμε τσίπα, αλλά Τσίπρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]