ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

-ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ
ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΙΣ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ 
ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ 
13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ 
ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΘΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΙΚΟ 
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 
ΠΛΑΤΩΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΜΑΙΚΗ 
ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΚΑΘΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ 
ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΑΤΟΥ ΤΩΝ 
ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ 
ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΡΩΜΑΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ 
ΕΛΛΗΝΙΚΟ.

ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΦΥΣΙΚΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ 
ΡΟΛΟ ΕΠΑΙΞΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.


ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο
ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ.
 
Ο αγιος γεννηθηκε στην Αντιοχεια. Ο Πατερας του ηταν ο στρατηγος Σεκουνδος και η μητερα ονομαζοταν Ανθουσα.
Συντομα εμεινε ορφανος απο πατερα.


Η μητερα του ηλικιας 20 εων  τον ανεθρεψε και του εδωσε αρχαιοελλληνικη και χριστιανικη παιδεια.
 

Ο αγιος ηταν πολυ εξυπνος για αυτο σπουδασε φιλοσοφια, γεωμετρια, ρητορικη κλπ, στην Αντιόχεια διπλα στον τότε διάσημο ρήτορα Λιβανιο λλά και στην Αθήνα, μαζί με τον αγαπημένο του φίλοτον Αγιο και μεγα Βασιλειο.


ΕΑΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΔΕΝ ΘΑ ΣΠΟΥΔΑΖΑΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
ΚΑΙ ΡΗΤΟΡΙΚΗ.

 



Ο Αγιος Ιωαννης ειχε πολλα ψυχικά χαρίσματα, πυρινο θειο λογο με μεγαλη ευγλωττία στα κηρύγματα του.



Για αυτό συναρπαζει τους κατοικους  της Αντιόχειας και συγκινουσε τις ψυχές τους βαθύτατα. 



Η φήμη του Αγιου Ιωαννη εφτασε μεχρι την βασιλεύουσα, για αυτο την 15η Δεκεμβρίου 397 μΧ., με κοινη αποφαση του βασιλια Αρκαδίου και κληρου, εγινε Πατριαρχης Κωνσταντινουπολεως, κατι που ο ίδιος δεν επεδίωξε ποτε.


Απο την θεση αυτη ο Ιερός Χρυσόστομος, εκτος άλλων, υπηρξε αυστηρος ασκητης και δεινοτατος μελετητης και διδασκαλος της Αγιας Γραφης, οπως φαινεται απο τα πολλα συγγραμματα του που διασώθηκαν.

Ένα απο τα πιο σημαντικα εργα του ιερου-Αγιου Χρυσοστόμου είναι και η Θεια Λειτουργία, που γινεται σχεδον καθε Κυριακη, με λιγες μονο, απο τοτε αλλαγες.

Ο ιερός Χρυσόστομος υπηρξε αδυσωπητος ελεγκτης καθε παρανομιας και κακιας. Αυτό ομως εγινε η αιτία να δημιουργησει φοβερούς εχθρούς.

Οι εχθροι του αγιου, σε συνεργασία με τον τοτε πατριάρχη Αλεξανδρειας Θεοφιλο, ενος μοχθηρου και ασεβους ανθρωπου, συγκαλεσε συνοδο παράνομη, από 36 επισκόπους οι οποιοι ηταν όλοι τους πνευματικα υποπτοι και δυσαρεστημένοι με τον άγιο. 


Αναμεσα στους ορκισμενους εχθρους του αγιου ηταν και η αυτοκρατειρα Ευδοξια.

Στο χωριο Δρυς της Χαλκηδονας επετυχαν την καθαιρεση και την 
εξορια του Αγιου σε ενα χωριο της Βιθυνιας. 

Η αποφαση αυτή όμως, εξαγριωσε τους Ελληνες χριστιανους ώστε  οι ίδιοι που τον καθαιρεσαν να τον ανακαλέσουν απο την εξορια και να τον αποκαταστησουν στον θρονο με αλλη συνοδικη αθωωτικη αποφαση (402 μ.Χ.). 



Λίγο αργότερα, οι νέοταξιτες, επετυχαν και πάλι να εξορισουν τον Άγιο (20 Ιουνίου 404 μ.Χ.) στην Κουκουσο της Αρμενιας και απο εκει στα Κομανα, οπου μετα απο πολλες κακουχίες και αλλες ταλαιπωριες πεθανε το 407 μ.Χ.

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ.

 
Ηταν τοση η καλοσυνη και η φιλανθρωπια τους, για αυτο ποτε δεν υπολογισαν τα πλούτη και τα χρήματά τους. 


Τίποτα δεν κρατησαν για τον εαυτό τους. Ολη τους την περιουσια την
διέθεσαν για να δώσουν χαρά-ζωη στους συνανθρωπούς τους.

Πολλές φορές οι Ιεραρχες με τα ιδια τους τα χέρια, έδεναν τις πληγές των αρρώστων και μεταξυ αυτων και των λεπρων.


Τιποτε δεν φοβιζε τους αγιος διοτι ειχαν την ευλογια του Χριστου.


Οι αγιοι ιεραρχες ηταν άριστοι διδάσκαλοι του χριστιανισμου και του Πλατωνα. 


Κανένας δεν εξήγησε όπως εκεινοι , με τόσο πλούτο και τόση σαφήνεια τα νοήματα των θείων και ιερεων Γραφων και την πλατωνικη διδασκαλια κατά την εποχη της Ελληνικης-ρωμαικης αυτοκρατορίας.

Επισης ποτε δεν υπήρξε ομοιος με εκεινους στην στην ρητορικη, στην φιλοσοφια, στην ετοιμολογία, την απλότητα, αλλά και στη φλόγα και την δύναμη της ρητορείας. 


Οι αγιοι ιεραρχες υπηρξαν δεινοι ρήτορες και εξαιρετικοι διδασκαλοι
Φιλοσοφοι, Ρητορες, Θεολογοι και Κοινωνιολόγοι με αίσθημα χριστιανικής και Ελληνικης πιστεως και αγαπης.

Σχετικα με την Ελληνικη παιδεια οι ιεραρχες διδαξαν ότι το καθήκον ολων των γονεών να αποκτουν τα παιδια τους Ελληνοχριστιανικη παιδεια.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΠΙΟ ΓΛΥΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΙ 
ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΑΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ.
Συμφωνα με τους αγιους, οι γονεις που δεν φροντιζουν για τη μορφωση των παιδιων τους, με βαση τον πλατωνα θεωρουνται δολοφονοι και ανθελληνες.


Γιατί η μόρφωση είναι εκείνη που θα καλλιεργήσει την ψυχή και κατ επεκτασιν την ηθικη ενος παιδιου.

Βέβαια, μας διδαξαν ότι όπως κάθε τι χρησιμο και δημιουργικο στην ζωη χρειαζεται κοπο για να αποκτηθει. Όμως οσο δύσκολα και αν είναι, αξίζει να κατακτησουμε το πιο υψηλο επιπεδο της αρχαιας Ελληνικης παιδειας. 

Γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να γίνουμε ολοκληρωμένοι Ελληνες.

Οι αγιοι θεολογοι-φιλοσοφοι μας προτρεπουν να στολίσουμε τις ψυχές των παιδιών με τον τις διδαχες του Κυριου Ιησου Χριστου και του Πλατωνα, ωστε να επιβιώσουμε στο περασμα των αιωνων ως Ελληνικο εθνος. 

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΑΝ

Οι αγιοι Ιεραρχες μας διδαξαν ότι μεσα από την αρχαια Ελληνικη παιδεια  και τον χριστιανισμο θα αποκτησουμε τον σωστο Ελληνικο χαρακτήρα. Όλα αυτά τα οποια διδασκαν πρωτα τα ειχαν κανει πραξη όπως ολοι οι μεγαλοι αρχαιοι προγονοι.

Οι φωστηρες της τρισηλιου θεοτητος ειχαν τεραστιο ηθος,  ειλικρινεια, και ψυχικό πλουτο, ενω παραλληλα ειχαν πολυ μεγαλη αγαπη για ολους τους ανθρωπους. 


Η κάθε τους διδασκαλια αποτελει είναι και μια λύση σε κάποιο πρόβλημα της ζωής, της Ορθοδοξιας και  του Ελληνικου εθνους.

Ο άνθρωπος αποτελείται από δύο στοιχεία, το πνεύμα και το σώμα.


 Αυτά τα δυο πολύτιμα δώρα του θεού πρέπει να τύχουν ειδικής μεταχείρισης από τον καθένα μας. 

Όπως οι μελισσες διαλεγουν το νεκταρ από τα λουλούδια, το ιδιο και οι σωστοι Ελληνες θα πρεπει να διαβαζουν μονο Πλατωνα και αγια γραφη, ώστε να εχουν το μεγιστο οφελος. 



Παντα από ότι διαβαζεται να κρατατε μονον τα χρήσιμα, αυτά τα οποια σε κανουν καλυτερο ανθρωπο.

Οι αγιοι αυτοι μεσα από τον σωστο τροπο ζωης και της Ελληνοχριστιανικης παιδειας , μας εδειξαν την μεγαλη ανθρωπιά, την ειλικρίνεια και την ευθύτητα του χαρακτήρα τους και την τεραστια αγαπη -αφοσιωση τους στον Χριστο, τον Πλατωνα και τους αδυναμους συνανθρώπους.

Για τους Αγιους Ιεραρχες, η αρχαια Ελληνικη γραμματεια-πολιτισμος είναι η σπουδαιοτερη από όλες τις αρετες. 

Για αυτο θεωρουν την παιδεία ως το μεγαλυτερο δωρο προς τον ανθρώπο, ενω επιτίθονται λεκτικα εναντία σε ολους τους εχθρους της αρχαιας Ελληνικης παιδειας.

Οι αγιοι ιεραρχες ειχαν πολύ μεγαλη προσήλωση στο δίκαιο, την παιδεια και την αλήθεια. 

Θεωρουσαν  την φιλαργυρία και την πλεονεξία φοβερές αμαρτίες που φθείρουν την ψυχή και το πνευμα.
 


Σύμφωνα με τις απόψεις του Aγιου τα μεγιστα ηθικα αξιωματα, δεν είναι τα πλούτη, οι σεξουαλικες ανωμαλίες, οι ασκοπες διασκεδάσεις, τα ιπποδρόμια και τα θέατρα, αλλά μονον ο συνεχής αγώνας για την πνευματική ανάπτυξη και την ψυχική τελείωση των Ελλήνων μεσα από τον αρχαιο Ελληνικο πολιτισμο.

Οι αγιοι ιεραρχες διδαξαν, με βαση το ιερο αξιώμα του υπατου των Ελλήνων φιλοσοφων ότι αξιος τιμης σε μια πολη είναι οποιος δεν αδικει. Όμως όλα τα αξιωματα και τις τιμες μιας πολεως της αξιζουν οσοι σταματουν της αδικιες. 


Για αυτό με την σειρα τους οι αγιοι Ιεραρχες ανεφεραν ότι ολοι οι γνήσιοι Ελληνες πρέπει να πολεμάμε για την αλήθεια και το δίκαιο, να ειμαστε προσηλωμενοι στους στόχους μας, να έχουμε το αίσθημα του καθήκοντος, της ευθύνης και της φιλοπατρίας. 

Όλα τα  προαναφερομενα μας τα  διδαξαν ωστε μεσα αρχαια Ελληνικη παιδεία, και να προσπαθούμε για την πνευματική-ψυχική μας εξελιξη.

Ακομη ζητησαν-διδαξαν να αγαπάμε ολους τους συνανθρώπους μας, να είμαστε παντατοτε φιλάνθρωποι και να βοηθούμε αυτούς που έχουν ανάγκη, αυτούς που δεν έχουν φαγητό να φάνε και ρούχα να ντυθούν.

Χαρακτηριστικα αναφερουν ότι εκείνοι που αφαιρουν τα ρούχα από κάποιον και τον αφήνουν γυμνό είναι απατεωνες. 


Το ψωμί που κρατάμε ανήκει στον πεινασμένο. Τα ρούχα που φυλάμε ανήκουν στους αδικημενους φτωχούς. 


Τα πολλά παπούτσια που έχουμε ανήκουν στους ξυπόλητους. Τα παραπανισια χρήματα δεν είναι δικά μας, αλλα ανήκουν σε ολους οσους τα έχουν ανάγκη.

Όταν ενας και μόνο άνθρωπος εχει πιστη στην καρδιά και διαθετει
αρχαια Ελληνικη παιδεια μπορεί να διορθώσει μια ολόκληρη πόλη.
Το εωσφορικο εβραικο δωδεκαθεο, ηταν ξενοφερτο με βαση τους αρχαιους Ελληνες φιλοσοφους,σοφιστες, ποιητες, ρητορες κλπ και φυσικα δεν  ηταν το καλυτερο στοιχειο της αρχαιοελληνικης παιδείας και του αρχαιου Ελληνικου κοσμου, διοτι ηταν αστειο και αναξιο του αρχαιου Ελληνικου πολιτισμου οπωςς διδαξαν οι αρχαιοι Ελληνες πανεπιστημονες.

Οι Πατέρες της εκκλησιας προωθουν και συνεχιζουν σε ολους τους τομεις την Ελληνικη παιδεια, των αρχαιων Ελληνων φιλοσοφων, επιστημόνων.
 Επισης αντιγραφουν την ιστορια, ποιηση, τεχνη, αφαιρώντας μονον την ασέβεια και την ανηθικότητα των δαιμονων του δωδεκαθεου. 

Οι ιεραρχες διδαξαν μετα τους αρχαιους Ελληνες φιλοσοφους-σοφιστες ότι ο αληθινος Ελληνας δεν μπορει να ειναι εωσφοριστης, οπως δεν ηταν και οι αρχαιοι Ελληνες φιλοσοφοι. 
Ο χριστιανισμος δεν εβλαψε τον Ελληνισμο, αλλα τον διεσωσε απο την παρακμη και του εδωσε νεα πνευματική δύναμη, για να συνεχισει την πορεια του.

Ο εκχριστιανισμός της Πλατωνικης διδασκαλιας από τους αγιους ιεραρχες είναι η μεγαλυτερη αποδειξη ότι οι Ελληνες φιλσοφοι ηταν μονοθειτες και ότι δεν ειχαν καμια απολυτως σχεση με το εωσφορικο εβραικο δωδεκαθεο.

Από την ημερα που ηρθε ο Χριστος, μεχτρι σημερα, σε κανενα άλλο εθνος δεν είχε τοσο μεγαλη αποδοχη ο Χριστιανισμός,παρα μονον στον Ελληνικό λαό. Αυτό φυσικα εξαγριωνε ακομη περισσοτερο τους φανατικούς Εβραίους εωσφοριστες του δωδεκαθεου.


Το Ελληνικο εθνος στο περασμα των αιωνων ανεδειξε τους μεγαλύτερους αγιους, Πατέρες και Διδασκάλους.
 Αναμεσα στους κορυφαιους είναι και οι αγιοι ιεραρχες.


Οι αγιοι ιεραρχες μεταξυ αλλων εζησαν την βασιλεια του χριστομαχου και απαραδεκτου Ιουλιανου.


Ο Ιουλιανός προσπάθησε να εξαναγκασει τους Ελληνες χριστιανους να αποδεχτουν, πως εαν αποκηρυξουν τον παγανισμο θα έπρεπε παραλληλα να τον αποκηρυξουν και τον ιερο αρχαιο Ελληνικο πολιτισμο.


Ο εωσφοριστης Ιουλιανος απαγορευε την διδασκαλια στα σχολεια των εργων αρχαιων φιλοσοφων, σοφιστων,που ειχαν γραψει εναντιον της αρχαίας θρησκείας, καιγοντας με μισος τα έργα τους. Δείτε τι είχε γράψει σε επιστολή του ο δαιμονισμενος Ιουλιανος : Ας μη φτανει στην ακοη επικουρειος ή πυρρωνειος λογος. Τωρα αληθεια, οι θεοι καλα εκαναν και κατεστρεψαν τα εργα τους, ευτυχως που τα βιβλια τους χαθηκαν (Ιουλιανος, Επιστ.89β, Προς αρχιερέα Θεόδωρο, 301c).



Οι Πατέρες της ορθοδοξίας που τοσο αδικα τους συκοφαντουν ως δήθεν “ανθέλληνες”, έχουν απόλυτη συνείδηση σχετικα με την Ελληνικη Φιλοσοφια, για αυτό διαμαρτύρονται εντονα προς τον εωσφοριστη Ιουλιανο, σχετικα με τις υπουλες-δαιμονικες τακτικες του και ότι δεν είναι δυνατον το ονομα Ελλην, να ταυτίζεται μονον με το εωσφορικο δωδεκαθεο.


H Ελληνικη Εκκλησία χρησιμοποιησε την πνευματική κληρονομιά της αρχαίας Ελληνικης φιλοσοφίας για τη διαμόρφωση της Χριστιανικής δογματικής διδασκαλίας και κατ επέκτασιν της Ελληνιικης-ρωμαικης αυτοκρατοριας.
Στο περασμα των αιώνων ο χριστιανισμος ειναι ο βασικοτερος παραγοντας που διαμορφώνει τον χαρακτηρα του Ελληνικου κρατους σε σχεση με τα αλλα εθνη. 


Ο παγκοσμιος χαρακτηρας της Ελληνορωμαικης
αυτοκρατοριας  εδραιωνεται σταθερα μεσα απο  την οικουμενικη χριστιανικη ιδέα.


Ο βασικος σκοπος των Ελληνων του ρωμαικου κρατους ειναι  η ενοποιηση του πληθυσμου της μεσω της χριστιανικης πιστεως, βασικο στοιχειο συνοχης της για να αντιμετωπισει τον μονιμο κινδυνο λογω των διαφορετικων λαων.

Η πολιτικη ιδεολογία της Ελληνικης – ρωμαικης αυτοκρατοριας θεμελιωθηκε επάνω στο αξιωμα της χριστιανικης οικουμενικότητας  και των ρωμαικων πολιτικων αξιωματων.


Η βασική αρχή της πολιτικης Ρωμαικης θωριας ηταν η Pax Romana, η αιωνια
 παγκοσμια Ρωμαική Αυτοκρατορία ένωσε ολη την οικομενη και επεφερε την υποταγή των Βαρβάρων, κατάργησε τα σύνορα των εθνών και σχημάτισε την πατριίδα που γεννήθηκε ο Θεάνθρωπος.



Οι Ελληνες οι οποιοι ηταν οι κληρονομοι και οι συνεχιστες στην διοικηση της ρωμαικης αυτοκρατοριας από σεβασμο στον κληροδοτη και εθνικο ευεργετη τον αγιο Κωνσταντινο, οφειλαν  να χαράξουν την ιδια πολιτικη πορεία παντα  με βάση την ίδια αρχή, το ρωμαικο δικαίο, την ρωμαικη κρατικη οργανωση, και την Ελληνικη χριστιανική ηθική-πίστη μαζι με την πνευματική παράδοση του ελληνισμού. 


Η ρωμαικη αυτοκρατορία συνεχισε τον ελληνιστικό πολιτισμό (παιδεια,  γλώσσα, ήθη, έθιμα), μεσα σε ένα κρατος με τα πολιτικά αξιωματα των Αρχαιων αλλοδαπών ρωμαιων της ιταλιας. 




Το ρωμαικο κράτος συνεχισε να υπαρχει εξαιτιας του Χριστου, του αγιου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, και των τριων ιεραρχων μαζι με τον αγιο γρηγοριο τον επισκοπο Νυσσης.
Φυσικα πανω από όλα η Ελληνικη-Ρωμαικη αυτοκρατορια ηταν  η κοιτίδα, ηταν το παγκοσμιο κεντρο  διάδοσεως της χριστιανικής θρησκείας, με στοχο την εξαπλωση -διδαχη  των χριστιανικων ευαγγελίων και της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους.,
Οι Ελληνες είναι πλεον οι παγκόσμιοι ηγετες  όλων των άλλων εθνων. 


Αυτό σημαίνει πως όλοι οι λαοί όφειλαν σεβασμό στους παγκοσμιους Ελληνες και στον παγκοσμιο πολιτισμο τους (Pax romama-pax ellas).

Δεν υπαρχει καμια απολυτως υπερβολή όταν αναφερω ότι οι υπολοιποι λαοι από σεβασμο στα επιτεύγματα των Ελλήνων του μεσαιωνα, που από σκλαβοι εγιναν διοικητες του ρωμαικου κρατους χωρις να πολεμησουν ουτε ένα δευτερολεπτο. με μοναδικα στηρίγματα τον Χριστο και τον Πλατωνα, 


Αυτο φυσικα ειχε ως συνεπεια  οι αγιοι προγονοι μας να προκαλον δεος-σεβασμο στα υπολοιπα εθνη τα οποια αναγνωρίιζαν ως ανωτατη παγκοσμια αρχη την ρωμαικη αυτοκρατορια.

Η αλλαγη του Χριστιανισμου από τον εβραικο στον Ελληνικο πολιτισμο εφερε την οικουμενικοτητα του Ευαγγελικού κηρυγματος.
Συνεβαλε ο χριστιανισμος στην εκ θεμελιων μεταμορφωση του Ελληνικου πολιτισμού, που υπηρξε η κορύφωση της ανθρωπινης προόδου και ο οποιος καταστραφηκε από το εωσφορικο δωδεκαθεο.


Ο Χριστιανισμός μαζι με τον σωτηρα Ιησου Χριστο διαμορφωσαν ηθικα και πνευματικα ολοκληρο το Ελληνικο εθνος, διοτι εξ αρχης ο Χριστιανισμος ταυτισθηκε με τον Ελληνισμο.
Τρια απο τα τεσσερα Ευαγγελια γραφτηκαν απευθειας στα Ελληνικα, οπως επίσης οι πράξεις των Αποστολων, οι επιστολες του Αποστόλου Παύλου και τα πρωτα άρθρα πιστεως και χριστιανικης θεολογιας.
Την Ελληνικοτητα του ιερου-αγιου χριστιανισμου την διαπιστώνουμε μεσα από την ορθοδοξη Εκκλησια και την χρηση της Ελληνικής γλώσσας στις γραπτές πηγες της χριστιανικης πιστης όπως είναι η Αγια γραφή, και ολη η καινη διαθηκη κλπ
Η ιερη ιστορικη διαδρομή του αρχαιου Ελληνικου κοσμου θα ενωθει με τον Χριστιανισμο και την Εκκλησια ως σωμα Χριστου, οταν οι Ελληνες θα αναλάβουν την ηγεσία της Ελληνικης-ρωμαικης αυτοκρατοριας και της αγιας ορθόδοξης Εκκλησίας.
Ο μεγιστος εκφραστής της κλασικής Ελληνικής Αρχαιότητας ο υπατος των φιλοσοφων ο Πλατων μαζι με τους τρεις Ιεραρχες θα δημιουργησουν της βασεις για την οικουμενικοτητα και την αιωνια διαχρονικοτητα του Ελληνισμού και της χριστιανικης Ελληνικης-ρωμαικης αυτοκρατοριας.

Τα περισσοτερα στοιχεια του αρχαιου Ελληνικου πνευματος θα είναι πλεον μεσα στην ορθοδοξη Ελληνικη πιστη και οικουμενικοτητα.

​Σε πνευματικο επιπεδο την εποχη του Ελληνικου-ρωμαικου κρατους, ολοι οι συμμετέχοντες είναι ταυτόχρονα και φορεις του ιερου αρχαιου​ Ελληνικου πνευματος.

Οι Αγιοι φωστηρες της τρισηλιου Θεοτητος με την εισαγωγή του υπατου των φιλοσοφων στην χριστιανικη διδασκαλια,​ ​αλλαξαν​ τον μεχρι τοτε εβραικο Χριστιανισμο σε Ελληνικο.

Έξω από την Ελληνικη Ορθοδοξία αφησαν οι αγιοι Ιεραρχες το δωδεκαθεο τον εβραικο παγανισμο ως εωσφορικο και αναξιο του αρχαιου Ελληνικου πολιτισμου. 

Προσθεσαν στον χριστιανισμο μονον ότι καλο ειχε ο αρχαιος Ελληνικος πολιτισμος μεσα από τα αξιωματα-διδαδματα του υπατου των Φιλοφοφων του Αριστοκλή.

Το εωσφορικο εβραικο δωδεκαθεο, δεν υπηρξε το μοναδικο, ουτε ηταν το καλυτερο στοιχειο της αρχαιοελληνικης παιδείας και του αρχαιου Ελληνικου κοσμου.

Οι Πατέρες της εκκλησιας προωθουν και συνεχιζουν σε ολους τους τομεις την Ελληνικη παιδεια, των αρχαιων Ελληνων φιλοσοφων, επιστημόνων. Επισης αντιγραφουν την ιστορια, ποιηση, τεχνη, αφαιρώντας μονον την ασέβεια και την ανηθικότητα των δαιμονων του δωδεκαθεου.

Οι ιεραρχες διδαξαν μετα τους αρχαιους Ελληνες φιλοσοφους-σοφιστες ότι ο αληθινος Ελληνας δεν μπορει να ειναι εωσφοριστης, οπως δεν ηταν και οι αρχαιοι Ελληνες φιλοσοφοι.

Ο χριστιανισμος δεν εβλαψε τον Ελληνισμο, αλλα τον διεσωσε απο την παρακμη και του εδωσε νεα πνευματική δύναμη, για να συνεχισει την πορεια του.

Ο εκχριστιανισμός των διδασκαλιων του υπατου των φιλοσοφων Πλατωνα από τους αγιους ιεραρχες είναι η μεγαλυτερη αποδειξη ότι οι Ελληνες φιλσοφοι ηταν μονοθειτες και ότι δεν ειχαν καμια απολυτως σχεση με το εωσφορικο εβραικο δωδεκαθεο.

Για τους Αγιους Ιεραρχες, η αρχαια Ελληνικη γραμματεια-πολιτισμος είναι η σπουδαιοτερη από όλες τις αρετές.


Οι ευαγγελικες αξιες ενωνονται με τα ιερα αξιωματα του Πλατωνα.
Με την εισοδο του Πλατωνα, ο ορθοδοξος Χριστιανισμος, εκτοξευτηκε στα υψη, ενώ ταυτόχρονα εγινε πολύ ευκολα κατανοητος και αποδεκτος από ολους τους Ελληνες.

Με τον Πλατωνα και τα φιλοσοφικα του αξιωματα, ο χριστιανισμος όχι μονον γινεται η κορυφαια θρησκεια σε ολο τον κοσμο, αλλα ταυτόχρονα θωρακίζεται χωρις να κινδυνευει από της αμέτρητες αιρεσεις που δημιουργουσαν,ολους εκεινους τους αιωνες οι εωσαφοριστες με σκοπο να διαλυσουν τον Χριστιανισμο.

Μεσω του υπατου των Ελλήνων φιλοσοφων του Αριστοκλη ασφάλισαν την πίστη, όρθωσαν φραγμούς στις αιρέσεις και παρερμηνείες και σφυρηλάτησαν την πανοπλία, με την οποία αμύνονται παλιοί και νέοι πρόμαχοι της ορθόδοξης πίστης.

Ηταν τοσο φοβερες οι διωξεις σε καθημερινη βαση ολους εκεινους τους αιωνες, που παρα τον ερχομο, τα θαυματα, τα μαρτυρια και την ανασταση του Θεανθρωπου, ηταν τελειως αδυνατον να επιβιωσει ο Χριστιανισμος, χωρις τον Πλατωνα.

Ταυτόχρονα μεσα από τα πλατωνικα διδαγματα και τα ηθικα αξιωματα, ο Χριστιανισμος εγινε πολύ ευκολοτερα αποδεκτος από τους Ελληνες, καθως τους φανηκε από την αρχη, ότι ο Χριστιανισμος είναι κατι πολύ οικειο, προς εκεινους.

Το αποτέλεσμα ηταν να εχουμε πολύ μεγαλη εξαπλωση του Χριστιανισμου, στην αυτοκρατορια.


Μονον οσοι ηταν αγραμματοι δεν εγιναν χριστιανοι, ειτε δεν μπορεσαν να διεισδυσουν στα ουσιωδη νοηματα της χριστιανικης διδασκαλιας.
Οι Ελληνες Χριστιανοί της εποχής, δεν καταφεροταν εναντια στον θαυμαστο και ανεκτιμητο αρχαιο Ελληνικο πολιτισμο.

Αντιδρούσαν όμως σε ένα σύνολο από πολυ ακραιες εωσφορικες εκδηλωσεις των σατανιστων του δωδεκαθεου όπως οι ανθρωποθυσιες, μερος των οποιων ηταν και η σπλαγχνομαντεια, δηλαδη αποσπουσαν τις κοιλιες των θυματων και τελουσαν γαστερομαντεια παρατηρωντας μεσα σε αυτην τα μελουμενα.

Oλοι οι Ελληνες χριστιανοι ηταν παντοτε καθετα αντιθετοι στα εωσφορικα βασανιστηρια, στους αυτοβασανισμους, στους ευνουχισμους στις σεξουαλικες ανωμαλιες,προς τιμην του εωσφορου, στις μυήσεις με χρηση φόβου και ναρκωτικων ουσιων (βλεπε ως παράδειγμα εωσφορικα Ελευσινια μυστηρια).

Οι ενστασεις ​ολων των γνησιων Ελληνων​ σχετικα με το δωδεκαθεο είναι πολύ συγκεκριμενες. Πρωτον διοτι είναι ξενοφερτο (Ηρόδοτος, Αριστοκλής, Ισοκράτης, Εκαταίος κλπ).

Δευτερον γιατι εχθρευεται θανάσιμα τον Ελληνισμο. Τριτον γιατι όλα αυτά ανθρωποθυσίες, σεξουαλικες ανωμαλίες, κλπ, προκαλουν ανομια, αταξια και καταστροφή σε κάθε εποχη για το Ελληνικο εθνος.
Κυριολεκτικα οι συνεπειες είναι τραγικες. Μην ξεχνατε πανω από όλα οι ιδιοι οι αρχαιοι Ελληνες φιλοσοφοι, σοφιστες κλπ, καταδικαζαν το δωδεκαθεο ως εωσφορικο , αστειο και αναξιο του αρχαιου Ελληνικου πολιτισμου. 
 Ειχαν απολυτο δικιο οι αρχαιοι προγονοι μας. 
Διοτι οι αδικες ανθρωποθυσίες, το φαγωμα των θυσιασμένων, η δια της βιας εκπορνευση των Ελληνιδων γυναικων εναντι αδρας αμοιβης , την οποια εισεπραταν οι μαστροποι εωσφοριστες ιερεις των δαιμονικων θεων.
 Όπως επισης οι ευνουχισμοι ανδρων, οι θυσιες ζωων ,οι λιτανειες του φαλλου, και οι σεξουαλικες ανωμαλίες , οι τελετες μαυρης μαγειας, όλα αυτά δεν ειχαν κατι το ηθικο, το δικαιο, το λογικο,το αξιολογο. Αντίθετος ολες αυτές της ενεργειες από τα αρχαια χρονια μεχρι σημερα της κανουν ολοι οι λαοι οι οποιοι πιστευουν στον εωσφορο



ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗ.


Η κατασταση είναι παρα πολύ ασχημη. Για το Ελληνικο εθνος είναι πλεον ζητημα ζωης και θανατου, να ξαναδημιουργηθουν νεες γενιες ηθικων Ελλήνων. Διαφορετικα δεν υπαρχει καμια ελπιδα σωτηριας και επιβιώσεως. 


Οι σαπισμένες από την σεξουαλικη διαφθορα ραγιαδοπουλες ως μητερες είναι αδυνατον να δημιουργησουν τους ηθικους Ελληνες του αυριο.




ΤΑ ΧΡΗΣΤΑ ΗΘΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΔΥΜΑΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.

 Αυτό το γνωριζουν οι παντες, ολοι οσοι δεν εχουν σαπισει ηθικα.

Βρισκόμαστε στην χειροτερη ιστορικη στιγμη, από καταβολης του Ελληνικου εθνους. 


Για την επιβίωση του εθνους , είναι απαραιτητη η δημιουργια ηθικων αρχων. Ειδικα για της επομενες γενιες. 


Τα χρηστα ηθη είναι το διαχρονικο “μυστικο ” επιβιώσεως του εθνους μας από τα παναρχαια χρονια. 


Εξαιτιας των χρηστων ηθων , και της σωστης παιδειας, οι προγονοι μας οι Ελληνες του μεσαιωνα , από σκλαβοι του Ρωμαικου κρατους ,εγιναν διοικητες του (ρωμαικου κρατους ), χωρις να χρειαστεί να πολεμησουν ουτε ένα δευτερολεπτο.

Όλα αυτά διοτι ειχαν θρησκεια τον Χριστιανισμο (στην πραξη), και πολιτισμο τους αρχαιους Ελληνες φιλοσοφους, σοφιστες, ρήτορες, κλπ. Ο συνδυασμος αυτων των δυο εφερε τα χρηστα ηθη ζωης, χωρις καθολου σεξουαλικη διαφθορα. Η αμοιβη ηταν η ελευθερια της Ελλαδος τον μεσαιωνα, χωρις να γινει κανενας απολυτος πολεμος.





Ο Ελληνας Ηρακλειος από την Καππαδοκια της Μικρας Ασιας,μολις ανεβηκε στον Ελληνικο (ρωμαικο) θρονο, το κρατος ηταν τελειως χρεοκοπημενο. 



Ταυτόχρονα για πρωτη φορα στην παγκοσμια ιστορια, ειχαμε την εισβολή , την κατακτηση της μισης Ελληνικης (ρωμαικης) αυτοκρατοριας, από τους περσες. Ειχαμε πολλες χιλιαδες σφαγμενων Ελλήνων, ειχαμε κλοπες, εμπρησμους, βιασμους, σκλαβωμα γυναικων κλπ. 



Επισης για πρωτη φορα στα παγκοσμια χρονικα εγινε εισβολή από τους περσες στα Ιεροσόλυμα, οπου εκει εκτος από της αγριες σφαγες, της κλοπες, τους εμπρησμούς, τους βιασμους ,το σκλαβωμα χριστιανων, μαζι με όλα αυτά εκαψαν τον ναο του Παναγιου ταφου,εκλεψαν τον Τιμιο Σταυρο, και πηραν μαζι τους αιχμαλωτο τον πατριαρχη Ζαχαρια. 


Εντούτοις εξαιτιας των χρηστων ηθων, και της σωστης παιδειας, μεσα σε επτα μονον χρονια , οι Ελληνες ανεκαμψαν, με αποτέλεσμα να παρουν πισω όλα τα κατεκτημένα εδάφη από τους Περσες. 



Οι προγονοι μας δεν σταματησαν εκει αλλα περασαν στην αντεπιθεση, κατακτώντας ολοκληρη την περσικη αυτοκρατορια.


 Αυτό το εκανε ο Ηράκλειος με έναν τελειως απειροπολεμο στρατο.


 Εναν Ελληνικο στρατο τον οποιο δημιουργησε εκ του μηδενος μεσα σε δεκα μηνες. Ειδατε τι μπορει να πετυχουν οι Ελληνες εξαιτιας των χρηστων ηθων, και της σωστης παιδειας.

 Ακομη και ο Αλεξανδρος , με παρα πολύ εμπειρους στρατιώτες, με πολύ περισσοτερους στρατιώτες, σε σχεση με τον Ηρακλειο, και με ένα πανισχυρο Ελληνικο Μακεδονικο κρατος πολιτικα και οικονομικα, εκανε περισσοτερο χρονικο διαστημα να κατακτησει την περσικη αυτοκρατορια ,σε σχεση με τον Ηρακλειο.


 Κατά την εποχη του Ιουστινιανού του α, όπως και στην εποχη του Θεοδοσιου, του Αρκαδιου, του Θεοδοσιου του β, του Ιουστινου του α, του Ιουστινου του β, είχαμε μονον συνοριακους πολεμους, και περιοδους ειρηνης με τους περσες.
Μονον όταν ανεβηκε στον θρονο , ο πρωτος Ελληνας χριστιανος Αυτοκρατορας , ο Ηράκλειος, εκαναν οι περσες ολα αυτά τα τρομερα πραγματα εις βαρος των Ελλήνων, τα οποια, δεν ειχαν ξαναγινει ποτε από μερος των περσων. Ειχαμε δηλαδή εισβολή , και κατακτηση της μισης Ελληνικης (ρωμαικης) αυτοκρατοριας.




Η ηθικη ζωη και η Ελληνικη παιδεια είναι τα διαχρονικα τα μοναδικα μεσα  για να εχουμε αρχικα δικαιωμα στην εθνικη επιβίωση, και λιγο αργοτερα να εχουμε δικαιωμα στην ελευθερια, ειτε με ειρηνικο, ειτε με βιαιο τροπο, συμφωνα με το αρθρο 120 ,παραγραφος 4, του Ελληνικου συνταγματος.


Διαβαστε και δειτε σχετικα , με το αρθρο 120 του συνταγματος τους καθηγητές Συνταγματικου δικαιου Γιωργο Κασιματη, Βασιλη Σπυρου, και αλλους.

Ελληνες μπορειτε να κανετε οσες απεργιες θελετε, οσες διαδηλώσεις θελετε, οσους πολιτικους φορεις θελετε. 


Επισης μπορειτε να περιμενετε οσους “σωτηρες ” θελετε .

Τιποτε από όλα αυτά δεν τους ενοχλεί, τιποτε δεν τους φοβιζει.

Ένα μονο πραγμα τρεμουν την επιστοφη στα χρηστα ηθη.

Διοτι τοτε και μονον τοτε θα κερδίσουμε την ελευθερια μας. 


Μονον τοτε θα καταργησουμε το στημενο ελεγχομενο κατά γενικη ομολογια” πολίτευμα” , και τα προδοτικα κομματα.

Μονον τοτε θα γινει αποδεκτη από τους γνησιους Ελληνες , η επι  12 χρονια προταση μου , για αλλαγη πολιτεύματος.

Με την αλλαγη πολιτεύματος θα εχουμε καταργηση των κομματων. Η επιλογή των υποψηφιων θα γινεται από τους Ελληνες , με βαση τον εντιμο ηθικο βιο. 



Προσοχη δεν θα κατεβαινουν από μονοι τους υποψήφιοι, θα τους επιλεγουμε εμεις. Οι εκλογες θα γινονται με κληρο.

Μολις παρανομησει καποιος αμεσως του αφαιρουμε το αξιωμα και τον τιμωρούμε αυτό διοτι την ανωτατη εξουσια σχετικα με θεματα δικαιοσυνης θα την εχουμε μονιμος εμεις οι Ελληνες ο λαος. 


Στις εκλογες αυτές δεν θα εχουν δικαιωμα όλα τα μελη των σημερινων κομματων , και οι συγγενείς τους μεχρι εκτου βαθμου. 


Μονον οι γνήσιοι και ηθικοι Ελληνες θα εχουν δικαιωμα συμμετοχης. Για να γινουν όμως όλα αυτά χρειαζεται πολύ υψηλη πραγματικη Ελληνικη παιδεια ,και ηθικες αρχες, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. 


OΛΟΙ ΟΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ.

Οι μοναδικες λυσεις για την εθνικη μας επιβιωση κατα γενικη ομολογια ειναι μονον αυτες οι οποιες σας προτεινει η στηλη ισχυς δια της γνωσεως.

Ορθοδοξια, χρηστα ηθη, ιστορικη γνωση, μουσικα σχολεια, αρθρο 120 του Ελληνικου συνταγματος παραγραφος 4, αλλαγη πολιτευματος και δια παντος καταργηση των κομματων. 

Στρατιωτικη θητεια-εκπαιδευση για ολες τις γνησιες Ελληνιδες γυναικες, 
συμμαχια με την Συρια και γαμοι με τις Συριες. 

ΥΠΟΨΙΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ 
ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ
ΜΟΝΕΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ.



Ολα τα προαναφερομενα κατα γενικη ομολογια με μαθηματικη ακριβεια θα μας οδηγησουν στην εθνικη επιβιωση.

Απο όλους τους προαναφερομενους εξαιρείται ένα μικρο μερος των λαων αυτων ανα τους αιωνες, με βαση της παγκόσμιες Ελληνικες μαθηματικες σταθερες μετρον αριστον, και μηδεν αγαν.
loading...

3 thoughts on “ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

  1. Τη καλησπέρα μου φωτισμένε ΔΑΣΚΑΛΕ Αγγελε Γιαννόπουλε.

  2. ΚΑΤΑΚΟΠΟΣ Ο ΚΑΡΑΦΛΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΣΕΡΝΕ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΥΒΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΤΑΒΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΦΛΑ ΤΟΥ ΕΝΩ ΜΕ ΚΟΠΟ ΕΒΓΑΙΝΕ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΟΚΑΚΙ…ΤΣΑΠΕΕΕΛΕΕΕΣΣΣ ΚΑΘΩΣ ΒΑΔΙΖΕ ΑΡΓΑ …ΤΣΑΠΕΕΕΛΕΕΕΣΣ….ΣΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ Ο ΜΑΥΡΙΔΕΡΟΣ ΡΟΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΔΟΜΟΡΦΗ ΟΨΙ ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΕ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΙΚΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΠΟΥ ΜΙΑ ΤΑΜΠΕΛΑ ΕΛΕΓΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΥΡΕΣΗΣ ΒΛΑΣΤΗΜΩΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΗΡΧΕΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ ΤΟ ΔΕΚΑΡΙΚΟ ΕΝΩ ΠΙΟ ΔΙΠΛΑ Η ΕΚ ΒΑΦΗΣ ΞΑΝΘΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΒΥΖΙ ΠΑΝΤΑ ΕΞΩ ΑΝΑΠΟΛΟΥΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΙΣ ΩΡΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ Η ΜΑΛΛΟΝ ΝΥΧΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΑΦΩΔΕΙΟΝ ΜΑΥΡΟΣ ΓΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΥΜΠΑ ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΟΝΤΑΣ ΑΧΧΧ ΠΑΝΕ ΤΑ ΜΠΕΡΕΚΕΤΙΑ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΚΟΝΟΜΟΥΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΟΛΟ …ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΕΚΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΨΩΛΟ ΕΝΩ Η ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΕΚΑΝΕ ΑΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΕΜΑΤΗΣ ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΠΟΔΙΑ ΑΕΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΚΥΛΩΤΑ ΜΑΤΑΙΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΚΑΝΕΝΑ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΟ 150ρι ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ''ΧΑΡΤΙΑ'' ΙΝΑ ΛΑΒΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΑΣΜΑ ΤΟ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Ο ΜΑΥΡΙΔΕΡΟΣ ΡΟΜΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 20.000 ΕΥΡΩ….ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΔΙΧΩΣ ΣΚΟΠΟ…

    ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΛΑΣΑΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ
    ΓΥΦΤΟ.

Comments are closed.