Όσο κι αν… αποπροσανατολίσει δεν διασώζεται

Για κάντε ένα τεστ στον εαυτό σας. Από πότε έχετε αναρωτηθεί πραγματικά τι συμβαίνει με την οικονομία; Από πότε διαβάσατε κάτι σοβαρό για την οικονομία, τις προοπτικές της χώρας, το μέλλον της εντός κι εκτός μνημονίων;

Έχει περάσει αρκετός καιρός να ασχοληθούμε με αξιολογήσεις, τρόικα, μέτρα, χρέος, λες κι όλα αυτά έχουν σβήσει. Λες και δεν είμαστε ακόμη μια χώρα σε alert, που ακόμη δεν έχει σωθεί πραγματικά. Η τσέπη μας γέμισε και δεν χρειάζεται να παίξουμε άλλο με τα προαπαιτούμενα και με τους θεσμούς; Μήπως η συνταγή επιτυχίας του Τσίπρα ήταν τόσο καλή που γίναμε Δανία κι ακόμη περισσότερο;

Προφανώς και όχι. Προφανώς και δεν έχουν εξαφανιστεί όσοι ψάχνουν στα σκουπίδια. Προφανώς και οι συνταξιούχοι πεινάνε ενώ έχει εμφανιστεί για τα καλά και η τάξη των «εργαζόμενων φτωχών». Είναι προφανές ότι η ελληνική κοινωνία δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο χρεοκοπίας και σίγουρα η παρούσα κυβέρνηση δεν είναι επιτυχημένη, το αντίθετο θα λέγαμε.

Όμως, όλη η επικαιρότητα έχει πάει αλλού κι αυτό βολεύει τόσο καλά τους κυβερνώντες που είναι σίγουρο ότι κάποια πράγματα τα κάνουνε επίτηδες.

Εντάξει, είναι σοβαρό θέμα ότι ο Κουφοντίνας θα βγει με άδεια στο όνομα του ανθρωπισμού. Είναι σοβαρό ότι η εφημερίδα Έθνος του Σαββίδη επανέφερε το ξαναζεσταμένο φαγητό της Μαρέβας Μητσοτάκη για προφανείς λόγους.

Και είναι προφανές ότι και η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη έχουν επιλεκτικές μνήμες. Κάνουν έρευνα για τον Αυγενάκη και ξεχάσανε τον Καμμένο με τον ναρκέμπορο.

Ασχολούνται με τον Ακη και την Σταμάτη αλλά κάνουν τουμπεκί για τα όσα συμβαίνουν στο υπουργείο Άμυνας. Όχι ότι ο Τσίπρας δε θα άδειαζε τον συνέταιρό του μόνο και μόνο για να δημιουργήσει αποπροσανατολισμό.

Είναι όλα πολύ σοβαρά. Και η διαφθορά, τα νέα papers, η Μαρέβα, υπουργοί της κυβέρνησης και τα πόθεν έσχες τους, ο Καμμένος και οι Σαουδάραβες, η τρομοκρατική επίθεση, οι μπαχαλάκηδες, τα επεισόδια που προετοιμάζονται για τις 17 Νοέμβρη και για την επέτειο του Γρηγορόπουλου.

Είναι μια χαρά θέματα, όμως, δεν είναι η ουσία. Η ουσία είναι η οικονομική επιβίωση της χώρας και του καθένα μας ξεχωριστά. Κι όσο η κυβέρνηση δεν πιέζεται επειδή ο κόσμος χάνεται στα τόσα άλλα… σοβαρά θέματα, τόσο θα κάνει ό,τι γουστάρει.

Να πούμε μερικές αλήθειες που δεν θα τις ακούσετε στα μέσα του Τσίπρα;

Η καθαρή έξοδος είναι fake news. Η έξοδος στις αγορές θα γίνει αλλά θα είναι τόσο ακριβή που καλύτερα να μη γίνει.

Τον επόμενο Αύγουστο θα βγούμε πράγματι από το μνημόνιο και θα μπούμε στο επόμενο. Θα ονομαστεί αλλιώς, θα έχει άλλα χαρακτηριστικά, θα είναι εποπτεία συνεχής και πολυετής; Η ουσία είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει καμιά τύχη να ανακάμψει, παρά τα όσα μας λένε από την κυβέρνηση.

Θα πληρώσουμε για πολλά χρόνια τα λάθη που έγιναν. Θα φτωχοποιηθούμε ακόμη περισσότερο, θα φύγουν κι άλλα παιδιά στο εξωτερικό, θα έρχονται ξανά και ξανά οι τροικανοί, θα είμαστε σε μια συνεχή επιτροπεία που κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει.

Όμως, όταν ο κόσμος πεινάει μόνο μια λύση υπάρχει για όποιον κυβερνά. Να του ρίξει αίμα στην αρένα, να τον βάλει χειροκροτητή του θεάματος που φτιάχνει κάθε μέρα. Διότι η κοιλιά μπορεί να μη γεμίζει με θεάματα και να θέλει και άρτο, όμως, με τα ψίχουλα της αριστεράς, με τις παπάτζες και με τα θέματα που θα ανακινούνται συνεχώς όχι μόνο γεμίζει αλλά τιγκάρει κιόλας.

Η αλήθεια είναι ότι την καθημερινότητα δεν την φτιάχνουν οι επικοινωνιολόγοι κάθε κόμματος. Την φτιάχνει η οικονομία, η τσέπη, κι εκεί είναι που θα κριθούν τα πάντα.

loading...