Τζανακόπουλος: Δεν νιώθω απομακρυσμένος από το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»

Αυτό που μας δουλεύουνε ακόμα μες τα μούτρα μας απλά με ξεπερνάει….

«Είναι κατανοητή η ένταση σε ένα βαθμό για τους πλειστηριασμούς»,  ανέφερε o κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Το σύνθημα κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, είναι προφανές ότι υπονοεί την λαϊκή κατοικία, όχι τις βίλες στην Κηφισιά. Υπό αυτή την έννοια δεν νοιώθω απομακρυσμένος από αυτό στο σύνθημα. Η λαϊκή κατοικία δεν πρέπει να καταλήξει στα χέρια των τραπεζών, αυτό είναι δέσμευση της κυβέρνησης», τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ o κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «το 70% της πρώτης κατοικίας προστατεύεται επαρκώς».

«Μετά από διαπραγμάτευση, το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας δίνει τη δυνατότητα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά να ρυθμίσουν τα χρέη τους και όσο διαρκεί η ρύθμιση η πρώτη κατοικία προστατεύεται», ανέφερε.
Είναι διαφορετικό, εξήγησε να εκπλειστηριάζονται βίλες αξίας 1 εκατ. ευρώ και διαφορετικό η πρώτη κατοικία μιας λαϊκής οικογένειας, όπως είπε, «πρόκειται για πλειστηριασμούς με υψηλότατα ποσά χρέους, και υψηλότατες αξίες των ακινήτων. Αυτό πρέπει να το λάβουν υπόψη τους οι πολίτες που διαμαρτύρονται. Δεν υπάρχει περίπτωση να βγει σε αναγκαστικό πλειστηριασμό καμία πρώτη κατοικία λαϊκής οικογένειας. Η κυβέρνηση προσπαθεί να προστατεύσει τους συμβολαιογράφους και τη διαδικασία των πλειστηριασμών και ταυτόχρονα να μην οξύνει τις εντάσεις».

Αναφερόμενος στα επεισόδια χθες στο Ειρηνοδικείο τόνισε ότι «θα πρέπει να ελεγχθεί αν η αστυνομία ξεπέρασε τον ρόλο της».

«Είναι κατανοητή η ένταση σε ένα βαθμό για τους πλειστηριασμούς»,  ανέφερε o κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφερόμενος στο θέμα της πώλησης όπλων στην Σαουδική Αραβία είπε «η σκανδαλολογική τοξική συζήτηση που προκάλεσε η ΝΔ με ευθύνη και του αρχηγού της, καθοδηγούμενη από συγκεκριμένα εκδοτικά συμφέροντα, θεωρείται για εμάς λήξασα».

«Εκ μέρους της Σαουδικής Αραβίας δεν υπάρχει πλέον ενδιαφέρον, και περιμένουμε και την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επιβολή εμπάργκο πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, από αύριο θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται τα πέντε χιλιάδες ευρώ στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας.

«Το επίδομα των 8.000 ευρώ στις επιχειρήσεις», όπως είπε θα δοθεί αμέσως μετά την καταγραφή των ζημιών.

«Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νέα δημοσιονομικά μέτρα για το 2018. Όλα όσα προβλέπονται στη διαδικασία της ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης θα γίνουν έως τον Αύγουστο του 2018. Υπάρχει πιθανότητα να καταλήξουμε σε τεχνική συμφωνία έως το Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση τον Ιανουάριο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της 3ης αξιολόγησης», εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
 
«Μετά την έξοδο από την επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018, θα υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα πεδία ελευθερίας από όσα υπάρχουν σήμερα. Έχουν προβλεφθεί φοροελαφρύνσεις από το 2018 και μετά», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος.

Τέλος ενημέρωσε ότι στις 15 Δεκεμβρίου θα κατατεθεί το κοινωνικό μέρισμα στους δικαιούχους. 

loading...

1 thought on “Τζανακόπουλος: Δεν νιώθω απομακρυσμένος από το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»

  1. Γιατί ρε τζανακοπουλάκο λες συνεχώς βλακείες;

Comments are closed.