Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ!!!!

Γράφει ο Χρήστος Κ. Μακρίδης…

Αναντίρρητα, μία πολιτική πρωτοβουλία συμπυκνώνει, αντανακλά, κωδικοποιεί και αποτυπώνει το κυρίαρχο πνεύμα, κλίμα και ύφος μιας εποχής καθώς και το
ιδεολογικοπολιτικό στίγμα των πρωταγωνιστών της. Υπ΄αυτή την έννοια, η πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού με τον ισχυρό συμβολισμό σε επίπεδο μηνυμάτων, να συναντήσει το μικρό Αφγανόπουλο, απηχεί προδήλως σ΄αυτή την άποψη, στόχευση. Άλλο όμως να ενεργείς υπό το βάρος της ψηφοθηρικής βουλιμίας της στιγμής και της επικοινωνιακής στρατηγικής σου, εκμεταλλευόμενος την παντελή απουσία και την αναιμική αντίδραση των αντιπάλων σου, κι άλλο μέσω αυτής της ευκταίας πρωτοβουλίας (καταδικαστέα κάθε πράξη που καθ’ οιονδήποτε τρόπο προσβάλλει τον οποιονδήποτε άνθρωπο και απειλεί την συνολική υπόστασή του) να αναζητείς τρόπο διαφυγής από τα ποικίλα αδιέξοδα της ατελέσφορης πολιτικής σου!!!.

Γιατί την ώρα που η ελληνική κοινωνία γονατίζει ψυχολογικά, διασύρεται θεσμικά και στιγματίζεται ηθικοπολιτικά υπό το βάρος της πολύχρονης μνημονιακής δοκιμασίας, άλλως σε συνθήκες παρατεταμένης ανασφάλειας προσπαθεί να βρει τις χαμένες ισορροπίες της και το δημιουργικό σταθερό βηματισμό της….. Γιατί την ώρα που παντός είδους βρόγχοι απειλούν να καθηλώσουν τη χώρα και το λαό της στο τελευταίο σκαλί της οικονομικής ανάπτυξης σε βάρος της κοινωνικής συνοχής, της κοινωνικής ελπίδας και της κοινωνικής αξιοπρέπειας….. παραμένει εδραία η πεποίθησή μου ότι ΟΥΔΕΙΣ πολιτικός εκπρόσωπος, ΧΘΕΣ, ΣΗΜΕΡΑ, ΑΥΡΙΟ, νομιμοποιείται να κωφεύει έναντι των ουσιαστικών προβλημάτων της χώρας, πολλώ δε μάλλον να ασελγεί πάνω στο σώμα και στην αξιακή δομή της ελληνικής κοινωνίας, στην ιστορία και στα ιερά σύμβολα του ελληνισμού!!!.

Αντί λοιπόν η πολιτική ηγεσία της χώρας στο σύνολό της να συνωστίζεται ματαιόδοξα στο κατώφλι της ιστορίας, προκειμένου έτσι κάποια στιγμή να πάρει θέση στις σελίδες της, καλό είναι οι πρωτοβουλίες της να εμπνέονται από τη ρήση του Όττο Φον Μπίσμαρκ, ήτοι “Οι μεγάλοι πολιτικοί ακούν πριν από τους άλλους το μακρινό χλιμίντρισμα των αλόγων της ιστορίας” και αντιστοίχως η πολιτική της δράση, από εδραία πεποίθηση, να ταυτίζεται με τη μνημειώδη ρήση του Φρανσουά Μιττεράν, ήτοι “Πολιτική είναι η διαχείριση των συμβόλων”. Σε κάθε άλλη περίπτωση, οι πολίτες αυτής της χώρας, θα ταυτίσουν τη μηδενική ηγετική παρουσία τους και συνακόλουθα τη δράση τους με την αιρετική κι άκρως μειωτική άποψη του Stanislaw Jerzy Lec, ήτοι “Πολιτική είναι η ιπποδρομία Δούρειων ίππων”……!!!!

*** Πολιτικός Επιστήμων – Τεχ.Γεωπόνος – Παιδαγωγός

loading...