ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ!

ΕΚΕΙ ΠΟΛYTEXNEIO, ΕΚΕΙ ΠΟΛYTEXNEIO, TΩΡA OMΩΣ TI KANOYME;Γράφει ο Ηλίας Σταμπολιάδης

Εφέτος για 44η φορά οι φοιτητές εόρτασαν την εξέγερση της γενιάς του πολυτεχνείου κατά της ξενοκίνητης χούντας και τίμησαν την μνήμη των θυμάτων που έπεσαν στον αγώνα για...
Ψωμί, Παιδεία και Ελευθερία.

Το ψωμί προφανώς σημαίνει την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου.

Η παιδεία την προσωπική ανάπτυξη των νέων για την απόκτηση των ικανοτήτων που απαιτούνται ώστε να γίνουν δημιουργικοί πολίτες, καθώς  και την πνευματική καλλιέργεια για να διαμορφώσουν μία καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία με ανώτερο πολιτισμό.

 Τέλος η Ελευθερία αντιπροσωπεύει το αυτεξούσιο του ανθρώπινου προσώπου και το δικαίωμα του να συμμετέχει ισότιμα σε μία κοινωνία σεβόμενο τους κανόνες που διαμορφώνουν η καλλιέργεια και ο πολιτισμός του γένους που ανήκει.

Δεν είναι παράξενο ότι, κάθε χρόνο αναβιώνουν τα συνθήματα που οι τότε αγωνιστές , αποκαλούμενοι έκτοτε σαν γενιά του πολυτεχνείου, κραύγαζαν προς την παράνομη εξουσία αλλά και το ότι σχηματίζουν πορεία που κατευθύνεται στην Πρεσβεία των ΗΠΑ, του ξένου υποστηρικτή της τότε παράνομης εξουσίας.

Τα χρόνια πέρασαν, τα πράγματα άλλαξαν και ο αγώνας προδόθηκε. Ο λαός βιώνει μία φτώχεια νέας μορφής, ζει σε ένα διεφθαρμένο, παρηκμασμένο κοινωνικό περιβάλλον χωρίς αξίες και υφίσταται μία άνευ προηγουμένου ύπουλη κατοχή.

Αν και η ουσία των συνθημάτων παραμένει η ίδια εντούτοις η διατύπωση τους δεν εκφράζει πλέον την σωστή μορφή των αιτημάτων.

Οι άνθρωποι αν και δεν ψάχνουν τους σκουπιδοτενεκέδες για να βρουν τροφή  και οι περισσότεροι έχουν αυτοκίνητο εντούτοις αισθάνονται περισσότερο ενδεείς διότι έχουν χάσει την δουλειά ή την επιχείρηση τους.

Όλοι οι νέοι έχουν τελειώσει το λύκειο και οι περισσότεροι έχουν σπουδάσει  σε πανεπιστήμιο αλλά πάλι μεταναστεύουν για να βρουν δουλειά. Ο πολιτισμός και οι κοινωνικές αξίες ευρίσκονται σε παρακμή δημιουργώντας μία σύγχυση στον μέσο άνθρωπο που αδυνατεί πλέον να διακρίνει το καλό από το φαύλο.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑPost A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Κάνεις λάθος. Η χώρα μας είναι ελεύθερη, εντελώς ελεύθερη, να υπακούει στις εντολές των ξένων. Δες με πόση ευχαρίστηση και προθυμία εφαρμόζουμε τα μνημόνια των ξένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]