Πρόστιμο – φωτιά στη μοναδική κάτοικο στον Ανάβατο στη Χίο γιατί τα σκυλιά του χωριού δεν είχαν τσιπάκια

Ασύλληπτο περιστατικό στο χωριό Ανάβατος της Χίου.

Η μοναδική κάτοικος του χωριού καλείται να πληρώσει πρόστιμο, διότι έπειτα από σχετική καταγγελία διαπιστώθηκε τέσσερα σκυλιά που κατοικούν στο χωριό και θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν και αδέσποτα μιας και κυκλοφορούν ελεύθερα δεν φέρουν ηλεκτρονική σήμανση, δηλαδή το γνωστό «τσιπάκι».

Σύμφωνα με το Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ που μετέδωσε την είδηση, το πρόστιμο αγγίζει τα 2.400 ευρώ και για το θέμα ενημερώθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος της Χίου Νίκος Καρασούλης, που χαρακτήρισε το γεγονός «απαράδεκτο» ενώ δήλωσε πως θα υπάρξει μέριμνα ώστε να επιλυθεί το θέμα.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου σημειώνοντας πως δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο συμβάν.

«Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου (ΦΣΧ) αισθάνεται την ανάγκη να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την καταγγελία στην Αστυνομία και επιβολή προστίμου στην κάτοικο Αναβάτου κ. Παπαστυλιανού για παράβαση του νόμου 4039/12 περί Προστασίας Ζώων», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος και συμπληρώνει: «Κανένα από τα μέλη του ΦΣΧ δεν προέβη στην καταγγελία αυτή, ενώ εδώ πρέπει να τονιστεί ότι τα μέλη του ΦΣΧ ουδέποτε έχουν προβεί σε ανώνυμες καταγγελίες μέσω κλήσης στο 100. Είναι ξεκάθαρο ότι η κ. Παπαστυλιανού, συγχέει μέλος του Συλλόγου το οποίο πράγματι επισκέφτηκε τον Ανάβατο με φίλους γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου, με την πρόσφατη καταγγελία. Το μέλος του ΦΣΧ μάλιστα πρότεινε στην κ. Παπαστυλιανού μετά από κουβέντα, ο Σύλλογος να βοηθήσει στην σήμανση και τον εμβολιασμό των ζώων της, με έξοδα του. Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου εδώ και 21 χρόνια, εθελοντικά, μέσα από εκπαίδευση, ομιλίες, στειρώσεις αδέσποτων, εμβολιασμούς, υιοθεσίες, φαρμακευτική περίθαλψη, αρωγή σε φιλόζωους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, έχει συνεισφέρει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την φιλοζωία και έχει βοηθήσει αμέτρητα ζώα να βρουν οικογένειες και πολλές οικογένειες να βρουν τον δικό τους τετράποδο φίλο. Πριν κλείσουμε την παρέμβαση μας, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τον νόμο 4039/12 ο οποίος βρίσκεται σε ισχύ από το 2012 είναι υποχρεωτική πλέον η σήμανση και ο εμβολιασμός των ζώων συντροφιάς».

Όπως δήλωσε η Σμαράγδα Παπαστυλιανού στην ιστοσελίδα alithia.gr, έφτασε στο χωριό της περιπολικό της Αστυνομίας, έπειτα από καταγγελία μέλους Φιλοζωϊκού Συλλόγου και οι αστυνομικοί της γνωστοποίησαν ότι είναι παραβάτης επειδή τα τέσσερα σκυλιά της δεν είναι εμβολιασμένα και δεν έχουν τσιπάκια.

«Με επισκέφθηκε μια κυρία, και της είπα ότι τα σκυλιά τα εμβολίαζε μέχρι πρότινος ένας βοσκός και μόλις θα τον έβλεπα ξανά θα του έλεγα να συνεχίσουμε τον εμβολιασμό. Επίσης της είπα ότι δεν υπάρχει αυτοκίνητο για να πάνε τα σκυλιά στον Κτηνίατρο για τσιπάκια, και προσφέρθηκε να με διευκολύνει στέλνοντας μου αυτοκίνητο. Αντ’ αυτού μου έστειλαν μια μήνυση με το 100 για να πληρώσω 2.400 ευρώ» είπε.

alithia.gr / ΑΠΕ

loading...

4 thoughts on “Πρόστιμο – φωτιά στη μοναδική κάτοικο στον Ανάβατο στη Χίο γιατί τα σκυλιά του χωριού δεν είχαν τσιπάκια

  1. Sto diavolo kai me ta tsipakia kai me tous nomous.Vlakes.

  2. γαμω το κρατος σας γαμω τους νομους σας γαμω τους ταφους σας πουσταραδες ξεσκισμενοι ανωμαλοι θα πεθανετε ρε καριοληδες με βασανηστηρια

Comments are closed.