Γιατί αντέχει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ο βασικότερος λόγος είναι πως κατόρθωσε να πείσει ένα σημαντικό κομμάτι του κόσμου, πως για όλα φταίνε τα κόμματα που κυβέρνησαν από την Μεταπολίτευση και μετά. Η παλιά πολιτική τάξη της χώρας. Ένα επιχείρημα σαθρό, το οποίο όμως η δημοκρατική αντιπολίτευση δεν το αποδόμησε.


Απαθής και αδιάφορη, άφησε να δηλητηριάζεται η πολιτική ζωή του τόπου από την δαιμονοποίηση των 43 ετών της Μεταπολίτευσης. Δεν την υπερασπίσθηκε.Μέγα λάθος, κύριε αρθρογράφε...
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΤΕΧΕΙ, ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ... ΒΑΣΤΑΖΟΥ...

Και γιατί ο λαός, στην πλειοψηφία του, είναι ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΕΝΟΣ!

Κυρίως όμως αντέχει, ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΣΙΠΡΑ - ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΠΛΕΟΝ ΥΠΑΚΟΥΟΣ ΕΥΝΟΥΧΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΪΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.


Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Για να βγάλει το σώβρακο, θα έπρεπε να το φορούσε... αλλά ένας ευνούχος, τι σώβρακο να φορέσει;;;
Του Σάκη Μουμτζή
Παρά τις πυρκαγιές, τις πετρελαιοκηλίδες, τις πλημμύρες, την βαριά φορολογία και τις πολυσχιδείς δραστηριότητες του Π.Καμμένου, ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσκοπικά αντέχει.Δεν συντηρεί απλώς τις δυνάμεις του, αλλά βελτιώνει οριακά τα ποσοστά του. Αυξάνει την συσπείρωση του. Κάτι που αναμφίβολα αποτελεί έκπληξη για ένα κόμμα που οι συνθήκες τις οποίες το ίδιο δημιούργησε, προδίκαζαν την κατάρρευση του.
Όταν ένας πολιτικός σχηματισμός βρίσκεται σε καθοδική τροχιά, πολύ δύσκολα μπορεί να την σταθεροποιήσει, πολύ δε περισσότερο να την αναστρέψει, έστω κατ΄ελάχιστον.


Τι συμβαίνει λοιπόν; Πού οφείλεται αυτή η περίεργη πορεία του ΣΥΡΙΖΑ;


Ο βασικότερος λόγος είναι πως κατόρθωσε να πείσει ένα σημαντικό κομμάτι του κόσμου, πως για όλα φταίνε τα κόμματα που κυβέρνησαν από την Μεταπολίτευση και μετά. Η παλιά πολιτική τάξη της χώρας. Ένα επιχείρημα σαθρό, το οποίο όμως η δημοκρατική αντιπολίτευση δεν το αποδόμησε.


Απαθής και αδιάφορη, άφησε να δηλητηριάζεται η πολιτική ζωή του τόπου από την δαιμονοποίηση των 43 ετών της Μεταπολίτευσης. Δεν την υπερασπίσθηκε.


Δεν αντιλήφθηκαν τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης πως πάνω στην απαξίωση της φιλελεύθερης δημοκρατίας που εγκαθιδρύθηκε το 1974, ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί σιγά-σιγά την δική του αντίληψη για την δημοκρατία και τους θεσμούς της.


Δεν αντιλήφθηκαν πως η προβολή και η υπεράσπιση των επιτευγμάτων της Μεταπολιτευτικής δημοκρατίας είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη, για να εξακολουθήσει αυτή να υπάρχει.


Προφανώς δεν εκτίμησαν το γεγονός πως η περίοδος 1974—2017, είναι η πιο μακρόχρονη περίοδος ομαλής πολιτικής ζωής της Ελλάδος, με την δημοκρατική εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία.


Και αυτό είναι επίτευγμα, κυρίως, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Των κομμάτων που ο ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα, επιχειρεί να απαξιώσει.


Επιπροσθέτως, τα στελέχη της δημοκρατικής αντιπολίτευσης δεν υπενθυμίζουν καθημερινά στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, πως κυβερνά στηριγμένη σε πολιτικούς που αλλαξοπίστησαν, αφού είχαν υπηρετήσει πιστά αυτήν την δημοκρατία και αποκόμισαν πολλαπλά οφέλη.
Όταν ο αντίπαλος παίζει μόνος στο γήπεδο, κερδίζει.


Το δεύτερο μεγάλο σφάλμα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ είναι πως δεν υπερασπίζονται την δική τους συγκυβέρνηση της περιόδου 2011-2014.
Συγκρίνοντας τα δικά τους επιτεύγματα με τα πεπραγμένα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα έπρεπε να οικοδομήσουν τον αντιπολιτευτικό τους λόγο.


«Τι κάναμε εμείς, τι κάνατε εσείς. Τι σας παραδώσαμε, τι θα μας παραδώσετε. Πόσο ελαφρύναμε την χώρα με το PSI εμείς, πόσο την επιβαρύνατε με τις άστοχες και ιδεοληπτικές ενέργειες σας εσείς».


Και το ΠΑΣΟΚ εγκλωβισμένο στην αδιέξοδη στρατηγική του επαναπατρισμού των πρώην ψηφοφόρων του, δεν θέλει να επικαλείται και να προβάλλει τα πεπραγμένα του 2011-2014. Δεν έχει αντιληφθεί ακόμα πως «πρώην ψηφοφόροι» δεν υπάρχουν.


Όταν έχουν ψηφίσει τέσσερις φορές τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Και όσοι αποστασιοποιούνται από αυτόν είναι πρώην ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και όχι του ΠΑΣΟΚ.


Αλλά η Νέα Δημοκρατία γιατί δεν έχει ως αντιπολιτευτική προμετωπίδα της το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου; Γιατί δεν υποστηρίζει το αυτονόητο;


«Εμείς μέσα σε δύο χρόνια καταφέραμε να βγάλουμε την χώρα από την κρίση. Αποδείξαμε πως είμαστε ικανοί γι΄αυτό. Η επιτυχημένη διακυβέρνηση Α.Σαμαρά προδικάζει και την επιτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Εσείς μέσα σε δύο χρόνια μας στοιχίσατε 100 δισεκατομμύρια».


Πολλές φορές ο απλοϊκός και ευκολοχώνευτος λόγος ενός κόμματος -ο προπαγανδιστικός λόγος- δεν αντιμετωπίζεται με σύνθετα επιχειρήματα, αλλά με έναν εξίσου εύληπτο και αποτελεσματικό λόγο.
Αρκεί να έχουμε αντιληφθεί τον στόχο του αντιπάλου και γιατί τον επέλεξε.

Πηγή
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

 1. ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ?
  ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ, ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΞΕΝΩΝ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ, ΚΑΙ ΔΥΝΑΣΤΕ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ .!!
  ΘΑΤΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ ΑΥΤΟ??
  ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ .!!

  ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ Ο,ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΚΑΙ ΚΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ, ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ, ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.

  πότε θα σταματησουμε να τους κοιταμε και να κανουμε κατι επιτελους??

  ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ, ΚΑΘΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΑΦΕΝΤΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!

  ΑΥΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ? ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ.
  ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ???
  ΚΑΝΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ.!

  ANTIΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΩΣΙΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΝΕ...
  ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΠΟΛΤΙΚΟΥΣ ΑΛΉΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ ΞΕΝΟΥΣ ΑΦΕΝΤΑΔΕΣ ??

  πότε θα το καταλαβουμε ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ ??
  ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΖΗΤΑΝΕ, ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ?
  ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙΣ, ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΨΗΦΗΣΟΥΝΕ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ, ΕΝΗΑ ΜΑΤΣΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ.
  ΔΕΝ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ, ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ????

  ανωνυνος ελλην

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]