Το ερώτημα που θέτουν για να πλήξουν την Ορθοδοξία: Είχε ο Χριστός αδέρφια;

Είχε ο Χριστός αδέρφια; Αυτό το ερώτημα έχει απασχολήσει πολλούς θεολόγους στο παρελθόν και έχει αποτελέσει σημείο τριβής μεταξύ των χριστιανικών ομολογιών.

Σε διάφορα σημεία των Ευαγγελίων υπάρχουν αναφορές, οι οποίες επιβεβαιώνουν ότι ο Χριστός είχε αδέρφια. Μάλιστα, σε κάποια από αυτά αναφέρονται ακόμη και τα ονόματα τους.
Τα αδέρφια του Ιησού, σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη είναι επτά. Τρία αγόρια, Ιάκωβος, ο Ιωσής, ο Ιούδας, ο Σίμων και τρία κορίτσια, η Εσθήρ, η Μάρθα και η Σαλώμη.

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΩΝ

Αυτοί που πιστεύουν πως τα αναφερόμενα ως αδέρφια του Ιησού στις Γραφές είναι αδερφοί του εξ’ αίματος, είναι Προτεστάντες. Αυτοί θεωρούν πως η Παναγία δεν παρέμεινε παρθένος όπως απόλυτα υποστηρίζει η Ορθοδοξία, αλλά προχώρησε στην δημιουργία οικογένειας με τον Ιωσήφ, τον οποίο αποδέχονται ως σύζυγο της.

Σύμφωνα με την Ορθόδοξη θεολογία η οποία στηρίζεται σε ένα πολύ μεγαλύτερο εύρος πηγών, τα πρόσωπα που αναφέρονται στα βιβλικά χωρία ως αδέρφια του Ιησού, δεν είναι άλλα από τα παιδιά που είχε ο Ιωσήφ από την πρώτη του σύζυγο.

Άλλωστε για την Ορθόδοξη Εκκλησία η Παναγία δεν είχε καμία επαφή ούτε με τον Ιωσήφ, ούτε με κάποιον άλλο άνδρα τόσο πριν όσο και μετά την γέννηση του Ιησού.

«Λεπτομέρειες» ίσως να σκεφτεί κάποιος. Κι όμως, αυτές οι «λεπτομέρειες» είναι που κάνουν την διαφορά και καθορίζουν το Δόγμα της πίστης.

Πηγή: dogma.gr

loading...

7 thoughts on “Το ερώτημα που θέτουν για να πλήξουν την Ορθοδοξία: Είχε ο Χριστός αδέρφια;

  1. Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΩΝ/ΛΕΩΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΛΕΣΧΗ BILDERBERG;

    Επληροφορήθημεν από το επίσημον ανακοινωθέν του Πατριαρχείου Κων/λεως την μετάβασι του Πατριάρχου εις το Μαρόκον προκειμένου να μετάσχη εις διεθνή πολιτικοκοινωνικοοικονομικήν συνδιάσκεψι. Το ανακοινωθέν επιχαίρει ότι ο Πατριάρχης επελέγη «ως ο μόνος εκπρόσωπος εκ του θρησκευτικού κόσμου» και μάλιστα «κατόπιν προσκλήσεως τοῦ Ἐντιμ. κ. Thierry de Montbrial, Προέδρου τοῦ Ἱδρύματος IFRI (Institut Franҫais de Relations Internationales)».

    Ενημερώνουμε τους αναγνώστες του «Ο.Τ.» ότι ο κ. Montbrial υπήρξε μέλος της Διευθύνουσας Επιτροπής των Συνεδριάσεων της Λέσχης Bilderberg διά 35 έτη, από το 1976 ως το 2011. Ανέλαβε τοιαύτα καθήκοντα εις ηλικίαν μόλις 33 ετών! Κατέχει επίσης τον τίτλον του «Διοικητή» της «Λεγεώνας της Τιμής», που ίδρυσε ο έχων σχέσεις με την μασωνίαν Ναπολέων Βοναπαρτης, και έχει λάβει ποικίλας βραβεύσεις από κρατικά τάγματα των γαλλικών και άλλων κυβερνήσεων. Μήπως διά τούτο συνοδεύει τον Πατριάρχην ο Σεβ. Γαλλίας;

    Το 2008, όντας μέλος της λέσχης, ο κ. Montbrial ίδρυσε την Παγκόσμιαν Διάσκεψι Πολιτικής (WPC). Η ετήσια συνάντησι αυτής της Διασκέψεως ασχολείται με ζητήματα παγκοσμίου διακυβερνήσεως και συγκεντρώνει πολιτικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς ηγέτες. Εργάζεται μάλιστα κυρίως προς την κατεύθυνσι της αναπτύξεως διεθνούς διακυβερνήσεως, που επικεντρώνει το ενδιαφέρον της βεβαίως εις την οικονομικήν σφαίραν.

    Την μαρτυρίαν της Ορθοδοξίας θα δώση ο Πατριάρχης εις την… Bilderberg; Πως αποδέχεται να ευρίσκεται εις αυτό το φόρουμ μαζί με τον Πρωθυπουργόν της Αλβανίας κ. Edi Rama, όταν η κατάστασις εις την Β. Ήπειρον είναι τεταμένη;

    Orthodoxostypos.gr 03.11.2017

    *****
    Αναρτήθηκε από so

  2. ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ "KΡΙΝΟΣ Α.Ε." ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ:

    "ΕΜΕΙΝΑ ΠΑΡΘΕΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ"..!

  3. Ποιος σε ρωτησε εσενα γυφτομασονε?εσυ κλανεις και πουλας διαστημικα καυσιμα ψωρρας α.ε.τι δουλεια εχεις με το χριστο 12θεε μαλακα?

  4. ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΕΧΩ 2.8 ΤΡΙΣ ΝΑ ΣΑΣ ΞΕΧΡΕΩΣΩ ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ 100.000 ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΔΙ?

  5. Εσύ 1.41 καλά κάνεις και πιστεύεις στα ανθρώπινα, καλά κάνεις και πιστεύεις στους πολιτικούς, καλά κάνεις και πιστεύεις στην προπαγάνδα των κομμάτων.
    Επίτρεψε, όμως, και σε εμάς να πιστεύουμε στα του Θεού,
    τα οποία εσύ τουλάχιστον αδυνατείς να κατανοήσεις.

  6. Τα ζωα δεν κατανοουν φιλε και ειδικα αυτα που ειναι πληρωμενα απο τους μασονους οπως το ξυπνηστε

  7. Εδώ μασόνος,με ζήτησε κανείς;;;

Comments are closed.