Εντολή Α/ΓΕΕΘΑ: Στρατοδικείο για τους επίορκους αξιωματικούς που διέρρευσαν τα έγγραφα για Σ. Αραβία

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) εξέδωσε ανακοίνωση γνωστοποιόντας ότι εντοπίστηκε από ποια υπηρεσία έγινε η διαρροή απορρήτων εγγράφων προς τον βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδο.

Η παράδοση απορρήτων εγγράφων τιμωρείται τόσο από τον Ποινικό αλλά και τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα που σημαίνει ότι οι αξιωματικοί που ενεπλάκησαν στην υπόθεση θα καθίσουν στο εδώλιο του Στρατοδικείου, θα αποταχθούν και θα φυλακιστούν.​

Στην ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ επισημαίνεται ότι:

«Γνωρίζεται ότι από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) που διενεργήθηκε από το ΓΕΕΘΑ, για τη διακρίβωση των αιτίων και συνθηκών διαρροής διαβαθμισμένων εγγράφων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), διαπιστώθηκε ότι τα δύο (2) διαρρεύσαντα έγγραφα που παραδόθηκαν από τον Βουλευτή κ. Ανδρέα Λοβέρδο στο Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων, προέρχονται από αντίγραφα που είχαν διανεμηθεί, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η σχετική διαδικασία διερεύνησης της διαρροής διαβαθμισμένων εγγράφων του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα».

loading...

2 thoughts on “Εντολή Α/ΓΕΕΘΑ: Στρατοδικείο για τους επίορκους αξιωματικούς που διέρρευσαν τα έγγραφα για Σ. Αραβία

  1. Τελικα τις βρωμοδουλειες των συριζαιων θα τις πληρωσουν αθωοι

  2. Μην παρουν μονο πολυ φορα και με το κλασιμο των μεζεων τους τα μαυρισουν και μπροσφυγουν στο ευρωπαικο δικαστηριο για αποζημιωη!

Comments are closed.