Εκτός ελέγχου ο Ράμα στην αλβανική Βουλή – «Δεν υπάρχουν Έλληνες στη Χειμάρρα» – Επιτέθηκε στην Ελλάδα

Εκτός ελέγχου εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα κατά τη συνεδρίαση την Πέμπτη της Ολομέλειας της αλβανικής Βουλής.
Όπως μεταδίδει ο βορειοηπειρωτικός Ταχυδρόμος, ο Έντι Ράμα φάνηκε να
επιβεβαιώνει τόσο τις βάσιμες φήμες που κυκλοφορούν εκ νέου στα αλβανικά ΜΜΕ περί της ψυχικής του υγείας όσο και ότι τελεί σε κατάσταση αμόκ λόγω των εξελίξεων στο μέτωπο της κυβερνητικής -ενδεχομένως και προσωπικής του- ανάμειξης σε διεθνή δίκτυα διακίνησης ναρκωτικών. Ο Ταχυδρόμος σημειώνει ότι βρισκόταν σε παραλήρημα.

Αρχικά ζήτησε τον λόγο από την αντιπολίτευση, από το Δημοκρατικό Κόμμα, γιατί επισκέφθηκε την Τετάρτη τη Χειμάρρα. Σαν να είναι η Χειμάρρα «απαγορευμένη ζώνη», στην οποία απαιτείται ειδική άδεια, όπως παλιά που έκλεινε στο Πόρτο Παλέρμο ως δήθεν στρατιωτική βάση.
Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα, δεν έπεσε στην παγίδα του Ράμα (απολύτως αποδεδειγμένο πλέον ότι Γκόρος και Σκρέλι ξεκίνησαν τις κατεδαφίσεις παραβλέποντας δικαστικές αποφάσεις ακριβώς για να αναχαιτίσουν την βεβαρημένη πολιτική ατζέντα εξαιτίας του νάρκο-σκανδάλου), αλλά παρέμεινε στην άθλια εσωτερική κατάσταση και τη μετατροπή του κρατικού μηχανισμού σε καταφύγιο του οργανωμένου εγκλήματος.
Ο Έντι Ράμα από την πλευρά συνέχισε να βυθίζεται στον λάκκο του εθνικισμού και της εθνοτικής διαίρεσης, δίχως να είναι η πρώτη φορά που καταφεύγει στον εθνικισμό.
Ο Πρόεδρος του ομογενειακού κόμματος ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες, όταν πήρε τον λόγο κατήγγειλε τον επικίνδυνο εθνικιστικό και ρατσιστικό λόγο του Έντι Ράμα που συνδυάζεται και με πράξεις καταπίεσης και διακρίσεων εις βάρος των Ελλήνων.
Απαίτησε απ’ το Προεδρείο της Βουλής να επαναφέρει τον Πρωθυπουργό σε τάξη και στο ύψος του αξιώματος που έχει ευθύνη για τη συνοχή της κοινωνίας.
Ο Έντι Ράμα επέμενε σε έξαλλη κατάσταση, παρόμοια με ομιλίες από ντοκιμαντέρ του Μουσολίνι, ότι δεν υπάρχει ελληνική μειονότητα στη Χειμάρρα και τόνισε την απόφασή του να συνεχίσει τις κατεδαφίσεις και τις ασυδοσίες, με την ακίνητη περιουσία που καταπατούν οι πελάτες του κατασκευάζοντας τουριστικές μονάδες.
Ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα ακόμη μια φορά κατηγόρησε τον Έντι Ράμα ότι εφαρμόζει στη Χειμάρρα πολεοδομικά σχέδια τα οποία έχει προηγουμένως συμφωνήσει ο αδερφός του Όλσι Ράμα (τον οποίο επίσης κατηγορεί και για ανάμειξη σε κυκλώματα εμπορίου ναρκωτικών) με επιχειρηματίες του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.
Άλλο σημείο ειδικής σημασίας είναι ότι ο πρωθυπουργός Ράμα επανήλθε στις ελληνοαλβανικές σχέσεις κάνοντας λόγο για πολύ δύσκολες σχέσεις και επιβεβαιώνοντας άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχει από πλευράς του πρόθεση για πρόοδο στη διαδικασία εξομάλυνσης.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο άλλο ζήτημα της Διακρατικής Συμφωνίας Μπακογιάννη – Μπάσα για τον καθορισμό των θαλασσίων ορίων (ΑΟΖ) στο Ιόνιο.
Εκεί κατηγόρησε για μια ακόμη φορά την αλβανική αξιωματική αντιπολίτευση ότι έχει διαπράξει εθνική προδοσία παραδίδοντας αλβανική επικράτεια στην Ελλάδα, στέλνοντας μήνυμα ότι δεν πρόκειται να λυθεί το θέμα της ΑΟΖ όσο βρίσκεται στην πρωθυπουργία της χώρας.
Άφησε υπονοούμενα ότι η Ελλάδα αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Αλβανίας και ότι δυσκολεύει την προοπτική ένταξης της.

https://thoureios.blogspot.gr/2017/11/blog-post_3.html

loading...

1 thought on “Εκτός ελέγχου ο Ράμα στην αλβανική Βουλή – «Δεν υπάρχουν Έλληνες στη Χειμάρρα» – Επιτέθηκε στην Ελλάδα

  1. Που είσαι παπαδόπουλε, να εξήγησής σε αυτό το τίποτα αν υπάρχουν Έλληνες και που….

Comments are closed.