Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: Καταδικάζουμε την κακοποίηση του δικηγόρου του δολοφόνου της Δώρας

«Να λάβει η πολιτεία τα απαραίτητα μέτρα προστασίας» ζητά ο ΔΣΑ με ανακοίνωσή του


Τον αποτροπιασμού του για την κακοποίηση του Νίκου Λουκόπουλου, του δικηγόρου ο οποίος ανέλαβε αρχικά την υπεράσπιση του δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη αλλά το Σάββατο ανακοίνωσε ότι παραιτείται από αυτήν, εξέφρασε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, καλώντας παράλληλα την πολιτεία να προστατεύσει τον ρόλο του Δικηγόρου, όπως αυτός ορίζεται από το Σύνταγμα.


Όπως υπενθυμίζει ο ΔΣΑ, ο κάθε δικηγόρος ασκεί το λειτούργημά του κατά το Σύνταγμα και το νόμο. Υπερασπίζεται τον εντολέα του και δεν ταυτίζεται με αυτόν, πράγματα τα οποία θα έπρεπε να είναι αυτονόητα σε ένα κράτος δικαίου. Ο ΔΣΑ ζητεί συγκεκριμένα μέτρα από την πολιτεία, καθώς όπως επισημαίνει «δεν αρκεί η φραστική καταδίκη του περιστατικού»


Η ανακοίνωση του ΔΣΑ

Αποτροπιασμός για την πρόσφατη κακοποίηση του συναδέλφου Ν. Λουκόπουλου- Να λάβει η πολιτεία τα αναγκαία μέτρα προστασίας

Το δικαίωμα υπεράσπισης του κατηγορουμένου και ο δικονομικός ρόλος του συνηγόρου του αποτελούν συνταγματικές εγγυήσεις και εχέγγυα ευθιδικίας.

Ο δικηγόρος ασκεί το λειτούργημά του κατά το Σύνταγμα και το νόμο. Υπερασπίζεται τον εντολέα του και δεν ταυτίζεται με αυτόν.

Όλα αυτά θα έπρεπε να είναι αυτονόητα σε ένα κράτος δικαίου. Εντούτοις, γινόμαστε μάρτυρες εντεινόμενης βίας σε βάρος των δικηγόρων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Η πρόσφατη κακοποίηση του συναδέλφου Νίκου Λουκόπουλου, στον οποίο ανατέθηκε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου για την ανθρωποκτονία της Δώρας Ζέμπερη, προκαλεί αποτροπιασμό και οργή στον νομικό κόσμο.

Δεν αρκεί η φραστική καταδίκη του περιστατικού. Η Πολιτεία οφείλει να λαμβάνει τα αναγκαία προληπτικά, προστατευτικά και κατασταλτικά μέτρα, ώστε όσοι εργάζονται για την απονομή της Δικαιοσύνης να μπορούν ασκούν τα καθήκοντά τους με όρους ασφάλειας.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]