Κραυγή αγωνίας από πολύτεκνο στρατιωτικό: Χάσαμε την αξιοπρέπειά μας!

Η επιστολή που έφθασε μόνο θλίψη μπορεί να προκαλεί για την κατάσταση που βιώνουν πολλά στελέχη. Πόσο μάλλον όταν ανήκουν στην κατηγορία των πολύτεκνων. Δείτε τι μας γράφει ένα από αυτά.

Είμαι  Αξιωματικός ΠΝ έγγαμος με τέσσερα παιδιά, από το 2010 που ξεκίνησε η οικονομική κρίση έγιναν μισθολογικές περικοπές στα στρατιωτικά στελέχη δυστυχώς ακραίες και οδυνηρές, προσωπικά μου μειώθηκε το ετήσιο εισόδημα άνω των 15000 ευρώ καθώς (περικοπή μισθού, πάγια οδοιπορικά, πάγωμα χρονοεπιδόματος, κατάργηση πολυτεκνικά δικαιώματα, κ.λ.π) και κάθε έτος περικόπτουν και αυξάνουν εισφορές, ο παραλογισμός είναι ότι δεν συμβαίνει και στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και ειδικά σε μισθολόγια ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΒΟΥΛΗ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, κλπ.

Είμαστε τα σώματα Στρατού και Σώματα Ασφαλείας οι μοναδικοί που από τα μέτρα που έχουν παρθεί οικονομικά και ηθικά έχουμε απωλέσει την

1.Αξιοπρέπεια μας
2. Ποιότητα ζωής
3.Οικογένεια
4.Αδικίες Ηθικών αποκαταστάσεων
5. Βιώνουμε καθημερινά την απέχθεια, αδιαφορία της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας.
6 Είμαστε οι Διάσημοι στα ΜΜΕ ότι είμαστε υψηλόμισθοι και μόνο το δικό μας μισθολόγιο και παροχές ανακοινώνονται και ποτέ άλλων.

Δυστυχώς έχουν δημιουργήσει κατάσταση απελπισίας και απόγνωσης στα στελέχη καθώς δεν μπορούν να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους.

Δεν ενδιαφέρθηκαν να κάνουν τα αναμενόμενα όπως εφόσον έκαναν περικοπές να έκαναν περικοπές και στα Δάνεια των Στρατιωτικών και ρυθμίσεις, γνωρίζουν άπαντες τις αποδοχές μας και δεν θα έπρεπε κανείς Στρατιωτικός να βασανίζεται καθημερινά για το πως θα περάσει το μήνα, δάνειο, υποχρεώσεις παιδιών (δεν μπορεί να πληρώσει φροντιστήρια, ένδυση, υπόδηση, χαρτζιλίκι, λογαριασμούς, εφορία, αμάξι, κλπ )

Δεν ακούν πόσοι στρατιωτικοί έχουν χωρίσει, πόσοι αυτοκτονούν, πόσοι έχουν ψυχιατρικά θέματα και καθημερινά πιέζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες να επιτελέσουν οτιδήποτε τους ανατεθεί.

Δεν κατανοούν ότι οι Στρατιωτικοί κάποτε ήταν άνθρωποι που μέσα στην κοινωνία αντλούσαν εκτίμηση, σεβασμό, κύρος, αξιοπρέπεια, προσοχή, λόγο του λειτουργήματος/επαγγέλματος και ξέροντας όλοι τις καθημερινές συνθήκες που βιώνουν.

Μετά το 2010 όλα τα προηγούμενα ανεστράφησαν και σήμερα ανήκουν στους απόκληρους της κοινωνίας όπως δυστυχώς και πολλοί συνάνθρωποι μας.

Καθημερινά ακούμε λόγια της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας να εξυμνούν το στρατιωτικό ανθρώπινο δυναμικό και υπόσχονται πολλά για την καλυτέρευση συνθηκών και παροχών και πάντα καθημερινά ξεπουλούν τους στρατιωτικούς καθώς τα λόγια τους είναι αντίθετα με τις πράξεις τους και αυτό που με εξοργίζει είναι ότι το κάνουν όλοι  οι Πολιτικοί ανεξαρτήτως κόμματος και κανείς Στρατιωτικός Ηγέτης δεν δείχνει την δυσαρέσκεια του, γι αυτά που συμβαίνουν στον ίδιο και στους υφισταμένους του, απλά ευελπιστεί όπως γίνεται πολλά χρόνια τώρα να του δοθεί κάποια θέση/αξίωμα και στην μετέπειτα πολιτική αποκατάσταση ως απόστρατος.

Δυστυχώς για να επιτύχουν το σκοπό τους, έχουν δημιουργήσει τις ενώσεις στρατιωτικών που είναι κατευθυνόμενες από την Πολιτική και στρατιωτική Ηγεσία και δημιουργούν και αντιπαλότητες ανάμεσα στα στελέχη λόγο προέλευσης των στελεχών από παραγωγικές σχολές η μη, ώστε τα στελέχη των παραγωγικών σχολών νάνε οι ευεργετημένοι/ευνοούμενοι και τα στελέχη των μη παραγωγικών σχολών νάνε οι μόνιμα απεχθείς/αδικημένοι.

Καθώς δημιουργούν και αντιπαλότητα ανάμεσα στα σώματα στρατού και σώματα ασφαλείας με τις αναγγελίες των μέτρων και ειδικών μισθολογίων.

Ξεχνούν ότι ο Στρατιωτικός δεν είναι κουτός και γνωρίζει τα Πολιτικά και Διπλωματικά τερτίπια απάντων απλά οι περισσότεροι είναι πιστοί στον όρκο τους και το καθήκον και κάποιοι δυστυχώς είναι επίορκοι και εργάζονται για τα συμφέροντα.

Πάντα στο μεγαλείο της ιστορίας και του πολιτισμού της Ελλάδος και του Στρατού, υπήρχαν εναλλαγές Πολιτικών και στρατιωτικών προσώπων ηθικούς/ενάρετους που ήταν συνεχιστές της ένδοξης ιστορίας και ανήθικοι/ανέντιμοι που έχουν γράψει την σκοτεινή ιστορία και περιμένουμε όλοι την εναλλαγή.

Ο μοναδικός εχθρός της Ελλάδος και των Ελλήνων είναι δυστυχώς ο Έλληνας, όταν διακατέχεται από την φιλοδοξία του και τα οικονομικά οφέλη και ευτυχώς πάντα υπήρχαν οι Έλληνες που πίστευαν στα ιδεώδη και στις ηθικές αξίες και στο καλό του συνόλου.     

http://www.armyvoice.gr/

loading...

1 thought on “Κραυγή αγωνίας από πολύτεκνο στρατιωτικό: Χάσαμε την αξιοπρέπειά μας!

  1. Καιρός είναι κάποιοι στρατιωτικοί με αρχιδια να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους αλλιώς δεν μας βλέπω καλα

Comments are closed.