Συκοφαντείτε, συκοφαντείτε. Κάτι στο τέλος θα μείνει!

Το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καινούργιο. Το έχουμε ξαναζήσει με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Το επαναστατικό κόμμα που μεταβάλλεται από φορέας της ανατροπής στον πιο πιστό
υπηρέτη του συστήματος, χρησιμοποιώντας έναν σκληρό μηχανισμό προπαγάνδας και την συκοφαντία ως αιχμή της πολιτικής του δράσης. Έχουμε ξεχάσει! Από τότε έχουν περάσει μόλις 35 χρόνια. Είναι τρομακτικό, αλλά οι πρακτικές παραμένουν οι ίδιες.

Έπεσε στα χέρια μου ο δεύτερος τόμος της αυτοβιογραφίας του Γιάννη Βαρβιτσιώτη με τίτλο «όπως τα έζησα». Παρασύρθηκα στην αφήγηση του κυρίου Γιάννη, μέχρι κάποια στιγμή που πίστεψα ότι μιλούσε για τα χτεσινά και προχτεσινά γεγονότα με τον Παππά και τον Βερναρδάκη και όχι για εκείνα του 80 με τον Λαλιώτη και τον Κουτσόγιωργα. Δεν είναι τρομαχτικό; Η Ιστορία επαναλαμβάνεται με τέτοιο τρόπο που νομίζει κανείς ότι αυτή η χώρα είναι εγκλωβισμένη εδώ και δεκαετίες σε έναν αέναο κύκλο αυτοκαταστροφής.

Διαβάστε, σας παρακαλώ, το απόσπασμα από το βιβλίο του κυρίου Βαρβιτσιώτη. Και το συζητάμε στην συνέχεια!

«Στις 15 Ιουλίου 1983 μονογραφήθηκε από τον υφυπουργό εξωτερικών Γιάννη Καψή και τον ειδικό διαπραγματευτή Ρέτζιναλντ Μπαρτόλομιου η συμφωνία για τις αμερικανικές βάσεις. Με τη συγωνία αυτή, η ελληνική κυβέρνηση δέχτηκε ότι η βάσεις θα παραμείνουν ώσπου να φύγουν, όταν δηλαδή η αμερικανική ηγεσία το αποφασίσει… Τούτο βέβαια αποτελούσε ισχυρό πλήγμα για την ιδεολογική τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ.

Παρ΄όλα αυτά. Από την επομένη ημέρα και για αρκετό καιρό ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, αλλά και πολλοί ακόμη, που δεν είχαν εμβαθύνει στο θέμα, είχαν πεισθεί ότι η χώρα πράγματι υπέγραψε συμφωνία για την απομάκρυνση των βάσεων. Τέτοια ήταν η προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα τα στελέχη του οργανωμένου ΠΑΣΟΚ, σε κάθε κομματική συγκέντρωση, φώναζαν ρυθμικά: «Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται», «Οι βάσεις φεύγουν».  Σ΄ αυτή την προσπάθεια, ανεκτίμητη βοήθεια παρείχαν τα ΜΜΕ, τα οποία είχαν αρχίσει να γίνονται σοβαρός μοχλός στο σύστημα εξουσίας που εδραίωνε το ΠΑΣΟΚ, με την συνδρομή σημαντικού αριθμού παλαιών αριστερών δημοσιογράφων, που τώρα είχαν ενταχθεί στο στελεχιακό δυναμικό του ΠΑΣΟΚ.

Αναφέρθηκα στο θέμα αυτό διότι ήθελα να υπογραμμίσω τη μεγάλη ικανότητα του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο να εμφανίζει το άσπρο μαύρο, αλλά και να κατορθώνει να περνάει την προπαγάνδα του στην κοινή γνώμη. Το ΠΑΣΟΚ χάρη σε προπαγανδιστικές μεθόδους, ήταν ικανό όχι μόνο  να ελαχιστοποιεί τα αρνητικά του σημεία, αλλά και να μεγιστοποιεί τα θετικά του., ακολουθώντας πιστά την τακτική του υπουργού «Ενημέρωσης» του Αδόλφου Χίτλερ, του Γιόζεφ Γκαίμπλες, και σύμφωνα με την παλιά αρχή «συκοφαντείτε, συκοφαντείτε, κάτι στο τέλος θα μείνει».

Πείτε μου τώρα τι έχει αλλάξει! Το 1983 η Αριστερά του Ανδρέα Παπανδρέου είχε υποστεί μία μεγάλη πολιτική νίκη. Πιστέψαμε τότε ότι «έσπασε» ο αντιαμερικανισμός. Κι ήρθε έπειτα από χρόνια στην εξουσία η Αριστερά του Αλέξη Τσίπρα για να σπάσει εκ νέου ο αντιαμερικανισμός με την συνάντηση Τσίπρα Τράμπ. Είδαμε ένα ΠΑΣΟΚ που κατόρθωσε και έπεισε έναν ολόκληρο λαό ότι έκλεισε τις βάσεις που άνοιξε. Και έπειτα από εκείνο το χουνέρι, πιστέψαμε ότι ο λαός αυτός έχει γίνει σοφότερος. Για να έρθει 34 χρόνια αργότερα ένας άλλος «Αριστερός» για να μας πείσει ότι έσκισε τα μνημόνια που πριν είχε υπογράψει, αλλά που νωρίτερα έλεγε ότι θα τα σκίσει. Και παρατηρούμε έντρομοι ένα ακόμη καθεστώς που ελέγχει απόλυτα τον Τύπο και τον χρησιμοποιεί για άθλια παιγνίδια λάσπης.

Δεν θα ξεχάσω την φωτογραφία του… συνεργάτη των Γερμανών Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που παρουσίαζε η βασίλισσα του ΠΑΣΟΚικού Τύπου, η Αυριανή. Ήταν μία χοντροειδέστατη απάτη, ένα άθλιο ψέμα, αλλά η ζημιά έγινε! Η συκοφαντία έχει πάντα αποτελέσματα, από την στιγμή που ένας λαός είναι πρόθυμος να καταναλώσει αμάσητη την τροφή που του δίνουν οι συνωμότες. Σήμερα στο στόχαστρο των λασπολόγων είναι ο γιος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο Κυριάκος. Δεν είναι τρομακτικό; ¨Όπως και το γεγονός ότι οι φορείς της λάσπης είναι στην πραγματικότητα οι ίδιοι. Τους ξεχωρίζει κανείς από την μέθοδο…
Σαν να λέμε ότι έπειτα από άλλα 35 χρόνια κι αφού ο λαός παραδεχτεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μία λαθεμένη επιλογή, όπως συνέβη και με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα, θα εμφανιστεί ένας άλλος Τσίπρας που θα υποστηρίξει ότι έρχεται για λογαριασμό της πραγματικής Αριστεράς για να κυβερνήσει την Ελλάδα. Δεν ξέρω αν θα έχει μείνει μέχρι τότε κάτι άλλο για να καταστρέψουν σε αυτή την χώρα. Εκείνο που ξέρω είναι ότι εκείνο το καθεστώς θα χρησιμοποιήσει και πάλι ως όπλο του την συκοφαντία και την λάσπη στον ανεμιστήρα! Όπως και τον Τύπο ως μοχλό ελέγχου των μαζών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να προσφέρει κάτι σημαντικό στην Ελλάδα. Να σπάσει αυτόν τον φαύλο μηχανισμό των λασπολόγων που αναπαράγεται από τα υπόγεια συστήματα εξουσίας. Ας μην ξεχνάμε ότι η πρώτη πράξη του κ. Τσίπρα ως πρωθυπουργού ήταν να διορίσει τον δημοσιογράφο Γιάννη Ρουμπάτη στην ΕΥΠ. Ένας δημοσιογράφος στις μυστικές υπηρεσίες. Ένας παλιός ΠΑΣΟΚος στην υπηρεσία του Αλέξη Τσίπρα. Δεν αμφιβάλουμε ότι κάποιος άλλος θα βρεθεί για να υπηρετήσει το επόμενο… Τσίπρα. Ο Κυριάκος, λοιπόν, μπορεί να κάνει το εξής απλό ως πρωθυπουργός: Να βγάλει στην σέντρα τους χειριστές του ανεμιστήρα. Να δώσει στον ελληνικό λαό όλα τα ονόματα των δημοσιογράφων που τρέφονται από την ΕΥΠ. Που ζουν  από τους φόρους του ελληνικού λαού για να δηλητηριάζουν το μυαλό και την ψυχή του. Αυτό Κυριάκο μπορείς να το κάνεις. Οφείλεις να το κάνεις.

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]