Επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οι πρόσφυγες πεθαίνουν στη σιωπή

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη…

Όταν στις 20 Ιανουαρίου 2014 συνέβη η τραγωδία στο Φαρμακονήσι με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 10 πρόσφυγες και μετανάστες, ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε τέτοιο σάλο, που προηγούμενό του δεν είχαμε ξαναζήσει.

Με ανακοίνωσή του, στις 22 Ιανουαρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε ως δεδομένο ότι «οι καταγγελίες των επιζησάντων γεννούν τεράστια ερωτήματα για τη στάση του Λιμενικού», αποδεχόμενος ότι η τραγωδία συνέβη επειδή το Λιμενικό προσπαθούσε να ρυμουλκήσει το πλοιάριο προς τα τουρκικά παράλια, στο πλαίσιο «άτυπης» επαναπροώθησης.

Έφθασαν στο σημείο να υποστηρίξουν ότι το σκάφος του Λιμενικού ρυμουλκούσε το πλοιάριο με μεγάλη ταχύτητα προς τις τουρκικές ακτές και πως οι λιμενικοί μας (παιδιά του λαού μας) δεν συγκινήθηκαν από τις κραυγές των μεταναστών για βοήθεια.

«Τι άλλο είναι, όμως, ένα κυνικό έγκλημα;», διερωτήθηκε κυνικότατα στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επί ημέρες είχαν σηκώσει τον κόσμο στο ποδάρι, βρίζοντας τους πάντες και κυρίως τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού. Το Λιμενικό απάντησε, αλλά ποιος τους άκουγε…

Στις 28 Ιανουαρίου, οι Οικολόγοι Πράσινοι κατέθεσαν μήνυση κατά του Λιμενικού, καταγγέλλοντας «ενορχηστρωμένη προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος».

Στις 21 Μαρτίου 2014, σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, αναφερόταν: «Ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει ότι η χώρα χρειάζεται μια καινούρια μεταναστευτική πολιτική. Μια πολιτική στον αντίποδα της παράνομης αποτροπής προσφύγων στα σύνορα, της συγκάλυψης εγκλημάτων όπως αυτό στο Φαρμακονήσι, της παράνομης μαζικής και επ’ αόριστον κράτησης μεταναστών σε στρατόπεδα, της στέρησης της ελληνικής ιθαγένειας από χιλιάδες παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εδώ. Αλλά και στον αντίποδα της κυνικής αδιαφορίας για “την Ευρώπη”, όταν πρόκειται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, διά της απόλυτης ευθυγράμμισης με “την Ευρώπη”, όταν αυτή υπαγορεύει τείχη για τους ξένους φτωχούς. Αυτή η νέα μεταναστευτική πολιτική είναι υπόθεση μιας κυβέρνησης της Αριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει στις αυριανές κινητοποιήσεις που διοργανώνουν αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις».

Στις 3 Νοεμβρίου (2017) νοτιοανατολικά της Καλολίμνου, βυθίστηκε σκάφος με μετανάστες και πρόσφυγες και έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα.

Στις 25 Νοεμβρίου 2016, δύο Κούρδοι πρόσφυγες (μια γυναίκα και το πεντάχρονη εγγόνι της) κάηκαν ζωντανοί από έκρηξη φιάλης υγραερίου, στη Μόρια της Λέσβου σε ένα «ατυχές» περιστατικό, όπως ανακοινώθηκε αρμοδίως. Όλοι οι κυβερνητικοί εξέφρασαν τη θλίψη τους και… έξω από την πόρτα. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δήλωσε «συγκλονισμένος».

Δηλαδή, όταν πεθαίνουν πρόσφυγες επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πρόκειται για «ατυχή περιστατικά» και αρκεί οι αρμόδιοι να δηλώσουν την βαθιά θλίψη τους, αλλά όταν οι πρόσφυγες πεθαίνουν επί οποιασδήποτε άλλης κυβέρνησης, τότε πρόκειται για κυνικά εγκλήματα…

loading...

3 thoughts on “Επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οι πρόσφυγες πεθαίνουν στη σιωπή

  1. ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΒΡΩΜΟΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΤΕ.ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΨΩΦΟΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΨΩΦΟΔΕΞΙΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΠΤΟΠΑΣΟΚΟΥΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΚΛΙΣΑΤΕ.ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΑΘΛΙΟΙ ΤΥΠΟΙ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΑΚΟΜΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΤΕ.ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΤΣΙΠΑ.Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.ΟΥΣΤ…

  2. φαε πουτσα κι αστηνε
    κι αμα πεινασεις πιαστηνε

  3. Κουιζ:Η Αιδοιογλυφτρα γρια κ.πορδο κλανο πρωκτο μπουρδεψη απο το βαθοs τηs αιθουσηs με τροπο επιτακτικο ρωτα πωs ειναι το μαλι μου!απο την μισανοιχτη πορτα ακουσθηκε βροντερη φωνη να απαντα οπωs ειναι και ο κ@λοs σου καλη μου!!!
    Γιωργοs Καρατζαφερηs και Σοφια Βουλτεψη τριαντα χρονια πριν…(ΒΙΝΤΕΟ)
    Το μαλλι πωs ειναι;-YouTube
    Αδωνιs και Βουλτεψη σε ενα μοναδικο ξεκατινιασμα!5/4/11-YouTube
    Η Σοφια Βουλτεψη γινεται ρομπα!-YouTube

Comments are closed.