Η ισοπέδωση της μεσαίας τάξης ήταν στρατηγική τους επιλογή!

Τι μας λένε οι σύντροφοι; Ότι «έπιασαν» την φοροδιαφυγή και μοίρασαν τα λεφτά στους φτωχούς. Με τα δικά μας λεφτά, τους δικούς μας φόρους, έχουν φορέσει την στολή του Ρομπέν των Δασών.
Αφού έχουν διαλύσει την μεσαία τάξη, μοιράζουν ψίχουλα στις μάζες που οι ίδιοι έχουν καταδικάσει στην φτώχεια. Σαν να έχουν πυρπολήσει την σοδειά και ύστερα να δίνουν συσσίτιο στους πεινασμένους χωρικούς.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αθλιότητα από αυτό που συμβαίνει. Τα χρήματα που μοιράζουν δεν είναι προϊόν της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, αλλά της υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης. Κι έπειτα κατηγορούν και από πάνω τους ανθρώπους που τους έχουν οδηγήσει σε απόγνωση με τις πολιτικές τους, ότι είναι… φοροφυγάδες. Αντί να κυνηγήσουν τους λαθρέμπορους καυσίμων, τους τσιγαράδες και τα άλλα τα παιδιά, εξοντώνουν εμπόρους και επαγγελματίες με την υπερφορολόγηση. Κι όσοι τυχόν αντέχουν ακόμη, κατηγορούνται εμμέσως πλην σαφώς για… φοροδιαφυγή!

Αλλά και πάλι, αυτοί που θα πάρουν τα ψίχουλα των φιλόπτωχων της εθνοσωτήριας κυβέρνησής μας, δεν είναι βέβαιο ότι είναι εκείνοι που τα χρειάζονται περισσότερο! Τι είναι άραγε καλύτερο; Να μοιραστούν 1,4 εκατομμύρια ευρώ σε συμπολίτες μας που δηλώνουν αναξιοπαθούντες ή να μοιραστούν σε ανθρώπους που πράγματι βρίσκονται σε ανάγκη; Δεν τους νοιάζει! Τους αρκεί να αλλάξουν την πολιτική ατζέντα, τώρα που οι χειρισμοί του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου τους εκθέτουν. Το μόνο που πραγματικά τους ενδιαφέρει είναι να εξαγοράσουν λίγο ακόμη χρόνο στην εξουσία.

Για ποιο κοινωνικό μέρισμα μπορούμε, όμως, να μιλάμε, όταν τα νοσοκομεία δεν έχουν γάζες; Όταν η ποιότητα ζωής έχει υποβαθμιστεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια; Για ποια επιδόματα πανηγυρίζουν, όταν τα δύο τελευταία χρόνια έχουν οι ίδιοι κτυπήσει στοχευμένα η επιδοματική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων;

Η τακτική είναι γνωστή. Εφαρμόστηκε από όλα τα Αριστερά κόμματα, όπου αυτά είχαν την «ευκαιρία» να πάρουν την εξουσία και να δοκιμάσουν τις ανορθόδοξες πολιτικές τους. Η μεσαία τάξη ας μην έχει αμφιβολίες. Δεν έτυχε! Πέτυχε. Συνέβη έτσι, επειδή αυτή ήταν η επιλογή τους. Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα επέλεξε να «διαλύσει» την μεσαία τάξη και στην συνέχεια να μοιράσει τα ιμάτιά της στους νεόπτωχους. Είναι στρατηγική επιλογή της Αριστεράς. Πιστεύουν ότι έτσι θα συνεχίσουν να κυβερνούν. Να εξαφανίσουν την μεσαία τάξη και στην συνέχεια κρατούν εξαρτώμενους τους πτωχούς με πολιτικές επιδομάτων.

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

loading...

3 thoughts on “Η ισοπέδωση της μεσαίας τάξης ήταν στρατηγική τους επιλογή!

  1. ποιος μας ειπε οτι πρεπει να ακουμε ο,τι μας λενε ενα ματρσο καθικια δωσιλογοι?
    ποιος μας λεει οτι πρεπει να υπηρετουμε αυτα τα πουλημενα τομαρια και μαλιστα τυφλά ????
    απο ποτε εμεις κανουμε ο,τι μας λενε οι πολιτικοι της χωρας?
    σε τι ακριβως τους εχουμε αναγκη?
    κιανδεν κανουμε οτ,τι μας πουν τι θυα μας κανουνε αραγε? θα μας βαλουνε περισσοτερους φορους? θα μα ςκανουν κατασχεσεις?
    θα μας φερουνε λαθρομεταναστες?
    ΜΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΑΡΑ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΟΙ ΛΕΧΡΙΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ?
    ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ, ΟΣΟ ΛΕΧΡΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΕΣΤΗΔΕΣ..
    ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΛΟΙΠΟΝ…

  2. KAMIA SIBARASTASI OMOS STON TOLMIRO ARHILOHIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KURADES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TON EHETE AFISI MONO NA TA VGALI PERA ME TUS EVREOMASONUS PU DIIKUN TON ELLINIKO STRATO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.