Ποιο ακριβώς είναι το έργο του κ.Παπαγγελόπουλου;

[Τι έχει αλλάξει, τι πέτυχε το υπουργείο κατά της διαφθοράς;]

Του Αναγνώστη Λασκαράτου
Για τον διοικητή της καραμανλικής ΕΥΠ κ.Παπαγγελόπουλο, αντιγράφω από τη Wikipedia στο ομώνυμο λήμμα: «…Ως εισαγγελέας είχε αναλάβει σημαντικές υποθέσεις όπως τη διερεύνηση των
παράνομων χρηματοδοτήσεων προς το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας (υπόθεση MAYO), τη διερεύνηση του τροχαίου ατυχήματος των Κεντέρη – Θάνου, την υπόθεση των υποκλοπών, την υπόθεση της απαγωγής των Πακιστανών κ.α. Για τον χειρισμό του σε αυτές τις υποθέσεις έχει κατακριθεί, από μερίδα του τύπου, για απραξία». Έπρεπε να έλθει ο Εθνάρχης Τσίπρας (τον γελοίο χαρακτηρισμό οφείλει στον υπουργό του κ.Παπαγγελόπουλο) και η πρότιφωρααρυστερά για να καταλάβει ο δεξιός (!) κ.Παπαγγελόπουλος και κυβερνητικούς θώκους: «Τον Μάρτιο του 2015 ανέλαβε γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης. Τον Μάιο του 2015 διορίστηκε  υφυπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα για να αναλάβει στη συνέχεια υπουργός Δικαιοσύνης στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Θάνου. Τον Σεπτέμβριο του 2015 διορίστηκε αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης αρμόδιος για θέματα διαφθοράς στην κυβέρνηση Τσίπρα». Πήρε τότε τη θέση του επίσης συντηρητικού και δικαστικού κ.Νικολούδη, που απολύθηκε χωρίς εξηγήσεις. Σχεδόν κανείς δεν ρώτησε γιατί, όπως συνηθίζεται σε αυτόν τον τόπο, βάσει του ρητού: «Μην ρωτάς για τους άλλους γιατί μπορεί κι αυτοί να ρωτήσουν για σένα» (το έθιμο στη Σικελία το λένε Ομερτά). Ελάχιστοι αναρωτήθηκαν στην πρώτη υπουργοποίηση γιατί ο κ.Παπαγγελόπουλος έγινε υπουργός της Αριστεράς, όπως εδώ: «Εισαγγελέας με ρεκόρ υποθέσεων στο αρχείο έγινε υφυπουργός δικαιοσύνης ! Οι σχέσεις του με ΕΥΠ, υποκλοπές, απαγωγές πακιστανών, ΜΑΥΟ». Κι αυτοί, όπως κι εμείς τότε, θυμήθηκαν ένα παλιό (σε ανύποπτο χρόνο) πολύ σημαντικό άρθρο της ‘Ελευθεροτυπίας’ (14 Ιουλίου 2009), που τον αφορούσε, με τρόπο  που δεν θα τον έλεγες κολακευτικό. «Ο εισαγγελέας με το ρεκόρ υποθέσεων στο… αρχείο  ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΠ του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ». Εκεί μνημονευόταν άλλη μια σημαδιακή υπόθεση: «Την ίδια τύχη είχαν και οι καταγγελίες για το σπίτι που έκτισε στο Πόρτο Γερμενό ο μετέπειτα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς».

Στη δεύτερη υπουργοποίηση φιλοτιμήθηκε να μιλήσει ένα κόμμα: «Το ΠΟΤΑΜΙ απορεί ακόμα ματαίως: Γιατί έφυγε ο Παν. Νικολούδης Γιατί καταργήθηκε το αυτοτελές υπουργείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς; Δεν έκανε τίποτα ή μήπως έκανε πάρα πολλά;».

Η Κωνσταντοπούλου πάντως και ο Λαφαζάνης, που σέβονται τις παραδόσεις του σοφού λαού μας, δεν ρώτησαν ούτε τότε όπως δεν είχαν ρωτήσει και πριν, όπως δεν ρώτησαν για τον κ. Παυλόπουλο και για τον θίασο του Καμμένου. Την ανήλικη (τότε) κόρη απασχολούσαν εκείνη τη σαιζόν τα ανθρώπινα δικαιώματα των Χρυσαυγιτών που κακοποιούνταν, δολοφονούνταν και μαχαιρώνονταν κατά δεκάδες από τους πρόσφυγες, οι διεφθαρμένοι υπάλληλοι των βενζινοπωλείων και οι Γερμανικές αποζημιώσεις του 1945. Εβδομήντα χρόνια είχαν περάσει, με τους τόκους που θα έδιναν οι Κουτόφραγκοι, θα λυνόντουσαν όλα μας τα προβλήματα.

Στα τέλη του 2015, το σάιτ που εκφράζει τον κ.Σαμαρά (“Antinews”), μπήκε στο χορό των οργισμένων, ύστερα από τη γλοιώδη δήλωση της αρσενικής Θεανούς (Φωτίου: «Ο Τσίπρας ηγέτης παγκοσμίου κύρους»), πως ο Τσίπρας είναι Εθνάρχης (!) και συμπλήρωσε με σημαντικά στοιχεία το κραυγαλέο παζλ: «Καραμανλής – Τσίπρας – Παυλόπουλος, εις σάρκα μίαν»: «Έρχεται λοιπόν ο Παπαγγελόπουλος, ένας ακόμη Καραμανλικός αδέσποτος που βρήκε στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ να «αγιοποιήσει» τον Τσίπρα; Να τον κάνει Εθνάρχη; Μα λίγη ντροπή δεν υπάρχει στο καραμανλικό στρατόπεδο να επιτρέπουν να γίνονται τέτοια εγκλήματα ….Έτσι για να θυμίσουμε ποιος είναι ο υπουργός που θα καταπολεμήσει τη διαφθορά να σας πούμε ότι ο Παπαγγελόπουλος θεωρείται ο δικαστικός που έβαλε τις πιο πολλές σοβαρές υποθέσεις… στο αρχείο. Ερεύνησε την υπόθεση της ΜΑΥΟ με τις παράνομες χρηματοδοτήσεις στον Κ. Μητσοτάκη. Η υπόθεση πήγε στο αρχείο. Ανέλαβε το 2003 την πιο σημαντική υπόθεση στη μεταπολίτευση, τις τηλεφωνικές υποκλοπές, μαζί και την αυτοκτονία του Τσαλικίδη. Για πάνω από ένα χρόνο αυτός ως υπεύθυνος των ερευνών τι έκανε; Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Γιατί η υπόθεση πήγε στο αρχείο και δεν μάθαμε ποτέ κάτι; Γιατί είχε αποσυνδέσει την υπόθεση Τσαλικίδη από το όλο θέμα αν και όλοι ξέρουν πλέον ότι «αυτοκτονία» και υποκλοπές σχετίζονται; Στην πιάτσα των δικαστηρίων λένε επίσης ότι το 2005 πέρασε η τότε κυβέρνηση φωτογραφική διάταξη για να παραμείνει προϊστάμενος της εισαγγελίας. Αν έφευγε τότε ο Παπαγγελόπουλος θα έπαιρνε την υπόθεση των υποκλοπών άλλος εισαγγελέας και θα ήταν πιθανότατα κι άλλη η εξέλιξη. Ο καραμανλικός εισαγγελέας όταν έληξε η θητεία του επιβραβεύτηκε αφού πήρε τη νέα τότε θέση του εισαγγελέα, αρμόδιου για το οργανωμένο έγκλημα. Όταν πλησίαζε να λήξει και εκεί η θητεία του, επελέγη ως αντικαταστάτης του Δημ. Ασπρογέρακα, στη θέση του εποπτεύοντος την αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Και το 2009 ανέλαβε την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Και τώρα, επί ΣΥΡΙΖΑ τι θέλει ένας ακραιφνής καραμανλικός με τους… αριστερούς; Ποιος τον έχει επιβάλει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και γιατί; Οι λόγοι προφανείς. Αν διαβάσει ξανά κανείς τις δηλώσεις του για τον Τσίπρα τον εθνάρχη, τον Καραμανλή τον εγγυητή της Δημοκρατίας και τον Παυλόπουλο που εγγυάται κι αυτός την ομαλότητα, καταλαβαίνει τι συμβαίνει σ’ αυτόν τον τόπο».

Ο κ.Παπαγγελόπουλος υποσχέθηκε πολλά: «Ανηλεή μάχη κατά τη διαφθοράς υποσχέθηκε ο Παπαγγελόπουλος» : «Τα αποτελέσματα, είπε, είναι ήδη ορατά αλλά πιο σημαντικά θα είναι αυτά που θα ακολουθήσουν…..στη μάχη κατά της διαφθοράς θα ριχθούν περισσότεροι εισαγγελείς και καλύτερα εξοπλισμένοι, ενώ θα υιοθετηθεί και η διεθνής εμπειρία…η κυβέρνηση δεν πρόκειται να σταματήσει τις προσπάθειες της στη λίστα Λαγκάρντ, αλλά θα ρίξει φως σε όλες τις υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής. Δεν πρόκειται να υποκύψουμε μπροστά στα διαπλεκόμενα συμφέροντα…έχουν τεθεί 47 στόχοι με 123 δράσεις σε ολόκληρη τη δημόσια διοίκηση μέσα στην τριετία 2015-18» (skai.gr, 7/10/2015 – 12:29). Εμείς όμως δεν είδαμε τίποτα από τα παραπάνω.

Νομίζω πως ο κ. Υπουργός, πρέπει να παραμερίσει τη σεμνότητά του και να μας πει εκτός από την αποφυλάκιση Παπαγεωργόπουλου, τι άλλο πέτυχε η κυβέρνηση, κάτω από την εμπνευσμένη υπουργία του, στον επικό «Άγνωστο Πόλεμο» κατά της διαφθοράς.

https://roides.wordpress.com/2016/12/29/29dec16/

loading...