Εχθρός της πατρίδας η… μεσαία τάξη

Η κυνική παραδοχή του Γιώργου Χουλιαράκη στη Βουλή ότι η κυβέρνηση φορολόγησε άγρια τους συνεπέστερους πολίτες αυτής της χώρας επί σχεδόν τρία χρόνια, επιβεβαιώνει αυτό που λέγαμε από την αρχή: Ότι η μεσαία τάξης είναι ο εχθρός τους.

Η ενδυνάμωση των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων είναι πάντα πρόσχημα. Στόχος τους είναι να κάνουν δήθεν πολιτική «αναδιανομής» εξοντώνοντας οικονομικά τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και κάθε μορφή επιχειρηματικότητας στη χώρα. Όχι απλώς το κέρδος και η αμοιβή, αλλά η εργασία και η επιτυχία είναι αδίκημα στην εποχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιώργος Χουλιαράκης απλώς τους έβγαλε στη φόρα, υιοθετώντας πλήρως την επιχειρηματολογία των επιστημόνων και επαγγελματιών που έγιναν γνωστοί ως «κίνημα της γραβάτας», ότι η κυβέρνηση αποσκοπεί στην οικονομική τους εξόντωση με το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο.

Αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση όχι μόνο έλεγε ψέματα, αλλά συνειδητά υιοθέτησε τη στρατηγική της φοροεπιδρομής και της φτωχοποίησης ενάντια στη μεσαία τάξη. Είναι φρικιαστική η παραδοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών αλλά στην πραγματικότητα έχει μόνο πολιτικό και κανένα πρακτικό περιεχόμενο, γιατί χιλιάδες επαγγελματίες υφίστανται ήδη τις βαρύτατες επιβαρύνσεις πληρώνοντας μέχρι και το 100% των εισοδημάτων τους σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές ως τίμημα για την «δίκαιη ανάπτυξη» που οραματίστηκε η κυβέρνηση.
Το χειρότερο είναι ότι αφού εξόντωσαν οικονομικά τη μεσαία τάξη, αφού στέρησαν κάθε αναπτυξιακή προοπτική στη χώρα και αφού το παραδέχτηκαν δημόσια, τώρα ισχυρίζονται πως το σχέδιό τους αποδίδει. Διαφημίζουν τα υπερβολικά πλεονάσματα που πετυχαίνουν με την υπερφορολόγηση, ως επιτυχία της οικονομικής πολιτικής τους, ενώ στην πραγματικότητα συνιστούν την αποτυχία μιας ολόκληρης χώρας να ορθοποδήσει.

Του Βασίλη Γεώργα

.liberal.gr/

loading...

3 thoughts on “Εχθρός της πατρίδας η… μεσαία τάξη

  1. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ,ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ Η ΒΙΑΙΗ-ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΙΑΝΕΥΟΥΝ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑΪ.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ.

  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  3. Η ΜΕΓΑΛΗ ΩΡΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ,Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΝΟΟΙ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΤΟΥΣ,ΙΣΩΣ ΤΟΤΕ ΑΠΙΣΤΟΙ ΘΩΜΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ Η ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Σ'ΕΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ,ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ…

    ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΘΕ ΠΟΣΟΥ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΦΜ ΘΑ ΛΕΝΕ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΒΩΣΝΥ,ΤΟΥΡΚΟΥΣ,ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ε.ΣΥ.…(θα εχει γουστο)

    Γιωργος Κωνσταντινιδης
    Néa Péramos, Attica •

    ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΤΑΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ / ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ / ΚΑΙ ΜΗ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!!

    ΠΡΟΣ Α.Α.Δ.Ε / ΤΡΑΠΕΖΕΣ / Δ.Ε.Η / ΔΗΜΟΥΣ / Ε.Φ.Κ.Α / Κ.Λ.Π ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ ΠΛΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΕΙΣ

    1) ΑΡΙΘΜΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
    2) ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ
    3) ΠΟΣΟ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

    ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑ ΕΠΙΣΗΜΕΝΩ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ !!!

    ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ !

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟ !

    ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ !!!!!

    ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΙΑ !

    Ο ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΙΣ ΣΤΗΝ Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ !!!

    https://scontent.fath3-2.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/23244176_801119543403522_5528876318132107954_n.jpg?oh=8863847b617116b3177b64693b9f5760&oe=5A6DF740

Comments are closed.