Τζανακόπουλος: Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα απόκρυψης φορολογητέας ύλης – ΒΙΝΤΕΟ

“Θεωρώ ότι τα μεσαία στρώματα είναι εκείνα που κινούνται μεταξύ 20.000 και 40.000 ευρώ τον χρόνο”, ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

“Πράγματι, έχουν μία έντονη οικονομική επιβάρυνση, ωστόσο αυτό που θα πρέπει να συνυπολογίσουμε είναι ο φοροεισπρακτικός και φοροελεγκτικός μηχανισμός του κράτους έχει διαρθρωτικές αδυναμίες και υπάρχει τεράστιο πρόβλημα απόκρυψης φορολογητέας ύλης. Επομένως δεν είναι πάρα πολύ εύκολο να κάνουμε αυτή τη συζήτηση μέσα σε τρία λεπτά”, πρόσθεσε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
“Είναι απολύτως δεδομένο ότι η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νέα δημοσιονομικά μέτρα για το 2018. Όλα όσα προβλέπονται στη διαδικασία της ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης θα γίνουν έως τον Αύγουστο του 2018”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και εκτίμησε πως: “υπάρχει πιθανότητα να καταλήξουμε σε τεχνική συμφωνία έως το Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση τον Ιανουάριο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της τρίτης αξιολόγησης”.
Μετά την έξοδο από την επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018, θα υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα πεδία ελευθερίας από όσα υπάρχουν σήμερα. Έχουν προβλεφθεί φοροελαφρύνσεις από το 2018 και μετά, ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος.

Δείτε το απόσπασμα από τον ΣΚΑΙ:

loading...

1 thought on “Τζανακόπουλος: Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα απόκρυψης φορολογητέας ύλης – ΒΙΝΤΕΟ

  1. …"Έχουν προβλεφθεί φοροελαφρύνσεις από το 2018 και μετά"…. Ρε τζανακο-πουλάκι, δεν είπαμε πως θα μιλάς μόνον τα Σάββατα , γιατί μόνον βλακείες λες;

Comments are closed.