Όλοι φτωχοί για να τους ψηφίζουν από τις φαβέλες!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη…

Φυσικά και ήταν συνειδητή επιλογή η υπερφορολόγηση. Δεν χρειαζόταν καν να το δηλώσει επισήμως και από το βήμα του κοινοβουλίου ο κ. Χουλιαράκης. Ούτε να το επικροτήσεις ο κ. Τσακαλώτος, προσθέτοντας μάλιστα ότι
αυτό έγινε επειδή  είχαν, λέει, ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι είναι πως συνειδητή επιλογή αποτελεί και η αναφορά στη… συνειδητή επιλογή τους.

Όταν ο κ. Χουλιαράκης, την 1η Νοεμβρίου, δήλωνε πως «η φορολογική επιβάρυνση που συνεπάγεται ο προϋπολογισμός του 2017 και του 2018 είναι μεγάλη για τους έντιμους και συνεπείς, για τη μεσαία τάξη και τις ελεύθερους επαγγελματίες και είναι μια συνειδητή επιλογή που πήρε η κυβέρνηση ώστε να ενισχύσει τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα», συνειδητά ονομάτιζε ποιοι έχουν μπει στο στόχαστρο, στέλνοντας ένα συνειδητό μήνυμα σ’ αυτούς που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προσδοκούν να μετατρέψουν σε μόνιμο εκλογικό τους σώμα.

Ήταν δηλαδή μια δήλωση – μήνυμα: Θα τα παίρνουμε από αυτούς, αυτούς και αυτούς και θα τα δίνουμε σε σας.

Έτσι συμπεριφέρονται όλα τα καθεστώτα λατινοαμερικάνικου τύπου, όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα. Δεν δημιουργούν προϋποθέσεις για να ξεφύγουν οι φτωχοί από τη φτώχεια τους, αλλά τους καταδικάζουν σε μόνιμη φτώχεια. Δεν θέλουν την ανάπτυξη που βελτιώνει τη θέση συνολικά του λαού και δίνει θέσεις εργασίας σε όλους, αλλά επιδιώκουν την ύπαρξη ενός λούμπεν προλεταριάτου, υποταγμένου στη μοίρα του, που νιώθει ικανοποίηση όταν εξασφαλίζει ένα πιάτο φαγητό από τα συσσίτια της φιλανθρωπίας της νομενκλατούρας.

Τα ολοκληρωτικά καθεστώτα εμποδίζουν τους φτωχούς να σταθούν στα πόδια τους, να κερδίζουν το ψωμί και τη ζωή τους, να νιώθουν ελεύθεροι άνθρωποι και τους καθιστούν δούλους των επιδομάτων και της μεγαλοψυχίας του «πατερούλη».

Είναι γνωστό ότι οι Περόν ψηφίζονταν από τις φαβέλες και οι πιο φτωχοί και καταφρονεμένοι ήταν αυτοί που περισσότερο λάτρεψαν την Εβίτα Περόν.

Κι’ όσο πιο πολύ βυθίζεται ένα τμήμα του λαού στη φτώχεια, τόσο πιο εύκολα επιβάλλεται το κατασκευασμένο ταξικό μίσος.

Είναι πια πολύ φτωχοί και πολύ ανήμποροι για να σκεφθούν πως όταν υπάρχουν άλλοι συμπολίτες τους που κινούν την οικονομία, τότε και μόνο τότε θα μπορέσουν κι’ αυτοί να εξασφαλίσουν μια θέση εργασίας που θα τους προσφέρει μια αξιοπρεπή ζωή.

Συνειδητά, λοιπόν, και κυνικά και το κάνουν και το λένε.

Συνειδητά και κυνικά προσπαθούν να κρατήσουν τους φτωχούς στη φτώχεια τους.

Συνειδητά και κυνικά αυξάνουν τον αριθμό των φτωχών και φτωχοποιούν και όλους τους υπόλοιπους, μετατρέποντας σε νεόπτωχους όσους κάποτε αποτελούσαν την μεσαία τάξη.

Με τον τρόπο αυτό, μπετονάρουν τον αριθμό των πελατών τους και μεγαλώνουν τη δεξαμενή των απελπισμένων μελλοντικών ψηφοφόρων τους.

Τους θέλουν όλους φτωχούς για να τους ψηφίζουν!

Και κάτι ακόμη: Ο Λένιν είχε πει πως «οι αστοί θα μας δώσουν το σχοινί για να τους κρεμάσουμε».

Σήμερα, εκείνη η πρόβλεψη δικαιώνεται απόλυτα. Στην Ελλάδα πολλοί «αστοί» ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ λόγω του ΕΝΦΙΑ, τους έφεραν στην εξουσία και τώρα το σχοινί τυλίγεται αργά και βασανιστικά γύρω από τον λαιμό τους…

loading...

3 thoughts on “Όλοι φτωχοί για να τους ψηφίζουν από τις φαβέλες!

  1. πρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ
    πρρρρρρρρδδδδδδδδδδδδδδτςςςςςςς
    πμρααααααφ
    μπρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ
    ποοοοοοοοοοοοορδδδδδδ
    σκλιτςςςςς
    πρατς
    πρατς
    μπλουμ
    πουουουουουουουουουφφφφ

  2. ΧΛΟΥΤΣΟΥ ΧΛΟΥΤΣΟΥ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ ΧΑΧΧΑΧΧΑ ΕΥΘΥΜΗΣΑΜΕΝ ΠΑΛΙΝ!!!!

  3. Μιλάει και η παλιόψωλα μωρή πουτανα ξεχνάς ότι και εσύ ψήφισες μνημόνια ξεχνάς και εσύ ότι έριξες ταφόπλακα σε αυτή τη χώρα γάμω το Μουνι που σε πέταγε παλιόψωλα και εσείς του ξυπνηστε ξέρετε να σβήσετε το σχόλιο

Comments are closed.