Η Οκτωβριανή “επανάσταση” και οι υμνητές της – Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Η μεγάλη τραγωδία του 20ου αιώνα

Συμπληρώθηκαν τις ημέρες που πέρασαν εκατό χρόνια από την εξέγερση των μπολσεβίκων, την οποίαν κάποιοι επιμένουν να αποκαλούν… “επανάσταση”!
Δεν θα σταθώ στα τερατώδη εγκλήματα στην διάρκεια αυτής της εξεγέρσεως και στο γεγονός ότι καταδίκασε στην σκλαβιά και την τυραννία έναν μεγάλο Ορθόδοξο Λαό για εβδομήντα ολόκληρα χρόνια! Γιατί δυστυχώς, η κόκκινη πανούκλα πέρασε τα όρια της Ρωσίας και απλώθηκε στην μισή σχεδόν Ευρώπη για πενήντα ολόκληρα χρόνια. Η επέτειος αυτή πέρασε απαρατήρητη σε ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο εκτός από ελάχιστες χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, στην οποία Ελλάδα, έγιναν περίλαμπρες εκδηλώσεις όπως αυτή στο Μέγαρο Μουσικής στην οποία παρέστη και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πλήθος τα αφιερώματα στις φυλλάδες, όπου κυριαρχούν τα ορφανά του Μαρξ και του Στάλιν. Ξεχωρίζω όμως το πολυσέλιδο αφιέρωμα στην εφημερίδα “ΤΟ ΒΗΜΑ” και τα όσα είπαν δύο διακεκριμένοι διανοούμενοι της αριστεράς. Το δημοσίευμα είχε τίτλο: “Τίτος Πατρίκιος – Δημήτρης Ραυτόπουλος: Η κληρονομιά του «Οχτώβρη» – Δύο σημαντικές μορφές των ελληνικών γραμμάτων συζητούν για την κληρονομιά που άφησε πίσω της η Οκτωβριανή Επανάσταση, με αφορμή την εκατοστή της επέτειο …” και σε αυτό οι δύο αναμφισβήτητα πνευματικοί άνθρωποι κατέθεταν τις απόψεις τους.

Όταν τα εγκλήματα είναι… λεπτομέρειες της Ιστορίας!

Μιλώντας λοιπόν ο κ. Τίτος Πατρίκιος για την Οκτωβριανή επανάσταση είπε τα παρακάτω: “Τίτος Πατρίκιος: «… Για μένα λοιπόν από τότε που ήμουν πολύ νέος, με ενέπνεε, μου έδινε δυνάμεις, μου φώτιζε τον κόσμο και μ’ έκανε να θέλω να προσφέρω όσο το δυνατόν περισσότερα σ’ αυτήν τη βαθύτατη αλλαγή που εξέφραζε η Οκτωβριανή Επανάσταση, η οποία όμως δεν ήταν μια απλή αλλαγή, ήταν μια αλλαγή προς έναν ιδανικό κόσμο, που ήτανε ο πρώτος σοσιαλισμός και μετά ο κομμουνισμός. Όσο όμως περνούσαν τα χρόνια, κάθε τόσο, ανακάλυπτα και κάτι στρεβλό που αφορούσε την πραγματοποίησή της, στη μεταβολή της επανάστασης σε καθεστώς. Ωστόσο, πίστευα ότι ο σοσιαλισμός έχει τη δύναμη να υπερβαίνει όλες τις αδυναμίες, ακόμα κι αν οι τελευταίες οδηγούσαν σε καταστροφές και σε εγκλήματα. Πίστευα ότι όλα οφείλονται σε μια γραφειοκρατία που έχει επιπλεύσει και πως αν παραμεριστεί αυτή όλα τα θετικά στοιχεία θα επικρατήσουν στο τέλος»…

Όπως διαβάσατε παραπάνω, το γεγονός ότι απροκάλυπτα ο κομμουνισμός οδήγησε σε εγκλήματα, δεν ήταν αρκετός ο λόγος αυτός για τον γνωστό ποιητή να αναθεωρήσει τις απόψεις του και όταν τα εγκλήματα δικαιολογούνται, τότε πέφτει κάθε πρόσχημα ψευτοανθρωπισμού!

Μαζική εξόντωση ανθρώπων

Ο άλλος άνθρωπος της τέχνης ο κ. Δημήτριος Ραυτόπουλος ευθέως ομολογεί ότι στο όνομα του μπολσεβικισμού υπήρξε μαζική εξόντωση ανθρώπων και δηλώνει:

“Δημήτριος Ραυτόπουλος: «… Για μένα ήταν η έκθεση του Χρουστσόφ στο 20ό Συνέδριο, ο οποίος Χρουστσόφ ήταν συνένοχος του Στάλιν, όμως δεν μίλησε για τη δική του συμμετοχή στο έγκλημα, μίλησε για την κυριαρχία του Στάλιν και απέδωσε όλη την ευθύνη σε εκείνον, για να αποσείσει τη δική του και των άλλων μελών της ηγεσίας. Εκεί λοιπόν, αυτά που αποκάλυψε ο Χρουστσόφ, έστω και περιορισμένα, ήτανε συγκλονιστικά, ήτανε ασύλληπτα, ακόμα και με την εμπειρία των δυσκολιών που είχαμε, τον ερωτημάτων, των δισταγμών, ακόμα και με όλα αυτά, ξεπερνούσε κατά πολύ την πιο νοσηρή φαντασία που μπορούσε να έχει κανείς για μια τέτοια εξέλιξη μιας επανάστασης. Πώς είναι δυνατόν να εξοντώνονται μαζικά άνθρωποι σε μια κοινωνία που υποτίθεται ότι ήταν νέα και είχε σύνθημα “Όλα για τον άνθρωπο”, που υποτίθεται ότι ήταν συνέχεια και ανώτερη κλίμακα του παραδοσιακού ανθρωπισμού; Όλα γκρεμίστηκαν κάπως απότομα. Και από εκεί και πέρα το πουλόβερ ξηλώθηκε πολύ οδυνηρά. Αλλά ακόμη επιζούσε το όνειρο, έστω και τραυματισμένο, για χρόνια …”

Όταν ο Μαξίμ Γκόρκι υμνούσε το γκουλάγκ και το χαφιεδισμό

Στην ίδια συνέντευξη ας δούμε τι αναφέρουν και θα τα σχολιάσουμε στην συνέχεια οι δύο διανοούμενοι της αριστεράς για την Σοβιετική Ένωση: “Δημήτριος Ραυτόπουλος: « … Στη Σοβιετική Ενωση, η εκπόρνευση των διανοουμένων ήταν εκτεταμένη. Ο μεγάλος Μαξίμ Γκόρκι έγινε ο δικηγόρος και ο υμνητής του Γκουλάγκ … Ο ίδιος ο Γκόρκι ύμνησε τον χαφιεδισμό. Είναι το περίφημο επεισόδιο με ένα 14χρονο παιδί που κατέδωσε τον πατέρα του, ο οποίος εκτελέστηκε βέβαια …”

Μιλάμε για ένα καθεστώς στο οποίο ένας μεγάλος δημιουργός της τέχνης, τον οποίον ακόμη θαυμάζουν και από τον οποίον εμπνέονται οι “προοδευτικοί”, ο μεγάλος όπως τον αποκαλούν Μαξίμ Γκόρκι, υμνούσε το ανατριχιαστικό γεγονός ότι ένα 14χρονο παιδί πρόδωσε τον πατέρα του στους ερυθρούς κομισάριους και εκτελέστηκε. Ένα γεγονός που θα ταίριαζε σε αρχαία ελληνική τραγωδία και το οποίο δείχνει τον ηθικό ξεπεσμό μιας ολόκληρης κοινωνίας στο όνομα του μπολσεβικισμού και που όταν το παιδί προδίδει τον πατέρα του, για τους πνευματικούς καθοδηγητές της σοβιετικής τυραννίας ήταν όχι απλά καταδικαστέο, αλλά αντίθετα… ηρωισμός!

Αυτός υπήρξε ο μπολσεβικισμός, ο οποίος άλεσε κυριολεκτικά ψυχές και συνειδήσεις και βεβαίως δεν πίστευε ούτε σε Πατρίδα, ούτε σε Θρησκεία, ούτε σε Οικογένεια. Δεν πίστευε σε Πατρίδα γιατί με την Οκτωβριανή επανάσταση και τη συμφωνία που υπέγραψε ο Λένιν με τους Γερμανούς παρέδωσε ένα μεγάλο τμήμα της Ρωσίας στους εχθρούς της Πατρίδος. Δεν πίστευε σε Θρησκεία και είναι γνωστό ότι δεκάδες χιλιάδες ήσαν οι Ιερείς, οι οποίοι σφαγιάσθηκαν από τους μπολσεβίκους και χιλιάδες οι Ορθόδοξοι Ναοί, που καταστράφηκαν από το ερυθρό καθεστώς. Δεν πίστευε σε Οικογένεια και αυτό το βλέπουμε πολύ καλά στην περίπτωση του Μαξίμ Γκόρκι και της προδοσίας που ύμνησε, μιας ανίερης πράξεως για την οποία πίστευε ότι έπρεπε να υπάρξει έπαινος!

Όμως, και ο Τίτος Πατρίκιος χωρίς να διστάζει ομιλεί ευθέως για την τρομοκρατία του καθεστώτος των μπολσεβίκων, δηλώνοντας στην συνέντευξη στο ΒΗΜΑ:  “Τίτος Πατρίκιος: «… Σε τέτοιον βαθμό, σε τέτοιο ηθικό επίπεδο έφτασε η τρομοκρατία που δεν είχε όμοιό της σε κανένα καθεστώς, ούτε στο ναζιστικό. Σε κανένα, γενικά. Τους ξεπέρασε βέβαια όλους ο Πολ Ποτ στην Καμπότζη, αλλά εκεί η κλίμακα ήταν μικρότερη. Πάντως το 1/3 του πληθυσμού εξοντώθηκε με βασανιστικό τρόπο».

Αυτός υπήρξε ο μπολσεβικισμός και επέλεξα να παραθέσω τις απόψεις δύο αριστερών διανοουμένων, οι οποίοι προς τιμήν τους έχουν το θάρρος να καταγγέλλουν τα έργα και τις ημέρες της “Οχτωβριανής επανάστασης”, την οποία όμως υμνούν στην Πατρίδα μας οι θλιβεροί επίγονοι της Σοβιετίας, τα ορφανά του Μαρξ, που κυριαρχούν στην δημόσια ζωή, στην δημόσια ζωή της Ελλάδος, η οποία είναι το τελευταίο Σοβιέτ της Ευρώπης και επειδή όλα τα Σοβιέτ έπεσαν, καιρός είναι να πέσει και στην Ελλάδα.

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή

loading...

52 thoughts on “Η Οκτωβριανή “επανάσταση” και οι υμνητές της – Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  2. Ας τα διαβάσουν εκείνοι που πιστεύουν ακόμη την προπαγάνδα που τους λέει ο σταλινισμός δεν έκανε εγκλήματα.

  3. Στάλιν και Μάο εξόντωσαν
    65.000.000
    ανθρώπινες ψυχές;
    Εσύ αριστερέ, τι λες γι' αυτό το γεγονός;

  4. «Τιμάμε – Εμπνεόμαστε – Υπερασπιζόμαστε την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση από τη διαστρέβλωση και τη συκοφαντία»

    Με αυτά τα λόγια ξεκινάει το σποτ που καλεί στη μεγάλη πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ στο ΣΕΦ στις 26 Νοέμβρη, η οποία είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση.

    Στην εκδήλωση, στις 6.30 μ.μ., θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ θα ακολουθήσει μεγάλη θεατρική παράσταση με τίτλο «Ο πάγος έσπασε, ο δρόμος χαράχτηκε».

    Η εκδήλωση, που θα αποτελέσει την κορύφωση μιας πλούσιας πολιτικής δραστηριότητας, με δεκάδες εκδηλώσεις στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα, προετοιμάζεται εδώ και πολύ καιρό. Οι εξορμήσεις με την πρόσκληση και το κάλεσμα της ΚΕ για μαζική συμμετοχή είναι καθημερινές στους τόπους δουλειάς και τις συνοικίες, ενώ διαρκείς είναι και οι πρόβες για το μεγάλο πολυθέαμα που θα απολαύσουν οι συγκεντρωμένοι. Στην αρένα του ΣΕΦ οι δεκάδες συντελεστές θα ζωντανέψουν τις συγκλονιστικές στιγμές της Επανάστασης, αλλά και πλευρές της μαχητικής προετοιμασίας των μπολσεβίκων τα χρόνια πριν το '17. Επίσης, οι δεκάδες συντελεστές θα ξεδιπλώσουν τα επιτεύγματα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης σε όλους τους τομείς, αλλά και τις ανεπάρκειες και τις αντιφάσεις που έκαναν δυνατή την επικράτηση της αντεπανάστασης.
    Οι συντελεστές της παράστασης

    Ομάδα Σκηνοθεσίας: Θαλασσιά Αντωνοπούλου, Δανάη Κατσαμένη, Διονύσης Ξενάκης, Γιώργος Πέππας

    Κινησιολογία – Χορογραφία: Δανάη Βογιατζή, Νικολέτα Γκριμέκη, Βαγγελιώ Κυριαζίδου, Αννα Λιανοπούλου, Αννα Παντελαίου

    Πρωτότυπη μουσική: Δημήτρης Ανδρονιάδης, Φίλιππος Παχνιστής

    Ενορχηστρώσεις: Δημήτρης Ανδρονιάδης

    Σκηνογραφία: Αντα Γόντικα, Αποστόλης Δημακόπουλος, Βαγγελιώ Νικολάου, Αννα Λουκίδη – Ανδρέου, Στράτος Σαραντίδης

    Φώτα: Ακης Αποστολίδης

    Ομάδα βίντεο: Παυλίνα Αγαλιανού, Σωτήρης Γκέκας, Νότης Λιτσιούλης, Γιάννης Μαρούδας, Σήφης Στάμου, Παύλος Χαρμπαλής

    Ηχοληψία και σχεδιασμός ηχητικού περιβάλλοντος: Δημήτρης Ανδρονιάδης, Γιάννης Μπαλλούς, Βασίλης Μητρόπουλος

    Ακούγονται οι ηθοποιοί: Μιχαήλ Γιαννικάκης, Ελένη Γερασιμίδου, Γιώργος Ζιώγαλας, Κώστας Καζάκος, Δανάη Κατσαμένη, Λίλα Καφαντάρη, Στέλιος Μάινας, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Διονύσης Ξενάκης, Παύλος Ορκόπουλος, Γιώργος Πέππας, Μαριάνθη Σοντάκη, Θανάσης Χουλιαράς

    Στους ρόλους:

    Των αστών: Κώστας Γαβριλάκης, Αντώνης Γουγής, Γεωργία Καούκη, Ανδριαννή Τουντοπούλου, Σπύρος Κοντορίζος και Αννα Λιανοπούλου

    Της Γυναίκας: Σοφία Μπότση

    Του Εργάτη: Ερι Ζίλφο

    Του Στρατιώτη: Νίκος Βεχλίδης

    Της νέας και του νέου: Ηρα Ρόκου και Γιάννης Γεραμαζίδης

    Της Προσωρινής Κυβέρνησης: Γρηγόρης Βακάλης, Παναγιώτης Κυριαζίδης, Αποστόλης Ελμαλόγλου

    Των Ανθρώπων στο super market: Δανάη Βογιατζή, Νικολέτα Γκριμέκη και Στάθης Ντόντος

    Της Γυναίκας με πανιά: Κατερίνα Φερεκίδη

    Με την καλλιτεχνική υποστήριξη του Σταύρου Τσακίρη.

  5. Πούλμαν για την εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ την Κυριακή 26 Νοέμβρη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) θα δρομολογηθούν από την Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ.

    Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν κανονιστεί τα εξής:

    Από Δυτική Αθήνα:

    – Μενίδι, στις 5.00 μ.μ. από πλατεία Κάραβου

    – Ανω Λιόσια, στις 5.00 μ.μ. από Τριγωνική πλατεία Ανω Λιοσίων (όπισθεν Δημαρχείου)

    – Περιστέρι, στις 5.15 μ.μ. από πλατεία Δημαρχείου, στις 5.15 μ.μ., από πλατεία Δέγλερη, στις 5.15 μ.μ., στις 5.15 μ.μ., από πλατεία Λόφου και επίσης στις 5.15 μ.μ.από ΚΕΠ Νέας Ζωής (Πελοπίδα και Βύρωνος).

    – Ίλιον, στις 5.15 μ.μ. από ΟΤΕ Ιλίου

    – Άγιοι Ανάργυροι, στις 5.15 μ.μ. από πλατεία Αγ. Αναργύρων

    – Πετρούπολη, στις 5 μ.μ., από πλατεία ΗΡΩ

    – Αιγάλεω, στις 5.15 μ.μ. από πλατεία Εσταυρωμένου (επί της Ιεράς οδού)

    – Χαϊδάρι, στις 5.15 μ.μ. από πλ. Δημαρχείου

    – Αγ. Βαρβάρα, στις 5.15 μ.μ. από Μεγ. Αλεξάνδρου & Ελ. Βελιζέλου (Ταχυδρομείο)

    Από τις Κομματικές Οργανώσεις Πειραιά θα δρομολογηθούν πούλμαν ως εξής:

    – Νίκαια, στις 5.00 μ.μ. από Περιβολάκι, στις 5.00 μ.μ. από πλατεία Κουμπάκη, στις 5.00 μ.μ. από πλατεία Χαλκηδόνας και επίσης στις 5.00 μ.μ. από Κρατικό Νοσοκομείο.

    – Κορυδαλλός, στις 5 μ.μ., από Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού (Πλειάδες), Λ. Γρ. Λαμπράκη

    – Πέραμα, στις 5 μ.μ., από τα γραφεία της οργάνωσης, Λ. Ειρήνης 73.

    – Κερατσίνι, στις 5μ.μ., από πλατεία Χαραυγής, από πλατεία Λαού και από Γρ. Λαμπράκη & Φύσσα (Τσαλδάρη)

    Από τις Κομματικές Οργανώσεις Νότιου Τομέα θα δρομολογηθούν πούλμαν ως εξής:

    – Μπραχάμι, στις 5.30 μ.μ. από Αγίου Δημητρίου 163

    – Γλυφάδα, στις 5 μ.μ. από πλατεία Αγίου Τρύφωνα

    – Ελληνικό, στις 5.15 μ.μ. από πλατεία Σουρμένων

    – Αργυρούπολη, στις 5.30 μ.μ. από Δημαρχείο Αργυρούπολης (Λεωφόρος Κύπρου)

    Από Μεσόγεια – Λαύριο:

    – Λαύριο, στις 4 μ.μ., από Αγαλμα Μεταλλωρύχων

    – Καλύβια, στις 4 μ.μ., από κεντρική πλατεία Καλυβίων

    – Κορωπί, στις 4 μ.μ., από Σκλαβενίτη

    – Παλλήνη, στις 4 μ.μ., από εκκλησία Αγ. Τρύφωνα

    – Αρτέμιδα, στις 4 μ.μ., από τη «Μέδουσα»

    – Νέα Μάκρη, στις 3.30 μ.μ., από πλατεία Ν. Μάκρης

    Από Βόρειες Περιοχές της Αθήνας:

    – Άγιος Στέφανος, στις 5 μ.μ., στα Νηπιαγωγεία.

    Από τον Κεντρικό Τομέα της Αθήνας:

    – Γαλάτσι, στις 5 μ.μ., στο Παλιό Τέρμα (Βεΐκου και Γαλατσίου).

    Από τον Ανατολικό Τομέα της Αθήνας:

    – Ζωγράφου, στις 5 μ.μ., από πλατεία Γαρδένιας

    – Καισαριανή, στις 5 μ.μ., από πλατεία Παναγιώτη Μακρή

    – Βύρωνας, στις 5 μ.μ., από πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Ταπητουργείο)

    – Υμηττός, στις 5.10 μ.μ., από Αγία Φωτεινή

    – Δάφνη, στις 5.10 μ.μ., από Γυμναστική Ακαδημία

    – Ηλιούπολη, στις 5 μ.μ., από Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

    – Νέα Σμύρνη, στις 5 μ.μ, από το Polis Park

    – Μελίσσια, 5 μ.μ. από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας 75

    – Χαλάνδρι, 5μ.μ. από 25ης Μαρτίου & Παλαιολόγου, Σίδερα Χαλανδρίου (Κατάστημα COCOMAT)

    – Αγία Παρασκευή, 5 μ.μ. από την Πλατεία Αγίας Παρασκευής

  6. Στο «Τελευταίο Σημείωμα» οι μαθητές των Λυκείων (ΦΩΤΟ)

    Την ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Το τελευταίο Σημείωμα» παρακολούθησαν την Τετάρτη 15 Νοέμβρη οι μαθητές των Λυκείων της Καισαριανής στον κινηματογράφο «ΑΘΗΝΑΙΟΝ» στους Αμπελόκηπους, σε μία ειδική προβολή που ήταν πρωτοβουλία του ίδιου του σκηνοθέτη, της σεναριογράφου Ιωάννας Καρυστιάνη και του Δήμου Καισαριανής.

    Σημειώνεται πως το «παρών» έδωσαν ο Π. Βούλγαρης, η Ι. Καρυστιάνη, οι ηθοποιοί της ταινίας Λουκάς Κυριαζής και Βασίλης Κουκαλάνι, ο Αλέξανδρος Βούλγαρης που υπογράφει τη μουσική, ο παραγωγός Γιάννης Ιακωβίδης, ο δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος και η αντιδήμαρχος Παιδείας Κανέλλα Γεωργοπούλου.

    Σκοπός της προβολής ήταν η επαφή της νεολαίας της πόλης με την ιστορία του τόπου τους, ώστε μέσα από την Έβδομη Τέχνη να μάθουν για τις εκτελέσεις στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, ένα χώρο που καθημερινά περνούν για να πάνε στο σχολείο.

    Πριν την έναρξη της ταινίας ο δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος ευχαρίστησε τον Παντελή Βούλγαρη και τη σεναριογράφο Ιωάννα Καρυστιάνη για το τολμηρό εγχείρημα να δημιουργήσουν μια ταινία που καταπιάνεται με ένα τόσο συγκλονιστικό θέμα, τονίζοντας παράλληλα πως η ιστορία του Σκοπευτηρίου για την πόλη, με την εκτέλεση πάνω από 750 αγωνιστών, με κορυφαία αυτή της εκτέλεσης των 200 κομμουνιστών την 1η Μάη του 1944, έχει σημαδέψει την ιστορία της Καισαριανής. Επίσης, είπε πως γι’ αυτόν το λόγο είναι σημαντική η συμβολή της ταινίας στην ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας στο σήμερα και κυρίως στη νεολαία, που πρέπει να γνωρίζει την ιστορία της πόλης που ζει, να την ερευνά και να διδάσκεται από αυτήν.

    Από την πλευρά του ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι αποτελεί ιδιαίτερη στιγμή η σημερινή, γιατί πλήθος νέων θα παρακολουθήσουν την ταινία, που αυτός ήταν και ένας από τους στόχους της.

    Αμέσως μετά την προβολή ακολούθησε πλούσια συζήτηση με τους συντελεστές του έργου και τους μαθητές να ρωτούν για τις πηγές της ταινίας, τη διαδικασία της κινηματογράφησης, αλλά και για τα συναισθήματα που ένιωσαν οι ηθοποιοί ερμηνεύοντας τους ρόλους τους.

  7. ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
    Με τους αγώνες τους πέτυχαν την υπογραφή ΣΣΕ για όλο τον κλάδο της Ναυπηγοεπισκευής

    Μετά από περίπου 9 μήνες πολύμορφων αγωνιστικών κινητοποιήσεων, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και οι εργαζόμενοι στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, πέτυχαν υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Ναυπηγοεπισκευαστικών Εργασιών.

    Η ΣΣΕ υπογράφτηκε την Τετάρτη 8 Νοέμβρη από το κλαδικό συνδικάτο και την ένωση των εργοδοτών ΣΕΝΑΒΙ (Σύλλογος Εργοδοτών Ναυπηγικής Βιομηχανίας). Αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της αναπλήρωσης των μεγάλων απωλειών των εργαζομένων, της πάλης ενάντια στα σχέδια των εργοδοτών για διατήρηση και επέκταση των συνθηκών «γαλέρας».

    Προβλέπει σημαντικές αυξήσεις στα μεροκάματα για τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, κατοχυρώνει το 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Κατοχυρώνει, επίσης, τα δύο διαλείμματα μέσα στο 7ωρο. Ως προς τις υπερωρίες, προβλέπει 100% προσαύξηση από την πρώτη ώρα, ενώ θέτει ανώτερο όριο τις τρεις ώρες υπερωρία. Προβλέψεις υπάρχουν στη Σύμβαση και για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Επίσης, ορίζει πως ένας εργαζόμενος δικαιούται αποζημίωση σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος από το πρώτο μεροκάματο. Θεσμοθετούνται επίσης τα δώρα, δηλαδή ο 13ος και ο 14ος μισθός των εργαζομένων. Η Σύμβαση προβλέπεται να έχει πανελλαδική ισχύ, διάρκεια μέχρι το τέλος του 2018 και μετενέργεια για τρία χρόνια μετά τη λήξη της.

    Το κλαδικό Συνδικάτο στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

    «Από την αρχή του χρόνου, χιλιάδες συνάδελφοι, με αποφασιστικότητα και πίστη στο δίκιο του αγώνα μας, δώσαμε τη μάχη για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης. Ένας αγώνας που χρειάστηκε να πάρει πολλές μορφές όλο αυτό το διάστημα, ένας αγώνας που έφερε πολύ σημαντικά αποτελέσματα.

    Μετά από δεκάδες κινητοποιήσεις γενικές και ανά επιχείρηση, με το σύνολο του κλάδου να στέκεται παλικαρίσια απέναντι στις προκλήσεις και τις απειλές των εργοδοτών, μετά την ομόφωνη απάντηση στα μαντρόσκυλα της Χρυσής Αυγής που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να φρενάρουν τον αγώνα μας προς όφελος των εργοδοτών, μετά τις απειλές από την πλευρά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ ότι όποιος διεκδικεί και διαταράσσει την συμφωνία με την COSCO θα αντιμετωπίζεται αμείλικτα, φτάσαμε στο σημείο σήμερα μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια να υπογράψουμε, μετά από πανηγυρική έγκριση της Γενικής μας Συνέλευσης, ικανοποιητική ΣΣΕ, για όλο τον Κλάδο της Ναυπηγοεπισκευής».

  8. Ποια είναι η διαστρέβλωση;
    Εσένα σου μίλησαν ποτέ για το Σύμφωνο Μολότωφ-Ρίμπεντροπ;;
    Σου είπαν δηλαδή ότι οι σταλινιστές υπήρξαν φίλοι και σύμμαχοι των ναζί;;
    enet.gr/?i=news.el.article&id=233988

    Σου είπαν ότι το 1939 ναζί και σταλινιστές μοίρασαν μεταξύ τους την Πολωνία;
    http://clubs.pathfinder.gr/ilovepoland/344002

  9. ΚΑΙ ΚΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΜΑ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ.

  10. τι εγινε η διωκτης της χρυσης αυγης ελενη μανεση γκομενα του μορφεα και αρχιρουφιανα του ψωρρα και του καραγκι0τζαφερη δεν γραφει πια στο ξυπνηστε ρε; η γραφει σαν πατερακης !!!!

  11. Ενισχυμένο σε ψήφους και ποσοστά βγήκε το ψηφοδέλτιο της ΕΣΑΚ (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) στις εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η ενίσχυση αυτή συνοδεύθηκε από αύξηση των ψηφισάντων, ο απόλυτος αριθμός των οποίων ήταν μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά.

    Συγκεκριμένα, στις εκλογές που έγιναν στις 8 και 9 Νοέμβρη ψήφισαν 965 εργαζόμενοι (από 884 την προηγούμενη φορά) και τα έγκυρα ήταν 929 (από 857).

    Η ΕΣΑΚ πήρε 352 ψήφους, ποσοστό 38% και ανέδειξε 7 αντιπροσώπους (από 281 ψήφους, 33% και 6 αντιπροσώπους στο προηγούμενο).

    Η ΔΑΚΕ πήρε 261 ψήφους, 28% και ανέδειξε 6 αντιπροσώπους (από 288 ψήφους, 33,6% και 6 αντιπροσώπους).

    Η «Αγωνιστική Ενότητα» (ΠΑΣΚΕ – ΔΗΣΥ) πήρε 46 ψήφους, 4,95% και κανέναν αντιπρόσωπο (από 68 ψήφους, 7,93% κι έναν αντιπρόσωπο).

    Η «Κίνηση Συνεργασία» (δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ) πήρε 175 ψήφους, 18,83% και 4 αντιπροσώπους.

    Η «Ενωτική Πρωτοβουλία» (δυνάμεις ΛΑΕ) πήρε 95 ψήφους, 10,22% και 2 αντιπροσώπους. Οι δύο τελευταίες παρατάξεις την προηγούμενη φορά είχαν κατεβάσει κοινό ψηφοδέλτιο και είχαν πάρει συνολικά 220 ψήφους, 25,67% και είχαν εκλέξει 5 αντιπροσώπους.

  12. Τα παρακάτω σου τα είπαν ποτέ;;

    1) Για τη Μακεδονία και τη Θράκη.
    http://hercolano8.blogspot.gr/2012/03/blog-post_6835.html

    2) Περί πατρίδος
    http://knossopolis.com/images/21.Apriliou.1967/14.11.1935.jpg

    3) Για τον πόλεμο του 1941 της Ελλάδος εναντίον των ναζί
    http://www.greekalert.com/2015/10/40_27.html

    4) Για την μικρασιατική καταστροφή
    http://knossopolis.com/images/21.Apriliou.1967/rizospastis12.07.1935.jpg

    5) Για την φιλία Στάλιν και Χίτλερ
    https://kokkonis.wordpress.com/πηγες-της-ιστορίας/σύμφωνο-ρίμπεντροπ-μολότοφ-1939/

  13. Καθημερινές εκδηλώσεις, αφιερωμένες στα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση πραγματοποιούν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα:
    Σάββατο 18 Νοέμβρη

    – Στις 7 μ.μ., μεγάλη πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ στην αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Επίσης, θα παρουσιαστεί το θεατρικό έργο «Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο».

    – Στις 7.30 μ.μ., εκδήλωση – συζήτηση της ΚΟΒ Δάφνης Ικαρίας του ΚΚΕ με θέμα, η Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση. Η παρουσίαση θα γίνει στο Πετροπούλι (αίθουσα Συλλόγου) και περιλαμβάνει επίσης έκθεση αρχειακού υλικού και προβολή ντοκιμαντέρ.
    Κυριακή 19 Νοέμβρη

    – Στις 11 π.μ., η Κομματική Οργάνωση Σαντορίνης του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση- αφιέρωμα στην Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση στον Κινηματογράφο Villagio στο Καμάρι. Η εκδήλωση περιλαμβάνει προβολή ντοκιμαντέρ για τον Οκτώβρη 1917, ομιλία από τον Παναγιώτη Μεντρέκα, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση. Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφικού υλικού από την οικοδόμηση του σοσιαλισμού στη Σοβιετική Ένωση και έκθεση βιβλίου με επίκαιρες εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής».

  14. Μήπως ξέρεις σε ποια θέση εξελέγη στο ελληνικό κοινοβούλιο το ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογές;

  15. – Στις 11 π.μ. η ΤΕ Φλώρινας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση στην αίθουσα συνελεύσεων του Εμπορικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕ) Φλώρινας. Θα μιλήσει ο Θανάσης Χαστάς, – γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει προβολή ντοκυμαντέρ για την Οκτωβριανή Επανάσταση.
    Δευτέρα 20 Νοέμβρη

    – Στις 7 μ.μ. η ΚΟΒ Άργους διοργανώνει εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Αργολίδας (Άργος) με θέμα: «Οκτωβριανή Επανάσταση και Παιδεία. Οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Σπύρος Μαρίνης, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ του ΚΚΕ.
    Τετάρτη 22 Νοέμβρη

    – Στην 1 μ.μ., εκδήλωση της ΚΟΒ ΥΠΠΟΑ με θέμα, «Οι κόκκινοι καρποί του Οκτώβρη στην τέχνη και τον πολιτισμό». Η εκδήλωση θα γίνει στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟΑ (Μπουμπουλίνας 20 – 22), με ομιλήτρια την Ελένη Μηλιαρονικολάκη, Υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ.

    – Στις 8 μ.μ. η ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση στην Εύξεινο Λέσχη Κοζάνης, με θέμα: «Ο κόκκινος Οκτώβρης φωτίζει τον αγώνα μας σήμερα». Θα μιλήσει ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει ακόμα μουσικο-αφηγηματικό αφιέρωμα στα 100χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση του 1917 στη Ρωσία.

    – Στις 6.30 μ.μ. η Τομεακή Οργάνωση Σερρών του ΚΚΕ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Σερρών, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης. Ομιλητής θα είναι ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.
    Παρασκευή 24 Νοέμβρη

    – Στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λαμίας (Πλ. Διάκου) η ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ παρουσιάζει την έκδοση της Σύγχρονης Εποχής «Επιτεύγματα και κατακτήσεις της εργατικής τάξης στο Σοσιαλισμό». Ομιλητές: Χρονάς Αναστάσιος, μέλος της Ε.Π. Αν. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ Ψωρογιάννης Λουκάς, Γραμματέας της Τ.Ε. Φθιώτιδας του ΚΚΕ και Μπαφούτσου Ανδριάνα, μέλος της Ε.Π. Αν. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ. Στο χώρο θα λειτουργήσει Έκθεση Φωτογραφίας και Βιβλίου για την Οκτωβριανή Επανάσταση.
    Σάββατο 25 Νοέμβρη

    – Στις 6.30 μ.μ., εκδήλωση της ΚΟ Ορεστιάδας του ΚΚΕ, στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα» με ομιλητή τον Δημήτρη Παπατολίδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της ΕΠ Ανατολικής – Μακεδονίας Θράκης του Κόμματος. Στην εκδήλωση θα προβληθεί video – αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, ενώ στο χώρο θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

    – Στις 7 μ.μ., η Κομματική Οργάνωση Καρύστου του ΚΚΕ, διοργανώνει εκδήλωση στο «Γιοκάλειο Ίδρυμα», με ομιλητή τον Μάκη Μακρή, Γραμματέα της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα από συγκρότημα της ΚΝΕ.
    Κυριακή 26 Νοέμβρη

    – Στις 6.30 μ.μ. η Κομματική Οργάνωση Ξάνθης του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Οι Έλληνες στη διαδικασία οικοδόμησης του σοσιαλισμού στη Σοβιετική Ένωση» στο Πνευματικό Κέντρο Γενισέας με ομιλητή τον Δημήτρη Παπατολίδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της ΕΠ Ανατολικής – Μακεδονίας Θράκης του Κόμματος.

  16. Εσύ τι κατάλαβες;

    Υπερασπίζεται τους εργαζόμενους;
    Βλέπε εδώ;
    zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=449774&cid=122

    Είναι ενάντια του κεφαλαίου και της πλουτοκρατίας;
    Βλέπε εδώ;
    freedomvoicegr.blogspot.gr/2015/02/coca-cola.html

    https://www.youtube.com/watch?v=TZi18QZxQwc

  17. Τα παρακάτω σου τα είπαν ποτέ;;

    1) Για τη Μακεδονία και τη Θράκη.
    http://hercolano8.blogspot.gr/2012/03/blog-post_6835.html

    2) Περί πατρίδος
    http://knossopolis.com/images/21.Apriliou.1967/14.11.1935.jpg

    3) Για τον πόλεμο του 1941 της Ελλάδος εναντίον των ναζί
    http://www.greekalert.com/2015/10/40_27.html

    4) Για την μικρασιατική καταστροφή
    http://knossopolis.com/images/21.Apriliou.1967/rizospastis12.07.1935.jpg

    5) Για την φιλία Στάλιν και Χίτλερ
    https://kokkonis.wordpress.com/πηγες-της-ιστορίας/σύμφωνο-ρίμπεντροπ-μολότοφ-1939/

  18. Άνοδος για τις συνεπείς αγωνιστικές δυνάμεις του κλάδου

    Με διακριτή άνοδο σε έδρες και ψήφους για την «Ενωτική Προοδευτική Συνεργασία» (ΕΠΣ) που συσπειρώνει τις συνεπείς δυνάμεις των αυτοαπασχολούμενων ταξιτζήδων, ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί.

    Συγκεκριμένα, η ΕΠΣ συγκέντρωσε 79 ψήφους και 4 έδρες από 59 ψήφους και 3 έδρες που είχε στις προηγούμενες αρχαιρεσίες του 2014.

    Οι υπόλοιπες παρατάξεις έλαβαν: ΔΑΚ-ΜΜΕ 222 ψήφους (220) και 10 έδρες (9), «ΝΕΑ ΠΝΟΗ» 81 ψήφους (46) και 4 έδρες (2) «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ» 49 ψήφους (35) και 2 έδρες (2) «ΕΝΙΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΤΑΞΙ» 29 ψήφους (34) και 1 έδρα (1), «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ» (δεν είχε κατέλθει στις προηγούμενες εκλογές) 16 ψήφους και καμία έδρα. Η παράταξη ΛΑΣΙΤΑ, που υποστηριζόταν από τη Χρυσή Αυγή, δεν συμμετείχε στις αρχαιρεσίες.

    Η συνδικαλιστική πλειοψηφία επιχείρησε να δημιουργήσει πανηγυρικό κλίμα κατά τη διάρκεια των αρχαιρεσιών, έχοντας στο πλευρό της τον υφυπουργό Μεταφορών Ν. Μαυραγάνη, ο οποίος παρευρέθηκε στη διαδικασία με προφανή σκοπό να πλασάρει το πρόσφατο νομοσχέδιο για τα ταξί ως «επίτευγμα» της κυβέρνησης και «προσφορά» προς τους αυτοκινητιστές.

    Οι δυνάμεις της ΕΠΣ με τις παρεμβάσεις τους δεν επέτρεψαν τη δημιουργία αποπροσανατολιστικού κλίματος και ξεκαθάρισε ότι το επόμενο διάστημα θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις της για την ενημέρωση του κλάδου και την αγωνιστική απάντηση στους σχεδιασμούς κυβέρνησης και συνδικαλιστικής πλειοψηφίας.

  19. Αμάν αρχηγούλη. Πού είναι η ΛΑΣΙΤΑ; Εμείς λέγαμε ότι θα διπλασιάσουμε τους ψηφους μας και τώρα δεν τολμήσαμε ούτε να κατέβουμε στις εκλογές; Πάνε κι οι ταξιτζήδες αρχηγούλη; Μας γύρισαν την πλάτη και αυτοί;

  20. Εσύ τι κατάλαβες;

    Υπερασπίζεται τους εργαζόμενους;
    Βλέπε εδώ;
    zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=449774&cid=122

    Είναι ενάντια του κεφαλαίου και της πλουτοκρατίας;
    Βλέπε εδώ;
    freedomvoicegr.blogspot.gr/2015/02/coca-cola.html

    https://www.youtube.com/watch?v=TZi18QZxQwc

  21. Ο Μίχος αντεπιτίθεται: “Σκουπίδια, σκουλήκια και ρουφιάνοι μπήκαν στη Χρυσή Αυγή” (συνέντευξη στην Ελεύθερη Ώρα)

    Η ανεξαρτητοποίηση ενός ακόμη βουλευτή της Χρυσής Αυγής, του Νίκου Μίχου, βουλευτή Εύβοιας και παλιό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, πολύ πριν αυτή γίνει γνωστή, την εβδομάδα που πέρασε δεν έπεσε σαν… βόμβα! Για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ του πατριωτικού χώρου, είναι γνωστό ότι στο κόμμα της οδού Μεσογείων υπάρχει μία ένταση που σιγοβράζει, παρόλο που αυτή δεν εξωτερικεύεται με «δηλώσεις» και «δημόσιες αντιπαραθέσεις». Κάτι, το οποίο για άλλους οφείλεται στην κοινή δικαστική περιπέτεια των περισσότερων στελεχών της Χρυσής Αυγής και για άλλους στο γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν μια πολύ μακρά πορεία στο χρόνο οπου δεν λειτουργούσαν ως κόμμα, αλλά ως κάτι πολύ πιο «δεμένο». Πρόκειται για τη δεύτερη ανεξαρτοποίηση βουλευτή, μετά από αυτήν του βουλευτή Μεσσηνίας Κουκούτση, πριν από κάποιους μήνες. Με πάνω κάτω τις ιδίες αιτιάσεις, στις επιστολές ανεξαρτητοποίησης. Κάτι το οποίο υποδεικνύει ότι όντως υπάρχει μια «εσωτερική σύγκρουση». Εμείς μιλήσαμε με το Νίκο Μίχο για να του θέσουμε ερωτήσεις που νομίζουμε ότι πολλοί από τους αναγνώστες μας έχουν :

  22. Αμάν αρχηγούλη; Πάει κι ο Μίχος; Ρε αρχηγούλη μήπως την κάνετε όλοι σας με ελαφρά πηδηματάκια για άλλα κόμματα; Και μείνω μοναχούλης; Κάτι σαν τους λεπρούς ένα πράγμα. Αποσυντίθεται η χρυσή αυγή λίγο λίγο;

  23. ΑΠΛΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ, ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ "ΛΑΟΥ" 60% ?
    ΠΑΡΑΔΩΣΑΝΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ" ΑΡΧΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.
    ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΨΑΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟ-ΓΡΑΦΟΣ, ΚΑΝΕΙΣ "ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ" ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ.
    ΕΒΑΛΑΝ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ, ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΤΑ ΜΙΚΡΟΜΑΓΑΖΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΥΒΑΛΗΣΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ "ΑΞΙΟΙ" ΝΑ …ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ.
    ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ, ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΣ "ΧΑΡΙΝ" ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ…"ΘΕΣΜΩΝ".
    ΚΟΥΒΑΛΗΣΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΑΘΡΟΠΙΘΗΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ, ΔΙΩΧΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΞΕΝΙΤΙΑ ΟΤΙ ΠΙΟ ΑΞΙΟ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑ …ΡΟΠΑΛΟΥ.
    ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ "ΤΕΡΤΙΠΙΑ" ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ¨ΚΕΡΑΜΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ.
    ΑΛΛΑ Ο ΓΑΡΔΟΥΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΤΟΥ, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ. ….5%.
    ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ? Η' ΜΗΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ Ο ΑΛΛΟΣ Ο "ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΗΣ" Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ?
    ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ "ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ" ΑΥΤΑ ΤΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΑ" ΣΚΥΒΑΛΑ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ "ΑΛΛΑΞΟΥΝ" ΠΟΡΕΙΑ? ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΝΟ-ΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΙΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ Γ Ε Ν Ο Κ Τ Ο Ν Ι Α.
    ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΕΙΤΕ ΕΝΤΟΣ, ΕΙΤΕ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ,ΕΙΝΑΙ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ "ΜΑΜΑΣ" ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ?
    ΕΧΕΙ ΜΙΛΗΣΕΙ ΠΟΤΕ Ο ΓΑΡΔΟΥΜΠΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ? ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΕΣΤΕ ΑΔΙΚΑ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.
    ΑΡΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΦΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΝ "ΦΡΑΠΕΔΙΑ" ΣΑΣ, ΑΦΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΝ "ΑΠΟΨΗ" ΣΑΣ, ΑΦΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟ "ΕΓΩ" ΣΑΣ ΚΙ' ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ Ε Μ Ε Ι Σ.
    ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΔΟΓΜΑΤΑ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ Ο Δ Ι Α Ο Λ Ο Σ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ.
    ΕΥΤΑΞΙΑΣ

  24. Όταν λες ναζί ποιους εννοείς;
    Σύμφωνα με αυτά που καταγράφηκαν στην ιστορία,
    φίλοι και σύμμαχοι των ναζί ήταν οι σταλινιστές.
    Δεν το λέω εγώ, η ιστορία το λέει:
    enet.gr/?i=news.el.article&id=233988

  25. Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ, αναδείχτηκε πρώτη δύναμη στις εκλογές του σωματείου μας, για πρώτη φορά από την ίδρυση του Συλλόγου, με μεγάλη αύξηση σε ψήφους.

    Κατέλαβε συγκεκριμένα 4 έδρες στο Δ.Σ. με αύξηση 77 ψήφων σε σχέση με τις 3 έδρες το 2015.

    Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους, τους φίλους και τους υποψήφιους της Αγωνιστικής Συσπείρωσης, που συνέβαλλαν σε αυτό το πολύ θετικό, για τον κλάδο και τους αγώνες του, αποτέλεσμα.

    Όπως τόσα χρόνια, από θέση μειοψηφίας στο Δ.Σ., κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία της δράσης του Συλλόγου, έτσι και τώρα, από θέση πλειοψηφίας με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, θα κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε, τιμώντας και την εμπιστοσύνη των συναδέλφων, για τη μαζικοποίηση και αποτελεσματικότητά του , αλλά και την ενίσχυση της συμμαχίας με τους γονείς και τους εργαζόμενους.

    Η μαζική συμμετοχή τόσο στη Γενική Συνέλευση, όσο και στις αρχαιρεσίες αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη.

    Έχουμε ανάγκη από σωματεία που θα είναι αποκούμπι για τον κάθε συνάδελφο και όχι σωματεία- χειροκροτητές της εκάστοτε Κυβέρνησης-Διοίκησης-Δημοτικής Αρχής. Συνεχίζουμε πιο δυνατά για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής, την αναπλήρωση των απωλειών.

    Τέλος, η καρδιά μας και η σκέψη μας είναι στις οικογένειες των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας στη Μάνδρα – Ν. Πέραμο Αττικής στις οποίες εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια. Με μία ώρα μπόρας χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, φτωχοί άνθρωποι, καταστράφηκαν οικογένειες.

    Το αμέσως επόμενο διάστημα το σωματείο, ανάμεσα στις άλλες δράσεις που θα αναπτύσσει, θα πάρει πρωτοβουλία μαζί με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, για τη λήψη μέτρων από πλευράς της κυβέρνησης αντιπλημμυρικής προστασίας, ιδιαίτερα σε περιοχές με οξυμένα και εμφανή προβλήματα, ώστε να μη μετρήσουμε άλλους νεκρούς από καιρικά φαινόμενα.

    16/11/201

  26. Επιτέλους μας δίνεις χαρά, κύριε Μίχο. Σε χιλιοευχαριστούμε. Την είχαμε μεγάλη ανάγκη αυτή τη χαρά.

  27. Αρχηγούλη εμείς στους εκπαιδευτικούς δεν βάζουμε υποψηφιότητα; Πού να τολμήσουμε πες. Εδώ δεν τολμήσαμε στους ταξιτζήδες που έχουμε και μια προϊστορία. Σκούρα τα πράγματααααα!!!Λέω να την κάνω κι εγώ με ελαφρά πηδηματάκια για κανένα άλλο κόμμα αρχηγούλη. Για καμιά νδ λέω. Για το κοκαλάκι μου ρε γαμότο.

  28. Το είδαμε εδώ:
    zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=449774&cid=122

  29. "ΧΑΙΡΟΜΑΙ" ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΔΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΟΥΣ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΟΥΣ"…..ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ.. ΠΟΥ ΗΔΗ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΟΥΝ ΤΗΝ …"ΜΕΓΑΛΗ ΝΟΕΜΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 2017". ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΚΙΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΣΟΝ ΠΑΙΔΙΑ, ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ.
    ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΒΡΕ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ, ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΞΟΔΕΨΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ? ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΟΜΩΣ ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ "ΝΤΟΚΤΟΡΑ" ΤΟΥΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΟΥΤΕ ΠΙΤΣΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ?
    ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΣΤΥΛΙΑΡΙ ΚΑΙ ΦΤΥΣΙΜΟ ΘΑ ΣΑΣ ΡΙΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ "ΕΠΙΛΟΓΕΣ" ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ "ΓΑΡΔΟΥΜΠΕΣ"?
    Θ Λ Ι Ψ Η
    ΕΥΤΑΞΙΑΣ

  30. Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη
    γι' αυτο κι ο Αλη πασάς έπνιξε τη Φροσυνη.

  31. Μην ανησυχείς, όπως αντιλαμβάνομαι από κάποια σχόλια που γράφηκαν παραπάνω, όλα τα προβλήματα των εργαζομένων τα έχει λύσει κάποιο ΠΑΜΕ. Τι ακριβώς είναι αυτό δεν γνωρίζω, αλλά συμμερίζομαι τις θριαμβολογίες του, διότι έλυσε τα προβλήματα των πολιτών. Είμαστε πλέον πανευτυχείς.

  32. Ο εγκληματίας Αλή πασάς έπνιξε την Φροσύνη, ο Στάλιν όμως εξόντωσε 20.000.000 ανθρώπινες ψυχές, όμοιες με την ψυχή της Φροσύνης.

    topontiki.gr/article/138083/i-staliniki-periodos-apo-tis-metarrythmiseis-stis-ekkathariseis-kai-tis-dikes

  33. @6.07
    Δεν ανησυχώ γιατί τα δικά σου προβλήματα τα λύνει ο καπιταλισμός που δεν έχεις τίποτα να του προσάψεις. Κι απλώς ψάχνεις δικαιολογίες για το ότι όλα αυτά τα χρόνια εσύ δεν έκανες τίποτα για να τα αλλάξεις. Κοίτα λοιπόν τι θα σου πουν τα δικά σου παιδιά και άσε τους άλλους. Ν' ανησυχείς για το στυλιάρι και το φτύσιμο που θα φας εσύ απ' τα δικά σου παιδιά. Αν δεν το εχεις φάει ήδη για αυτό και η θλίψη σου.

  34. Η αλήθεια δεν είναι με το μέρος των σταλινιστών. Αυτό δείχνουν τα ντοκουμέντα που παραθέτουν ανωτέρω οι σχολιαστές.
    Κανείς δεν τόλμησε να καταρρίψει τα ανωτέρω ντοκουμέντα, γιατί απλούστατα τα ντοκουμέντα δεν καταρρίπτονται.

  35. Την απρόκλητη επίθεση ΝΑΤΟϊκών στρατιωτών, που συμμετέχουν σε πολυεθνική άσκηση που διεξάγεται στα Χανιά, σε βάρος πολιτών, στέλνοντας μάλιστα τον έναν στο Νοσοκομείο, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων. Το συγκεκριμένο περιστατικό, συνέβη λίγες ώρες μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο και η Επιτροπή καταδικάζει αυτή την συμπεριφορά των ΝΑΤΟϊκών στρατιωτών απέναντι στους κατοίκους των Χανίων, που συμπεριφέρονται σαν σε κατακτημένη πόλη.

    Σημειώνει παράλληλα τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, «που με την πολιτική στήριξης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών εκθέτει ακόμα περισσότερο τον λαό μας στους τυχοδιωκτισμούς του, που με την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και την συμφωνία επέκτασης της βάσης της Σούδας καθιστά τον τόπο μας ορμητήριο των ΝΑΤΟϊκών δολοφόνων».

    Υπογραμμίζει επίσης πως είχε ενημερώσει έγκαιρα το λαό των Χανίων ότι τίποτα καλό δεν μπορεί να περιμένει από το όλο και πιο βαθύ δέσιμο του με τους ιμπεριαλιστές και καλεί τους κατοίκους της πόλης «να αποκρούσουν αυτές τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, να πυκνώσουν τις γραμμές του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, με πρώτη ευκαιρία την συμμετοχή τους στην συνέλευση της Επιτροπή Ειρήνης Χανίων που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Νοέμβρη ημέρα Τετάρτη και ώρα 7.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Χανίων».

    Τέλος ζητά:

    Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους – Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν

    Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι Ευρωατλαντικές Βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα

    Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό

    Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα – Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές

    Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του

    Εμπρός για ισχυρό αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.

  36. Aποριεs για το πωπουδακι του πτηνου στο Βοσπορο!
    α)τον εκλασε;
    β)τον εχεσε;
    γ)τον καταεχεσε;
    Μasrer Quiz:ψευτομποντυμπιλντερ καταδικασμενοs σε ενα χρονο φυλακη με τριετη αναστολη 10.000 χιλ ευρω προστιμο και στερηση των πολιτικων δικαιωματων του για 18 μηνεs!
    α)ερωτυλοs βαψωμαλλιαs το χαζοχαρουμενο γεροντακι τηs κατεριναs;
    β)καταδικασμενη οφσοροδοξη τρυπια κυλοτα υπερμεγεθη τρωκτικο ΜΙΖΑΣ-ΝΟΝΟΣ;
    γ)παρ΄ολιγο διγαμοs αλαλλαζων κυμβαλο ο ντενεκεδοκρουστηs τηs κουραδοποταμιαs;
    δ)πρωην πλανωδιοs γαλαταs-σανοπωληs που το πατησε μικρο με το καρο στο κεφαλι ο αγωγιατηs στην υποβαθμισμενη περιοχη του φουρλοποταμου-ξηροταγαρου;

  37. 6:18 μ.μ.
    Κάνεις ένα μεγάλο λάθος. Είδες πουθενά να μιλάω υπέρ του καπιταλισμού; Γιατί βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα;
    Αντιστρατεύομαι την παγκοσμιοποίηση (καπιταλισμό), τον οποίο υπηρετούν κόμματα της αριστεράς και της δεξιάς.
    Ιδού:
    Στα χρόνια της μεταπολίτευσης κυβέρνησαν τα εξής κόμματα:
    1) Ν.Δ.
    2) ΠΑΣΟΚ
    3) ΚΚΕ (Συγκυβέρνησε με Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ)
    4) ΛΑ.Ο.Σ (Συγκυβέρνησε με Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ)
    5) ΔΗΜΑΡ (Συγκυβέρνησε με Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ)
    6) ΣΥΡΙΖΑ (Συγκυβερνάει με ΑΝ.ΕΛ.)
    7) ΑΝ.ΕΛ.(Συγκυβερνάει με ΣΥΡΙΖΑ)

    Κάνω λάθος;;;;;;;;

  38. Το διεθνές οικονομικό κατεστημένο (=Παγκοσμιοποίηση) θέλει
    ανοιχτά σύνορα,
    πολυπολιτισμικές κοινωνίες,
    μοντέρνες οικογένειες (π.χ. άνδρας+άνδρας).

    Τα αριστερά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ) και το δεξιό κόμμα (ΝΔ)
    θέλουν κάτι διαφορετικό ; ; ;
    Ο δισεκατομμυριούχος Σόρος θέλει κάτι διαφορετικό ; ; ;

  39. ελεν μανεση ή ταραρομ ή πατεράκης ή αιγοκερως η αρχιρουφιανα του ψωρρα και του καραγκιοζοφερη η διωκτης της χρυσης αυγης γραφει ακομα στο ξυπνηστε ρε η γκομενα του μορφεα;

  40. Αντε πηδησου ρε μογγολογυφτα!Εσυ τινος εντολες εκτελεις?Εβραιοι δεν σου εδωσαν το πληρεξουσιο οτι εισαι διαχειριστης?Α στο διαολο γιδι!κ ποιος σου ειπε εσενα οτι θελω εγω χριστιανος ορθοδοξος να ενωθω με νεοπαγανιστες?

  41. ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ "ΑΝΩΝΥΜΟΣ" ΚΑΙ ΜΗ ΕΞΑΙΡΕΤΕΩΣ 6.37-6.56, Ο ΚΑΤΑ ΚΟΣΜΟΝ ΤΣΑΠΕΛΑΣ "ΞΑΝΑΚΤΥΠΑ".
    ΟΛΑ ΤΑ ΣΦΑΖΕΙ, ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΝΕΙ, ΕΧΕΙ "ΑΠΟΨΗ" ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ,ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ, ΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ, ΠΟΙΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΜΟΥΓΚΑ. ΑΠΛΑ ΤΟΝΟΥΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ, ΤΟΝΟΥΣ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΟΙΔΩΡΙΑ.
    ΤΗΝ ΜΙΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ "ΠΑΤΡΙΩΤΑΡΟΣ" ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ, ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΟΥ ΦΟΝ ΚΑΖΑΚΗ ΚΑΙ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΟΥ ΦΟΝ ΛΙΓΟΥΡΑ ΛΕΧΡΙΔΑ ΑΠ' ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ…ΚΑΡΑΘΡΗΣΚΟΣ ΣΕ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΕΚΚΛΗΣΙΑ" Α.Ε.
    ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΧΕΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ. ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΡΑΒΙΝΕ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΑΖΙ, ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ.
    ΕΥΤΑΞΙΑΣ

  42. @7.03
    Μιλάς για τους λίγους μήνες που συγκυβέρνησε συγκυριακά μέχρι να ξαναγίνουν εκλογές;(Πολύ κακώς και έχει κάνει την αυτοκριτική του). Και δεν ήταν το ΚΚΕ αλλά ο συνασπισμός. Γιατί; Θέλαν η Νδ και το ΠΑΣΟΚ που είχαν και περισσότερο ποσοστό και περισσότερους βουλευτές να αποδεσμευτούν απ' το ΝΑΤΟ και τους εμπόδισε το ΚΚΕ; ΄Αλλωστε αυτή η εμπειρία υπήρχε και βγήκε πολύ σωστά το ΚΚΕ το 2015 και είπε ότι δεν θα φέρει την αλλαγή αν συνεργαστεί με ένα αστικό κόμμα όπως ο Σύριζα μέσα στον καπιταλισμό. Και είχε δίκιο. ΄Οντως ο σύριζα συνέχισε το δρόμο της ΝΔ. Γι' αυτό σήμερα λέει ότι μόνο η πάλη του λαού θα φέρει την ανατροπή του συστήματος και μια καλύτερη ζωή. ΄

  43. Από την μια μεριά λες ότι δεν ήταν το ΚΚΕ κι από την άλλη μεριά λες έκανε την αυτοκριτική γι' αυτό το γεγονός κι ότι κυβέρνησε για λίγους μήνες. Καταλαβαίνεις σε τι αντίφαση πέφτεις;
    Γιατί συγκυβέρνησε; Μήπως για να στηρίξει το καπιταλιστικό σύστημα;

  44. Εδω εχεις εσυ ρε γυφτοευταξια γνωση αρχαιων ελληνικων ενω εχεις καταδικαστει για αρχαιοκαπηλια,γνωσεις οικονομικων απο τοποθετησεις πλακιδιων εγινες οικονομολογοσ με αμερικανικα ομολογα,ενω εχεις καταδικαστει για εκβιασμο,υπεξαιρεση,πλαστογραφια,απατη κλπ! κ μας πουλας κ 12θεο νεοπαγανισμο!που τον εμαθες?εκει που πουλαγες τα αρχαια???Αι στο διαολο ζωο που τολμας να μιλας για τους αλλους ποντικοκουραδο!!!

  45. @8.44
    Βλέπεις λοιπόν ότι δεν τα ξέρεις καλά τα πράγματα; Τότε το ΚΚΕ ήταν μαζί με άλλα κόμματα κι είχαν φτιάξει το Συνασπισμό. Ως Συνασπισμός συμμετείχε στην κυβέρνηση. ΄Ηταν βέβαια μέσα και το ΚΚΕ όχι όμως μόνο το ΚΚΕ. Γι' αυτό σου έγραψα ότι έκανε την αυτοκριτική του. Γιατί έπρεπε να φύγει απ' το συνασπισμό εκείνη τη στιγμή και να μην συμμετέχει. Και μάλιστα με πρόεδρο του συνασπισμού τον Φλωράκη. Δεν το έκανε όμως γιατί τότε υπήρχαν στο ΚΚΕ οι αυταπάτες για τα στάδια προς το σοσιαλισμό. Γι΄αυτό κι η φωτογραφία που βάζεις έχει και το Φλωράκη.

  46. Να οι φίλοι των ναζί.
    http://jungle-report.blogspot.gr/2012/03/blog-post.html

    δεν το λέω εγώ το περιοδικό σας το λέει. Η "χρυσή αυγή". Κι οι λόγοι των στελεχών σας. Κι οι φωτογραφίες τους.Εκτός αν παραδεχτείς ότι το περιοδικό σας δεν ξέρει τι λέει. Και ότι τα στελέχη σας είναι φαύλοι και ηλίθιοι. Δικο σου το πρόβλημα ναζί

  47. 1.58
    Σήμερα μου έδωσες πολύ σημαντικές πληροφορίες.
    Έμαθα δηλαδή ότι ο συνασπισμός δεν αποτελούνταν από κομμουνιστές και ότι ο αρχηγός του συνασπισμού δεν ήταν κομμουνιστής. Ζητώ συγγνώμην, για την άγνοιά μου.

Comments are closed.