Απίστευτη προκήρυξη στη Διαύγεια – «Ο Κώστας και οι αγαπημένοι προμηθευτές»

Μία προκήρυξη όχι απλά φωτογραφική… αλλά που βγάζει μάτι!

Το αθάνατο ελληνικό δημόσιο δεν σταματά στιγμή να μας εκπλήσσει και φαίνεται ξεκάθαρα πως παρά τα μεγάλα λόγια, η διαφθορά ζει και βασιλεύει, ενώ η διαφάνεια παραμένει άγνωστη λέξη.

Πιο τρανό παράδειγμα αυτής της νοσηρής κατάστασης είναι μία προκήρυξη που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια. Η συγκεκριμένη προκήρυξη αφορά τον δήμο Περιστερίου και τον διαγωνισμό για την προμήθεια αδρανών υλικών.

Μέχρι εδώ όλα καλά!

Έως ότου κάποιος αρχίζει και διαβάζει την προκήρυξη του δήμου Περιστερίου και φτάνει στα κριτήρια επιλογής των ενδιαφερόμενων.

Σε αυτά τα κριτήρια υπάρχει και η υποκατηγορία Τεχνική Ικανότητα και Επαγγελματική Ικανότητα και πως αυτή υποδεικνύεται. Και εκεί ακριβώς υπάρχει το «μαργαριτάρι».

Η προκήρυξη γράφει χαρακτηριστικά:

«Κατάλογος συμβάσεων τριών (3) τουλάχιστον παρόμοιων (Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το) με την παρούσα σύμβαση προμηθειών που εκτελέσθηκαν την τελευταία τριετία (όχι αναγκαστικά σε ξεχωριστά έτη), συνοδευόμενος από βεβαιώσεις ορθής εκτέλεσης και ολοκλήρωσης».

Και για του λόγου το αληθές

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, στο διαγωνισμό κάποιος καλεί έναν Κώστα να προσαρμόσει την προκήρυξη με τέτοιο τρόπο, ώστε να βολεύονται οι προμηθευτές που η Αρχή επιθυμεί.

Δηλαδή εάν η προκήρυξη δεν βολεύει τους «αγαπημένους προμηθευτές» τότε ο Κώστας καλείται να τις αλλάξει, ώστε να τους βολεύει.

Τα συμπεράσματά δικά σας!

Πηγή

loading...