Τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ανέπτυξε στο Λονδίνο ο Υπουργός Ενέργειας

ΛΟΝΔΙΝΟ (ΚΥΠΕ). Τα πλεονεκτήματα που έχει η Κύπρος ως επενδυτικός προορισμός και τη στρατηγική της κυβέρνησης σε βασικούς τομείς της οικονομίας ανέπτυξε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης
σε εκδήλωση που διοργανώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Λονδίνο με την ευκαιρία του World Travel Market.

Ο κ. Λακκοτρύπης απευθύνθηκε σε επιλεγμένο κοινό επαγγελματιών της βρετανικής πρωτεύουσας από τους τομείς του τουρισμού, των χρηματοοικονομικών, του εμπορίου, της ενέργειας, των μέσων ενημέρωσης κ.ά.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το υπουργείο Ενέργειας και το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ηνωμένου Βασιλείου-Κύπρου, το Κυπρο-βρετανικό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο και τον οργανισμό Invest Cyprus.

Ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε αρχικά ότι η Κύπρος είναι μοναδικός προορισμός για επενδύσεις, μεταξύ άλλων, λόγω του εξαιρετικά καταρτισμένου ανθρώπινου κεφαλαίου, του σύγχρονου και διαφανούς νομικού και φορολογικού πλαισίου, του προσφάτως αναδιαρθρωμένου τραπεζικού τομέα, της γεωγραφικής της θέσης και των εξαίρετων επαγγελματικών υπηρεσιών της.

Επισήμανε τη σταθερή αύξηση του ΑΕΠ τα τελευταία χρόνια και στάθηκε αρχικά στις επιδόσεις του τουρισμού, με τις όλο και μεγαλύτερες αυξήσεις στα ετήσια έσοδα από το 2015 και μετά, αλλά και στην αύξηση των επισκεπτών, που φέτος εκτιμάται ότι θα αγγίξουν τα 3,6 εκατομμύρια.

Στη συνέχεια επικεντρώθηκε στις εξαγωγές που καταγράφουν αύξηση τελευταία χρόνια, τόσο στα προϊόντα, προεξάρχοντος του χαλουμιού, όσο κυρίως στις υπηρεσίες, με πρώτιστες τη ναυτιλία και τον τουρισμό.

Στην αναφορά του στους υδρογονάνθρακες, ο κ. Λακκοτρύπης επισήμανε στους προσκεκλημένους ότι η ανατολική Μεσόγειος μπορεί να γίνει εναλλακτικός ενεργειακός διάδρομος για την Ευρώπη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ το έχει καταλάβει αυτό.

«Έως το τέλος του επόμενου έτους θα έχουμε μία καλή εικόνα για τα κοιτάσματα στην κυπριακή ΑΟΖ και εκείνη θα είναι η στιγμή που θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για το πώς θα προχωρήσουμε στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων αερίου», είπε ο Υπουργός.

Εκ μέρους του Κυπρο-βρετανικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου ο Ντίνος Λευκαρίτης κάλεσε σε επενδύσεις, μεταξύ άλλων, στον τομέα των ακινήτων, στου υδρογονάνθρακες και στις επαγγελματικές υπηρεσίες.

loading...