Το Φυσικό Αέριο στη Λαμία!

Ξεκίνησε και στη Λαμία το πιλοτικό πρόγραμμα της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Αερίου (ΔΕΔΑ) για την παροχή Φυσικού Αερίου στο υφιστάμενο δίκτυο, με προοπτική την επέκτασή του σε όλη την πόλη.

Η πολυαναμενόμενη πιλοτική εφαρμογή ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης 1η Νοεμβρίου από το ΔΑΚ Λαμίας, ένας χώρος ιδιαίτερα ενεργοβόρος, για τον οποίο η χρήση φυσικού αερίου θα αποτελέσει μία σημαντική οικονομική λύση.

Ακολούθησε η ενημερωτική ημερίδα που συνδιοργάνωσαν Περιφέρεια Στερεάς, Δήμος Λαμιέων και ΔΕΔΑ στην αίθουσα του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς για τις διαδικασίες σύνδεσης κτιρίων που βρίσκονται επί της όδευσης του ενεργού δικτύου.

«Ξεκινήσαμε από την Χαλκίδα και περνάμε από τη Λαμία. Δεν σταματάμε εδώ. Αυτή είναι η αρχή μίας νέας διαδρομής της Στερεάς Ελλάδας σε μία εποχή που έχει ευρωπαϊκά πρότυπα και μας τοποθετεί σε άλλο επίπεδο….», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.

«Έγινε επιτέλους αν και καθυστερημένα το πρώτο αλλά πολύ σημαντικό βήμα για την ενεργειακή αναβάθμιση της πόλης, με προφανή θετικά αποτελέσματα για τους πολίτες αλλά και για το περιβάλλον», σχολίασε ο Δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης υποσχόμενος ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να αποκτήσουν οι δημότες πρόσβαση σε φθηνότερη, αποδοτικότερη και πιο φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Δείτε φωτογραφίες από τη σύνδεση στο ΔΑΚΛ και την ενημερωτική ημερίδα για τη σύνδεση φυσικού αερίου στα κτίρια της Λαμίας:

loading...