Νίκο Παππά, δεν θα σε σώσει ούτε το ελικόπτερο στην κρίσιμη στιγμή διαφυγής ~ Δεν σε ξεχνούμε, θα τα ξαναπούμε..

Είναι γνωστό ότι για πολλούς ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Κυβέρνησης Νίκος Παππάς θεωρείται ως το «alter ego» του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε τοποθέτησή του αποκτά ιδιαίτερη σημασία για το παρόν και (κυρίως) για το μέλλον της Πατρίδας και του Λαού των Ελλήνων. Η αποκάλυψη, λοιπόν, ενός εγγράφου, στα πλαίσια των διδακτορικών σπουδών του στο Πανεπιστήμιο του Strathclyde, έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Ακόμη και αν τα λεγόμενα του εγγράφου αφορούν χρονικά το 2008, καθώς επί της ουσία το περιεχόμενό τους έχει την προοπτική του μέλλοντος.
Αφού αναφέρει στο έγγραφο αυτό ότι στην Ελλάδα το 10% του πληθυσμού είναι μετανάστες (μιλάμε πάντα για το 2008), ας δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στα όσα ακολουθούν: «Η δημογραφική μεταβλητή με την μεγαλύτερη σημασία φαίνεται ότι είναι η ετήσια εισροή μεταναστών. Οι μετανάστες είναι κυρίως νεαροί και συχνά συνοδεύονται από παιδιά και έτσι η παρουσία τους τείνει να ελαττώνει την τάση για την γήρανση το πληθυσμού. Η σημασία της εισροής μεταναστών είναι φανερή στα αποτελέσματα του σεναρίου “μηδενικής μετανάστευσης”. Αυτό το σενάριο απαντά στην ακόλουθη ερώτηση: Τι θα συνέβαινε εάν τα ελληνικά σύνορα έκλειναν εντελώς και οι αλλαγές στον ελληνικό πληθυσμό εξαρτιόνταν μόνον στις εγγενείς γεννήσεις και το προσδόκιμο ζωής; Αυτό είναι το “χειρότερο” σενάριο. Από όλα όσα εξετάσαμε και αποκαλύπτει σε έναν μεγάλο βαθμό την θετική επίδραση που οι μετανάστες είχαν, έχουν και θα συνεχίσουν να έχουν στα επόμενα χρόνια…».
Και συνεχίζει παρακάτω σημειώνοντας: «Σε κάθε περίπτωση, η προφανής συνέπεια σε επίπεδο πολιτικής είναι ότι το επίπεδο της ετήσιας μετανάστευσης είναι πολύ σημαντικό για το δημογραφικό μέλλον της Ελλάδος και ότι τα σημερινά επίπεδα μετανάστευσης δεν είναι αρκετά για να αντιμετωπίσουν τις αρνητικές συνέπειες της γήρανσης (του πληθυσμού). Στην μελέτη μας δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός μεταξύ νομίμων και παρανόμων μεταναστών. Η ολοκληρωτική νομιμοποίηση των υπαρχόντων ξένων πληθυσμών θα μπορούσε να είναι το πρώτο βήμα προς μια συνεπή και βιώσιμη στρατηγική. Η νομιμοποίηση θα έφερνε αύξηση στα έσοδα της εθνικής ασφάλισης και του φόρου και θα περιόριζε την μεταφορά κεφαλαίων εκτός της χώρας. Μια ενεργητική μεταναστευτική πολιτική ως εκ τούτου είναι απαραίτητη για να σιγουρέψει αρκετές ροές μετανάστευσης».
Μόνο ένας «τυφλός» δεν θα μπορούσε να διακρίνει την κάτι παραπάνω από σαφή ομοιότητα των επιθυμιών/προσδοκιών του Παππά, την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κινούνταν στο 4%, με την μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί σήμερα η «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Με απύθμενο θράσος, το «δεξί χέρι» του Τσίπρα… ανησυχεί, λέγοντας ότι το «χειρότερο» σενάριο θα ήταν «τα ελληνικά σύνορα να έκλειναν εντελώς» και να μην υπήρχαν λαθρομεταναστευτικές ροές!Κάτι, βεβαίως, το οποίο αναιρεί εξ ολοκλήρου η σημερινή μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία υπό την πλήρη συγκάλυψη ενοχής ολοκλήρου του υπόλοιπου «Συνταγματικού τόξου», έχει μετατρέψει τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Χώρας σε ξέφραγο αμπέλι.
Ο άσημος Νίκος Παππάς του 2008 και του «μίζερου» 4%, είναι σήμερα το νούμερο 2 στην κυβέρνηση Τσίπρα και φροντίζει μαζί με την υπόλοιπη πολιτική συμμορία της «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να μετατρέψουν την Χώρα σε χώρο και τον Ομοιογενή Ελληνικό Λαό σε ετερογενή πληθυσμό αλλοφύλων.

Γ.Μ.

loading...