Η Χρησιμότητα του Διαβόλου

Κώστα   Δημ. Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Δεν γνωρίζω πως θα αντιμετωπίσουν το ζήτημα οι θρησκευτικές οργανώσεις, η Ιεραρχία, οι πιστοί Χριστιανοί, οι οποίοι προφανώς και ενοχλήθηκαν όταν άκουσαν από τον κο Πρωθυπουργό στις ΗΠΑ να διατυπώνει μια αντιχριστιανική άποψη περί διαβόλου.

Πληροφορηθήκαμε πως υπάρχουν και … καλοί /χρήσιμοι διάβολοι (;).
“Διαπίστωσα, ότι ο τρόπος που ο Πρόεδρος Ντ. Τράμπ προσεγγίζει την πολιτική μπορεί να είναι διαβολικός , αλλά γίνεται για καλό” είπε.
Το (αντιχριστιανικό) μήνυμα λοιπόν είναι: Δεν είναι όλοι οι διάβολοι κακοί -αλλά κάποιοι -όπως πχ ο Πρόεδρος των ΗΠΑ -κάνουν (με τον δικό τους … διαβολικό τρόπο) το καλό (!).
Λέτε -αντιδιασταλτικά /αντισταθμιστικά/ εξισορροπιστικά – να υπάρχουν όντως και … άγγελοι που κάνουν κακό; Θου Κύριε ….
Υποθέτω ότι θα έχουμε και αντιδράσεις τόσο από τους (αυθεντικούς /ορίτζιναλ) αγγέλους, όσο και από τους διαβόλους , για  διαφορετικούς βέβαια  λόγους. Δυστυχώς δεν θα μάθουμε ποτέ τι και πως σκέπτονται.
Μπορούμε – κάπως – να το πιθανολογήσουμε, αν αναλογιστούμε ότι ήδη άρχισαν να επηρεάζουν τους ταγούς μας, όπως παρατηρούμε.
Κοντολογίς η έλευσης της “πρώτης φοράς αριστερά” στην εξουσία δημιουργεί νέες καταστάσεις και έχει επιπτώσεις όχι μόνον επίγειες , αλλά και επουράνιες.  Βίοι παράλληλοι. Σε λίγο, όπως και επί ελληνικής Γης επισυμβαίνει (όπου μπερδευόμαστε πλέον ως προς το ποιός είναι “Δεξιός”, “Αριστερός”, “Καπιταλιστής”, “Σοσιαλιστής”, “Κομμουνιστής”, “Φιλοαμερικανός”, “Αντιαμερικανός” κ.ο.κ) θα βλέπουμε εκεί ψηλά, αγγέλους που θα διαολοφέρνουν και διαβόλους (τύπου Ντ.Τράμπ) που θα αγγελοφέρνουν!…
Οι … ΑΡΙΣΤΕΡΟΠΡΟΣΗΜΟΙ φτωχοπρόδρομοι αναγνωρίζουν τώρα και αντιμετωπίζουν τον Πρόεδρο των ΗΠΑ ως πλανητάρχη του οποίου έχουν την ανάγκη.
Πως να μην εκθειάσουν τους “φονιάδες των λαών Αμερικάνους” όταν διαπιστώνουν – κομματάκι όψιμα – πως “η χώρα χρειάζεται συμμαχίες” ;
Όταν ο ίδιος ο κος Πρωθυπουργός κομπάζει για το γεγονός ότι : “Οι Ελληνοαμερικανικές  σχέσεις  βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο” (!!!).

(Σ.Σ Το τελευταίο οφείλεται στις άοκνες φιλοαμερικανικές θέσεις που η αριστερά κατέβαλε για πάνω από 70 χρόνια. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα των -ευγενικών – αφισών, αλλά και των πορειών στην Αμερικάνικη Πρεσβεία κάθε χρόνο με συμμετοχή ποικιλώνυμων συντρόφων, καθώς και του ιδίου του νυν Πρωθυπουργού, τότε …”Αντιαμερικανού”.
Παρήγορο – και για τον Πρωθυπουργό μας – αποδεικνύεται το γεγονός πως ήταν άκρως άκομψη , απολιτική, βεβιασμένη και άστοχη η προεκλογική του παρέμβαση με τον χαρακτηρισμό ως “κακού που καλύτερα να μη μας βρει σχετικά με πιθανή εκλογή του κου Ντ. Τράμπ).
Τελικά όλα τα κακά – Πρόεδρος, ελληνοαμερικανικές σχέσεις, προσφορά από ελληνικής τουλάχιστον πλευράς, γης και ύδατος – μας βρήκαν μαζεμένα, διαβολικά … πλην αγγελοποιημένα ! Έκτακτα!
Θεωρώ πάντως εξαιρετικά χρήσιμη , μοναδική την επίσκεψη αυτή για δύο λόγους: Ο πρώτος επειδή ενδέχεται να αφυπνίσει τους “ιδεολόγους” ΚΟΜΜΑΤΟΠΛΗΓΙΚΟΥΣ (=  πάσχοντες από ανίατο ΚΟΜΜΑΤΟΠΛΗΓΙΑ) συμπολίτες μου οι οποίοι συνεχίζουν να καταπίνουν τα πολιτικάντικα παραμύθια και να (ανα) μηρυκάζουν συνθήματα προερχόμενα από κομματικές στάνες.
Ο δεύτερος είναι η ασύλληπτη επιτυχία του κου Πρωθυπουργού, ο οποίος ανέτρεψε, ταχυδακτυλουργικά, το επενδυτικό κλίμα υπέρ μας. Έτσι από ζήτουλες επενδύσεων για την Ελλάδα, κατόρθωσε να γίνουμε εμείς … επενδυτές της Υπερδύναμης: κάτι που ομολόγησε και ο κος Ντ. Τράμπ ευχαριστώντας τον για την επένδυση 2,4 δισ € και τις θέσεις εργασίας στην Αμερική!

ΥΓ “Ανάγκα και Θεοί, αλλά και αριστεροί  (ημι)θεοι Πρωθυπουργοί πείθονται.
      Συμμαχούν ακόμη και με τον (καλό) διάβολο και τις αρχές τους απεμπολούν .
       Εγκαταλείπουν, ως ριψάσπιδες, τις … μάσκες του ΑΡΙΣΤΕΡΟΤΡΟΠΙΣΜΟΥ (= στροφή /τάση μόνον προς  τα “Αριστερά”).
       Θυσία -πάση θυσία – στο πεδίο /βωμό του ωφελισμού!

loading...