Πως εκπαιδεύονταν οι τέλειες νύφες για τους ναζί – «Ορκίζομαι αφοσίωση στον Χίτλερ, τον Χίμλερ…» (φωτο)

Με στρατιωτική πειθαρχία οι ναζί εκπαίδευαν και τις γυναίκες που προορίζονταν να γίνουν σύζυγοι και αναπαραγωγικές μηχανές «ανώτερων» απογόνων. Μια τέλεια ναζί νύφη όφειλε πέρα από καθαρά γονίδια να διαθέτει γνώσεις μαγειρικής, ραπτικής και ραψίματος. Αυτονόητη, βεβαίως, η λατρεία της για τον Χίτλερ.

Οι τέλειες νύφες για τους άνδρες του Γ΄ Ράιχ, ήταν εσώκλειστες σε σχολές, όπου εκπαιδεύονταν, από την επικεφαλής του Γερτρούδη Σολτς-Κλινκ, στενή συνεργάτη του Χάινριχ Χίμλερ. «Αφοσίωση στον Αδόλφο Χίτλερ, τον Χάινριχ Χίμλερ και την ναζιστική ανωτερότητα μέχρι τη μέρα του θανάτου μου», ήταν ο όρκος τους.

Οι κανονισμοί υπαγόρευαν ότι οι νεαρές γυναίκες θα πρέπει να διδάσκονται «πλύσιμο, μαγείρεμα, φροντίδα των παιδιών και το σχεδιασμό στο σπίτι» πριν μάθουν ότι πρέπει να περπατούν ευθυτενείς δίπλα στους συζύγους τους στα στρατόπεδα θανάτου ή στα κατακτημένα εδάφη.

Είχαν, επίσης, εντολές να παρουσιάζουν «κοινωνική λεπτότητα», ήτοι να γνωρίζουν πως να συνομιλήσουν σε ένα κοκτέιλ πάρτι. Διδάσκονταν δε, να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με την πίστη όχι Θεού ή Ιησού, αλλά του Αδόλφου Χίτλερ.

«Αυτή είναι μια σημαντική συμμετοχή στην πορεία ανάστασης του λαού μας», δήλωνε η Γερτρούδη Σολτς – Κλινκ, που ξεκίνησε τον θεσμό των σχολείων για νύφες πριν από 75 χρόνια, στο νησί της Schwanenwerder στη λίμνη Βάνζεε του Βερολίνου.

Οι γαμήλιες τελετές ήταν νεο-παγανιστικές σε ένα βωμό στολισμένο με σύμβολα των SS και δρύινα φύλλα.

Τα σχολεία ήταν εμπνεύσεως του αρχηγού των SS Χάινριχ Χίμλερ, ο οποίος είχε εμμονή με τη γερμανική υπεροχή έναντι όλων των φυλών και την ανάγκη για μια «ισχυρή οικογενειακή ζωή για να δημιουργήσει ένα ισχυρό, καθαρό έθνος». Ο Χίμλερ υπέγραψε και διάταγμα το 1936, μια παραγγελία προς όλες τις γυναίκες που ήθελαν να παντρευτούν ένα μέλος των SS να συμμετάσχουν στα ειδικά μαθήματα κατάρτισης. Η μη συμμόρφωση σήμαινε άρνηση του πιστοποιητικού γάμου.

«Είμαστε κάτι καλό, θα συμμετέχουμε με τον τρόπο μας στην ανάσταση του λαού μας. Οι γυναίκες πρέπει να είναι οι μυστικές βασίλισσες του λαού μας, καλούνται από τη μοίρα για αυτή την ειδική αποστολή», έλεγε μιλώντας στα SS η επικεφαλής των σχολείων.

Η Σολτς-Κλινκ ήταν η υψηλότερη σε κατάταξη γυναίκα ναζί στην ιστορία του Γ’ Ράιχ. Ακολούθησε ανελέητα τη γραμμή του κόμματος, απαγορεύοντας κάθε θηλυκό με εβραϊκό ή τσιγγάνικο αίμα ή, ψυχική ασθένεια ή δυσμορφία ή ασχήμια να παρακολουθεί μαθήματα.

loading...

4 thoughts on “Πως εκπαιδεύονταν οι τέλειες νύφες για τους ναζί – «Ορκίζομαι αφοσίωση στον Χίτλερ, τον Χίμλερ…» (φωτο)

  1. Οι τέλειες νύφες των Μπολσεβίκων πώς εκπαιδεύονταν;;;…………………

  2. Εν το μεταξυ οι "φωτογραφιες" του αρθρου ειναι: Ο Χιμμλερ,ο Χιμμλερ ενας στρατηγος της Βερμαχτ και μια γυναικα μελος του NSDAP(αγνωστων λοιπων στοιχειων) και ο Γκερινγκ με την συζυγο του,Εμμα Ζονενμαν(Σουηδεζα)με την κορη τους!!!
    Δηλαδη…καμμια φωτο! Και το αρθρο ειναι μουφες! Αλλα απο κομμουνες τι περιμενεις;Προχειροτητα τσαπατσουλια ανικανοι σε ολα ουτε ενα προπαγανδιστικο αρθρο της προκοπης δεν ειναι ικανοι να γραψουν!
    …(Φωτο)… τι φωτο ρε γιδι χαχαχαχαχαχα

  3. να μας πειτε πως εκπαιδευαν τις σωρραιισες να την πεφτουν στους χρυσαυγιτες και να τους καρφωνουν στον παναθηναικακια

Comments are closed.