“ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙΑ”

Γράφει ο Υποναύαρχος Φενέκος Στέλιος..

Με αυτήν την φράση ο προβληματικός από κάθε άποψη υπουργός εθνικής άμυνας προσπαθεί να δείξει ότι ηγείται και ταυτόχρονα να αποστασιοποιηθεί από το ναυτικό ατύχημα της Φρεγάτας.

Η φράση αυτή είναι πλέον στερεότυπο και ταυτίζεται ΠΑΝΤΑ με κάκιστη ηγεσία. Η προέλευσή της είναι από την εποχή που αυταρχικές εξουσίες παραπλανούσαν τους όχλους και τους τρομοκρατούσαν ταυτόχρονα υπό την απειλή της λεπίδας του δημίου, με τα κεφάλια να κατρακυλούν στα σκαλιά της γκιλοτίνας και την οσμή του αίματος να εξάπτει τα χειρότερα αταβιστικά
ένστικτα του.
Πρώτα από όλα δείχνει το πώς αντιλαμβάνεται την εξουσία που του έχει εκχωρηθεί. Δεν είναι δικιά του δουλειά η διοίκηση του Πολεμικού ναυτικού και η επιβολή ποινών. Καταχράται της εξουσίας του δίνοντας τέτοιες εντολές. Η ευθύνη και αρμοδιότητα ανήκει στην ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού και την προσβάλει η σιωπή της έναντι της φράσης αυτής του υπουργού.
Δεύτερον, με το να πέσουν κεφάλια δεν διορθώνονται τα προβλήματα, αλλά τείνουν να κρύβονται και να επικρατούν λογικές τρόμου, αποφυγής ανάληψης ευθυνών και απαξίωσης κάθε κανονιστικού και ηθικού πλαισίου.
Τρίτον, έχει ήδη αποφασίσει για τα αίτια, για τους φταίχτες ακόμη και για τις ποινές, χωρίς να σέβεται νόμους, διαδικασίες, αρμοδιότητες, δικαιοσύνη.
Αυταρχισμός και Κατάχρηση Εξουσίας, Λαϊκισμός, Επιπολαιότητα, Αδυναμία Ηγεσίας, Ευθυνοφοβία, Έλλειψη Σοβαρότητας, όλα μαζί και άλλα πολλά αποκαλύπτονται με μία φράση

loading...

1 thought on ““ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙΑ”

  1. Πριν μερικά χρόνια στην Ιαπωνία έπεσε ένα αεροπλάνο ιδιωτικής εταιρείας και αυτοκτόνησε ο Υπουργός Συγκοινωνιών.

Comments are closed.