ΑΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΦΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΗ ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ 
ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.


ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ 
ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΕ ΑΧΑΡΕΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥΠΟΛΕΙΣ.


ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΕΝΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ 
ΤΟΝ ΘΕΟ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ
ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ. 




Μοναδικες και ανεκτιμητες στιγμες ζωης οπου βλεπουμε την αγαπη, την φιλια, την ανθρωπια, και την δημιουργια σε ολους τους το μεγαλειο διπλα σε ενα υπεροχο πλασμα, το 
οποιο μου εδωσε πολυ αγαπη και διαθεση για ζωη.
Oποιος αγαπά την φύση και τα ζώα, αγαπά και δοξάζει και τον Θεο.

Ηταν Σαββατο πρωτη Ιουνιου 2002 όταν για πρωτη φορα στην ζωη μου στις επτα παρατεταρτο το απόγευμα, πηγαινα προς Καλλιθεα και ειδα τον Ιβαν. 
Ηταν ένα καταλευκο Χασκι το οποιο καθοταν στην ακρη στο πεζοδρομιο με ένα γαλαζιο περιλαιμιο. 
Εκτοτε τον ειδα άλλες τρεις φορες μεσα στο καλοκαιρι. Ομως επειδή φορουσε το περιλαιμιο, μου εδωσε την εντυπωση ότι ισως να ηταν δεσποζομενος. 
Εφυγα ολες τις φορες χωρις να ρωτησω, τους περιοικους σχετικα με το ζωο. Από την πρωτη φορα που τον ειδα , μου εκανε παρα πολυ μεγαλη εντυπωση.
Εκτοτε τον ειχα σχεδον συνεχεια στην σκεψη μου. 
Ειχα παρει πλεον την αποφαση μου, να ζησω μαζι με αυτό το υπεροχο ζωο ,το οποιο μου ειχε κλεψει την καρδια, δεν επιθυμουσα πλεον να ζω μια επωνυμη ζωη. 
Αφησα μια πολυ επωνυμη θεση με παρα πολυ μεγαλες προοπτικες για να ζησω μαζι με αυτο το ονειρο και μοναδικες στιγμες ζωης μαζι με το υπεροχο ζωο. 


Κυριολεκτικα εδωσα την ζωη μου για αυτο το ζωο και την ποιοτητα ζωης την οποια προσεφερε. 
Όταν επεστρεψα Νοέμβριος του 2002 το πρωτο που εκανα ηταν να ξαναπαω εκει που ηταν ο ιβαν. 
Τοτε ρωτησα τους γειτονες,οι οποιοι μου ειπαν ότι οντος ο ιβαν είναι αδέσποτος, και ότι τον εγκατελειψε ενας δημοσιος υπάλληλος που πηρε μεταθεση σε άλλο μερος.
Μεταξυ αλλων ο δημοσιος υπαλληλος οσο καιρο τον ειχε τον κακοποιουσε πολυ ασχημα. 
Μολις πηρα την απαντηση οτι ειναι αδεσποτος ετρεξα αμεσως του αγορασα κονσερβα,αλλα ηταν τοσο χαζούλης και φοβισμενος που παρα του ότι του εβαζα ακριβως στο μεσον το φαγητο τα αλλα δυο σκυλια που ηταν ακριβως διπλα του, το ένα από αριστερα, και το άλλο από δεξια προλαβαιναν και του ετρωγαν ολο το φαγητο. 
Αυτο εγινε άλλες δυο φορες μεχρι που τον εβαζα να τρωει μονος του, και τα αλλα δυο αδεσποτα ξεχωριστα. 
Ειχα παρει πλεον την αποφαση μου, αλλα καθως δεν ειχα δικο μου αυτοκινητο, απευθυνθηκα στον φιλοζωικο συλλογο της περιοχης. 
Εγω ειχα παει λιγα λεπτα πιο μπροστα στο σημειο συνάντησης , και περιμενα πολυ
καρτερικα να ερθει η Βασω με το αυτοκινητο της. 
Πραγματι η προεδρος του συλλογου ηρθε με το αυτοκινητο της, στις τρεις και μιση το μεσημερι τον βαλαμε στο αυτοκινητο. Στις 21 Νοεμβριου του 2002 στις τέσσερις το απόγεμα ο Ιβαν περασε την πορτα της αυλης του σπιτιου μου για πρωτη φορα. 
Μια νεα σελιδα ανοιξε στην ζωη μου, ηταν η πιο ομορφη στιγμης της ζωης μου, η ευτυχια μου δεν περιγραφονταν.

Υπηρχαν στιγμες που αισθανομουν σαν ατομο μικροτερης ηιλικιας. Αλλωστε ηταν ο πρωτος μου σκυλος.
Η προεδρος του συλλογου με ευχαριστησε για την επιλογή μου να παρω ενα αδεσποτο, και μου ειπε ότι το μονο που χρειαζεται ειναι αγαπη, φαγητο, και νερο. 
Ο Ιβαν ηταν ένα αδεσποτο ολολευκο χασκι δυο ετων δεν ειχε καθολου γαβγισμα σκυλου, αλλα το γνησιο ουρλιαχτο του λυκου. 
Μεσα στις επομενες ημερες τον πηγα στον γιατρο για το ετησιο εμβολιο που επρεπε να κανει όπως όλα τα σκυλια. 
Ο Ιβαν ηταν πολύ κακοποιημένος από τον πρωτο του ιδιοκτητη για αυτό μολις υψωνε καποιος ελαχιστα τον τονο της φωνης του φοβοταν και ετρεχε, επισης δεν μπορουσε να σταθει ουτε δευτερολεπτο μεσα στο σπιτι με κλειστες τις πορτες, καθως ετρεμε από τον φοβο του,για αυτό ακομη και με τις βροχες, με τα κρυα καθοταν εξω. 
Το γνησιο ουρλιαχτο του λυκου μεσα στις βροχες και τους ισχυρους ανεμους, προκαλουσε δεος, και θαυμασμο στους περιοικους. 
Ο καιρος περασε ηρθαν τα πρωτα ονειρεμένα χριστουγεννα, με την αλλαγη του ετους, ειχε πλεον εξοικειωθει πλήρως, τον αφηνα ελευθερο και πηγαιναμε βολτα στα καταπράσινα χωράφια, παιχνιδια και χαρες, ο Ιβαν ετρεχε αγέρωχος κανωντας κυκλους σε ένα μεγαλο χωραφι επι πεντε λεπτα την κάθε φορα.
Μιλαμε για μοναδικες στιγμες ζωης σε ηθικο, πνευματικο, και ψυχικο επιπεδο, για την απολυτη αρμονια ανθρωπου και φυσεως (μαζι φυσικα με τις γυναικες). 
Σημαντικοτερο ολων ότι ειχε μαθει μονο με μια παρατηρηση μου να μην κυνηγα τον γατο μου τον Αρη, ουτε καμια άλλη γατα. Οταν τον ξαναεδενα συνεχιζαμε την βολτα σε αλλα ωραια μερη. 
Ο Ιβαν ηταν ένα πολύ δυσκολο σκυλι καθως ενώ βρικοταν μεσα σε κτημα τριων στρεματων,εαν δεν τον εβγαζα βολτα εξω από το κτημα δεν εκανε ουτε το ψιλο του. 
Για αυτό τον λογο επρεπε κάθε ημερα ότι ωρα και να ηταν,ακομη και όταν εβρεχε καταρακτωδως η ειχε πολύ κρυο επρεπε να τον βγαλω εξω. 
Οταν αργουσα το ουρλιαχτο του λυκου δονουσε την περιοχη, ειδικα όταν ειχε ισχυρούς ανεμους και βροχες ,το ουρλιαχτο του ηταν κατι το φανταστικο.
Θαυμασμο επισης προκαλουσε κατά τις καθημερινες μας βολτες, δεν ηταν λιγοι εκεινοι που σταματουσαν να ρωτησουν, σχετικα με το σκυλι, ενώ οι οδηγοι που τον εβλεπαν ξαφνιαζοταν για αυτο φρεναραν απότομα για να με ρωτησουν σχετικα, με αποτέλεσμα να κινδυνευουν να τους τρακαρουν αυτοι που ερχοταν από πισω. 
Ο οικονομικος μου προυπολογισμος ηταν ειδη επιβαρυμενος καθως ειχα ηδη τρεις δικες μου γατες και άλλες δωδεκα αδεσποτες, οποτε αρχισα να κανω οικονομιες, και να μην πηγαινω για διασκεδαση οπως ο κινηματογραφος για να μην στερησω τα ζωα από το φαγητο τους, εκεινο το διαστημα εβγαινα λιγοτερες φορες τον μηνα εξω για διασκεδαση. 

Ο κινηματογραφος ηταν η πιο αγαπημενη μου ψυχαγωγια για σχεδον 35 συναπτα ετη. Ειδικα την εποχη που ηρθαν τα village cinemas στην Ελλαδα εδωσαν αλλες διαστασεις στον κινηματογραφο με αποτελεσμα να αγαπησω ακομη πιο πολυ τον κινηματογραφο.

Ειναι γεγονος οτι τα village cinemas εδωσαν αλλες διαστασεις στην κινηματογραφο και στην διασκεδαση.


Δεν ηταν μονον ο ηχος υψηλης ποιοτητας ο οποιος εκανε την διαφορα αλλα ηταν οι αμφιθεατρικες αιθουσες και η ωραια διακοσμιση. 












Θυμαμαι οτι καθομουν εξω απο τον κινηματογραφο και εβλεπα τις ταμπελες με τα εργα αλλα δεν μπορουσα να πληρωσω για να παω, για να μην στερησω απο κατι τον Ιβαν.

Εκεινο το διαστημα ειχα παει μονον επτα φορες συνολικα. Αυτο γινονταν διοτι ειχα κανει και την αποδοχη κληρονομιας για την οποια επρεπε να πληρωνω τοκους υπερημεριας απο το 1989 μιας και ο δικηγορος εκανε λαθος στην ερμηνεια της διαθηκης.

Ειχα κανει πολλες θυσιες ειδικα οικονομικες για να προσφερω στον Ιβαν οτι καλυτερο γινεται.
Ο Καιρος περνουσε ονειρεμένα, η ζωη μου αλλαξε προς το καλυτερο, οι στιγμες ζωης που μου προσφερε ηταν ανεκτιμητες. 
Ειχα αγαπησει παρα πολύ τον Ιβαν. 
Τον Μαιο του 2003 επειδή τα χορτα ειχαν ψηλωσει αρκετα από τις πολλες βροχες κοπηκε ένα χορτο και μπηκε μεσα στο ματι του Ιβαν, την ωρα που κοιμομουν ακομη στις επτα το πρωι ακουσα μια πονεμενη κραυγη. 
Οταν σηκωθηκα στις εννια το πρωι ημερα Σαββατο, βγηκα και τον βρηκα με κλειστο το ματι του, και να τρεχει πρασινο υγρο από μεσα. Αμεσως τον πηγα στον γιατρο εκεινος εβγαλε το κομενο χορτο, μου εδωσε αντιβιωση και ο Ιβαν εγινε πολύ γρηγορα καλα.
Τον Ιουλιο του 2003 διαπιστωσα ότι εκανε στο δερμα του δεκα μεγαλες πληγες, χωρις όμως να πεφτει το τριχωμα του,τοτε τον πηγα τρεις φορες στον γιατρο. 
Ο γιατρος και της τρεις φορες εβγαλε μια ενεση και μου ειπε μην φοβάσαι τα ασπρα σκυλια είναι αλλεργικα στην εξοχη, επαιρνε τριαντα ευρω την κάθε φορα,χωρις να παρει καμια φορα αιμα για να του κανει εξετασεις πρα του ότι εγω επεμενα να του παρει αιμα ,παρα την απειρια μου στις ασθενειες των σκυλων.
Τον Σεπεμβριο του 2003 γυρω στις 19 του μηνος μου φανηκε ότι δεν αισθανοταν καλα φωναξα τον γιατρο αλλα ερχοταν Σαββατοκυριακο και δεν μπορουσε να ερθει.




Την Δευτερα 22 Σεπτεμβριου που ηρθε ο γιατρος τον ειχε πιασει πλεον επιθανάτιος ρογχος την Τριτη το πρωι στις 23 του μηνα ,εννια παρατεταρτο, λυγισαν τα ποδαράκια του καθως βρισκοταν επανω στις σκαλες,ενω ταυτόχρονα μας κοιτουσε με μια λυπη και με μια απορια τοσο εντονη σαν να ηταν ανθρωπος. 




Ενα τεταρτο αργοτερα στις εννια ακριβως το πρωι αφησε την τελευταια του πνοη, στα χερια του πατερα μου που τον ανεβαζε σηκωτο στις σκαλες. 




Η πικρα μου δεν περιγραφοταν, δεν ηξερα που να σταθω, μερικες ωρες αργοτερα τον θαψαμε στο κτημα. 





Την επομενη ημερα στις οκτω παραδεκα το πρωι μεσα στον υπνο μου εκλεγα εβλεπα τον Ιβαν και επαιζε η μουσικη του γνωστου κλασικου μπλουζ hello τις δεκαετιας του εβδομηντα, με τον lionel Reshie. 





Tοτε θυμηθηκα ότι αυτό το τραγουδι το εχω σε καποιο σιντι, για αυτό σηκωθηκα μεσα από τον υπνο μου και εψαξα το σι ντι και το εβαλα να παιζει.(1) 




Πικραθηκα, πληγωθηκα πολύ εκανα μηνες να συνελθω το μαγικο ταξιδι με τον σκυλο του παραμυθιου κρατησε μονον δεκα μηνες. 



Η απειρια μου από ασθενειες, και ειδικα η αδιαφορια του κτηνιατρου να παρει αιμα και να κανει εξετασεις παρα του ότι εγω επεμενα κάθε φορα να το κανει,υπηρξαν καταλυτικες για την ζωη του Ιβαν. Εκτοτε βοηθησα και φιλοξενησα μερικα αδεσποτα ζωα. 




Το περιστατικο αυτό με πληγωσε παρα πολύ για αυτό απομακρυνθηκα προσωρινα ακομη και από την Εκκλησια, καθως ολο αυτό το διαστημα που ειχαν τον Ιβαν τα ειχα σχεδόν όλα. 



Για αυτό γονατιζα προσευχομουν στον Θεο που με αφησε να γεννηθω σε αυτό τον υπεροχο τοπο, ενώ ταυτόχρονα ειχα διπλα ένα από τα πιο υπεροχα πλασματα. 



Κυριολεκτικα αποκτουσε το απολυτο νοημα το σε υμνουμε,σε ευλογομε, σοι ευχαριστούμε κυριε, και δεομεθα σου ο Θεος ημων. 



Για να μπορεσω να βρω λιγη παρηγορια από την απωλεια του ιβαν απευθυνθηκα σε καποιο γνωστο ιερεα, αλλα η κατασταση αντι για καλυτερη εγινε ακομη χειροτερη, καθως ο ιερεας ειπε ότι τα ζωα δεν εχουν ψυχη, ενώ σχετικα με την απωλεια του σκυλου μου ειπε οτι ηταν θελημα θεου. 




Οι μερες, οι μηνες κυλουσαν πολύ αργα πολύ βασανιστηκα, ενώ ταυτοχρονα σκεπτομουν τα λογια του ιερεα, και ελεγα πως μπορει να είναι εφικτο ενας ολόκληρος θεος που τον ευγνωμονουσα κάθε ημερα, που θυμιαζα, που θαυμαζα το μεγαλειο του λεγοντας , 



Εἴη τὸ κράτος τῆς βασιλείας σου εὐλογημένον που πηγαινα Εκκλησια, που δεν ειχα κανει ποτε κακο σε κανεναν. 



Πως είναι δυνατον ελεγα ολοκληρος θεος να καθησει να ασχοληθεί με εμενα για να μου κανει ένα τετοιο κακο. 



Δεν γινοταν ελεγα ο ποιητης ουρανου και γης, αυτος που εκανε τα δαση, της θαλασσες, τα ζωα, τα πουλια, το συμπαν, αυτος που είναι γεματος αγαπη, αυτος που σταυρωθηκε για εμας να κανει μια τετοια ατιμια. 



Επισης βαση των λογων του ιερεα είναι θελημα θεου τα παντα ακομη και οι ανθρωποι που φευγουν αδικα,που φευγουν πολύ νωρις από την ζωη.
Τα σκεπτομουν ολα αυτά αλλα δεν εβγαινε κανενα απολυτος νοημα, καθως εάν ο θεος ηταν υπεύθυνος για όλα αυτα,και εκανε τέτοιες ατιμιες, δεν θα ειχε καμια απολυτος διαφορα από τον Εωσφορο. 
Υστερα όπως σας εξηγω στο αρθρο μου με τιτλο ο Χριστος ξανασταυρωνεται.(2) 
Εκει λοιπον σας εξηγω ότι όλα τα κακα πραγματα πολεμοι, βια, βιασμοι, πεινα, κλοπες, τροχαια θανατηφορα και μη, ειναι καθαρα πραξεις ανθρωπων,στις οποιες δεν εχει καμια απολυτως αναμειξη ο Θεος. 
Τα παντα μας τα εδωσε ο θεος. Τα πιο πολυτιμα πραγματα μετα την ζωη είναι η απολυτη ελευθερια πραξεων,και η υγεια. 
Αυτό το θεικο δωρο της απολυτης ελευθεριας το εκμεταλευονται οι φιλοι,οι οπαδοι του Εωσφορου,για να κανουν κακο σε αλλους ανθρώπους. 
Οι ανθρωποι λοιπον του εωσφορου κανουν πολεμους, προκαλουν πεινα, φτωχεια, βια, αδικια,και μετα πηγαινουν υπουλα ως ερπετα του εωσφορου που είναι και ρωτουν τους ανθρώπους που επαθαν ένα από τα προαναφερομενα δεινα.
Στην συνεχεια οι εωσφοριστες βαζουν τα δικα τους ατομα να ρωτησουν ολους τους πικραμένους ανθρώπους, τους πληγωμενους ανθρώπους που ταυτόχρονα δεν εχουν βαθιες γνωσεις στην αρχαια Ελληνικη γραμματεια και στον Χριστο, που ηταν ο χριστος να σας γλυτωσει από τους πολεμους, από το να μην σκοτωθουν τα παιδια σας, οι συγγενείς σας, που ηταν ο θεος σας να σας δωσει φαγητο να μην πεινατε, που ηταν ο θεος να γλυτωσει την κορη σας από τον βιασμο, που ηταν ο θεος και δεν σταματησε τον κλεφτη από το να σας κλεψει,κλπ. 
Υπουλα λοιπον οι σατανιστες προσαπτουν στον θεο τις δικες τους πραξεις,για να απομακρυνουν τους πληγωμενους ανθρώπους από τον θεο, ενω καποιους από τους πληγωμενους να τους κανουν σατανιστες. 
Μην ξεχνατε λοιπον ότι τα παντα είναι ενεργειες,τα παντα είναι πραξεις ανθρωπων, καθως ο θεος μας εδωσε την απολυτη ελευθερια από υπερτατη αγαπη για ολα τα δημιουργήματα του, να κανουν ότι θελουν, για αυτό δεν εχει καμια σχεση με της ανθρώπινες πραξεις. 
Οσο για εμενα προσωπικα που ειχα απομακρυνθεί από την εκκλησια ενα μηνα αργοτερα διαβαζοντας Πλατωνα, επιβεβαιωθηκαν ολες μου οι σκεψεις, επιβεβαιωθηκαν ολοι μου οι συλογισμοι, καθως ο κορυφαιος φιλόσοφος ολων των εποχων συμφωνουσε απολυτα με εμενα, οτι ο θεος είναι αγαθος (καλος) και στον αγαθο (στον καλο) δεν υπαρχει μεσα του καμια απολυτως κακια, κανενα απολυτως μισος, καθως ο θεος είναι ο απολυτος υπεύθυνος μονον για ότι καλο συμβαινει, στο συμπαν. (1)
Διοτι ο θεος μας, είναι ο θεος της δικαιοσυνης, της ομορφιας, του καλου, της αγαπης, της ταξεως. ο θεος εχει σχεση με κάθε τι το κατά φυσιν. 
Αντιθετα ο Εωσφορος ο απολυτος “θεος” της αδικιας, της καταστροφης, του μισους, του ψευδους, της αταξιας, ο εωσφορος ειναι υπεύθυνος για κάθε παρα φυση πραξη.
 Αυτος είναι υπεύθυνος για κάθε τι κακο που συμβαινει στο συμπαν, για κάθε τι κακο που συμβαινει στην γη. 
Με τον Πλατωνα “συνοδοιπορο”, τον κορυφαιο Φιλοσοφο ολων των εποχων ο οποιος επιβεβαιωσε ολες μου της σκεψεις, ολα μου τα πιστευω, μπορεσα μετα από επτα μηνες να επιστρεψω στην Εκκλησια του Χριστου, στην οποια πηγαινα παρα πολύ πιο αραια, απογοητευμενος από τον χαμο του ζωου, αλλα και της απαντησεις του ιερεα, στον οποιο ειχα απευθυνθεί. 
Επιστρτεφοντας στο αρχικο σκεπτικο μου περι θεου σχετικα με το εαν ειναι ο Θεος μονον καλος η ειναι καλος και κακος ταυτοχρονα. 
Σκεφτείτε το εξης, ποιος ανθρωπος δικαιος, ηθικος, γεναιος,θα ηθελε για θεο του, έναν θεο εκδικητικο, βρωμικο, που δινει “δοκιμασιες”, συμφορες σε αθωους ανθρώπους, σε αθωα παιδια, μεχρι τελειωτικου αφανισμου, μεχρι θανατου. 
Επειτα ποια θα ηταν η διαφορα του με τον εωσφορο; 
Aπολυτως καμια. Ειναι λοιπον τελειως αδυνατον ο θεος που μας εδωσε την ζωη, την ελευθερια, την υγεια, την φυση, της θαλασσες, τα δαση, τα ζωα, τα πτηνα, ο θεος που σταυρωθηκε από αγαπη για εμας, να κανει τοσο φτηνες, να κανει τοσο βρωμικες πραξεις. 
Στο σημειο αυτό να αναφερω ότι δεν θα ηταν ηταν απιθανο να εδινε ο θεος καποιες δοκιμασιες στο μετρο του δυνατου για κάθε ανθρωπο ώστε να τον βοηθησει να γινει καλυτερος, αλλα σε καμια περιπτωση δεν θα ηταν αιτια για τον βασανισμο, για την καταστροφή, για τον θανατο αθωων ανθρωπων, αθωων παιδιων. (3) 
(1) ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΜΑΘΕΙΑΣ.
Δυστυχως ο αμαθης ιερεας μεσα απο την αγνοια του πηγε να θεση σε κινδυνο την πολυ ισχυρη θρησκευτικη μου πιστη. 
Δυστυχως η κακια, αγνοια, η αποτυχια και η εθνικη κατασγτροφη 
οφειλονται στην αμαθεια.



Η σωστη παιδεια είναι το πιο βασικο για την επιβίωση του Ελληνκου εθνους.

Η ιδια η ορθοδοξη χριστιανικη θρησκεια εδραιωθηκε σε Ελληνικο και σε παγκοσμιο επιπεδο μεσα από τον τον αρχαιο Ελληνικο πολιτισμο.
Μεσα από της Πλατωνικα διδαγματα και τα ηθικα αξιωματα, ο Χριστιανισμος εγινε πολύ ευκολοτερα αποδεκτος από τους Ελληνες, καθως τους φανηκε από την αρχη, ότι ο Χριστιανισμος είναι κατι πολύ οικειο, προς εκεινους.
Το αποτέλεσμα ηταν να εχουμε πολύ μεγαλη εξαπλωση του Χριστιανισμου, στην αυτοκρατορια.


Μονον οσοι ηταν αγραμματοι δεν εγιναν χριστιανοι, ειτε δεν μπορεσαν να διεισδυσουν στα ουσιωδη νοηματα της χριστιανικης διδασκαλιας.
Η αλλαγη του Χριστιανισμου από τον εβραικο στον Ελληνικο πολιτισμο εφερε την οικουμενικοτητα του Ευαγγελικού κηρυγματος. 


Ο Χριστιανισμός μαζι με τον σωτηρα Ιησου Χριστο διαμορφωσαν ηθικα και πνευματικα ολοκληρο το Ελληνικο εθνος, διοτι εξ αρχης ο Χριστιανισμος ταυτισθηκε με τον Ελληνισμο.

Τρια απο τα τεσσερα Ευαγγελια γραφτηκαν απευθειας στα Ελληνικα, οπως επίσης οι πράξεις των Αποστολων, οι επιστολες του Αποστόλου Παύλου και τα πρωτα άρθρα πιστεως και χριστιανικης θεολογιας.
Ο μεγιστος εκφραστής της κλασικής Ελληνικής Αρχαιότητας ο υπατος των φιλοσοφων ο Πλατων μαζι με τους τρεις Ιεραρχες θα δημιουργησουν της βασεις για την οικουμενικοτητα και την αιωνια διαχρονικοτητα του Ελληνισμού και της χριστιανικης Ελληνικης-ρωμαικης αυτοκρατοριας.

Τα περισσοτερα στοιχεια του αρχαιου Ελληνικου πνευματος θα είναι πλεον μεσα στην ορθοδοξη Ελληνικη πιστη και οικουμενικοτητα.

​Σε πνευματικο επιπεδο την εποχη του Ελληνικου-ρωμαικου κρατους, ολοι οι συμμετέχοντες είναι ταυτόχρονα και φορεις του ιερου αρχαιου​ Ελληνικου πνευματος.

Οι Αγιοι φωστηρες της τρισηλιου Θεοτητος με την εισαγωγή του υπατου των φιλοσοφων στην χριστιανικη διδασκαλια,​ ​αλλαξαν​ τον μεχρι τοτε εβραικο Χριστιανισμο σε Ελληνικο.

Έξω από την Ελληνικη Ορθοδοξία αφησαν οι αγιοι Ιεραρχες το δωδεκαθεο τον εβραικο παγανισμο ως εωσφορικο και αναξιο του αρχαιου Ελληνικου πολιτισμου.

 Προσθεσαν στον χριστιανισμο μονον ότι καλο ειχε ο αρχαιος Ελληνικος πολιτισμος μεσα από τα αξιωματα-διδαδματα του υπατου των Φιλοφοφων του Αριστοκλή.

ΑΜΑΘΕΙΑ 
Οι χειρότεροι εχθροι του Χριστιανισμου και του Ελληνικου εθνους είναι η κακια και η αμαθεια. 


Για αυτό ο Σωτηρας Ιησους Χριστος ηρθε για να επιβεβαιωσει τον υπατο τον Φιλοσοφων τον Αριστοκλη δισκασκοντας τό γνωσεσθε 
 τὴν ἀλήθεια, καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς.


ΟΛοι οσοι δεν γνωριζουν την  αληθεια και τις αληθειες είναι αμαθεις.


Αντίθετα με τον Σωτηρα Ιησου Χριστο και τον Αριστοκλή, οι εωσφοριστες από τα αρχαια χρονια διδαξαν το πιστευε και μη ερευνα, με μοναδικο σκοπο να κρατουν τους ανθρώπους στο εωσφορικο σκοταδι και κατω από την δικη τους τυραννικη εξουσια.


Ο Σωτηρας Χριστος μας ζητησε να γνωρίζουμε την αληθεια για να ειμαστε σε θεση να απελευθερωθούμε από το θανασιμο εωσφορικο σκοταδι.

Στο σημειο αυτό να θυμισω τα λογια του Χριστοδουλου, με το παράδειγμα για τον κυμα, για τον οποιο ελεγε ο Χριστόδουλος, ότι τον πλαθεις και τον κανεις όπως εσυ επιθυμεις. Αυτό που ηθελε να μας πει είναι ότι εάν δεν εχεις πολύ ισχυρη πιστη και Ελληνοχριστιανικη παιδεια, εισαι ερμαιο στα χερια των ανθρωπιων της νεας ταξης, οι οποιοι σε κανουν ότι θελουν.
Το μεγαλυτερο και σπουδαιοτερο παράδειγμα για το τι είναι η αμαθεια, και για το ποιες είναι οι φοβερες συνεπειες της, μας το δινει ο Αριστοκλής στο εργο του με την επωνυμια Αλκιβιάδης.
Ο φιλόσοφος Σωκρατης συναντα στον δρομο τον Αλκιβιαδη, που πηγαινε να προσευχηθεί. 



Ο Σωκρατης λοιπον σταματα τον Αλκιβιαδη και του απεθυνει μια σειρα από ερωτήσεις. Αρχικα τον ρωτησε που πηγαινει .

Ο Αλκιβιάδης απαντησε ότι πηγαινει να προσευχηθεί.


Τοτε ο Σωκρατης του απαντησε ότι πολύ οι οποιοι πηγαινουν να προσευχηθουν, στους “θεους” χωρις να το γνωριζουν εξαιτιας της αγνοιας και της αμαθειας τους, νομιζουν ότι προσευχονται και ζητανε πολυ καλα πραγματα για τους εαυτους τους και για ολους τους δικους τους ενώ στην πραγματικοτητα, χωρις καθολου να το καταλαβαινουν ζητουν εκεινοι οι ιδιοι  την καταστροφή τους, και τον αφανισμο τους, καθως και ολων των δικων τους ανθρωπων.
Ολα αυτά συμβαινουν εξαιτιας της αμαθειας κα της πνευματικης-ηθικης εξαθλιώσεως. 
Το ιδιο ακριβως γινεται στην σημερινη εποχη οπου οι ραγιαδες προσευχονται στον Χριστο να τους δωσει χρηματα, αξιωματα, ακριβα, σπιτια,αυτοκίνητα και γυναικες για να κανουν πασης φυσεως σεξουαλικες ανωμαλίες. 
Μονον που τετοιου είδους προσευχες δεν τις κανει ποτε αποδεκτες ο ιησους Χρστος , παρα μονον ο εωσφορος, με τις γνωστες  συνεπειες.

Ό θεος βοηθα μονον αυτους που αγωνιζονται σκληρα, μονον οσους πολεμουν, μονον οσους ζουνε χωρις σεξουαλικες ανωμαλίες.

Μονον αυτοι οι οποιοι ζουνε ηθικα και αγωνιζονται θα εχουν την υποστηριξη από τον θεο.
 Αντίθετος δεν βοηθα ποτε οσους ζουνε μεσα την σεξουαλικη διαφθορα.
Επισης ο Θεος δεν βοηθα ποτε οσους είναι καθημενοι σε έναν καναπε, και περιμενουν την ελευθερια, να τους δωθει ως “δωρο”, χωρις να βοηθουν τον συνανθρωπο, χωρις να ζουνε ηθικα.
 Το πιο κλασικο παράδειγμα οι εβραιοι οι οποιοι εκαναν σεξουαλικες ανωμαλίες, ενώ ταυτόχρονα λατρεψαν δαιμονες. Τοτε ο Θεος περιμενε να πεθανει μεχρι και ο τελευταίος από τους εβραιους που ειχε αμαρτησει ενώπιον του. Μονον τοτε πηγε τους υπολοιπους εβραιους που δεν ειχαν αμαρτησει στην γη της επαγγελιας.
Καθως ο αληθινος θεος είναι ο θεος του καλου, της δικαιοσυνης, της αγαπης, της ταξης, της ηθικης, για αυτό δεν βοηθησε ποτε ανα τους αιωνες, τους σαπιους που ζουνε μεσα στην σεξουαλικη διαφθορα, την αδικια, την ανομια, την αταξια κλπ.  
Ο Θεος δημιουργος των παντων (ο Ιησούς Χριστός), είναι γεματος αγαπη, καλοσυνη, ταπεινοτητα. 
Αυτό διοτι είναι αγαθος και στον αγαθο, δεν υπαρχει καμια κακια, κανενα μισος, όπως μας διδαξε ο Πλατων, στο εργο για την δημιουργια του κοσμου, στο εργο του με την επωνυμια Τιμαιος. 
Ο Χριστος είναι γεματος αγαπη ειναι αιτια μονον για κάθε τι καλο που συμβαινει, καθως είναι ο θεος της απολυτης αγαπης, της δικαιοσυνης, της ομορφιας, της ταξης. Αντίθετα ο εωσφορος ειναι ο απολυτος “θεος” του μισους, της αδικιας, του ψευδους, της καταστροφης των παντων.
 Ο Εωσφορος είναι η αιτια για κάθε τι κακο που συμβαινει. 
Ο Εωσφορος είναι αυτος που μισει κάθε τι καλο, ωραιο, δικαιο, που εφτιαξε ο Θεος.
 Για αυτό ο Εωσφορος ανα τους αιωνες μεσα από τους λαους που πιστευουν σε αυτόν, προκαλει διαφορα τρομερα δεινα στην Ελλαδα, αλλα και σε ολους τους χριστιανους ανα τον κοσμο.
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΑΛΛΑ
ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟΣ ΑΓΩΝΑΣ. ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΑΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ.
Εάν η ζωη ηταν μονον προσευχες, καθως και υποστηριξη του Χριστου μεσω “θεόσταλτων σωτηρων”  τοτε οι προγονοι μας οι αγιοι Ελληνες του μεσαιωνα, αυτοι οι τέλειοι χριστιανοι δεν θα χρειαζοταν να πολεμησουν ποτε, αλλα θα επρεπε να καθοταν ολους εκεινους τους αιωνες δικαιωματικα στα σπιτια τους – καναπέδες να περιμενουν τον αντιστοιχο βατατζή, τον οποιο περιεμνουν οι ραγιαδες σημερα.
ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ;
Διοτι οι Ελληνιδες γυναικες του μεσαιωνα, ζουσαν χωρις καθολου σεξουαλικη διαφθορα, κάθε ημερα εκαναν ελεημοσύνες, πηγαιναν σε εσπερινους, αγρυνπιες κλπ.Της Κυριακες πηγαιναν παντοτε στην Θεια λειτουργεια, η οποια αποτελουσε για εκεινους τροπο ζωης.
Σε εβδομαδιαια βαση επισκεπτοταν φτωχούς στα νοσοκομεια οι οποιοι ηταν αρωστοι ενω δεν ειχαν συγγενείς και φιλους.
Ακομη πηγαιναν και επισκεπτοταν στα φτωχοκομεία, φτωχούς, οι οποιοι δεν ειχαν παρεα και συγγενείς.
Για τους ιδιους λογους επισκεπτοταν κρατουμενους. Από τετοιου είδους πραγματικες Ελληνιδες γεννηθηκαν οι ηρωες της Αλωσεως (29 Μαιου 1453).
ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ
ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΕΚΑΝΑΝ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΕΣ ΑΛΛΑ
ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΤΑΝ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
ΒΑΣΗ OΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ
ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ.

Για αυτο ολους εκεινους τους αιωνες αυτοι οι τέλειοι αγιοι- ηρωες 
χριστιανοι, της Ελληνικης (ρωμαικης) αυτοκρατοριας, πολεμουσαν ΣΥΝΕΧΕΙΑ για να παραμεινουν ελευθεροι, για να εχουμε την Ελληνοχριστιανικη αυτοκρατορια.
 Ο Χριστος δεν τους εστειλε ποτε κανεναν βατατζή. 
Η ελευθερια του ανθρωπου ειναι το πιο ακριβο αγαθο ,δεν δινεται δωρεαν ουτε απο τον Χριστο ουτε απο τους ανθρωπους, χρειαζεται πολυς αγωνας, πολυς κοπος, πολυ αιμα για να παρεις πισω την ζωη σου. 
Αυτό μας το εδειξαν οι πολεμοι, οι αγωνες των προγονων μας, οι οποιοι πολεμουσαν , για τοσους αιωνες.
Η προσμονη “θεόσταλτων σωτηρων” από τον τριαδικο θεο είναι ένα  από τα μεγαλύτερα δειγματα αμαθειας και παρακμης των νεοραγιαδων, οι οποιοι σαπισμένοι από την σεξουαλικη διαφθορα αναμενουν βοηθεια από τον θεο.
Η σωστη προσευχη χρειαζεται καθαρη καρδια-ηθικη και παιδεια διαφορετικα δεν μπορεις να επιτυχεις τιποτα., παρα μονον την καυαστροφη σου.
Όμως το πιο βασικο το οποιο τονιζει ο υπατος των φιλοσοφων στο εργο του Αλκιβιάδης, είναι ότι ολοι οσοι είναι αμαθεις και διακατέχονται από εωσφορικη αλαζονεια, τοτε τις προσευχες τους τις κανουν αποδεκτες οι εβραιοι δαιμονες του εβραικου δωδεκαθεου με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην καταστροφή.
Στο εργο του Αλικιβιαδης μεταξυ αλλων ο μεγας Αριστοκλής κανει αναφορα και για την μεγαλη ελειψη ικανοτητων ολων οσων επιζητουν αξιωματα τα οποια δεν τα αξιζουν.
Φυσικα ο υπατος των φιλοσοφων δεν ξεχνα να αναφερει στο εργο του και την αιωνια Ελληνικη μαστιγα τους εβραιους εωσφοριστες του δωδεκαθεου οι οποιοι ολους οσους πολεμουσαν για την Ελλαδα τους έστελναν στην εξορια στις φυλακες, και στον θανατο μεσω της θανατικης ποινης για το “αδίκημα” της προδοσίας,

………………………….
Κλεινοντας το σημερινο αρθρο ως Αγγελος Γιαννόπουλος σας 
υπενθυμιζω, ότι εμεις οι γνήσιοι Ελληνες θα ειμαστε παντοτε δεμενοι με την φυση και τις ομορφιες της, όπως και με τα ζωα. 
Γιατι αυτο μας διδαξαν οι Αρχαιοι Ελληνες ιεροι φιλοσοφοι που ηταν οι προγονοι μας. Διοτι είναι μεσα στα γονιδια μας. 
Παντοτε οι γνησιοι Ελληνες  θα λατρεύουμε υπερμετρα την φυση και θα θαυμαζουμε (δοξάζουμε) τον Τριαδικο Θεο που την δημιουργησε. 
Για αυτους τους λογους ολοι οι γνήσιοι Ελληνες θα ψαλλουν προς τον ποιητη ουρανου και γης, το σε σε υμνουμεν σε ευλογουμεν, σοι ευχαριστούμε κυριε,και δεομεθα σου ο θεος ημων. 
Ολα αυτά για το μοναδικο μεγαλειο ζωης και ψυχης που μας προσφερει. 
Στον αντιποδα για αυτους τους λογους οι σατανιστες νεοταξιτες, πρατουν το αντιθετο και καταστρεφουν την φυση από θανασιμο μισος προς τον δημιουργο Θεο και τους Ελληνες Χριστιανούς. 
Για αυτό κακοποιουν και σκοτωνουν ζωα, με χαρα καθως όλα αυτά τα επιβαλει η “Θρησκεια”τους. 
Επισης οι νεοταξιτες μαζευουν τον κοσμο σε αχαρες τσιμεντουπόλεις, για να χανει η ψυχη του κάθε Ελληνα την επαφη με το θειο, την επαφη με την αρμονια της φυσεως, που δυναμωνει το μυαλο και την ψυχη, και σε κανει χρησιμο ανθρωπο για την πατριδα, την κοινωνια,και την οικογενεια. 
Η φυση σε κανει τιμιο, γεναιο, ηθικο, ανθρωπο, σε συνδιασμο παντοτε με την απαραιτητη Ελληνοχριστιανικη παιδεια, και την σωστη μουσικη.(4) 
Για αυτους τους λογους για να νιώσετε το απολυτο θεικο μεγαλειο, για να ερθετε πιο κοντα στην Ελλαδα, πιο κοντα στο θεο,ελατε κοντα στην φυση, ασχολειθειτε με σπορ και δραστηριότητες που γινονται στην φυση (θαλασσα, βουνο), να παρετε ένα σκυλο εάν γινεται. 
Προσοχη τα σκυλια δεν είναι ρουχα, ουτε είναι για επιδειξη. Τα βγαζουμε παντοτε με λουρι , ενω τα εχουμε προστατευμενα όταν ανοιγουμε της πορτες για να μπουμε στο σπιτι και στην αυλη. (5)
Επισης και στα ομαδικα αθλήματα τοπικου επιπεδου, οπως στο αθλημα του ποδοσφαιρου να επιλεξετε ομαδες τοπικου πρωταθλήματος,που εχουν γηπεδο μεσα σε δασος. 
Ολα αυτά για να αποκτησετε πραγματικη ποιοτητα ζωης, για να γινεται πραγματικοι Ελληνες,για να ερθετε πιο κοντα στον θεο. 
Μεσα στην φυση βρίσκονται οι πραγματικοι θησαυροι της ανθρωπότητας, και όχι μεσα στα αχρηστα υλικα αγαθα του διαβολου, που μετατρεπουν τους ανθρώπους, και από ανθρώπους τους κανουν, κατωτερους και από ζωα.
Παντοτε, οποτε παρευρισκομαι σε εσπερινο, η σε Θεια λειτουργια όταν ακουσω, ο Εἴη τὸ κράτος τῆς βασιλείας σου εὐλογημένον, και Ὅτι σοῦ ἐστιν ἡ βασιλεία καὶ ἡ δύναμις καὶ ἡ δόξα, σηκωνομαι ορθιος. 
Όλα αυτα προς τιμην του ποιητη ουρανου και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. 
To ιδιο σας προτείνω να κανετε ολοι εσεις που αγαπάτε πραγματικα τον θεο. Είναι το λιγοτερο το οποιο μπορούμε να κανουμε, προς τιμην του ποιητη ουρανου και γης.
 Οσο για τον συγκεκριμενο ιερεα, εκανε λαθος διοτι τα ζωα εχουν αισθηματα, χαιρονται και λυπούνται. Τα ζωα ανηκουν στην αλογη φυση. 
Ο Ιβαν ηταν ο σκυλος του παραμυθιου. Ηταν το αωο που ολοι θα ηθελαν να εχουν. Δυστυχως το ονειρο αυτο κρατησε μονον δεκα μηνες, δηλαδη στην ουσια ελαχιστα δευτερολεπτα.
loading...